Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mám dělát když nemám odvahu?

Od: karl* odpovědí: 5 změna:

Co mám dělat, když chci jít za svým cílem, ale bojím se reakcí ostatních. Co uděláte vy?
Třeba to co pro to musíte udělat je pěkně trapná věc, a nemate odvahu to udělat. Musíte někomu zavolat a domluvit si schůzku, i když vite, že za nim musíte, ale bojíte se zavolat nebo napsat. Nebo třeba zavoláte, ale ten člověk to nezvedá, no ale chcete mu zas a znovu volat, jenže mate obavy, že ho tím obtěžujete.
Nejste si jistý jít za tím svým cílem. Pak se ale bojíte že se vam nic nepodaří.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Kdo se bojí, s. v síni...

I tohle jde natrénovat. Tak prostě vem telefon a volej, maximálně tě pošle do háje ať nevotravuješ, nic víc víceméně nehrozí..

hodnocení

2x

Jediná možnost je překonat své ego a udělat to. Jestli se hodně bojíte, říkejte si třeba : Nikdo mě nezabije, nikdo mě nezabije, nikdo mě nezabije...no a udělejte to. Také si můžete říkat : "Všechno dobře dopadne, všechno se v klidu a pohodově vyřeší", říkejte si to, věřte tomu a prostě to udělejte. Každý se někdy bojí, když budete neustále podléhat svému strachu, nikdy neuděláte to, co chcete udělat. Zase někdy je strach užitečný a varuje nás. Takže to chc takovou střední cestu. A nebojte se tolik, "nic horšího ve člověku nemůže stát, než to, že všechno ztratí". :)

ruzena*
hodnocení

1x

Lehce se naučíte komunikovat s lidmi v jakékoliv formě a jít si za svým cílem, když si to nejdříve natrénujete na lidech, co potřebují nějakou pomoc či zastání na uřadě, u lékaře apd..

Nějaký starší člověk, pokud znáte, pomozte mu vyřizovat věci, velice brzy se naučíte komunikovat s uřady například. Volat tam, nebo objednávat, dnes spousta starších lidí někoho takového potřebuje.

To, čím trpíte, je totiž nejspíše tréma a tu má hodně lidí. Když za někoho bojujeme, pomáháme mu, tak jistě sám víte, že zastat se sebe je težké, ale třeba kamaráda nebo sourozence uplně normální. to trému nemáme. Snad budete mít s mojí radou uspěch.

A budete si zvykat, že ti druzí jsou také lidé, jako Vy, jako mamka, soused, učitel, nadřízený a konec konců i dívka. Jedna rada - s ženou se zpočátku bavte o ní, muž, který dívce vykládá o své práci ačkoliv ji zná týden, je nudný, ale pokud jí budete se zájmem říkat, co se Vám na ní líbí a líbilo a proto jste ji oslovil, tak Váš hovor bude vítán i večer, kdy obvykle už hovory nezvedá, Váš zvedne.

karl*
hodnocení

Beru si to do hlavy, díky moc!

hodnocení

0x

Po vete Třeba to co pro to musíte udělat je pěkně trapná věc jsem zacal premyslet, co tak extremne trapneho bych musel provest, kdyz si chci za necim jit...

...a v dalsi vete se doctu, ze tou extremni trapnosti je, kdyz potrebuju nekomu zavolat a domluvit si schuzku...

Pokud ses presvedceny, ze telefonovanim a domlouvanim schuzek se ztrapnujes, tak mas vazny problem a mel bys asi vyhledat nejakeho odbornika

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]