Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naprosto šmejdské výrobky

Od: aja1946® odpovědí: 16 změna:

Mám 3 půllitrové odměrky měření po 100 ml a opravdu nevím, které věřit . Stejnou vodu jedna ukazuje 250 ml, druhá 290 a třetí dokonce 320. Potřebuji to na měření na lékařskou kontrolu. Existuje vůbec něco přesného co použít, nestačí mi teba čtvrtlitu nebo půlitr, musí to mít na 100, 150, 200 atd.

doplněno 22.02.21 12:14:

Zajímavé, dvě odměrky jsou s německým textem, dvě s českým, A rozdíl mezi českými a německými je více než 1 dc, budu se řídit českými, zkusila jsem do nich nalít půlitrovou dobrou vodu a odpovídá.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

motak
hodnocení

6x
Dejte to na váhu a budete vědět,která meri dobře..
hodnocení

Nechápu, jak vážit vodu, klik má vážit?

sopka
1000ml vody = 1000g

No jo, ale co když má tazatelka stejně ,,přesné´´ váhy, jako odměrky...

hodnocení

5x

Tak mě napadlo, jestli nemáš odměrky na různé druhy potravin či sypkých materiálů. Třeba na rýži, mouku a podobně. To se to potom nemusí sejít třeba při odměřování vody. I olej ukáže jinou hladinu než voda. Třeba.

joudic*
me hned jako prvni vec, takove odchylky by nebyly ani kdyby to vyrabela chranena dilna

hodnocení

1x

Existuje, stačí pohledat.

vinarskyraj.cz/...

liska5
hodnocení

1x

Kalibrované odměrné válce z laboratorních potřeb a porovnat to s těmi svými pseudoodměrkami. Nechat si tu, co bude nejblíž. Nebo půjčit si někde v laborce.

Myslím, že by stačila dvoudecovka (s ryskou) nebo půllitr z hospody. Ty by měly být také přesné.

hodnocení

1x

Nejlepší odměrky jsou cejchované laboratorní. Nebo je potřeba nápis Tescoma?

cz.rs-online.com/...

doplněno 01.04.21 19:06:

Lidi, dokud budete kupovat šmejdy, tak se to sem pořád bude vozit. Kde je poptávka, je nabídka.

doplněno 01.04.21 19:21:

helago-cz.cz/...

hodnocení

0x

Motákova odpověď by byla fajn,pokud by tazatelka věděla,že 100 mililitrů vody váží 100 gramů. Já to nevěděl,musel jsem googlit...*smich*. Ovšem,jak to je,pokud váží tzv. těžkou vodu?:)

motak
Ano je možné, že jste oba zrovna na základní škole byli nemocní... :)

hodnocení

0x

Tuším, že jste z Prahy. Sem jezdím pro jakékoliv sklo a přístroje:

verkon.cz/...

praivo*
hodnocení

0x

Třeba kelímky na míchání barev, vyrábí se několik velikostí a stojí pár korun.

jajo
hodnocení

0x
No to je inak hrozné. Som z toho znechutená, z tej pretvárky, ako akoze politikom zalezi na ekologii a hovno. Vyrabaju sa velmi podradné, nekvalitné veci, to je hrozné, fuj,fuj, fuj.

Tak je nekupuj. Vyrábí se, protože je někdo v čr stále kupuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]