Nejste přihlášen/a.
Využíváte online služeb, které přivezou potraviny až k vám? Jak často a jste spokojeni? Vnímáte to jako nový fenomén dnešního nakupování, nebo jste se kontaktního nákupu nezvdali? Děkuju za odpovědi.
Tak to já jsem se poněkud dostal na druhou stranu barikády. Já dělám donášeče a voziče třem stařenkám. Jedné dokonce dávám prát a sušit prádlo a naučil jsem se nakládat myčku nádobí k mytí. Taky zařizování napsání a vyzvednutí potřebných léků. E receptem SMSkou do mobilu. Jedna dáma má poněkud problém se trefit do správného a aktuálního letáku a musím si dávat pozor, aby mě nehonila po supermarketu pro něco v jiné ceně.Ještě sloužím jako taková technická pomoc. Když si děvčata cosi pomačkají na svých ovladačích. Mínus to má v tom, že se musím docela dost bránit nějakému tomu požívání nějakých jídel. Nějak mi dámy usilují o moji línii. Je těžké se tomu ubránit.
Dobrý den, ano, využívám tuto nabídku služeb už asi tři roky - nejdříve Tesco a nyní dávám přednost dovozci Košík. cz (včera večer jsem objednal a dnes ráno bylo doručeno včetně křupavých rohlíků ). Zdravím!
Ano, jsem důchodce a do krámu třičtvrtě hodiny cesty pěšky tam a nazpět s plnou taškou také. Takže nákup 3,1/2 hodiny
Když je hezky, tak jde, ale za mrazu a kouzání minulý týden ani náhodou.
Košík objednám ráno a když je volný termín, odpoledne - večer dovezou. Časový harmonogram je velice široký. Snažím se o zelené autíčko - Eko doprava. Tedy jedou do obce, tak se přidám na ten čas.
Já zase bjednávám slunečnicové kostky, ty mě chutnají.
Jak zmrazky povolí /u nás ještě jsou/ a oteplí se, budu jezdit na kole.
Také jsem začínala na Tescu, ale potom nějak zdražovali a jiné obstrukce, tak Rohlík, ale vítězí Košík. Mají nedaleko sklad /12-13 km/. Je to tedy trošku dražší, třeba máslo vůbec nezlevní, ale ovoce a zelenina v akci je vždycky v dobré kvalitě. Na léto je dobré objednat vody, piva, vína, pro návštěvy limonády, co by se s tím člověk natahal.
Pokud člověk nechce platit dopravu vůbec, tak musí nakoupit za 1200 korun, ale když objednáte maso, oříšky bez obalu, a něco dalšího, tak toho dosáhnete velice brzy. Cena dopravy se přímou úměrou snižuje. To je novinka.
Jednou jsem zkusila Tesco, ale už je to víc jak rok, možná i déle. Byla jsem spokojená jak s kvalitou, tak s cenou dopravy. Chtěla jsem si udělat průzkum, jaké by to bylo, kdybych nemohla sama na nákup. No a teď jsem se kvůli Vaší otázce podívala znova a oni mezi tím hodně zdražili tu dopravu a už si nějak ani nejsem jistá tou kvalitou zboží, tak zatím budu jezdit na nákupy na kole, jako dosud. Navíc potřebuji pohyb. Tak dokud to půjde, tyto služby nebudu využívat.
Možnost nákupů online je pro mne spása, protože už dost dlouho vůbec z bytu nevycházím. Vyzkoušela jsem postupně všechny možnosti a po srovnání je mým hlavním dodavatelem iTesco. Má nejširší sortiment běžných potravin a potřeb pro domácnost a cena za dopravu je vyvážena využitím akcí. Zboží vychystávají v nejbližší velké prodejně a mají v pokynech "vybrat, jako by to vybírali pro sebe". Za ty roky sice pár problémů bylo, ale to může být i v kamenné prodejně. Některé zboží nakupuji u Rohlik.cz, mají v nabídce i destilovanou vodu, výměnu bombiček do Sodastreamu, spolupracují s lékárnou Benu a ještě pár dalších pozitiv. U Košíku se mi špatně listuje v nabídce a to mne odradilo od dalších nákupů.
Možná mám staromódní názory, ale nejraději mám to, co si sama vyberu. Třeba u masa. Vidím za vitrínou pěkný váleček masa, požádám o něj. Při chystání nákupu by se tím nikdo nezabýval, něco by vzali a zabalili, jen aby už měli vykryto.
Stejné je to se zeleninou. Některá je pěkně čerstvá, jiná už žloutne, vadne. Vybírám svýma očima.
V naší obci je ze 180 obyvatel 11 nakažených, kamarád na to minulý týden umřel. Proto jsem se začala /a nejen já/ víc bát. Jak můžu vědět, že ten, kdo chystá nákup, do sáčků nenabírá chleba a pečivo bez rukavic? Že si nad tím nekýchne? Možná už jsem paranoidní, ale opravdu se víc bojím. I když vím, že ty rohlíky v ošatce mohl rukama bez rukavic pohrabat klidně i jiný zákazník. A prsknout si nad nimi taky.
Proto zaběhnu do obchodu na nezbytnou dobu. S lístkem, vyberu podle něj co potřebuju, nikde zbytečně neokukuju a koukám, abych nebyla blízko ostatních zákazníků. Jaga.
Včera jsem v obchodě chtěla pórek. Nenašla jsem ho. Prodavačka mě informovala, kde ho najdu. Našla jsem. Měli jeden jediný kus, velký, ale zvadlý a zažloutlý, schovaný za jiným zbožím. Proto jsem ho zprvu neviděla. Cena byla za kilogram. Tak jsem ho ze zvědavosti položila na váhu. A ten zmetek žlutý, povadlý, stál 42,50 Kč. Kdyby mi něco takového poslali /jiný kus na výběr nebyl/, určitě bych spokojená nebyla. A proto raději vybírám sama, dokud mohu. Navíc, doprava mě vlastně nic nestála, musela jsem stejně jet na odběr krve.
Jago a přesně kvůli tomu co popisuješ, jsem si pro "strýčka příhodu" udělala tu zkušenost. A věř mi, že jsem byla hodně překvapená. Já jsem právě objednávala hlavně zeleninu a nějaké maso. Zelenina byla naprosto perfektní. Ani já bych si lépe nevybrala, až jsem nad tím přemýšlela, jak je to možné. A pak mi došlo, že tyto objednávky se nevybírají ze zboží, které je v regálech, ale přímo ze skladu. Takže ještě není ohmatané a omlácené lidmi. A také mají asi nařízeno, aby se snažili dávat to nejlepší, protože kdyby se to zákazníkovi nelíbilo, tak to nemusí přijmout. Taková mají pravidla. Neplatila jsem předem, ale až tomu závozníkovi, který udělá fakturu "na míru". Teda klidně odebere zboží, které bys nechtěla. A maso bylo také výborné, a teď jsem si vzpomněla, že jsem tam měla nějaké sýry a že jeden druh už neměli, tak mi místo toho navážili jiný-podobný. Ale ten závozník mi rovnou řekl, že si ho brát nemusím, jestli ho nechci. Já jsem byla tenkrát velmi spokojená. Myslím, že jsem dopravu platila asi 30 korun. Fakt výborná služba, ale cena dopravy se teď dost zvýšila. Asi to zase jednou zkusím, abych zjistila, jak je to s kvalitou zboží teď.
asi vas prekvapim ale maso z tesca je o 2 tridy lepsi nez reznik, dnes jsem koupil po delsi dobe hovezi u reznika a uvaril gulas, musel jsem ho hodinu varit a je porad stejne tvrde jen se rozpadlo, a nejde jen o dnesni historku, je to vzdy, jen jsem mel chut na gulas hned. Gulas z masa z tesca mam dodnes ve zpravach jako nejlepsi gulas, ktery kdy rodice jedli a stacilo pulhodky v papinaku.. sam jsem lepsi gulas nemel, protoze to maso bylo jak dort.. To co jsem varil dnes jsem sice sned, ale abych to jeste nekomu podaval, radsi bych to vylil s nejakou vymluvou a v prostrenu bych dostal 1,1,1,1.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.