Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mám napsat za knížku?

Od: girlxd odpovědí: 11 změna:
Dobrý den.
Bude mi za měsíc 13 a chci napsat knížku. Teď si říkáte že jsem ještě malá a že určitě nic nenapíšu že o tom jen sním ale aspoň to zkusím. Už dlouho vyhledávám rady jak napsat knihu. Mám deník kam si všechny informace píšu. Ale teď je ten problém že nevím co napsat. Každého baví něco jiného a já chci napsat něco co by zaujmulo všechny (žádná knížka nezaujme všechny vím :) ) tak mi prosím napište jaké téma by bavilo většinu lidí. Moc mi to pomůžeš děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kicune*
hodnocení

3x

Zkuste napsat příběh třináctileté dívky, která se na pozadí pandemie snaží napsat knížku.

hodnocení

2x

Nehledej téma, které by zaujalo ostatní, ale téma, které zajímá Tebe. Z prostředí, které dobře znáš. Nemůžeš dobře napsat knížku třeba o Paříži, nebo Moskvě, když jsi tam nikdy nebyla, nic jsi tam nezažila. Ale můžeš napsat třeba knížku o tom, co se přihodilo na táboře, nebo třeba o své škole, třídě, kamarádkách. Takhle o mladých píše krásně pan Stanislav Rudolf. Četla jsi něco od něj?

Proč myslíš, že Božena Němcová napsala "Babičku"? Protože babičku opravdu měla, měla ji ráda, prožila s ní nejrůznější příhody, sledovala její chování a tím vším se inspirovala při psaní. A chtěla, aby ta její milovaná babička prostřednictvím jejího vyprávění žila dál. Což se jí dokonale povedlo. Napiš tedy něco třeba: o své rodině, o sourozencích, o kamarádech, o vašem pejskovi, kocourovi, o tom, co jste prožili na chatě, na výletech apod. Hlavně neopisuj pasáže z cizích knih, aby to bylo originální vyprávění.

Uvidíš, že pokud bude knížka čtivá, své čtenáře si určitě najde. Sama si ji ráda přečtu. Jaga.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, napište knihu pohádek - věkem jste tomu tématu blízko a zajímavých i vtipných pohádek není nikdy dost. Zdravím!

hodnocení

1x

Takhle to nefunguje. Kvalitní autor začne plodit sám od sebe a ze sebe. Prostě najednou má v hlavě půl knihy a píše a píše. A nesnaží se zaujmout všechny, píše tak, aby se sám ve svém díle zhlédnul. A ta správná cílovka čtenářů si ho pak najde sama.

hodnocení

1x

Nepiště o tom, o čem si myslíte, že zaujme všechny. Napište o tom, co zajímá Vás. Potom je šance, že to strhne i jiné.

Dcerka psala práci z filmové teorie. Dobrých filmů jsem viděl asi pět a nějaká teorie kolem nich mě rozhodně nikdy nezajímala. Ale ta práce byla tak zajímavá a tím zaujetím tak strhující, že jsem ji zhltnul ..

sisin
hodnocení

0x

13 let není málo. Minulý týden tady nějaké 9 leté dítě, mělo otázky ohledně psaní a co sledovat za film z té doby, kde chtělo čerpat informace. Svěřilo se, že již napsalo plno povídek a útlých knížek. Když to jde ve 3. třídě, tak proč ne ve 13 letech?

I když možná jste ta samá osoba, styl psaní tomu odpovídá.

Soustředila bych se na pohádky pro děti a dívčí romány, máte podněty ze svého života. Cíl, který jste si vytýčila je velmi vysoký i pro dospělého. Trošku skromnosti ve své schopnosti.

danad
hodnocení

0x

To je dobře, že tě něco takového baví. A jelikož ještě nemáš zkušenosti z dospělého života, tak piš napřed nějaké povídky, jak se třeba k sobě chovají sourozenci, nebo spolužáci a kamarádi. Nějaký příběh kolem nich. Vlož tam, co se ti třeba nelíbí atd. a může to řešit nějaká hrdinka příběhu. Já jsem napsala svou první pohádku když mi bylo 10 let. Byla to taková soutěž literárních prací pro děti do 15 let. Z 10 nejlepších prací byla i ta moje. :-D

liska5
hodnocení

0x

Já jsem v dětství psala několik let o partě 5 kamarádů, kteří si postavili bunkr na mohutném stromě. Jak tam žili, co museli podnikat za výpravy, aby se uživili. Jak si počínali, když byla zima, jak si dokázali na pasece pěstovat brambory a v zemljance je vařili ap. Měla jsem to doplněné mapkami a plánky té stavby a visutých žebříků. I pes tam byl. Pokaždé, když jsem dopsala sešit, přilepila jsem k němu další . A bylo to tajné. Měla jsem to pod matrací...

hodnocení

0x
napis teda knihu povidek, kazda povidka muze mit zcela jinou temu. Pak to das precist nejblizsim. Tak vyfiltrujes nejlepsi povidky a zahodis ty slabe. Zas napis dalsi, atd, atd, az ti vznikne knizka. / a ted se te zeptam jinak: muzes mi prosim poslat nejake navody, jak vydat knihu? Klik na me jmeno, a urcite se da napsat... Diky moc.
a nebo... mi odpoved nech tady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]