Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik korun dáváte v dnešní době jako dýško?

Od: mocasha odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

mám dotaz na ty, kteří si v této nelehké situaci občas objednávají jídlo z restaurace - kolik necháváte dýško? :)

Díky za reakce

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

Myslíte kurýrovi který mi ho doveze? 10-20kč vždy ale třeba pošťákovi co mi donese až do bytu (jsem na inv. vozíku) balík krmení a písku pro kocoura (váha +-20kg) dám klidně i 50kč. Jídlo u okénka nechám drobné. Nákup z Rohlíku, opět podle velikosti nákupu, většinou 20kč. Restauraci kde jídlo objednám, platím co si účtuje.

Ano, vesměs starší lidé ocení něco navíc a ocení práci druhého + slušnost. To se v dnešním světě vytrácí.

Pak se lidi divý, že česká pošta zachází s balíky tak, jak zachází. Lidi si pro kačku nechají vrtat koleno a pak to stejně utratí za blbosti (chlast, cigára,atd..), ale to, že člověk nemá problém vynést nákup nebo chvilku počkat, až dojdu ke dveřím a přitom si zachová chladnou hlavu i když vím, že toho za den má moc, tak jsem za něj rád, že nemusím na depo a donesl mi to pod nos.

Problém jsou jen kolenovrti a věčný stěžovatelé co mají osobní mindrák a nedokáží ocenit práci druhého.

Arogantně říct, že je to jeho práce a je za to placen je hnus!

Více takových slušný lidí, jako je Liduš ;)

hodnocení

1x

Vám dává v práci také někdo dýško?

Diesle, netuším jak ty, ale dýško může být i protislužba nebo věcný dar (lahvinka nebo něco k zakousnutí). Já jako autoelektrikář jsem nesčetněkrát něco takového obdržel a vždy to mile potěšilo.;)

Já psal v práci, nikoliv melouch-tam předpokládám nějaký bírek a občertsvení..

Tak já v minulé práci běžně dostal od zákazníků kafe nebo menší pohoštění. Jezdil jsem jako pojízdná dílna. Je to asi místo od místa :)

To bychom si museli sami sobě navzájem dávat dýško-případně každý den po kontrole šéfem on!Nikdy nepřijdeme do styku se zákazníkem-investorem.

A co prémie. To je vpodstatě taky takové dýško, no... Jak se to veme *zdravi*

zaseja
hodnocení

1x

A je vůbec nějaký rozumný a logický důvod dávat dýško?

Kdekoliv.

krtek6

není...osobně si myslím, že to začlo někdy tak, že prostě někomu se nechtělo dostávat minimální drobné na zpátek, aby neměl v peněžence třeba 10x1kč, a proto je nechával tomu co je měl vrátit...

72mona
hodnocení

1x

Opravdu zábavné odpovědi. Tedy otázky místo odpovědí.*smich*

Už dlouho jsem si nebyla u okýnka pro nějaké jídlo. Do restaurací jsem chodila výhradně kvůli "full servisu". Ale ano, dýška dávám. Není to pevná částka, vždy se odvíjí do spokojenosti se službou jako celku a od ceny. Asi tak 10 %. Když na mě vykoukne baba a vypadá, že ji otravuju, nic nedostane. M.

jm
hodnocení

0x
Platím platební kartou, drobaky nemám. A jak zaznělo, za 20let jsem nikdy nedostal korunu dýžka. Zaokrouhluji tedy jen minimálně.

hodnocení

0x

Dával jsem dýško pouze v jednom motorestu. Jídlo bylo na stole po obědnání do 2 minut. Vynikající chuť a příjemná usměvavá obsluha a to vždy. Takový si to přímo zaslouží. Je to otázkou slušnosti a vyjádření spokojenosti hosta. Při platbě kartou obsluha může naťukat jakoukoliv částku. Tedy včetně dýška.

Jinde jsem dýška nedával a spíš jsem tam byl naposledy.

Jinak se stravuji doma.

Rozhodně nedám dýško, když se mi něco nelíbí, takže je to vzácnost.

...

Kamarád jezdil u taxi služby a při částce 99kč po městě si i hodně lidí nechali od řidiče vrátit i tu korunu. Osobně si myslím, že takový člověk je velký idiot.

Dýška zaokrouhluji na 5kč nahoru.

doplněno 18.02.21 15:15:

Oprava: V hospodách vesměs nedávám, až na tu jednu vyjímku.

Jinak běžně třeba při dodání balíčku od PPL. Tam to zaokrouhlím.

lamy13

*ua*Gumidek sice dýška nedává, ale přesně ví, jak by je zaokrouhloval, kdyby je dával. Geniální.

hodnocení

0x

Dýška dávám a dostávám... Drobné zpět si beru od pětikačky výše,menší nechci,myšleno obchody,benzinky a p.. V hospodách,taxících atd,pokud jsem spokojen - deset procent,pokud hodně spokojen,i více,kolem dvaceti. A to proto,že je i dostávám a chápu to tak,že je zákazník spokojen. U drobných zakázek bežně 30 - 50kč,u větších různě. Před měsícem necelé tři litry,,nejvíc jsem dostal osm litrů...

doplněno 18.02.21 21:33:

72mona3,no jo,jenže to dělá asi 2,5%... Zkuste přepočítat na procenta ty hašlerky...*smich*. Dostávám ještě jedny dýška,od lidí,kteří mě znají - piškoty a konzervy pro psy. To nikdy neodmítnu...

72mona
A sakra. Litry. Já dostávám od jednoho děduly bonbóny. Někdy dva, někdy tři. Hašlerky. Ale větší radost z toho má ten děda*smich* M.
72mona
Když ty mé hašlerky moc přepočítávat na procenta nelze. Spíš než za služby jsou za můj úsměv*slunce* Ale svým způsobem je za dýško počítám. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]