Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz na ty, kteří si v této nelehké situaci občas objednávají jídlo z restaurace - kolik necháváte dýško?
Díky za reakce
Myslíte kurýrovi který mi ho doveze? 10-20kč vždy ale třeba pošťákovi co mi donese až do bytu (jsem na inv. vozíku) balík krmení a písku pro kocoura (váha +-20kg) dám klidně i 50kč. Jídlo u okénka nechám drobné. Nákup z Rohlíku, opět podle velikosti nákupu, většinou 20kč. Restauraci kde jídlo objednám, platím co si účtuje.
Ano, vesměs starší lidé ocení něco navíc a ocení práci druhého + slušnost. To se v dnešním světě vytrácí.
Pak se lidi divý, že česká pošta zachází s balíky tak, jak zachází. Lidi si pro kačku nechají vrtat koleno a pak to stejně utratí za blbosti (chlast, cigára,atd..), ale to, že člověk nemá problém vynést nákup nebo chvilku počkat, až dojdu ke dveřím a přitom si zachová chladnou hlavu i když vím, že toho za den má moc, tak jsem za něj rád, že nemusím na depo a donesl mi to pod nos.
Problém jsou jen kolenovrti a věčný stěžovatelé co mají osobní mindrák a nedokáží ocenit práci druhého.
Arogantně říct, že je to jeho práce a je za to placen je hnus!
Více takových slušný lidí, jako je Liduš
Diesle, netuším jak ty, ale dýško může být i protislužba nebo věcný dar (lahvinka nebo něco k zakousnutí). Já jako autoelektrikář jsem nesčetněkrát něco takového obdržel a vždy to mile potěšilo.
Tak já v minulé práci běžně dostal od zákazníků kafe nebo menší pohoštění. Jezdil jsem jako pojízdná dílna. Je to asi místo od místa
To bychom si museli sami sobě navzájem dávat dýško-případně každý den po kontrole šéfem on!Nikdy nepřijdeme do styku se zákazníkem-investorem.
Opravdu zábavné odpovědi. Tedy otázky místo odpovědí.
Už dlouho jsem si nebyla u okýnka pro nějaké jídlo. Do restaurací jsem chodila výhradně kvůli "full servisu". Ale ano, dýška dávám. Není to pevná částka, vždy se odvíjí do spokojenosti se službou jako celku a od ceny. Asi tak 10 %. Když na mě vykoukne baba a vypadá, že ji otravuju, nic nedostane. M.
Dával jsem dýško pouze v jednom motorestu. Jídlo bylo na stole po obědnání do 2 minut. Vynikající chuť a příjemná usměvavá obsluha a to vždy. Takový si to přímo zaslouží. Je to otázkou slušnosti a vyjádření spokojenosti hosta. Při platbě kartou obsluha může naťukat jakoukoliv částku. Tedy včetně dýška.
Jinde jsem dýška nedával a spíš jsem tam byl naposledy.
Jinak se stravuji doma.
Rozhodně nedám dýško, když se mi něco nelíbí, takže je to vzácnost.
...
Kamarád jezdil u taxi služby a při částce 99kč po městě si i hodně lidí nechali od řidiče vrátit i tu korunu. Osobně si myslím, že takový člověk je velký idiot.
Dýška zaokrouhluji na 5kč nahoru.
Oprava: V hospodách vesměs nedávám, až na tu jednu vyjímku.
Jinak běžně třeba při dodání balíčku od PPL. Tam to zaokrouhlím.
Dýška dávám a dostávám... Drobné zpět si beru od pětikačky výše,menší nechci,myšleno obchody,benzinky a p.. V hospodách,taxících atd,pokud jsem spokojen - deset procent,pokud hodně spokojen,i více,kolem dvaceti. A to proto,že je i dostávám a chápu to tak,že je zákazník spokojen. U drobných zakázek bežně 30 - 50kč,u větších různě. Před měsícem necelé tři litry,,nejvíc jsem dostal osm litrů...
72mona3,no jo,jenže to dělá asi 2,5%... Zkuste přepočítat na procenta ty hašlerky.... Dostávám ještě jedny dýška,od lidí,kteří mě znají - piškoty a konzervy pro psy. To nikdy neodmítnu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.