Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dnes na konci online hodiny se naše učitelka ukázala na kameru a já se hrozně smál a řekl jsem "ta vypadá jak hovno", přitom jsem si myslel že tam mám vyplý mikrofon ale neměl jsem Co jí mám podle váš říct když jí máme další hodinu zítra? Může mi napsat poznámku?
Neřekla bych jí, být Vámi, vůbec nic. Na hloupost a neuctu k člověku, který mě vzdělává, se opravdu nedá co říci, doufám jen, že Vy vypadáte jako dvě lejna. Nejsem vulgární, jen jsem použila Vaše primitivní vtipkování, takže Vás to zaručeně nemůže urazit.
Ale předpokládám, že inteligentního, vzdělaného a kultivovaného člověka, jakým je beze sporu Vaše učitelka, Vaše omluva nezajímá a protože ona ví už dávno, koho má před sebou, snad nechcete věřit tomu, že si myslela, že jste inteligentní žák? A věřím, že si to samé o sobě myslíte i Vy, protože žák z dobré rodiny a s íkvé vyšším než konvička na čaj by toto nevypustil z ust - proto je nějaká omluva zbytečná. Primitiv zůstane primitivem, jako pole zůstane polem a vůl zůstane volem.
Možná dostanu ban, napomenutí, ale zastala jsem se ted všech těch vzdělaných lidí, ke kterým rodiče přivedou malé, hloupé děcko a oni ho kultivují znalostmi a tady se to nepovedlo ani jim, ani rodičům. Patrně nemáte uctu ani k rodičům.
A teď si představ situaci, že bys s paní učitelkou měl něco projednávat přes kameru, ona by si rovněž myslela, že má vyplý mikrofon a řekla by např. manželovi či jinému členu rodiny: "Podívej, ten vypadá jak mentál." Bylo by ti to příjemné? Asi moc ne. I kdybys věděl, že to vlastně nebylo určeno pro tvoje uši.
Každopádně se ti stal trapas a vzhledem k okolnostem si spíš myslím, že to paní učitelka přejde mlčením. Tobě taky radím, abys to ve škole s nikým nerozebíral (max. s ní, pokud ona sama začne). Toto je zrovna ten případ, kdy je lepší dělat, že se tvoje nejapná poznámka týkala úplně něčeho jiného. A příště si na takové věci dávej pozor.
Puberta.
Neumíš se chovat a máš silácký řeči, myslíš si, že vulgarismy zaboduješ.
Jednou vypuštěné slovo nazpět nevezmeš.
Tak se příště nepředváděj a ,,vyžer si,, svoji neomalenou, trapnou poznámku.
I jí to musí být nepříjemné a trapné.
Nevím, jak se samozřejmě zachová, jak je obrněná vůči nechutným poznámkám, které jisto jistě občas vyslechne.
Pokud dostaneš poznámku, tak sklop uši a řekni, že se omlouváš a jsi nevychovanec.
Nechci se opravdu nijak montovat do Vašeho názoru, ale opravdu si myslíte, že inteligentního a vzdělaného člověka může urazit primitivní hlupák, co má vychování čeledína z chlíva? Já myslím, že ne. Bez učitele by byl hlupák dál, analfabet, co by si neuměl přečíst ani slovo na internetu - například...tím víc mi přijde jako b.l.b.
Paní učitelka by mohla říct: Mne může urazit jenom inteligent,... a ten to neudělá.
Jinými slovy: Co čekat od primitiva?
Paní učitelka bude zvyklá, určitě se už s vulgarismy na svoji osobu setkala a dokáže se k tomu postavit. Já učitelka nejsem, ale stejně si myslím, že to člověka v nitru zabolí, ať je otřískanej životem, jak chce. Najevo to nedá, to má zpracované, jak se s tím popasovat.
Možná, že to zítra ráno přejde a bude dělat, jakoby se nic nestalo, nebude to s žákem řešit.
Když si takovou věc říkal, tak si nakakáno v gatích neměl a teď chceš radu. Poznámku ti napsat může, ale jestli jsou rodiče vulgární jako ty, udělají na učitelku bu bu bu a bude to vyřešené. Ani se nebudeš muset omlouvat. V tvém případě to už ani omluva nespraví. Jestli jsou spravedliví, trest od rodičů tě nemine a ještě by si jim měl poděkovat, že umějí být výchovní.
@ruzena - opravdu si myslíte, že inteligentního a vzdělaného člověka může urazit primitivní hlupák, co má vychování čeledína z chlíva?
Opravdu si myslíte, že žák vůči učitelce, potažmo autoritě, nakonec i (skoro)muž vůči ženě si může urážku beztrestně dovolit? Že být ""primitivní hlupák" je něco jako omluvenka takového chování? Zkušená a rozumná kantorka takovou věc jistě vyřešit umí, ale určitě si to nemusí nechat líbit.
Víte, on má největší obavy z poznámky...to o něm hodně vypovídá. Nebylo mu líto, že ji urazil, ale bojí se poznámky. Já na jeho místě, až se vrátí od března do školy, bych za učitelkou zašla a beze slova bych jí políbila ruku. Toto znamení ucty učitelce řekne daleko víc, než nějaká vykoktaná omluva on.line. At mu dá, či nedá poznámku.
Zdánlivě to nemá souvislost, ale kdysi jsem k sobě vzala těžce a smrtelně nemocného příbuzného. A měla jsem lékařku, která mně i jemu hodně pomáhala. Když bratr zemřel, šla jsem za ní a beze slova jí políbila ruku.
Zkušená kantorka slyší takových řečiček několik a ignoruje je. Vůbec bych se k tomu nevracela, pokud by to chtěla řešit, řešila by to okamžitě a ne až další den. Růženko, líbat ruky opravdu není proč. Paní učitelka není polobůh a je na řeči pubertálních studentů celkem zvykla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.