Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Důvěřujete současné vládě, mělo by se o důvěře hlasovat?

Od: willybrandt* odpovědí: 34 změna:
Důvěřujete současné vládě, mělo by se o důvěře hlasovat?
Měla by PS iniciovat hlasování o důvěře? Zvládá to současný kabinet?

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

"Společnost se řídí ne slovy, ale příklady vlády a pak se podle jejich vzoru chová zbytek národa..." *co* Napsal tady rádce "nunici".

Zbytek národa *zmateny*. Ale to je přece to "stádo ovcí", ne? A vláda je "pastýř". Tak jak je možné, že se zbytek národa chová jako stádo ovcí, které se opičí po pastýři, když zrovna Vy a Vám podobní pořád voláte po tom, abychom se jako ty ovce nechovali!? To, že jde nějaký pan Faltýnek do hospody, přece neznamená, že já tam poběhnu také. To, že jeden starý zapšklý dědek, který už je "mimo obraz" a chodí mezi lidi bez roušky a blekotá nesmysly, přece neznamená, že já se po něm budu opičit. Je zajímavé, že rozumná doporučení od vlády akceptovat většina lidí nechce a vybere si právě to, co je vysloveně nevhodné a po tom se opičí a když to špatně dopadne, tak si ještě stěžuje. *nene* Tak proč bych měla považovat chování některých členů vlády za svůj vzor a dělala ty samé chyby jako oni. *uf* A ještě k tomu v době, kdy k tomu nikoho nikdo nenutí a stačí používat vlastní rozum.

hodnocení

4x

Ano, ne, ne, ano

hodnocení

4x

Hlasovat o důvěře vládě se nebude, protože hrozí nebezpečí, že by řešení situace padlo na současnou opozici.

liska5
hodnocení

4x

Já už vypínám. Vím jen od přátel ze zahraničí, že tam je to podobný! Vlády i jinde mění rozhodnutí, zpřísňují a povolují..Lidi i jinde doplácejí a demonstrují. Nikomu nezávidím. Je to všude na bednu.

Několik přátel i o generaci mladších s tím bojovalo o život na přístrojích, a tak raději nesoudím.

Spíš mi je divný, jak se ten virus chová a jestli jsou to vůbec mutace nebo něco jiného.

Liško, jak se ten virus chová

dneska jsem četl, jak divně se chová v Indii, kde silně ustuouje, a nikdo neví proč? Nejlidnatější stát a Covid se asi lidí zalekl.

třeba

ct24.ceskatelevize.cz/...

Milane, ono to také může být tím, že v miliardové Indii nemají všechny lidi podchycené, takže to co píší, se nemusí zakládat na pravdě. To máte to samé jako s Afrikou. My jsme proti takovým státům "vší hovínko" a navíc je tady přece jenom v naší zemi úplně jiná civilizace, než už nich. Já se obávám, že zdaleka nemají přesné informace, jenom z nějakých velikých měst, a tím jsou ty jejich počty zkreslené. U nás se ví o každém člověku, u nich určitě ne. A já se divím, že tyhle zprávy vůbec média šíří anebo proč to pořádně neobjasní. Já si myslím, že ani v Rusku nemají opravdový přehled o tom, jak u nich ta nemoc postupuje a kolik lidí na ni opravdu zemřelo.

O každém člověku se neví ani u nás, mimo testované a pár jakože trasovaných,jenže trasovat se dávno nestíhá a i v době kdy se stíhalo se na to někde kašlalo . Jestli ono to spíš nebude tou nízkou informovaností viru v méně civilizovaných krajích - vir si dá jedno kolečko populací a zmizí ... u nás než doběhne to jedno kolečko,stihne mezitím 3x zmutovat

Jasně, v Indii to neví, čím to je, ale u nás to již víme, čím to je.

hodnocení

2x
Ne, ano, ano, ne

hodnocení

1x

Když odhlasujeme nedůvěru, máš už vymyšleno, kdo jiný by byl ve vládě skvělý? Koho bychom chtěli?

Skvělý? Nikdo. Lepší než současný? Skoro každý.

Smaslem není mít ideální, skvělou vládu. Taková ani neexistuje. Smyslem je mít vládu, která je funkční. Ne jeden ukňouraný psychopat a deset loutek, co si bez něho ani nevytřou zadek.

teniso
hodnocení

1x

Splečnost potřebuje v době covidové klid a ne pořád nějaké rozvrtávání, tahanice a rozruch pár namachrovaných páníčků v PS. Lidi tím ještě více znejistí a na všechno se vykašlou. Volby budou co nevidět, tak uvidíme, co bude předvádět nová vláda. Ale víme, že vše bude super nadsuper, tak se není čeho obávat. :-D

hodnocení

1x

ne, ne, ne, ne

id
hodnocení

1x

ne, ne, ne, ne

hg
hodnocení

1x

Ne, ne, ne, ne.

hodnocení

0x

Je to těžké, snahu má, ale největší chyby dělá společnost, protože nedodržuje nařízení a mnozí z nich mají z nich srandu. Na druhou stranu nelze se divit, protože už řada z nás nějak nevidí světlo na konci tunelu. Zratili jsme rok, ztrácíme druhý. Veškerá nařízení mají smysl jen tehdy, pokud jsou restrikce. Když ale vidíme v médiích, že je mnohdy nedodržují ani sami politici nebo když se neustále hvězdy shouwbyznysu prezentují, jak se válí v exotice a přitom si stěžují na peníze, tak se obyčejnému člověku nelze divit , že je otrávený. Chce normálně pracovat a žít a moci koupit dítěti boty.

Společnost se řídí ne slovy ale příklady vlády. Protože ONI přece vědí nejlíp jak se mají chovat..a pak se podle jejich vzoru chová zbytek národa

Takže ano máte pravdu nedodržujem nařízení

Je jich minimum s průserem, ale lidí jako vy asi hodně co nemají soucit s blízkými, resp se svým okolím

@aja1946

Když to vezmete procentuálně, je jich dost. A k svému okolí se chovám zodpovědně , ke tchyni nechodím ani na nedělní oběd *smich*

hodnocení

0x
Ano ne ne ano

hodnocení

0x

V současné době jsou důležitější problémy než takové hlouposti.

hodnocení

0x

Ne, ano, ano, ne

Vláda nedokázala lidem vysvětlit v jakém jsme průseru a neumí s tím už nic udělat. Takže by měla rezignovat a dát šanci někomu kdo se o to pokusí. Tahle parta, která se ani neobtěžuje dodržovat vlastní nařízení už u kormidla nestojí a jestli se něco změní k lepšímu bude to zázrak a ne důsledek jejich chaotických rozhodnutí.

Víte proč tomu tak je? Protože ještě nenašli nikoho, kdo by byl na ty pozice lepší. Schválně, navrhněte , jen tak z plezíru.

willybrandt*
hodnocení

babkazov: To je tak ohrané. Takže když máte neschopné vedení, tak ho nevyhodíte jen proto, že se domníváte, že není nikdo lepší a spokojíte se s nekvalitou? A Vy to asi nechcete slyšet, ale proč by neměla dostat šanci opozice? Jaký kvalitativní argument je proti tomu, pokud občané už nevěří vládé a jejímu chaosu a chtějí u vlády lepší a kompetentnější lidi, aby dostala možnost? Pokud máme demokracii, pak by měl dostat šanci další na pásce.

Opravdu si myslíš, že opozice stojí za úvahu? fakt? Nejsem politolog, zprávy sleduji jen okrajově, je mi z těch mužských, kteří jsou politiky, moc smutno. Jak hejno kohoutů na jednom hnojišti.

teniso

Nejde tak o selhání nynější vlády jako spíše o selhání občanů. Mnoho jich, ač ví, že má covid , nechová se zodpovědně. Opatření jako u nás je zrovna takové jako za hranicemi. Nikdo nemá lepší, účinnější. Je to všechno v lidech. A také k nám nákaza přišla o něco později, zrovna tak jako na Slovensko nebo Bulharsko. Ostatní státy dříve hodně postižené, se z té špice pomalu hrabou, my jsme pořád na té špici.

totak - vládá má k vysvětlování nějakou televizi nebo noviny? Televize i noviny jsou antibabiš z principu ..

willybrandt*
hodnocení

@ruzena: A proč by ne? Možná Vás to překvapí, ale opozice také zastupuje své občany. Koneckonců vláda paradoxně zastupuje menšinu, není schopná většinové podpory, ačkoliv sem tam jí zachrání zadek komunistická strana. V demokratickém systému je běžné, že se lidé střídají u kormidla. Jakmile vláda není schopná situaci řešit a jen z toho viní společnost, asi není něco v pořádku. Celou dobu vláda nevěří lidem, hrozí sankcemi a není schopná vyprodukovat nějakou motivaci a předložit koncepci a promyšlenou cestu, jak z toho ven. Nevím, proč se tak brání vláda, když prakticky selhává v době, kdy má jednat. Každý máme svou odpovědnost, odpovědnost i vůči druhým bez ohledu na to, jestli to někdo přikazuje nebo ne. Nebo se demokracie hodí jen ve chvíli, když jsou u kormidla Vaši favorité? Já se nedivím, že lidé už nevěří vládním politikům. Není to jen naše chyba. Tak proč by jiné strany neměly dostat možnost, šanci ukázat, že to svedou lépe? Je to strach, že mohou ukázat, že jsou lepší stratégové, že stát se prostě jako firma řídit nedá?

ruzena*

Nemůžu tady najít, že bych se zučastnila této diskuze...Takže tomu nerozumím - byla jste zminována systémem a kde tedy? Díky za vysvětlení.

willybrandt*
hodnocení

@ruzena: Omlouvám se, příspěvek byl původně adresován jinému uživateli (babkazov), moje chyba. :)

ruzena*

Jo jo, já si to myslela, ale přesto mi to nedalo se zeptat...

Babiš je vláda? Babiš řídí obsah novin? To se smí?

willybrandt*
hodnocení

ra: Babiš je předseda vlády a má hlavní slovo. Jeho společnost vlastní mediální domy, čili vliv na mediální prostředí tu je. Dnes se to ale dělá jinak, ne způsobem diskreditace protivníka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]