Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ekonomické dopady zavřených škol

Od: distancnizak odpovědí: 1 změna:

Zdravím, poslouchal jsem včera ministra školství v OVM, kde mj. řekl toto o ekonomických dopadech zavřených škol a distanční výuky:
" (...) byť to nevypadá, že jsou to nějaké náklady, (...), ale jsou, je to vyčíslené a je to asi na 60 % úplného lockdownu, akorát ty náklady jsou rozloženy do 30 let dopředu v čase jako ztráta produktivity jednotlivých lidí a celé ekonomiky."
Zdroj: ceskatelevize.cz/... čas 20:15
Když pominu okamžité náklady zavřených škol ve smyslu ošetřovné pro rodiče dětí atd., tak se mi zdá, že ten odhad je neskutečně vysoký. Opravdu se projeví jako takto velká ztráta produktivity v uvozovkách fakt, "že žáci se rok nebiflovali látku nazpaměť, protože je na ní nikdo nezkoušel"a to, "že učni a odborné školy přišli o rok praxe, kterou budou muset dohnat". Nezpochybňuji psychosociální dopady distanční výuky na děti (sociální strádání apod.) a nezpochybňuji určité ekonomické dopady vlivem právě dočasného nedostatku praxe, ale ministrovo prohlášení se mi zdá jako mimořádně nadsazené a nedokážu si představit, jakým způsobem by to mohla být pravda. Mohl by mi někdo vysvětlit, co se těmi "obrovskými ekonomickými dopady distanční výuky"myslí a případně uvést konkrétní příklady, kvůli čemu by mělo dojít k takovým ztrátám? Děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vidím, že nikdo nepíše. Takže za mě, největší ztráty jsou, že se děti nenaučí řádu. Řád je nejdůležitější, ne nějaká omezení kvůli někomu. Tato situace kvůli údajnému hroznému viru znamená, že opravdu to jde s civilizací z kopce, ovšem důležití blbouni, kteří vše řídí, toho nedohlédnou. Jen na okraj - víte proč je mezi nositeli Nobelových cen nejvéce Židů? Protože oni mají řád v krvi. Boužel dnes se o tom nemůže mluvit, protože dnešní hyperkorektní paranoidní společnost by musela přiznat, že ne všichni lidé jsou si rovni. Ovšem vždy tomu tak bylo a Velká francouzská revoluce se svým volnost, rovnost, bratrství to po...úplně. Dnes to nadržování blbým a vláda neschopných důležitých ...nás vezme do pekel všechny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]