Nejste přihlášen/a.
Zdravím, tato věc mě vrtá hlavou již déle. Zkoušel jsem ji i realizovat, ale v okolí bylo málo příznivců, ale v případě úspěchu akce, by byl přínos myslím velice veliký a efekt by byl vyšší, než u současných opatření. Navíc státu by to ušetřilo tolik financí a problémů v sociálním a zdrovatní sektoru, že by i pan premiér Babiš jásal. Navíc by Corona virus byl opět myslím utlumen natolik, že v dalších fázovaných akcích by došlo k jeho omezenému šíření natolik, že to byl skoro vymýcen. Předpokládá se ovšem, že cela akce bude spojena a proložena očkováním dle nějakého systému (dobrovolné, ale doporučené) a obyvatelstvo bude značně motivováno.
Předpokládáný postup:
Celý vtip by byl v tom, že každý jednotlivec (občan ČR schopný se zapojit-předpoklad je, že se zapojí alespoň kolem 60-66% obyvatelstva) zůstane dle nějakého principu, či schématu týden doma, osobní kontakty mimo svou domácnost jsou omezeny na naprosté minimum (povolená výjimka-návštěva lékaře, neodkladná péče, apod.). Vycházky povoleny jen v místě trvalého pobytu bez omezení, ale osoba nesmí aktivně vyhledávat další kontakty.
Nakupovat smí daná osoba jen řekněme 2x za týden, přičemž den a čas nákupu není omezen, ihned po nákupu se vrací domů, nikde necestuje.
V prvotní fázi bude výše uvedené nutno provést asi 3x za sebou, pak s týdenním rozestupem (kvůli vyřízení případných,ale opravdu důležitých věcí) opět 2x a pak za týden ještě jednou. Každý aktivní obyvatel bude tedy omezen tímto fázovaným lockdownem cca 2 měsíce, což je ve srovnání s předpokladem ztraceného celého roku (ano, takto to výhledově více než vypadá) úplně zanedbatelné. Navíc sezóna léta má šanci v omezené formě proběhnout (cestování pouze po ČR, mimo ČR jen omezeně a s tím, že cestovatel bude muset být zdravý, očkován a po příjezdu bude testován a v karanténě.
Během "řízeného osobního lockdownu by každý aktivní člověk byl motivován tím, že by byl nějak podporován (finančně od státu a samozřejmě vidinou, že opravdu bude lépe).
Přínos:
Virus bude značně omezen a postupně vymýcen, stát přestane být ve ztrátě, děti a studenti se mohou opět bezpečně učit. Po cca 1. 4. 2021 (záleží na začátku akce) už by třeba nemusely být nutné roušky venku, od cca 1. 6. 2021 ani v obchodě. Léto probíhá v rámci možností normálně, společnost se postupně uklidňuje a opět ožívá.
Myslím, že tento nápad rozhodně stojí za úvahu, protože šance na úspěch jsou opravdu vysoké. Jen je třeba chtít a motivovat jeden druhého, občas někoho upozornit a mohlo by to klapnout. Zkuste si to vyhodnotit sami, zda jsme národ, který ještě umí máknout, nebo budeme jen sedět a koukat jeden na druhého a nic neuděláme.
Tak tohleto já důchodce praktikuji od jara s malými přestávkami v září 2020, kvůli distanční výuce vnuka.
Navíc jste tam zapomněl na dovážkovou službu, kdy jdu do obchodu tak 1x za 14 dní.
Jinak, pořád si plno lidí myslí, že virus vychcípá. Ale ne, opět ho tady budeme mít, přece si nemyslíte, že to bude jen tak, opět se nenápadně z nějaké jeskyně vynoří. Ten rok 2023 musí být většina bílé Evropy oočkována a psychicky i finančně zlomena.
Pokud se tedy Trump nevrátí a vlády nepřestanou poskakovat na šňůrkách loutkovodičů. Což bych si převelice přála.
-------------
Chyťte toho malého, neviditelného prevíta a pořádně ho zmáčkněte, rozdrťe ho.
Je to boj s větrnými mlýny Dona Quijota.
Zdravím, tak slovo vymýcen není úplně vhodné, ale pokud budeme dále postupovat dle "rozpisu" a hry státu, tak tady relativně normální situace nastane třeba až za 2 roky. Kdo z Vás to vydrží, kolik občanů ze třeba nedožije (nejen z důvodu Covidu, ale i stresu). Kdo si myslí, že letos to nebude jako loni, tak je naivní. Bude, a čekám to ještě minimálně 2x horší (virus lineární hru nehraje).
A že nechápu roušky, kdyby každý dodržoval to co já, tak si tvrdím říci, že ani druhá vlna nenastala. Od začátku pandemie chodím, prakticky jen na nákup (1x za týden v průměru), mimo práci kontakt z okolím minimální, jen nezbytné věci. Ano, možná jsem až moc zodpovědný, ale štve mě, že u někoho doma se dveře netrhnou a jezdí za ním pomalu půl ČR (zveličeno). Ono, když ze 100 lidí se opravdu snaží jen cca 50, tak to opravdu lepší být nemůže.
Ať si každý sám sáhne do svědomí a řekne si, nebyla moje návštěva zbytečná, nešlo to udělat jinak? Nechodím zbytečně moc na nákup a pro nesmysly typu brambůrky k TV (solo extra nákup)? Ano, chodím, jsem ve stresu a víc jím, možná piji (není můj případ). Nelze s tím něco udělat?
Jaký je vůbec výhled? Chtěl jsem třeba stavět, mít rodinu atd. Není to teďka komplikace? Je to složité, ale každý může přispět ke zlepšení. Ne, každý si řekne "já na to nemám, raději počkám až to vyřeší jiní a budu sledovat TV a dodržovat další nesmysly a další rok života s hadrou na puse". To je teda přístup, hanba Čechům. Život mě naučil si vážit každého dne a každé příležitosti, ale většina prostě asi myslí jinak. Nakonec by získali i notoričtí popírači, zdraví potřebují všichni.
Jo, abych nezapomněl, až budete za pár let chtít po někom něco opravit a spočítat, něco vyřídit, tak budete proklínat tuto dobu ještě kvůli tomu, že nám tu vyrostla generace dětí a mládeže, která nic neumí a nic nechce dělat (ne nutně vlastní vinou). Maturitu, dostali prakticky zadarmo, ale všichni by chtěli jít na VŠ. Toto prostě nemůže fungovat, toto se musí jednou sesypat. Všechno je v malých detailech, ale někdo je nevnímá a nebo nechce vnímat. Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že? Pěkný den všem.
Já mám jenom jednu připomínku a to ohledně toho školství. Jak na to tak koukám, tak všichni do jednoho si stěžují na to, jak děti trpí a jak z nich budou hlupáci, protože nemůžou do školy a nemůžou se pořádně učit. Jenomže tohle je jenom výmluva, protože to školství a vzdělání dětí bylo v háji už dávno před "koronavirem". Vždyť se o tom mluvilo v jednom kuse, jak se dneska děti nic ve školách nenaučí, že už nejsou učňovské školy a dávno tady chybí obyčejní řemeslníci. A ti, co se v dnešní době něco vyučí, tak to nakonec stejně nedělají, protože se jim dělat nechce a chtějí mít hodně peněz a hlavně bez práce. Nebo ti, co udělali maturitu žádnou práci nesehnali, protože vlastně vůbec nic neumí, dokonce ani mateřský jazyk ne a vymlouvali se na to, že jsou zvyklí psát sms a tam to prý nevadí. Vždyť tohle tady trvá už dlouhá léta! A teď, kvůli tomu, že je tento rok školní docházka narušená "coronavirovou" situací, najednou všichni rodiče křičí, že budou z jejich dětí blbci. Jakoby před rokem ty všechny děti měly našlápnuto ke studiu na VŠ a vláda jim to znemožnila. Já jsem přesvědčená o tom, že ty děti, které na to studium mají, tak ty děti se učí dál a tuto situaci zvládnou. Za horších podmínek a složitěji, ale nezastaví je to a až to skončí, tak to doženou. Naopak si myslím, že je to posílí a nabudí k tomu, aby vědomosti získávali sofistikovanějším způsobem, což je do budoucna jenom posílí. A hůř na tom budou jenom ty děti, které by zaostávali i v tom případě, kdyby žádný "coronavir" nebyl. A já si myslím, že rodiče právě těchto dětí, křičí nejvíc. Konečně to mají na koho svést, že to jejich potomci asi nikam nedotáhnou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.