Nejste přihlášen/a.
pb - odvážná! Jenže dnes se pravda nenosí, žije se podle hesla po nás potopa. Zdravý rozum zmizel.
Senioři ať sedí doma a chrání se, děcka zpátky do škol
Po omezení je nejvíc nakažených kde? Asi v práci nebo cestou do/ z práce. takže při jediné dovolené činnosti .
taky jsem částečně v rizikové skupině, na podzim jsem vychytil jeden z mála termínů pro operaci. Teď mám problémy s rehabilitací, pomohlo by i plavání jenže není kde ...
Když si přečtu celou tuto diskuzi, tak mi je jasné, že se to nemůže zlepšit. A také je mi jasné, že jsme na tom tak blbě proto, že málokdo opravdu dodržuje vládní doporučení a většina lidí je porušuje v jednom kuse. Je to tady doslova zmiňováno, jak lidé nemají roušky a klidně si mezi sebou říkají "sundej si ten hadr", když mi přijdeš domů něco opravit. Jak to? Vždyť já nevím, kde byl ten opravář předtím a s kým se setkal a kdo mu také řekl, aby si ten hadr sundal. A to je jen jeden příklad. A když si představím, že tak to dělá většina lidí, tak pak se už vůbec nedivím, že jsme na tom tak bídně. Tak přestaňte vykládat, že i přes ta veškerá opatření se ta nemoc mezi lidmi šíří. Vždyť se tady sami přiznáváte k tomu, že je nedodržujete, tak co se divíte?
A není to jedno u nové mutace, před kterou vás ochrání možná jen respirátor.
Začíná to u ministra zdravotnictví, který neustále nosí respirátor na špičce frňáku a končí u blbečeka z lidu v pořadu Máte slovo, který se vzteká, že lidi nenosí roušku a sám má roušku velikosti pro batole, z které mu střídavě leze nos a pusa a div ji nevdechne.
Věřím, že vy takové problémy s rouškou nemáte, když sedíte doma. Zkuste si s rouškou pořádně fyzicky máknout nebo sportovat a pak budete mluvit jinak. Vlastně nebudete, protože těžká práce v kolektivu a nebo sportování vám nic neříká.
Zkuste si nastudovat jak to zvládlo Rakousko, to je ten hlavní rozdíl mezi čechy a nimi. A to byli o vánocích na tom hůře jako my. Nejjednodušší vysvětlení naší vlády je to, že za to mohou lidé, ne oni !
Zlepšit se to nemůže - tak proč to donekonečka zhoršovat? Omezit největší zdroje nákazy si stejně niikdo nedovolí
Nemáte pravdu. Těžká práce s rouškou není určitě nic snadného, ale kdyby se v továrnách, kde je ta těžká fyzická práce dodržovala opatření a testovalo se, tak by tam možná ty roušky nebyly tak nutné. Jenomže to by tam ti lidé museli i bydlet. Protože jakmile vyjdou z továrny, už je nikdo nekontroluje a už si jedou po svém. A já si nemusím nic nastudovávat, jsem docela v obraze v tom směru, jak to vypadá v jiných zemích. Jenomže v jiných zemích nežijí Češi. A ano, souhlasím s tím, že je to důsledek toho, jak se chová většina národa. Těch pár lidí ve vládě, kteří se v tom neumí orientovat k tomu samozřejmě přispělo, ale nenesou vinu celou. Kdyby jsme byli dispilinovaný národ a ne národ co musí pořád jenom remcat a hledat způsob jak obcházet pravidla, tak na tom tak bídně nejsme. A když se Vám špatně s rouškou sportuje, tak nějaký ten čas nesportujte. Kvůli tomu snad neumřete. Ale to nejde, že? Kdyby tady nebyli lidé, co to už od začátku inorovali a ignorují doteď, tak jste dneska mohla mít děti ve škole a mohla jste chodit sportovat. A co se týče toho pána v pořadu "Máte slovo" jsem viděla také a také jsem nepochopila co to má na tom obličeji. A hlavně nechápu režii, proč pánovi nenabídla jinou jednorázovou roušku. A to je další příklad o naší nevšímavosti a blbosti.
A tak mne napadlo, že co se toho chlapa v tom pořadu týká, tak ten tam také mohl klidně přejet a nemít vůbec žádnou roušku. Což by se dalo od Čecha očekávat. No a v režii měli jenom tu dětskou, kterou mu na ten nos dali, protože jinak by ho tam nemohli pustit. I to se dá předpokládat a i to svědčí o tom, jak jsme jako národ zodpovědní a připravení. Když ve veřejnoprávní televizi nenajdou ani jednu obyčejnou roušku a to zejména v pořadu o Covidu. To už se ani "švejkovinou" nazvat nedá, to je děs.
Suzymon vždyť vy mluvíte jak ti naši politici. Ještě vydržte, ještě vydržte, bez nějakého plánu co bude pak a kdy bude pak.
To vaše tak nějaký ten čas nesportujte, to jako myslíte vážně? Víte vy vůbec, co dělá s organismem nedostatek pohybu? Poslechněte si někdy prof. Koláře, našeho předního fyziterapeuta, co kromě působení v Motole rovná i naše olympioniky. On tvrdí, že absence sportu u dětí je poškozuje na celý jejich dospělý život, protože se jim správným způsobem nenastaví hormonální a imunitní systém a když se to zanedbá v dětství, nedá se to už v dospělosti NIKDY napravit a dohnat. No děti mají zakázané různé sportovní kroužky od půlky října a procházka kolem domu to fakt nenahradí.
Pro neaktivní důchodce, jejichž jediným pohybem je volná chůze směr nejbližší Kaufland, je asi sportování aktivní části populace nepochopitelné riziko. Pro mě jako matku dítěte na distanční výuce a aktivního člověka je sportování a pobyt v přírodě nedílnou součástí života. Já se hlavně tím pohybem udržuju fit. Protože mám RS a protože vím, že kdybych přestala chodit, přestanou mě léčit. Protože mám astma tak trénuju plíce. A tím že se aktivně hýbu, o svých nemocech vůbec nevím a nijak mě neomezují. Čím víc cvičím, tím víc zvládnu a tím je mi líp. Trénuji rovnováhu na bruslích, běžkách a kole, protože já nechci chodit ani o berlích. Trénuju svalovou sílu, protože až někdy přijde ataka, je lepší když zastihne trénovaného jedince než netrénovano povalující se trosku. I ta únava, která postihuje většinu pacientů s RS, se dá aktivním pohybem přecvičit. Díky tomu že makám, dnes únavu při RS neznám. Jo v počátku nemoci, to když jsem šla 300m do školky, byla jsem na kolaps a každodenní odpolední spánek byl nutností. Dnes mě únava netrápí, odpoledne si zdřímnu tak jednou do týdne. Ale vy směle prohlásíte, tak nějaký čas nesportujte a seďte doma. Jako bych v tom liduprázdném lese svým pobytem zabila všechnu populaci seniorů. A krom toho, aktivní pobyt venku v přírodě mě nabije dobrou náladou na mnoho dní dopředu, zvlášť v tak krásném slunečném dni, jako byl včera.
ccc nepochopil. Já píšu, že se s dětmi snažím aktivně hýbat v přírodě, viz. fotky z včerejšího běžkování. Na to suzymon píše, že si lidé mají sportování na čas odpustit. Opravdu myslíte, že je každý rodič schopen kvalitně nahradit trenéra? Asi jo, když musí nahradit i učitele.
Jenomže Vy říkáte, že nemůžete sportovat. A jak je vidět, tak můžete a chodíte do lesa jako vždycky. Tak o co Vám vlastně jde? A nebojte, nepatřím k těm důchodcům, teří považují za sport, když se doplazí někam do Kauflandu.
Sice nejsem sportovní typ a nemusím dělat všechno to, co jste vyjmenovala, ale chodit umím a nohy mne nebolí. A u Labe mám také čistý vzduch. A kdyby se mi nechtělo a nutně bych si potřebovala provětrat plíce, tak mohu dělat jednoduché cviky na zahradě. Po břiše se zrovna plazit nemusím a dělat kotrmelce také ne a přesto jsem fit. Já sice chápu, že máte ty nemoci, o kterých mluvíte, ale tím snad netrpí celý národ. Tak co třeba pomyslet na ty, co jsou zdraví. Vy se na to díváte jenom z té své pozice a o to je ta chyba. Ale nejste sama co má děti a chodí do práce a já neříkám že máte čekat a čekat. Já tvrdím, že kdyby byli lidé rozumní hned od začátku a neplácali že jde o o byčejnou chřipku a nedělali všechno naschvál a proti doporučení vlády, tak jste dneska mohla dávat děti do školy a sportovat si podle libosti. Takže tento průšvih si z největší míry zavinili lidi sami.
Pb, ale všimla jsem si toho času, kdy odpovídáte do poradny. Takže také u toho počítače také sedíte dost často a to byste místo toho mohla s těmi dětmi jít ven, když Vám o to tak jde. Já děti nemám a nestěžuji si, takže zrovna já u něho sedět mohu.
A včera jste psala, že jste se s dětmi vrátila v 19 hodin, musela namasírovat syna, udělat večeři a připravit prádlo do pračky, ale přesto jste už v 19.18 odpovídala do jiné otázky zde, na poradně. A nebyla to otázka, která by tak nutně potřebovala Vaši pozornost a brát Vám Váš drahocený čas.
Tajně jsem doufala, že někomu zbyl kousek rozumu a nouzový stav se neprodlouží, dají se udělat konkrétní opatření a ne plošné zákazy.. Za to jsem se dozvěděla, že za 14 dní opět požádají o jeho prodloužení. To je na palici.
Končím, nebudu dodržovat nic. Nepůjdu viru na proti, ale nebudu přežívat, ale dle možností žít.
Tak to je samozřejmostí, že musí nouzový stav být. Copak nevíte, kolik lidí umírá v nemocnicích? Můžou za to lidi, kteří se špatně chovají - nenosí roušky, dělají demonstrace...Za covid vláda /Babiš/ nemůže. Lidi jsou nezodpovědní.
Zemře-li člověk 80+ je fakt jedno zda na kovid nebo s kovidem, nezlobte se dávno mi není 20 ale pod příspěvek pb se podepíši.
1235 prosím sdělte jak se chovat lépe? Nechtěl jste spíše říci být obyčejná ovce,které se řekne musíš mít roušku nikam nesmíš do práce musíš? A ta sklapne paty a nosí roušky-respirátory nikam nechodí jen do práce?
Je zajímavé že spousta -drtivá většina to dodržovala dodržuje ale nějaký úspěch je nikde tak jak je to skutečně?!
Ještě poznatek-jeden ze čtyř v jedné domácnosti-pozitivní, v práci dalších asi 6 lidí v osobním styku a všichni s výjímkou toho jednohu negativní (bez roušek či respirátorů!)Je to jen jedna velká lež.
Jinak kolega zemřel- cca 59-nedočkal se operace srdce-ale všude byl veden covid+, o selhání srdce ani stopa!
tampo - nechtěně jste odhalil příčinu nepochopení demokracie a nefunkčnosti naší společnosti. My totiž nemáme vládce. Vy a zřejmě značná část tupců to tak ale chápe a proto to vypadá, jak to vypadá.
Naprostá většna opatření se dá dělat i bez nouzového stavu.
Nouzový stav byl pět měsíců, a nákaza roste. Sám Babiš přiznal, že jeho opatření nefungují.
Tak k čemu prodlužovat nouzový stav? Slouží jen k jednomu: k obchodům bez výběrového řízení. Jinými slovy: k obohacování Babiše na úkor nás všech.
Opatření nefungují, protože se nedodržují. Nadodržují se proto, že je nikdo nevynucuje. Policii a armádu přitom nějakou ještě máme.
Tohle ale nerozhodla vláda. Sledovali jste debatu na ČT 1 v poledne? Mluvilo se o tom celou hodinu a o prodloužení nouzového stavu požádali všichni hejtmani krajů a vláda se podrobila. Hejmani si dali požadavek, aby byl nouzový stav zrušen pro úřady, a tomu bylo vyhověno.
Jistě ale nejdříve se společně domluvili, ještě je možnost, že to zatrhnou právníci. Vláda o to bojovala a ne že se podrobila.
No a jak jinak to chcet teda dělat? Přece se musí na něčem dohodnout. Mně osobně je to už všechno jedno. A kdyby bylo na mně, tak já bych se na to vykašlala a otevřela úplně všechno. Vždyť lidé jsou přece tak rozumní, pořád to čtu, jak oni se dokáží sami o sebe postarat a že vědí jak se chránit i bez opatření. Tak já bych jim to povolila. Ale oni to zřejmě udělat nesmí, protože vláda za životy lidí své země zodpovídá. Vůbec jim to nezávidím.
Tak když zodpovídá, není od věci konečně říct celou pravdu, viz. dr. Peková (té skoro vše věřím, vládě bohužel nic). Ale ani ona mít pravdu nemusí.
zajdo - o čem to blekotáte? Podle Krizového zákona je za nouzového stavu stát povinen leccos proplácet. Má možnosti to dělat i v jiných zdůvodněných případech. Skončí nouzový stav a končí tyto platby. To bude kvikotu ..
Kraje nic takového platit nebudou, nemají z čeho a na základě čeho.
Pb, ale v tom případě byste se k této věci neměla vyjadřovat. Já chápu, že nemáte čas sledovat relevantní diskuze, ale pak nemůžete mít názor na něco, o čem nic nevíte. Vy máte pouze svůj subjektivní názor, nejste objektivní. A o tom se včera také mluvilo. 50% lidí nadávalo hejtmanům, že je všechno zavřené a chtějí ukončit nouzový stav a 50% nadávalo hejtmanům za to, že uvažují o jeho ukončení a dožadovalo se toho, aby byl prodloužen. Sem asi chodí většina lidí, kteří patří do té první poloviny obyvatelstva, nebo se k věci vyjadřuje jenom ta část návštěvníků této poradny a ti druzí raději mlčí, protože by dostali vynadáno. Ozval se "ra252" a pěkně si to slíznul. Teď si to slíznu já. Jsem si toho vědoma, ale prostě mi to nedalo.
Sranda je, že takto prodloužený nouzový stav je protizákonný, tudíž neplatný. Už jsou podávány žaloby. Být majitel obchodu, normálně otevřu a můžou mi políbit a ještě vyhraji případný soud.
Krom toho se na nás chystá pandemický zákon, který tady nemá obdoby, kdy by se veškerá moc ohledně kovidu a schvalování veškerých opatření a zákazů, dala do rukou pouze ministra zdravotnictví. To je šílený, co se děje a začíná dít. Jinak všem rodičům dětí školou povinných doporučuji přečíst poslední článek na Aeronetu, kde i právník radí, jak se máte zachovat, pokud chcete dítě poslat do školy ( na což má ústavou zaručené právo), aniž by se mu někdo hrabal tyčkou v nose. Tenhle způsob šikany dětí a rodičů ze strany psychopata Plagy, je nutné jednohlasně všemi rodiči odmítnout, jinak nás čekají krušné chvíle, a to bez legrace.
Jsou tu zastánci opatření a odpůrci opatření. Pak je tu další skupina, říká se jí "mlčící většina"
Jsem přesvědčen, že každý již minimálně 20x vyjádřil svůj názor v některé z podobných diskuzí. Ani jeden nepřesvědčí ty druhé. Takže celkem zbytečná debata a občas i napadání toho druhého za jeho názor.
Ať si každý položí pro sebe otázku, co se stane, když se vše uvolní, asi jako první na světě, nebo se bude dělat opatření nadále, v nějaké formě. Pak ať si položí otázku, zdali ten druhý taky nemá trošku pravdu.
Možná by pomohlo, kouknout se na to očima toho druhého, který utekl hrobníkovi z lopaty, nebo komu umřel někdo z rodinu, kvůli tomu, že ho jiný nakazil.
Zkrátka být tolerantní a slušný k názoru jiných.
Loni na jaře vláda posílala pro naše občany v cizině letadla, stahovala je do Česka a zavřela Česko. Starým lidem doporučila, aby byli doma a rozběhla se akce - pomoc seniorům, nebot všichni máme rodiče, někteří i prarodiče a všichni si uvědomujeme, že i my budeme staří. Jen hlupák si myslí, že stáří se ho netýká a nepatří k životu. Vláda tehdy ale zapomněla na domovy důchodců, LDNky a podobně. A nákaza proto pokračovala dál, do těchto míst ji nosili ti, kteří ty důchodce měli chránit, ale přes usta si nic nedali. Pravda, přes kterou nejede vlak.
Pak přišlo léto a import - export nákazy, což pokračuje dodnes. Pak se od toho lonského jara Česko nezavřelo a to byla ta chyba - to nezodpovědné courání po republice a v cizině. A tak důchodci sedí doma na zadku a ti mladí, nadutí, plácají nesmysly, že se přece kvůli důchodcům nebudou omezovat. A nikdy jim nedojde, že důchodci se musí omezovat kvůli nim.
Jinak ti, co mají nenávistné řeči na staré lidi, protože se chudáci musí učit - někdy - se svými dětmi a hlavně jim jdou děti na nervy svou přítomností doma by si měli uvědomit, že pokud dětem dovolíme, aby lítaly venku bez roušek, což dělají od jara loni, tak nákaza nezmizí, protože největší nosiči jsou právě děti. Zkuste tedy nechrlit svoji špatnou náladu na vaše rodiče a prarodiče a zamyslete se nad sebou, nad vaším chováním...
Bylo potřeba zavřít Česko znovu a to se neudělalo, dodnes se lidé courají a courají a hlavně, že se to svede na důchodce. Proto se toho nezbavíme, kvůli malé inteligenci národa.
Suzi, naprosto s Vámi souhlasím. Pro rodiče to je totiž obrovský šok, že už nelze vzít děti a trávit s nimi víkendy v supermarketech a dokonce si i někteří všimli, že vůbec mají děti - více tedy otcové..Takže něco takového, jako vzít děti a jít s nimi do přírody za město, je pro rodiče nepředstavitelná zátěž, na kterou nebyli zvyklí a přestože jsou o víkendu doma, tak tady u nás v panelákových rondelech běhá spousta dětí bez roušek a nechápu, proč nemůžou do škol, vždyt se stejně stýkají. A proč je i dál rodiče nevezmou do přírody. Hory a lyže přece nejsou podmínkou.
Jinak tu někdo neznalý psal, že děti nepřenáší viry, takový hluboký omyl, přenáší agresivní viry - chřipky a podobně, ale ony samy, protože jsou samá rýma, nachlazení, mají odolnější a také mladší imunitní systém. Lidé tu mají nejapné řeči, že se senioři mají zavřít doma, ale oni to přece už dávno dělají a roušky nosí, možná se vyskytne starší, už trochu zapoměntlivý občan, ale ochranka u vchodu ho nepustí, to jsem i viděla i na vlastní oči.
Nejde o to, abychom se tu hádali, kdo je víc vinen..vinen je virus. Ale generace, na kterou také čeká jednou stáří, generace, která má také staré rodiče, prarodiče, by byla snad nejradši, aby nemoc vyhladila starší občany a bude z jejich sobeckého hlediska klid. Nebude, protože i kdyby nebyli tito starší občané, které neustále nakazí mladší generace, zbyla by bezohlednost a sobeckost a jen by se posunula hranice věku, kdy začne covid kosit i je. Ale je to opravdu o inteligenci lidí...
Přesně tak, vždy za to můžou ti druzí. Na děcka, co si hrají venku, by asi měli také poslat vrtulníky. Osobně jsem si nevšiml, že by všichni vše svalovali na seniory. A nechci se nikoho dotknout, ale pokud vidím někoho, jak nedodržuje opatření nebo doporučení, tak jsou to v 80% právě lidé důchodového věku.
Nemáte úplně pravdu. Čím menší příznaky, tím méně je člověk virulentní. Děti skoro žádné příznaky nemají, nákaza od dětí není zas tak běžná. A s tím omezením důchodců, no pokud má člověk nad 65 let více než 20% šanci, že na to umře a ve věku nad 75 let let skoro 40% šanci, pak kdo by se měl omezit a zavřít? Když má někdo třeba kvůli transplantaci snížnou imunitu, také se sám chrání svojí izolací od ostatních a nevyžaduje, aby si mohl lítat po venku a byli zavření ostatní s normálně fungující imunitou.
Růženo plně s Vámi souhlasím. A jenom trochu doplním ohledně toho školství. Hodně lidí si stěžuje na to, jak jejich děti trpí a jak z nich budou hlupáci, protože nemůžou do školy a nemůžou se pořádně učit. Jenomže to školství a vzdělání dětí bylo v háji už dávno před "koronavirem". Vždyť se o tom mluvilo v jednom kuse, jak se dneska děti nic ve školách nenaučí, že už nejsou učňovské školy a dávno tady chybí obyčejní řemeslníci. A ti, co se v dnešní době něco vyučí, tak to nakonec stejně nedělají, protože se jim vlastně dělat nechce, nebo by chtěli dělat něco, za co by měli hodně peněz bez práce. Nebo ti, co dokázali nějak udělat maturitu, žádnou práci nesehnali, protože vlastně vůbec nic neumí, dokonce ani mateřský jazyk ne a vymlouvali se na to, že jsou zvyklí psát sms a tam to prý nevadí, nebo že jsou dyslektici. S těmi se po určitou dobu roztrnul přímo pytel. A tohle tady trvá už dlouhá léta! A teď, kvůli tomu, že je tento rok školní docházka narušená "coronavirovou" situací, najednou všichni rodiče křičí, že budou z jejich dětí blbci. Jakoby před rokem ty všechny děti měly našlápnuto ke studiu na VŠ a vláda jim to znemožnila. Já jsem přesvědčená o tom, že ty děti, které na to studium mají, tak se učí dál a tuto situaci zvládnou. Za horších podmínek a složitěji, ale nezastaví je to a až to skončí, tak to doženou. Naopak si myslím, že je to posílí a nabudí k tomu, aby vědomosti získávali sofistikovanějším způsobem, což je do budoucna jenom posílí. A hůř na tom budou jenom ty děti, které by zaostávali i v tom případě, kdyby žádný "coronavir" nebyl. A já si myslím, že rodiče právě těchto dětí, křičí nejvíc. Konečně to mají na koho svést, že to jejich potomci asi nikam nedotáhnou.
Tak nevím, jestli se mám smát, nebo začít brečet. @milancukrar ve svém přísěvku vyzývá k toleranci a z vás ta tolerance fakt doslova sálá. Přesně tohle je úžasná ukázka "tunelového vidění". M.
Mona, ale klidně brečte, nebo se smějte. Nevím kde jste našla v mém příspěvku netoleranci. To bych musela napsat, že něco odsuzuji. A to nikde nenajdete. Napsala jsem pouze jak to vidím já a to, že to tak vidím já, ještě neznamená, že po Vás chci, abyste měla stejný názor. Nemusíte, a nikde jsem to nenapsala. Doporučuji Vám, abyste si přečetla význam toho slova. To spíše Vy vykazujete určitý způsob netolerance vůči mně, když napíšete, že nevíte jestli máte nad mým příspěvkem plakat a hledáte v mých slovech něco, co tam není. Ale já Vám to za zlé nemám, jsem zvyklá a hlavně mi to nevadí. A to je ta tolerance. Nemám zřejmě stejný názor jako Vy, ale nevadí mi, že Vy máte jiný. A chápu, že každá k tomu máme ty své důvody. Já už jsem své děti vychovala a Vy je teprve vychováváte, tak jste si to asi vzala osobně. Jenomže já psala všeobecně a nepsala jsem to konkrétně Vám, nebo o Vás. Tak nevím, co se Vás tak dotklo. A co je to to "tunelové vidění", zase nevím já, to se klidně přiznám. Pokusím se to někde také zjistit, abych věděla jak to myslíte.
Tak jsem si to zjistila a opravdu nechápu, proč si myslíte, že já mám "tunelové vidění".
Zúžení pozornosti (neboli tunelové vidění) – dochází k němu při panice (pocit, že nemám situaci pod kontrolou). Lidé se soustřeďují na malý počet bezvýznamných detailů (např. v domě hoří a dědeček vynáší hodiny a noční stolek).
Vy máte pocit že já panikařím? Nebo že bych měla zúženou pozornost? Většinou se mi tady vytýká opak. A "covidovou" situaci já mám pod kontrolou už od začátku a k panice nemám důvod, jelikož já se chráním i bez přikázání. A mnohokrát jsem naopak psala, že ale chápu jiné lidi, kteří nemohou žít jako já a že rozumím tomu, proč jsou nespokojení. Ale tím, že to všechno budou bojkotovat a půjdou "hlavou proti zdi", si svou situaci nevylepší, ale zhorší. A za tím si stojím dál, ale dobře vím, že já na to vliv nemám. Je to pouze můj názor. Tak opravdu nevím, kde Vy vidíte nějakou mou netoleranci, nebo to "tunelové vidění".
Asi v tom bude něco jiného, že?
A že nevěříte tomu, že bych Vám na tuhle nešikovnou výmluvu skočila, že ne. A jestli ano, tak to se teda musím rádkyně "ruzena" zastat, protože ani ona netrpí netolerancí, ani "tunelovým viděním". Ani v jejím příspěvku není nic, co by se dalo považovat za netoleranci. Alespoň kdybyste měla dost odvahy k tomu, abyste si stála za svým, když už. Tohle je docela průhledné "kličkování". No jak myslíte, mně je to nakonec fuk, ale je docela smutné vidět, jak si někteří ani nedokáží obhájit svůj názor a když se jim něco nepovede, tak se schovají za průhlednou výmluvu. Svůj příspěvek jste umístila pod můj a když jste chtěla mluvit k autorce, mohla jste ji oslovit, protože tak se to dělá, když je v jednom vlákně několik jiných příspěvků. Tohle ale určitě víte, že.
Bohužel někteří nejsou schopni pochopit že mládež narozdíl od důchodců se prostě už z principu socializovat musí
A mimochodem, když někomu konkrétnímu adresujeme odpověď, tak je slušné ho alespoň oslovit. Zejména, když známe jeho jméno, v tomto případě přezdívku a zvlášte v případě, kdy nemůžete umístit odpověď přímo pod její příspěvek, aby bylo jasné, ke komu to vlastně mluvíte. To nevíte ani tohle? Ale to je základ slušného chování.
Nunici, klídek, vy jste odklikl svůj příspěvek v momentě, kdy já ten svůj dopisovala a odklila dvě minuty po Vás. Ten nebyl samozřejmě určen Vám. Jak je ostatně vidět z textu, patřil "moně" a jen jsem doplnila svou předchozí odpověď. Takže tu "postřelenou husu" si schovejte na jindy. Ale teď vlastně koukám co jste napsal a vidím, že "socializovat se" nepotřebují jak je vidno, pouze ty děti.
V létě se sundaly roušky, všechno otevřené a bylo zle. Kritika od opozice, že to Babišovec pěkně zpackal, Nyní se bojuje o nouzový stav a je opět zle, kritika od opozice. Sundáme teda roušky, vymeteme hospody a půjdeme chcípnout do narvaného špitálu.
Není to o opozici,. Babiš všem zacpává ústa koblihama a jinýma slibama které pak neplní . NOUZOVÝ stav má být v době nouze a on z toho udělal "pandemické korýtko"
Prošustrovaných asi 500 miliard a kromě fiaska s polní nemocnicí, se nedělo vlastně nic? Tedy kromě toho, že je vše pozavírané a skoro nic nefunguje, protože covid.
Pan premiér - mikro manažer - by se měl naučit slušně komunikovat, prosit a děkovat ... ale ono už je trochu pozdě.
007cz: Souhlas. Je nezbytné, aby odpad, který chce normálně žít (bez toho, že by škodili jiným), byl potrestán co nejtvrději. Represivní složky pod vedením ra252 by měly rázně zakročit proti těmto reakčním živlům a nekompromisně je smést z povrchu zemského.
Kdy už lidi pochopí, že čím víc se bude testovat a očkovat, tím víc toho kovidu tady bude?
Hodit jim do toho vidle.
Já se nemůžu zbavit dojmu, že snadno ovlivnitelní lidé, kteří věří hoaxům a podobně, by měli raději číst Mateřídoušku...nehrozí infarkt, špatná nálada a podobně - dokonce i líp se usíná..
kicune, mám za to, že na 1. místě nevěrohodnosti byl Aeronet.
Jinak zde další článek, asi také hoax.
Člověka až zabolí, kam se náš národ a vůbec celá Evropa dostala za necelý rok. Lidé odevzdali své svobody korporacím a vládám, za imaginární pocit ochrany před epidemií, zdravý lidský rozum se změnil v posedlost uzavírání kde čeho a kde koho, stavíme detenční zařízení pro pozitivní, udáváme se navzájem, urážíme, likvidujeme si naši budoucnost, vzdělání, jistoty, ničíme si zdraví ve vidině jeho ochrany, posloucháme absurdní nařízení vlády, která si prakticky dělá co chce, nehledě na ústavu... Já jsem možná jen hloupý člověk, protože mám jiné názory než je "obecně správné", ale covid tu řádí už skoro rok a co se za tu dobu připravilo pro ochranu naši a našeho zdravotnictví?
Dobrý den. Nikoliv. Nechci zde být za posla špatných zpráv avšak musím přehodnotit svůj dosavadní názor že bude do léta konec. Nebude. Na chvíli se situace v létě podle všeho rozvolní, ale na podzim se bude nadále pokračovat minimálně se stejnými ne-li drsnějšími opatřeními než která jsou platná nyní. Jednoduše kvůli tomu že když už prošlo tolik "vypnutí ekonomiky" a lidé to pokaždé "sežrali i s navijákem", oni se možnosti dalších a dalších uzávěr společnosti v žádném případě do budoucna jen tak nevzdají. A to ať tu vir ještě bude, nebo bude dávno po něm. Situace se bude neustále uměle "dofukovat" dokud to jen trochu půjde. Tedy nyní počítám spíše další cca 2 roky pokračování současného stavu (ne nutně nouzového).
Vypnutí středního podnikání.
Malé obchody, kadeřnictví, masáže, kosmetika, restaurace, hotely, sjezdovky, vleky, atd..
No mně se hrozně líbí ten odborný termín, který mnozí chytří používají. "Vypnutí ekonomiky". Už z toho je vidět, na jaké úrovni se bavíme a nelze očekávat, že si v takové debatě přečtu něco, co by bylo podložené a směrodatné.
V přírodě mají vždy vyšší šanci k přežití ti co jsou aktivní, nikomu nevěří, jsou paranoidní a svéhlaví. Naopak ti co jsou důvěřiví, věří "vůdci", jen sedí a čekají a pasivně provádějí instrukce své nadřízené složky jsou spíše odsouzeni k zániku. To je jedna věc. Druhá věc je že nikdy nebyla v historii obětována ve finále aktivní či silnější složka pro tu pasivní či slabší. A nebude tomu tak ani teď. Můžete s tím nesouhlasit a i nadále nesmyslně slovíčkařit a urážet, můžete se dokonce i hádat, ale to je tak to jediné co s těmito fakty můžete dělat.
No nevšimla jsem si, že bych Vás někde něčím urazila, nebo se s Vámi hádala. Vy jste něco napsal, já něco napsala. A nebojte se, daleko víc lidí je při Vás! To já jsem ta "prašivá ovce", co nechce mečet jako celé stádo. Stačí si přečíst diskuzi. Pořád lidé dávají za příklad to, že nemáme být ty ovce ve stádě a máme se vzbouřit. No tak já se bouřím proti tomu stádu, co tohle říká. Vždyť těch, co jsou proti všemu a neustále si stěžují, je mnohem a mnohem víc, než těch, co drží hubu a krok. a když se ozvou, tak se okamžitě srotí celé to "stádo" a dostane co proto. Já nejsem na straně vlády a pan Babiš je mi ukradený. K tomu, abych dokázala rozlišit odkud vane nebezpečí, jejich rady nepotřebuji, k tomu mi stačí vlastní rozum. A i kdyby se zítra všechno otevřelo, tak se nezačnu chovat jako utržená ze řetězu a budu vyčkávat co bude dál. Protože jestli se to stane, a lidé dosáhnou svého, tak se ještě mají na co těšit. A já doufám, že to už bude jiná vláda a že Babiš skončí a budete mít jiného premiéra. Hodně se na to těším, jak to bude všechno úplně jiné, nová vláda mávne kouzelným proutkem, strašák Virus zaleze do křoví a tam bídně pojde, nebo se zakousne do krku Babišovi a pojdou si v náručí oba a národ bude juchat v hospodách a slavit...
Opět slovíčkaříte a ještě máte tu nestydatost urážení popírat. O mě nejde. Urážíte zde kde koho akorát se naivně domníváte že to děláte natolik inteligentně že to protistrana nepozná i pro neustálé nesmyslné odbíhání od tématu a psaní nekonečných elaborátů. Jenže najdou se lidé kteří si vidí dál než na špičku nosu. Znám i osobně lidi kteří čím jsou starší tím více jsou nejen naivní, ale hlavně více a více přesvědčení že mají patent na rozum, mají nulovou sebereflexi a nejraději by všem naordinovali povinně svůj názor jako jediný správný. Věřte si čemu chcete, ale netlačte to takto agresivním a urážlivým způsobem ostatním.
Čistě osobně - je mi to téměř jedno. Sračky s covidem mě zasáhly ve dvou případech - jeden je nošení roušky (pouze v obchodech,na úřadech a ve výtazích paneláků). I zákazníci důchodci okamžitě říkají "jestli chcete,sundejte ten hadr". Druhý případ - praskly mi tkaničky u bot. Obrovský problém ihned koupit nové... A k těm rouškám - momentálně dělám byt policajtovi. Jezdíme v jednom autě,setkáváme se v tom bytě - roušku jsem u něj ještě neviděl. Totéž u téměř každého zákazníka...
V podobných tématech většinou nechci diskutovat,jen vyjádřím svůj názor a jdu od toho. Ale na Vás, Ruzena,zareaguji. Nevidím kolem sebe umírat lidi na covid,ale vidím něco jiného. Vidím celý stát,který je zavřený,znám paní,která už rok čeká na operaci páteře - kvůli covidu odloženo. Stav se jí neustále zhoršuje,téměř nechodí,obrovské bolesti a už ví,že za ten rok se to tak zhoršilo,že už se do práce nevrátí. Mluví se o tom,že už i děckam bez škol začíná hrabat,začínají potíže. Spousta lidí sedí doma,peníze docházejí... Lidé nežijí,nebaví se,jen pracují,pokud mohou a čekají na co? Až se to zlepší? Je to vidět i tady na poradně,lidé se mění,jsou vzteklí,napadají se,urážejí. Já a mí blízcí žijeme relativně normálně,pokud to jde. A toho se budeme držet. Je mi přes padesát a nehodlám ztratit několik let života živořením. Moje volba. Mmchdm,vy mne znáte,že jste téměř trefila mé IQ? Přisoudila jste mi o osmnáct bodů více...
Čistě osobně -
je špatné, že je Vám to jedno. Protože díky postojům takových lidí, kteří se chovají bezohledně, covid neustupuje, na to nemusím mít íkvé 150...
Jak krásný a rozmanitý je ten svět když jeden má jiný názor než ten druhý. A o co krásnější je když jeden nemá snahu skrytě urážet toho druhého protože ví že každý má tu svou pravdu. Jednoduše: Berger je typický prototyp silného jedince který má k vystrašeným dosti daleko a kterého tedy těmito slovy těžko přesvědčíte
Uplně to chápu, protože člověk, kterému na to nikdo neumřel, který nepracoval s lidmi ve špitále, kteří nemůžou nákazu udejchat, ani nezná takové, kteří mají následky, tak těžko uvěří. Zdravý člověk neuvěří, dokud i jeho nemoc neporazí..Že musíme udělat všechno pro to, aby se nákaza zmírnila. Nejde přece o opatření na celý život, ale při španělské chřipce také nosili lidé roušky - viz google - a přežili, protože jinak by bylo daleko více obětí na životech a na zdraví.
Měla jsem například blízkou příbuznou, která prodělala španělskou chřipku v 16 letech a ztratila uplně čich, nikdy ho už neměla zpátky a babička mi vyprávěla, jak se její babička provdala za primitiva a jednou se spletla, dala manželovi do jídla místo octa petrolej a on ji strašně zbil..
pb - žijete vůbec v této zemi? Netušíte, že školní osnovy byly v rámci "demogratyzace" dávno zrušeny? Netušíte, že dnes každý, kdo má do zadku díru vydá komiksový sešit a nazve ho učebnicí? Kdyby byly školní osnovy a školy podle nich učily, mohla státní televize na některých ze svých mnoha kanálů vysílat výukové programy pro celou ZŠ. Dnes to nejde, protože každá škola si učí, co chce. A většinou kraviny a blbě. To je ale jeden z výsledků desítek let boje za slabý stát ...
Která důležitá odvětví nemohou podnikat? Tedy kromk povalečů a jejich posluhů?
Já myslím, že ra252 se tu už předvedl dostatečně na to, aby každý pochopil diskuzi s ním jako naprosté plýtvání životní energií.
překrásné, moudré a pravdivé...
I my jsme byli to, čím jste dnes vy - i vy budete tím, čím jsme dnes my...
Baletka s Alzheimerovou nemocí - dejte zvuk...
To video je fakt dojemné. Ale musíte si uvědomit, že kdyby nebylo současné zdravotnické a farmaceutické mafie, která jen cítí prachy, tak by tato paní zemřela o několik let dříve a bylo by to pro ni vysvobození.
Nejde vůbec o dojemnost. Jde o empatii mezi generacemi a ta u nás hodně mladým lidem chybí - proto jsem to video sem dávala, že. Škoda, že jste ho nepochopila.
Ono je něco jiné, poslouchat devadesátiletou sousedku, která vypráví své zážitky z války a poslouchat známou, která pracuje v LDN, kde je nejmladší pacient 89letá paní, která 10 let leží a neví o sobě. Vo tom to je. Jednou přijde doba, kdy toto nebude možné.
Sisi, pokud ta známá pracuje na LDN, tak by tohle mělo být pro ni samozřejmostí. Tak to prostě je a zatím ještě není povoleno, aby o životě a smrti starých a nemocných lidí rozhodovali zaměstnanci, nebo třeba i jejich nedočkaví příbuzní, kteří čekají na dědictví. Naštěstí. Netvrdím, že je to ten případ o kterém píšete, ale být by mohl. A přesně kvůli tomu u nás a i v jiných zemích není povolena eutanázie. To by se mohlo škaredě zvrtnout.
je vidět že ve svém okolí nemáte nikoho v pokročilém stadiu rakoviny ,případně s dalšíma nemocema. Nikdo nechce na úkor těch ležících nebo nevyléčitelně nemocných prosazovat eutanazii protože by se to mohlo zvrtnout,ale naše zdravotnictví se opravdu snaží na některých vydělat za každou cenu a prodloužit jim život i proti jejich vůli
Jak může zdravotnictví vydělávat na těžce nemocných? Oni jim nesou zisk? Nějak jsem Vás nepochopil.
Někdy si správně říkáme, že smrt byla pro něj(ní) vysvobození, ale všichni bychom byli rádi na světě ještě déle...
Nunici, je tomu přesně naopak. A právě proto, že ještě nenecháváme své nemocné umírat bez pomoci, patříme mezi civilizované státy s vyspělým zdravotnictvím. Nevím kde jste sebral tu informaci, že nemocnice vydělávají na těžce nemocném člověku. A hlavně nechápu, proč se nad tou hloupostí alespoň trochu sám nezamyslíte. Uvědomujete si vůbec, co stojí denní péče o takového člověka? A to platí zdravotní pojišťovny a proto i Vy musíte celý svůj produktivní život každý měsíc platit tu pojistku. Protože jednou zestárnete a možná, že budete právě Vy potřebovat, aby se o Vás v němocnici starali a neodpojili Vám přístroje a nenechali by Vás zemřít. A platíme si to pojištění všichni a všichni nemusíme být za celý život vůbec nemocní. To je třeba můj případ. Teda kromě návštěv u zubaře. Takže třeba zrovna já jsem přispívala a nečerpám. No a takových je hodně. Nebo třeba platí a najednou zemřou při nějaké nehodě, nebo vlastní nezodpovědností a ty peníze, co až do té doby platil zůstávají v systému a slouží jiným lidem. Píšu to samozřejmě zjednodušeně, abych se pokusila alespoň trochu přiblížit jak to funguje. Protože mi nejde do hlavy, jak jste přišel na to, že nemocnice vydělávají na pacientech .
Ano, já jsem tohle slyšela na ČT 24. Jenomže takový článek většina lidí nebude číst. Nenadává se v něm na vládu a na Babiše.
A co s tím uděláme? Mám nápad. Zavřeme na půl roku restaurace a obchody, zakážeme služby, nařídíme homeoffice, zákaz shlukování, vycházení a vydáme povinnost nosit roušky, respirátory. Sem tam zavřeme nějaký okres, kde je to nejhorší, před volbami rozdáme důchodcům 5000,-. Ještě bych postavil polní nemocnici, sto milionků se na to někde najde a personál určitě také.
PL jsem přečetla, ale - Dnes už nikdo neví a v budoucnu nebude vědět, kde je pravda.
Zde článek o účtování covidových lůžek. Stojí za přečtení.
Kde je tedy pravda o využítí těch lůžek?
Také se plno nemocnic, a též lůžek v minulých rocích rušily. Tak je jasné, že nyní chybí.
Zavírání lidí doma, obchodů to nevyřeší. Jezdí MHD, Jezdí vlaky, i ty letadla lítají, továrny jedou na plný pecky /info v rodině/, pošta kumuluje lidi v depech za přepážkami, doručovací služby též, sklady on-line obchodů, lidi jezdí do kanceláří, všechno nejde vypracovat z domova. atd.
Tedy jestli se šíří vir, tak to není o důchodci a rodině, kteří se jdou vyvětrat do lesa bez roušky.
I kdyby to tady zavřeli úplně a vir vychcípal, tak zeměkoule se točí a větry neviditelné potvůrky přivanou třeba z Německa, nebo Polska, Slovenska. Restrikce závorami na hranicích opravdu nepomohou, vir tu závoru ,,přeskočí,, a nikdo ho neuvidí, že!
No však už jste dosáhli svého. Vláda to nechá na lidech. Já bych to udělala už dávno. Tak teď uvidíme, jak budou lidé rozumní, když pořád vykřikovali, že se o sebe umí postarat sami a že nepotřebují žádné příkazy a zákazy. Aby to nedopadlo tak, že až se to začne hroutit, tak budou zase ti samí nadávat, že vláda stojí za h..no, protože zrušila ty příkazy a zákazy a lidé se chovají jako bezprizorní stádo. Ono to stačilo vidět v tom Polsku. Tak hurá do toho. Já sedím doma a ani se nehnu.
Udělal jsem vyjímku a koukul se na odkaz a vidím tam:
s obyčejnou chřipkou nebo obyčejným zápalem plic je 45 800 korun za týden
ale já takovou částku za hospitalizaci v nemocnici v loňské roce nemám uvedenou. Ale to nevadí, hlavně, že je o čem psát.
A není to náhodou tím, že si schválně nemocnice nechávají kovidové pacienty a i ty, kteří by tam už dávno ležet nemuseli? Jenže proč se zbavovat takových lidí, když za ně dostanu několikanásobně více peněz od pojišťovny než za obyčejného ležáka? Jen tak k zamyšlení... A částky si najděte každý sám, jsou dohledatelné.
A víte proč mají zvýšené příplatky? No přece proto, že péče o "covidové" pacienty vyžaduje úplně jiné metody, než u "normálních" pacientů. Jednak jsou to nové přístroje a pak, v nemalé míře jsou to ochranné pomůcky pro zdravotnický personál". Nebo Vy si myslíte, že ty skafandry a jiné sofistikované pomůcky jim spadly zadarmo z nebe? Pak jsou v tom započítány i příplatky tomu ošetřujícímu personálu, který musí být celý den v těch skafandrech a pracovat za hrozně obtížné situace a ještě mu hrozí, že se nemocí nakazí. A Vy byste jim nedopřál ani tohle? Tak si to tam běžte na dvě hodiny zkusit. Podle mne ale bude stačit první půlhodina, jen co Vás navlečou do toho skafandru, tak už budete chtít jít domů. On to totiž není žádný scifi film, ale těžká a dokonce i nebezpečná práce den co den. A lidé, kteří vidí jen ty peníze, by se měli stydět.
suzymon - Opět vaše doměnky vydáváte za pravdu. Již několikrát jsem zasekla klávesnici, že na vašI vymyšlenou PRAVDU nebudu odpovídat, pardon, nejde to.
Píšete - tak si to běžte zkusit do té nemocnice? Ty jste tam byla, že tak věrohodně popisujete situaci ? Prdlačky !
Že jsou i necovidoví pacienti drženi v nemocnici, mohu potvrdit. U nás se snažíme se starostou dostat z nemocnice bábinku, které se po vánocích udělalo zle a byla hospitalizován. Po všech možných vyšetřeních bylo zjištěno, že covid nemá, jen se jí zvedl cukr. Z tablet jí převedli na inzulín a už tři týdny jen leží v posteli v nemocnici, prý jí učí píchat inzulín. 2 x jí to sestra ukázala a bábinka si píchá sama. Žádné jiné zdrvotní problémy nemá.
Už víte, proč jsou přeplnéně nemocnice?
Nemůžu uvěřit, že tady mezi námi na poradně existují lidé tak hloupí, kteří si myslí, že momentálně přeplněné nemocnice jsou kvůli příjmům od pojišťoven.
Id, já vím, že Vy máte těch problémů nad hlavu a že Vy víte všechno nejlépe, protože Vy máte někde, v jedné nemocnici babičku, tak samozřejmě víte jak to chodí všeobecně po celé republice. Mně je ale jedno co si myslíte Vy a Vám může být jedno co si myslím já. A jistě mi prominete, ale budu si trvat na svém. Sice žádnou babičku v nemocnici nemám, ale umím číst a dobře slyším a vidím. A informace jsou dostupné všude, i v televizi. Ovšem záleží na tom, co kdo poslouchá a čte. Já hoaxy vynechávám a z informací si dokážu vybrat. Ale není to jedno? Co je Vám vlastně do toho, co si myslím já? Vždyť po Vás nechci, abyste to přijala za nějakou pravdu. Vy si myslete a říkejte a pište co chcete.
A já zase nevěřím tomu, že by násilím drželi někoho v nemocnici, aby zabíral místo těžce nemocným. A že by to dokonce musel řešit i starosta. Tohle si zkoušejte povídat někomu jinému, ne zrovna mně.
Moje kamarádka je ambulantní sestra v nemocnici. Mám z první ruky jak to tam vypadá. Nikdo z vás hlupáků si neumí představit, jak tam bojují o lidské zdraví a životy a v jakém jsou tam psychickém presu. Za poslední rok ta kamarádka zestárla alespoň o pět let. A vy tu ještě znevažujete její práci a všech doktorů a zdravotníků takovýma nesmyslama, které šíříte.
Styďte se.
Kikune, to máte marné. A ještě sem id napíše, že u nich v nemocnici drží jejich téměř zdravou babičku násilím a nechtějí ji pustit domů, když všude čtu a slyším od lékařů spíše prosby, aby si lidé brali své nemocné do domácí péče, pokud je to jenom trochu možné. No a paní "id" bojuje spolu se starostou obce asi s primářem nemocnice, aby už konečně tu zdravou babičku pustili domů a neinkasovali si na ni od pojišťovny tisíce. Hodně by mne zajímalo, o kterou nemocnici se jedná a měli by se tam na to jít kouknout novináři. Já bych to teda na místě paní "id" udělala, kdyby mi někdo násilím držel zdravého příslušníka mé rodiny v nemocnici.
Vůbec bych se takovým "příběhem" nezabýval paní suzymon. Ten "příběh" má totiž vážné trhliny, že nejspíš bude vymyšlený. Takhle to v reálu vůbec nechodí.
Některým lidem dělá problém pochopit fungování společnosti, proto rádi věří líbivým lžím, které je chlácholivě přesvědčují o tom, že chyba není u nich samotných, ale že za jejich problémy může někdo jiný.
Je to začarovaný kruh.
Je to marný, je to marný. Kde kdo četl, že se jedná o mou babičku. Ale v této době nesedím na prd.li doma, ale pomáhám kde je třeba. Takže nepotřebuji slyšet zkomolené zprávy v televizi a nebo jako vy sedět u PC a číst bludy. Já ten příběh z nám z praxe. Ale to někdo nepochopí pokud 10 let neopouští domov.
Kicune, já vím. Tento příběh je tak za vlasy přitažený, že tomu nemůže v dnešní době uvěřit ani dítě. Něco hodně podobného kolovalo na internetu asi před měsícem. Kdyby se to netýkalo tak vážného problému, tak by to bylo k smíchu a člověk by mávl rukou a šel dál, ale v této situaci člověku do smíchu moc není. Já nejsem věřící, ani zlomyslná, ale začínám si opravdu přát, aby podobným lidem bylo dopřáno se s "tím" setkat takovým způsobem, že by je přešlo vymýšlet si koniny.
Milane, zdravá bábinka je myslena v tom směru, že její zdraví odpovídá stáří a že v nemocnici kromě píchání inzulínu ji na nic neléčí. Jedná se o bábinku z našeho pečovatelského domu a po zásahu starosty máme příslib, že jí zítra propustí. Naše vesnice je bez covidu, takže držet jí tam je nesmysl. Jen doufám, že si covit nedoveze. Pro mne je to cizí paní.
Prostě nemohu uvěřit, že by lékaři takhle drželi relativně zdravou bábinku na lůžku v nemocnici. A pokud ano, mají k tomu vážný odborný důvod, který vy evidentně vůbec neznáte.
V každém případě, obviňovat v této době lékaře odkudkoliv, že drží pacienta na lůžku jen kvůli platbě od pojišťovny, je buď zbabělá a zlá lež, nebo do nebe volající hloupost. A já si z duše přeji, aby se lidé, kteří tyto lži vymýšlí a šíří, aby se dostali do hledáčku policie a byli za to opravdu citelně potrestáni.
kicune a suzymon - také těm hoaxům od id nevěřím, co pořád rozšiřuje, ale nechápu jen, proč. Všichni víme, že je to lež. Denně si to můžeme přečíst, jak si důchodci vyměnují hoaxy. Nějak se bavit musí, uznávám, ale oni tomu i věří...
Aha, tak zase je to jinak. Tak je id zaměstananá v nějakém domově důchodců, a pan starosta řeší s paní "id" přesun jedné bábinky z nemocnice zpátky a nedaří se jim to, protože primář si usmyslel, že ta "bábinka" není zdravá. Paní "id" za ní obětavě chodí, i když to není její babička, protože jak jinak by věděla, že si bábinka už umí píchat inzulin sama. Prostě čím dál lepší. Ale už mi to nedalo a tak jsem se na to zaměřila, protože já doma jsem a tak se průběžně dívám, kdy je paní "id" přihlášená. A přes den je to docela často, tak jsou asi v tom zaměstnání hodně tolerantní, nebo tam moc práce není, když může sedět u počítače. A také nevím jak to všechno stíhá, protože má děti a s těma to nemá také lehké, když tady psala, jak s nima chodí na dlouhé hodiny na procházky a sportovat, na masáže a rehabilitace, učit se s nima a ještě psát do poradny a to všechno v jednom dni. Trochu moc ne?
Paní Růženo, důvody, proč někteří lidé věří konspiracím a hoaxům, jsou různorodé. Nedávno jsem o tom četl zajímavý odborný článek, kde se to podrobně rozebíralo. Je to rozsáhlá problematika a nejde to shrnout do pár vět. Dají se ale většinově popsat tak, že to jsou lidé, kteří nehledají pravdu, ale hledají něco, nebo někoho, na koho by mohli svalit své problémy, určit ho, nebo to, jako původce svých problémů.
Důležitý je závěr a poučení, jak s takovým člověkem naložit. Totiž pokud ve svém okolí máte někoho, kdo snadno věří konspiracím a hoaxům a podílí se na jejich tvorbě, či šíření, tak takový člověk znamená nebezpečí pro váš spokojený život. Takový člověk totiž nectí pravdu, naopak. S velkou pravděpodobností vás dřív nebo později zatáhne do svých problémů, nebo vás obviní z těch svých. Jeden takový lhář dokáže úplně rozložit komunitu. Jakmile někoho takového ve svém okolí objevíte, musíte ho ze svého života naprosto vytěsnit. Stejně jeko vytěsníte sociopata, psychopata, či pedofila, tak stejně tak musíte vytěsnit konspirátora. Jinak je jen otázka času, kdy vás lži bodnou do zad.
@suzymon - je mi vás líto, už to máte vše popletené, už máte averzi na vše a všechny, jděte se vyspat z kocoviny nebo máte absťák? Dobrou noc, ráno vám to bude myslet lépe
.Sama jsem dva měsíce prababičkou a vy mě tvrdíte, že mám vlastní babičku
Dobrovolná práce + práce v komisi vám asi nic neříká, proto není nutné vám to vysvětlovat.
Kopíruji váš příspěvek, potíž je v tom, že já to nepsala, ale pb - je to hned první příspěvek, koukněte
.A také nevím jak to všechno stíhá, protože má děti a s těma to nemá také lehké, když tady psala, jak s nima chodí na dlouhé hodiny na procházky a sportovat, na masáže a rehabilitace, učit se s nima a ještě psát do poradny a to všechno v jednom dni. Trochu moc ne?
Kicune a já k tomu jetšě dodám, že kdyby pani "id" opravdu byla v dnešní době zaměstnaná v nějakém zařízení, kde jsou staří a nemocní lidé, tak by musela soucítit i solidaritu se svými kolegy, kteří se opravdu starají o lidi, kteří jsou v nemocnicích a umírají na tuhle strašnou nemoc, nebo se z ní těžko dostávají a ne vykládat, že to dělají proto, aby ždímali peníze z pojišťoven. Taková sestřička z intenzivní péče určitě nemá čas odbíhat si k internetu, sundávat si skafandr a psát tam nesmysly. Je ráda, že se dostane domů a že si trochu odpočine. Snad. A paní "id" tady bude vykládat, že ona stíhá dělat víc věcí najednou, protože to už mi také jednou odpověděla. Ona stíhá zaměstnání, návštěvy cizích pacientů v nemocnici, rokování se starostou, dlouhé vycházky s dětmi, cvičení, masírování, učení se s dětmi, vaření, praní a tak dál a při tom ji vidím jak během dne ještě dost často sedí u počítače a odpovídá do poradny. Prostě nevídaný fenomen...
Připomínáte mi kicune svým vyjadřováním jednoho "diskutéra mlátičku" a bonzáka. Říkal si bublaa. Nejste to vy? Uměl taky tak pěkně psát o hoaxech a dezinformacích. Vy budete taky povedený kousek. To, že za covidové ležáky dostanou nemocnice víc peněz je prostě fakt, se kterým nic neuděláte, i kdybyste se na dvě hlavy stavěl. A protože máme pošahanou dobu, kdy je dovoleno držet nemocnice v soukromých rukách, je jasné, že tu bude snaha majitele takové firmy vykazovat zisk. S tím taky nic neuděláte, to je též fakt a můžete mě tady citově vydírat jak chcete.
suzymon, máme asi podobný názor, také jí to nevěřím. Kdyby opravdu byla to co píše, tak si neumím představit, že by takový člověk dokázal takhle znevažovat práci lékařů. A zvlášť v této době.
Víte co, asi bude nejlepší, když se na to vykašleme. Stejně to tady nevyřešíme, akorát se hádáme. Trochu mne rozesmála "mona" s tím svým "ups" pod mým příspěvkem. Dovedu si představit, co tam asi bylo. Sama za sebe se přiznám, že už se v tom začínám ztrácet. Nikam to nevede. Prostě uvidíme co bude dál. Přeji všem, aby to ve zdraví přežili a abychom se z toho brzy vyhrabali. Hádat se nemá smysl. Já mám pravdu, ty máš pravdu a nikdo stejně neví kde ta pravda je.To asi člověka oslabí ještě víc a nikam to nevede.
dejv111: Pokud píšete takovéto nesmysly, tak si s vámi nemám co řict. Přestaňte mne oslovovat a obtěžovat.
Kicune, nesmysly nepíšu a reagovat na vás budu, pokud to uznám za vhodné. Budete se holt muset smířit s tím, že tu zatím ještě máme nějakou svobodu slova. Pokud nechcete, abych na vás reagoval, běžte si psát někam do uzavřené komunity a ne na veřejné fórum.
dejv111 : víte dobře, že je to hoax, ale rád provokujete. Zkuste číst Mateřídoušku, tento časopis uklidnuje a hlavně v něm nejsou blbiny.
hoax.cz/...
Růženo, čtu správně, že v tom vašem odkazu je jasně napsáno, že za covidoveho ležáka na JIP je příplatek od pojišťovny 59 tisíc korun? Takže kde že to píšu nesmysly? Četla jste to vůbec?
Růženo, je tam v modrém okně vyjádření z vzp k danému hoaxu! Tak si ho pomalu a pozorně přečtěte! Pokud je pacient diagnostikován s covidem, dostane za něj nemocnice příplatek 59 tisíc. Je to tak?
Někde jsem četla, že na Jipce je za pacienta s covidem za týden příplatek kolem 430 000. Sama jsem tomu nechtěla věřit. Prostě banda nenažraná tady bude udržovat lidi, co už měli být dávno po smrti. Nikomu to nepřeju, ale je to fakt. Kdyby se blbouni netestovali, tak spousta lidí nebude mít z psychických důvodů sníženou imunitu a neskončí blbě. Každý svého osudu strůjcem.
Ono to sisi tak nějak plus minus vychází - zaokrouhleně 60 000 x 7. Nevím jak to těm lirem vysvětlit, že tu jde o prachy na prvním místě a o kšefty bez výběrových řízení v nouzovém stavu. Plus je tady požadavek globálních hráčů na omezování občanských svobod a zavedeni elektronických koncentráků podobných těm, co už fungují v Číně + likvidace společenského zřízení, ve kterém jsme doposud žili. Je to na delší vyklad, ale kdo chce, info si najde. A kdo si vidí dál, než na špičku svého nosu, tak to prostě musí vidět, že tu dochází k drastickým změnám.
Démonizace probíhajících bezpečnostních opatření s potenciálem vyvolat paniku (používání výrazů jako "koncentrák", "stanné právo", výzvy k lynčování osob nedodržujících karanténu apod.), spekulace o uzavírání konkrétních oblastí atd. Zpravidla se jedná o variace narativu, jehož autor se snaží navodit dojem důvěryhodnosti tím, že se odvolává na "zaručené" interní informace z bezpečnostní komunity.
Jak vykazují příplatky když se jim na koviďáku "vystřídají" denně 3 lidi na 2 lůžkách? I s lidma kteří vypadají v pohodě to bere rychlý konec
očko plácá nesmysly vyčtené z hoaxů. Je to urážka těch lidí, kteřá dělají i nemožné, aby zachránili životy...Ale u pc v teple s pivem v ruce lze napsat tolik nesmyslů, když je ani ten covid neohrožuje. Když dřepí doma a tetelí se blahem, že se jich to netýká.
dejv111 dnes 00:29
Nechápu, v čem jsem se ztrapnila a pravdu mít můžu, protože každý může mít svoji pravdu. A moje pravda je, že vloni na jaře se udělala uzávěra státu, nikdo tam, nikdo ven a nebýt toho, že se zapomnělo na staré lidi na LDN, DD a podobně, nákaza by se už u nás nešířila za přepokladu, že po otevření Česka by lidé tam, kde je hodně lidí nosily roušky, jako to bežně dělají v e státech, kde zakašlou, nebo mají teplotu a už si vezmou roušku, aby nenakazili ostatní. Říká se tomu zdravotní kultura. Tedy přeloženo - ohleduplnost ke druhým lidem.A od té doby nic takového u nás už nebylo, pak přišlo léto a od té doby nastalo a nepřestalo courání lidí sem tam - takže import - export nákazy. A situace začala nabývat obrovských rozměrů, kdy nám začali nyní chybět i zdravotníci. Takže se musela sbalit i polní nemocnice, kterou vláda připravila, protože opravdu nikdo nevěděl, kam až to dojde a iž vůbec ne lidi, kteří sedí doma za pc a situaci hodnotí jen z dálky. Nikoho neubyde, když půjde do obchodu - do MHD a autobusů, vlaků - s rouškou. Jsem neviděla, že by na to čínani, japonci, korejci a podobně umírali, že nosili roušky. U nás k zomu bylo plno zbytečných keců a hoaxů, jak chudáci lidi mají zničené plíce - patrně ale od cigaret.
Takže to shrnu - kdyby češi sami chápali, co se děje, že je světová pandemie a chovali se podle toho, tohle tady nemuselo být. Jinak aby bylo jasno - Babiše nemám ráda, nevolila jsem ho, volila jsem ODS, je to obchodník a nikdy z něho nebyl a nebude dobrý politik. Jeho velká chyba byla, že do čela zdravotnictví postavil nejdříve právníka Vojtěcha a teprve pak odborníka, kterého ale za pár měsíců vyhodil a to se seknul. Blatný je uředník, možná dobrý pediatr na dětské onkologii, tam zásluhy má, ale pandemie je mu cizí, na tu odborník není. A chyba Babiše? Že i tak jim do všeho mluví, přestože hlavní slovo by měl mít jen a jen odborník, bez toho, aby mu do toho kecalo X lidí.Takže to shrnu na závěr - lidé at nosí roušky všude, kde mohou někoho nakazit, nebo někdo je.
Děti bych poslala do škol, stejně se shlukují, což je pochopitelné a testovala bych hlavně učitele, ale s použitím testů, které jsou v cizině a ne na východě a provádějí se dosud primitivně u nás. V očkování se mělo dát přednost zdravotníkům a učitelům. Obchody bych otevřela všechny s tím, že člověk bez roušky by byl přísně pokutován, když ohrožuje ostatní, jako třeba senilní Klaus senior, který v případě nákazy měl a má šanci na vynikající péči a léky, jako Trump, což nehrozí zbylé populaci. Proto tím víc se musí chránit. Musíme si pořád uvědomit, že ta pandemie tu je a kdybychom nebyli hlupáci, nyní bychom na tom takto nebyli.Hospody bych otevřela s tím, že opravdu by byly otevřené jen po dobu oběda - večeře - tedy jídla a lidé tam nevysedávali a neprskali si do obličeje nákazu. Takže u jednoho stolu - cca 2 lidi s tím, že jim jídlo nebude trvat 2 hodiny, normální člověk se nají do hodiny.
A vystřídalo by se víc lidí a nebylo by tolik nákazy. Takže to chtělo rozum a představit si život lidí v reálu a ne rozhodovat od uředního stolu - což je vždy špatně. A v tomto duchu byly mé příspěvky všude, takže v čem jsem neměla pravdu až tak, že jsem se podle Vás ztrapnila? Pokud Vy máte řešení - sem s ním - zatím to nikdo ve světě nedokázal a pandemie pokračuje...Nebo Vám nepřijde zrůdné, že děti nesmí do škol, ale rodiče s nimi můžou vyjet do zahraničí, protože courání sem tam nepřestalo?
Babiš trestá lidi, ale jeho Monika se rekreovala v Dubaji a české celebrity i lidé co na to mají čas a peníze také a důchodci sedí doma, aby vzápětí četli, jak nebýt důchodců - byl by už pokoj. A já vím, že to důchodci nezavinili, pokud nevíte proč si to myslím, stačí si přečíst závěr mé odpovědi.
Omlouvám se za gramatické chyby, nestačila jsem příspěvek opravit.
Dávám za pravdu nunici. Kdo může posoudit situaci v nemocnicích jen od stolu s pc? Nikdo.
ruzena - dávám vám za pravdu, že vy i ostatní sedící jen u PC z domova tu " pravdu" nedokážete posoudit.
Já ano, ovšem jen v některých případech, nesedím jen doma jako vy.
id dnes 13:38
A to se běžně chválíte, když nikdo nemá možnost si Vaše bláboly o Vaší agilnosti ověřit?
A vážně si myslíte, že všichni ostatní jen sedí na zadku a Vy jste pupek světa, co se pro charitu strhne? No, už jsem toho od Vás tady četla dost, takže si s dovolením o Vás obrázek umím udělat sama i bez Vaše sebechvály. Člověk, který v dnešní době pomáhá druhým, nemá čas celé dny lítat po netu, tohle vím opravdu jistě. Zatím Vám jde dobře napadání druhých. Hezkou sobotu.
Dodnes jsem si myslela, že nezvládnete jiný názor než máte vy. Když s vaším příspěvkem souhlasím, tak je to také špatně. Ano, podle vás celý den lítám po netu . V 13.00 hodin jsme teprve přijela a nyní u PC svačím, pak jdu vařit. Mějte se fajn, je sluníčkový den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.