Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pirát z dálnice D1 - a jeho trest

Od: michalll* odpovědí: 22 změna:

Zdravím vás tady na poraďte cz.

Poslední dny pořád a neustále čtu o pirátovi z dálnice D1, ačkoliv tohle téma nijak nevyhledávám...Ale je na každém zpravodajském serveru, v novinách a jelikož je to člověk z blízkého okolí, tak o tom dost slyším i mezi lidmi...

Jsou lidi co by mu dali rok, ale i takoví co by mu dali 10 let a zazněly i názory trestu smrti...Já se nechci k tomuto vyjadřovat a ovlivňovat hned zkraje tuhle diskuzi, ale zajímaly by mě vaše názory na tuhle věc, co si o tom myslíte a hlavně jak byste toho člověka potrestali?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Já tu jsem si názor nedělala, dokud jsem toho člověka neviděla v televizi. Chcete názor? Arogantní hov..o, které má peníze a tudíž se z toho vyseká. Toť vše. *bum*

ar*
hodnocení

0x

Musím souhlasit s marenkou. Opět platí "Před zákonem jsou si všichni rovni, ale někteří rovnější."

lidus*
hodnocení

0x

nevím, já u toho nebyla kdo ví jak to bylo doopravdy ale některé řidiče a valnou většinu chodců co jim přezdívám skokani bych ukamenovala.nejhorší je když si babky povídají na chodníků a jak snad vidí auto tak hup a už jsou na přechodu ale ještě pořád vedou hovor. Ten řidič musí sám vědět zda to byl úmysl a musí s tím žít.

jirbar*

Kecy, kecy, kecy. To jsou kecy automobilistů. Nechci se zastávat ani jedné strany. Mám své zkušenosti a všímám si i ostatních.

Ještě nikdy jsem neviděl žádného "skokana" ale zato vidím.

1/ Kecající babky na chodníku v místě přechodu, to jistě řidiče mate, ale ani jedna "neskákala"

2/ Chodec vstoupí pod obrubník, s jasným úmyslem přejít, pochopitelně na přechodu, nechá přejet tři auta v koloně a ani to čtvrté nezastaví. Udělá další krok a řidič radši udělá myšku.

3/ V pruhu u chodníku zastaví autobus a v druhém pruhu ho skoro sejme osobák

4/ Volný jízdní pruh a v polovině silnice chodec musí skočit zpět, aby ho nesejmul osobák v druhém směru, jehož řidič chodce musel vidět alespoň na 100 metrů

Tohle jsou fakta. Až uvidím skokana sebevraha, tak snad dám na modlení. Zatím vidím jen řidiče kteří se.. na zákony.

fidonet*
hodnocení

0x

Já musím taky souhlasit. Jaký trest bych navrhoval? Stejný jako většině politikům a skorumpovaným boháčum. Půl roku mlatit holí. Bohužel tyhle tresty padly ve středověku. Ted´ se z trestu dá vykoupit. Takže jak potrestat? 6 měsíců na tvrdo, pět let podmínka, zabavení auta a darovaní ho té postižené a pokuta 12 měsíčních platů. To by ho aspoň pořádně nasr...lo

hodnocení

0x

Zákaz řízení na doživotí a alespoň 10 let vězení. A za alkohol za volantem u jiných případů, bych brala papíry také navždy...Je strach dnes na silnicích jezdit, když jedete přikázanou rychlostí, tak Vás všichni předjíždí, je to hrůza co se dnes děje...

mil®
hodnocení

0x

Sebrat nadoživotí řidičák, pár let prospěšných veřejných prací.

kytka*

Přesně jsme se o tom dnes s manželem bavili, je to hajzl a ten má štěstí a peníze a vše uplatí. Jenže kam to spěje? Bude takových grázlů jezdit po silnicích čím dál víc a bez potrestání. Ale proč mi se tu rozčilujeme, to neovlivníme.Je to jeden z těch horních...

pt®

Žádný strom neroste do nebe. A ten člověk, si myslel, že nad něj není. Podle mně to udělal vědomě, ale nedomyslel následky. A ty následky to mít bude. Jediné štěstí, že to ti mladí lidé přežili. Lidi, co musí jezdit po dálnici obdivuji a zároveň lituji. Kéž by se z toho neštěstí takoví namyšlení lidé poučili a chovali se lidsky. PT /stařenka/

1jara*

Dá se to posoudit jako pokus o vraždu. Vozidlo se bere jako zbraň.

jabraka*
hodnocení

0x

Je zajímavé,jak se k tomu vyjadřují spoluobyvatelé toho šoféra.Hodný,mírný člověk.Kde se to v něm vzalo?Chybí totiž to podstatné.Psychologické posudky k řidičáku.Ale to je jen ideál.Dnes dostane řidičák každý,kdo si ho zaplatí.

Znám několik lidí, hodní, milí, mírní. Dokud nešlápne na špunt od piva. Pak se mění na divoké hovado, které vidí rudě. A tak mi to vypadalo, když jsem se koukala na ty záběry v telce.*hej*Zavřít, auto zabavit a zákaz řízení nadosmrti.*bum*

chlupatependolino*
hodnocení

0x

Dobrý večer,

já pana "piráta" nesoudím, neznám ho a neznám ani řidičku mazdy, která vylétla ze silnice. Vždyť já se dodneška odnikud nedozvěděla, zda do ní najel doopravdy (tzn. byl tam fyzický kontakt mezi jejich automobily) nebo ji jen postrašil. Ale odpusťte mi - prostě vidím tu scénu - pán jede v levém pruhu, třeba spěchá, třeba ne, ale rád jezdí rychle, najednou mu tam vjede jakási kravka, pán šlape na brzdu, paní se vleče jak slimák, předjíždí dvě minuty, pán párkrát blikne dálkovýma, paní nereaguje, dokonce se baví se spolujezdcem. A on spěchá, bože jak spěchá.. a někdo zdržuje. Kravka se konečně zařadila do pravého jízdního pruhu, tak teď jí dá za vyučenou - a pořádně do ní najede, zařadí se do pravého pruhu a má pocit zadostiučinění. A kravka se lekne, strhne volant a je to. Takhle to vidím, taková je situace na našich silnicích. Pánovi bych za neudržení nervů vzala řidičák na pár let.

tlustejbachor*

Pendolíno,pendolíno,asi máš v hlavě vyholíno!

arimas*

no pokavad se nemylim tak ta ridicka sama rekla ze strhla volant jelikoz se lekla ze do ni najede.. jedno je jiste a to ze takove ptakoviny se na silnici nedelaji a ten kravatak by uz taky mohl dospet! a do te doby bych mu proste ridicak nedala *smich*

Jasněěě, ty mam nejraději, předjíždim v cca 150 (všimni si že se neloudám), vyřítí se za mnou trouba ve 180 a začne blikat, najetý je skoro v kufru, mam já to zapotřebí? To mu mam jako uhnout do náklaďáku? Nejsem troba jako on a začnu se držet předpisů a najednou jedu 130. Prasečina? Věc názoru a zkuste mi říct jak má něco životně důležitého. Když je normální tak ho pustim, to neni problém, ale najíždět do mě když ani nemam kam vypadnout? A nejlépe když přede mnou předjíždí další auto?

To co udělal chlápek na dálnici tak mě provedl asi před 14 dny magor na čtyřproudovce a to bezduvodně- on pravý a já levý pruh, ale asi se mu nelíbilo když jsem zatroubil v okamžiku kdy mě začal najíždět do pruhu. Já bych těm magorům bral řidičáky a toho z D1? Dyď to byl pokud o vraždu? Ale to je jasný, to neprojde.

Tak a teď mě rozcupujte ;)

Z duše souhlasím. Mám řidičák 23 let a z totální hrůzy bych nikdy nesedla za volant, bohužel. Nedokážu se oprostit od strachu, co se všechno může stát, takže je mi jasné, že za volant nepatřím. Podobná sebereflexe - i když z jiných důvodů, třeba přebytek testosterovu, by neškodila i některým dalším "řidičům".

hodnocení

0x

to je soudců...

já bych poslouchal co kdo říká, ne co kdo o někom vypráví...

bob*
hodnocení

0x

vy, co mu chcete dát trest smrti si uvědomte, že je to úmyslný trestný čin a to se mu musí dokázat! Přiznávat se nemusí, může klidně lhát a vylhat se z toho, je kopa možností, jen uvažovat. A to může každý.

chlamak*
hodnocení

0x

Ne, netrestat, politovat ho... chudinka manazerska, zdyt utekl z mista nehody... *stop*

doplněno 14.04.10 14:44:

Co kdyby v te mazde byl nejaky tatinek s ditetem a neco by se jim stalo?

lui*
hodnocení

0x

Podle práva mu prý musí soud dokázat úmysl. V tomto případě se mi toto dělení na úmyslný a neúmyslný tr. čin nelíbí. Mělo by to být jedno. Auto je zbraň, a on ví (má autoškolu) jaké následky jeho jednání na silnici může mít. Já když svojí legálně drženou pistolí někoho postřelím, byť nešťastnou náhodou, tak mi seberou zbroják i pistoli. Já bych to udělal u řidičů stejně. Sebral bych mu řidičák a auto. Co jiného.

malvinka*
hodnocení

0x

Ve středověku se utínala ruka, vyřezával jazyk nebo ucho.

Kdyby neměl Hay llife jazyk a ruku pro výstrahu, nemohl by se ústně vymluvit a dát všimné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]