Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi 18 let a mám pravděpodobně add (učitelé, psycholog mi od mala říkali, jestli nemám adhd, já bych to přirovnala spíše k add). Všechny příznaky na mě sedí. Nikdo s tím bohužel nikdy nic nedělal, protože jsem vždy byla slušná a v jakýmkoliv testování (iq, pameť, numerické, prostorové,...) jsem byla nadprůměrná. Aspoň to mi bylo řečeno.
Každopádně mě to začalo trápit čím dál víc. Mám problém se soustředěním odjakživa, nejen ve škole, ale i když na mě mluví přátelé. Pořád svou pozornost směřuji na jiné podměty bez toho, abych si to uvědomovala. Dále, přibližně od 16 let, mám úzkostlivé stavy, které příjdou z ničeho nic. Vždy jsem si myslela, že je to z nějakého důvodů. Z nějakého nedostatku v mém životě. Jenže takhle to není. Příznaky na mě sedí všechny, ale tyhle dvě věci mě trápí nejvíc.
Napadlo mě tedy, že bych začala brát nějaké vitamíny, nebo pít speciální čaje, které umírňují stres, zvyšují soustředění, zlepšují paměť, zvyšují sebevědomí, ...
Našla jsem na internetu MADMONQ. Popis se mi libí, ale nejsem si jistá, jestli to nejsou pouze nějaké přehnaně propagované tablety a můžu najít lepší, dokonce levněji.
Je tedy něco, co byste mi mohli poradit?
Elino - kdyby nebyl internet, tak si nebudete sama stanovit diagnózy. Myslíte si, že internet a vaše vzdělání je více jak rada lékaře?
Přestaňte lovit info po webech a vyražte denně na 2 hodinové rychlé procházky. Je nejkrásnější zima za poslendních 10 let. Užívejte si volna a necpěte se prášky na stres, ten se dá odbourat jinak. Ale pohodlnější je spolknout pilulku, že jo?
Přiznám se, že to bylo to první, co mě napadlo. Nicméně jde o sice příjemnou leč velice, velice drahou terapii určenou VÝHRADNĚ, a to zdůrazňuji, osobám stojícím pevně na zemi. Takže v tomto případě nedoporučitelné...
Každopádně jsem toho názoru, že volně prodejný vitamíny, minerály, čaje a podobný věci v tomhle případě nepomůžou. Bylinky prostě sebevědomí nezvednou a chmury nezaženou.
MADMONQ. Dívala jsem se na složení zezadu dózy. Překvapivě není uvedené množství /nebo bude v letáku/, ale začíná to: Cofein, Theamin - to je jako kafe a zelený čaj,.. L-Tyrosin, pak pár indických bylin. Xilitol,..Borůvky,.B6, B12,Zn, Carnitin.. Myslím, že pro každého to nebude. Mne by třeba "rozdrnčel" ten kofein.
Bez konzultace s lékařem bych to nebrala.
Zažila jsem užití Centedrinu na soustředění. Jenže ten jeho pokles.v krvi vyvolá po pár hodinách krizi, únavu, v hlavě vygumováno, usnutí i na veřejnosti. Tenhle přípravek je zřejmě také na jednorázové použití ve zkouškovém a ne na trvalou změnu v mozku. Na změnu chemismu v mozku se berou léky, které začínají fungovat třeba až po pěti týdnech..
Pozornost zaměřujete na jiné podněty - né podměty! Nesoustředěnost může způsobovat cukr ve stravě.Omezte. Stres, napětí a roztěkanost zklidní často Mg- hořčík a vitamín B6, případně Guajacuran..
Na sebevědomí tabletky neznám. Tam je třeba psychoterapie. Na soustředění a pozornost jsou cvičení.
A zaměstnejte se sportem, kamarády, koníčky, dalším vzděláváním, abyste si nehledala diagnozy...
Ahoj Elino, já madmonq kupuji už dlouho a na soustředění je dokonalý Jinak, tvůj problém může být zapříčiněný, že odmalička jsi měla kolem sebe nějaké disruptory, které ti neumožnili si dostatečné soustředění vyvinout. Nové studie ukazují, že často je to zapříčeněné i závislosti neustále kontrolovat mobil = přerušování jedné aktivity. Ale může to být i rodinnou situací apod. Moje pointa je, že se to dá vycvičit a myslím, že Madmonq by ti možná mohl pomoc ... měla jsem totiž dost podobný problém :D :D :D :D :D Mimochodem, Madmonq je doplněk stravy, takže v podstatě se řadí mezi potraviny a ne léky - nemusíš se tedy bát, že by to mělo mít nějaké dlouhodobé negativní účinky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.