Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konec svobody ve světě

Od: skyrim* odpovědí: 54 změna:

Příjde mi že už nemáme svobodu , mám strach že svět se už nikdy nevrátí do normálu a že svět nebude takovej jakej bejval jak jsme ho znali, strašně se všechno mění ale k horšímu, dnešní doba nese opravdu strašně negativa, byly i doby předtim a netvrdim že všechno bylo jako v pohádce ale našli se věci který byly pozitivní ale dnes je ta doba opravdu zvláštní divná, cejtim že dnešní svět je nastavenej jen proti obyčejnym lidem aby se měli nejhuř a pak jsou tu sbohatlíci miliardaři mocný který ovládají celej tenhle svět a hazí obyčejnym lidem klacky pod nohy.

Achjo poslední dobou cejtim že se všechno hroutí za těch pár let mi zemřelo i spoustu znamých který jsem znal prakticky od mala ale i starší lidi který byly daleko starší jako já a zemřeli na ten kovid uplně hrozná doba tohle už nemůžeme fakt vůbec nic, sama cenzura blokujou už i za slušný názory a taky bysme před 5 lety nevěřili tomu že může být v dnešní době nějaka cenzura nebo že by tu mohli existovat prvky totality jenže ona ta totalita prostě je aniž by si to lidi uvědomovali tak mi příjde že něco pomalu přichází znova. Já vim že tu nikdy ani demokracie nebyla od revoluce ale ted vlastně je to fakt horší a hlavně globální že to je celo světovej problém.

Další věc co cejtim je že dnešní doba není vůbec stavěna na morálních lidských hodnotách že uplně v tomhle světě upadáva morálka ve společnosti hlavně u mladých lidí který vlastně nemaj ani uctu k přírodě ke starým lidem zvířatum otáčejí se k budoucnosti zády nezajímá je ani historie nemaj svědomí vážim si vyjímek ale příjde mi že takhle doba není vůbec stavěna na nějakym lidskym přístupu, je mi 26 let tudiž jsem nezažil minulej režim ale když se dovzdělávam tak aspon byla práce jistoty učnáky člověku našli okamžitě práci a co slýchávam tak lidi byly k sobě tolerantnější a respektovali se víc než v dnešní době že měli částečně k sobě blíž než dneska, v době sociálních sití internetu a vlastně vzniklí obrovský rozdíly ve společnosti že jsou si lidi cizí a zapoměli kvůli internetu žít realný životy hlavně není dobrá ani situace podvod Kovid. Nevim co bych k tomu měl dal říct že jsem zklamanej co se děj a kam jsme to dotáhli za těch pár let tohle jsem si nepředstavoval, nojo moderní doba kapitalismus 21 století ale za jakou cenu a za jakých podmínek.

54 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sirokko
hodnocení

8x

Dnešního totalitního stavu si nedovolili dosáhnout ani nacisti, ani komunisti. A že to bývaly režimy... Elity včetně nejvyšších představitelů si pořádají večírky, cestují, mají neomezený pohyb a svobodu, a ty plebejče drž hubu a krok. Tohle už je naprosto do očí bijící a lidi se prostě nepoučí a ještě se tomu budou klanět, jak stát o ně pečuje. Hrůza... A ty následky v ekonomické a sociální sféře, které nastanou do budoucna...

Totalitarismus (z latinského totus = "celý) je politický systém, jehož vládnoucí skupiny neuznávají žádné meze svých pravomocí a snaží se regulovat všechny aspekty veřejného a soukromého života. Základními znaky totalitarismu jsou autokratická vláda a prosazování politické ideologie v oblasti veřejného i osobního života. Zpravidla je provázena a podmíněna státním nevolnictvím, zákazem cest do zahraničí, uzavřením hranic. (wiki).

Ano, přesně. Např. přece není možné, aby ti, co nic nedělají, měli větší platy, než ti, co přinášejí daně do státního rozpočtu. Lidé jsou opravdu tupé stádo, když si myslí, že největším štěstím člověka je dožít se co nejvyššího věku za každou cenu - i za tu, že zničím život svým potomkům.

sirokko

@sisi takhle se to říkat nemá. Jinak budete označená za toho, no honem, eeee, jo, sobce.

sirokko
hodnocení

6x

Rudé právo píše, jak byl vyhozen primář klinické biochemie a hematoligie za to, že si dovolil říct svůj názor dezinformaci. Primář nemocnice, který je přímo u zdroje a nehodlá hýkat s ostatními byl označen za dezinformátora a konspirátora. Těšte se, za chvíli tady máme lidové soudy.

hodnocení

6x

skrym, máte smutný život, ale nesmíte vinit ostatní.

Jen mi, prosím, sdělte nějterá slova:

"doby předtim" které myslíte, včera, loni, minulý rok, minulé stolení, starověk?

lidé umírají, to je normální, na a s Covidem více lidí umírá. Souhlasím s Vámi, že někteří lidé k sobě nejsou milí, ale to bylo vždy a bude to i dále.

To máte jako na zdejší poradně, kolik lidi se zde hádá, a jde o prkotinku, třeba o to, jak správně popisovat radu. Někdo to napíše svým slovem, druhý ho vulgárně napadá, že ...

ani to nebudu opakovat. Neřekne mu, že se mýlí, ale ...hrubě ho označit, toť je cíl.

Hledejte na životě to pozitivní, veselé a krásné. V létě bude lépe, pokud si to nebudeme ošklivět.

Tito lidé se neznají, ale klidně urazí toho druhého, jen aby si povýšili svoje EGO.

*palec2* ...Milan je nohama na zemi...a to je "zaplaťpánbuh" i víc lidí ;)

tampa*
Milane máte plnou pravdu ale to hledání hezkého veselého se v této společnosti rychle vytrácí ,mě nejvíc s odpuštěním s..e to že ti mocipani se ze všeho vylzou nikdo na ně nemůže jsou nejlepší i přes to že půjdou přes mrtvoly chtějí čím dál vetsi moc a urvat co se kde dá bez jakeho koli trestu , vemte si trestně stíhaný premiér a jak s náma manipuluje kde je listopad ta svoboda za kterou nás na třídě mlátily? A dnes jsou placení z našich peněz a ještě s námi tak manipulují ,Tohle všechno si necháme líbit a ve volbách opět budem volit tyhle mocipány .Je mi z toho zle

tampa, tak ve volbách volte jiné lidi. Jak jednoduché. Už z toho se můžete radovat.

@tampa - Tohle všechno si necháme líbit a ve volbách opět budem volit tyhle mocipány.
Vy - a kdo ještě? *smich*

tampa*
Milá babičko já jsem tento hnus co si říká vláda nevolil

tampo, cituji Vaše slova: "a ve volbách opět budem volit tyhle mocipány"
a pak napíšete, že jste je nevolil, tak o kom to píšete? Respektujete, prosím, názor jiných, kteří volili ty, co volby vyhráli.

Ale máte právo na cokoliv nadávat a cokoliv hanit.

hodnocení

5x

Jako, kdybych ten text psal já...

Nechtěl bych zažít dobu před rokem 89, ale užívat si dobu 95 - 10, kdy jsem se cítil nejlépe a bezstarostně (zš a sš). První zaměstnání, první auto, holka, ...

Dneska? Zdraví v háji, pár lidí z rodiny umřelo a v době covidu z práce do práce, na nákupy a volný čas pouze trávím koníčky doma. Výlety mi chybí (zákaz cestovat). Všude kolem sebe jen práskači, rouškaři a coviďáci. Cizí lidi mi příjdou jak pomatení (neschopní ve všem a mimo realitu = bez internetu zdechnou) nebo agresivnější.

liska5

Gumídku, pro řadovýho nekritickýho člověka, kterému stačila dovolená v Bulharsku,Tatrách nebo na Baltu, byla doba před rokem 89 mnohem lepší. Jistota práce, bydlení, zdravotní i zubní prevence se školou, školství mělo jasné osnovy a stejné jedny učebnice pro celou zemi, nevratné novomanželské půjčky, taneční pro všechny, sportoviště i oddíly veřejné a bez placení, i ty akce Z, kdy si lidi sami své obce zvelebovali s hráběma a lopatama. I ta větší úcta k autoritám /učitel, lékař,.../

Ano, byly mínusy, ale píšu pro obyčejného člověka bez velkých ambicí.

A kdo si vybral svobodu, byl nemilosrdně zabit na hranicích.

Kdo chtěl studovat angličtinu, už byl v podezření, že zdrhne. Proto se většina dnešních starších čechů nedomluví.

liska5

To jsou ty mínusy. Otázka je, na co mu bude angličtina, když si na cestu a pobyt většinou ani nevydělá...Má třeba hypotéku až do důchodu.

To je zase dle mého ekonomická nevzdělanost a tak to stát dneska chce (viz zavření škol). Potřebuje zvladatelné ovce, aby neměl vzpouru.

Kdyby lidi uměli s penězi, tak nejsou zadlužení až na půdu a neberou lichvu.

gumáku - k tomu zabíjení na hranicích. Kdo chtěl, rozloučil se a odjel. Kdo to chtěl dobrodružněji, koupil si zájezd a odjel. Nikoho z nich nikdo nezabíjel. Ani milosrdně ani nemilosrdně. Angličtina byla na VŠ povinná.

výtka
Upozornění od administrátora 14. 02. 2021 18:52:01
respektujte jména nebo budete muset respektovat BAN... tohle komolení už trvá dlouho. A není to ani vtipné.
hm*

gumidek: Jak jsi to myslel s tím studiem angličtiny? Třeba na (aspoň naší) SŠ byla povinná ruština a jeden další cizí jazyk - angličtina nebo němčina. O angličtinu byl mnohem větší zájem a rozhodně nikdo kvůli tomu nebyl v žádném podezření. Nebo tys myslel nějaký speciální obor zabývající se angličtinou?

ra252 Jo, jen tak se rozloučil a odjel...*smich*

gumídku, mají pravdu, kdo chtěl a nepotřeboval k tomu "dobrodružství" odjel...jako můj strýc s tetou ...odjeli do Jugoslávie a pak po pár měsících až do Austrálie...a ve škole jsme sice měli ruštinu, ale i dobrovolně jsme mohli mít i němčinu či angličtinu...a k té dnešní době...lidská osobní disciplinovanost dost chybí...všeobecně...každá doba nese něco dobrého a něco špatného...jukněte někdy do historie :(

gumáku - ano, s několika takovými jsem se loučil.

Byli takoví,kteří vycestovat museli. Pak ti,kteří neměli šanci .

Ono dost záleželo na každém jedinci, jaký měl kádrový posudek a co byly jeho rodiče a jakou měli funkci, zda byly ve straně a podobné nesmysly.

Gumáku neřeším...:-D

liska5

Ta doba jsou celá desetiletí. Ono střílení na čáře se konalo zejména na přelomu 40. a 50. let. Pak bylo tuho v normalizaci zač.70. let. Šedesátky a osmdesátky byly přijatelné. Konec šedesátek, než sem vtrhly sovětské tanky, to byla hodně dobrá doba.

liško - za celá osmašedesátý jsem neviděl ani jednoho sovětského vojáka. Představte si to ..

ra252, narodil jste se až po 68?

To my měli ve vesnici Poláky a pak vedle ruskou (sovětskou) nemocnici. Mnoho paneláků i ubytoven.

Nikoli - u nás byli pouze Poláci ..

Ti byli ve východních Čechách...

jurajjuraj*
hodnocení

4x

ono ty mlade lidi, kteri nemaji k nicemu uctu, musel nekdo vychovat. Sami v lese urcite nevyrostli

hodnocení

4x

Slušná depka, ale v mnohém máte pravdu.

smode*
hodnocení

4x

Hezký den Skyrime. Uvědomte si jednu věc: svět není takový "jaký je", ale takový "jaký si myslíte že je". Jde opravdu jen o to jak se na svět díváte a co všechno osobně aktivně vytváříte pro to aby byl lepší. Pokud Vás baví tohle neustálé poraženectví, OK. Záleží na Vás. Podělím se o zajímavost: obchoduji na burze. Často čelím přirozeným propadům strategií. Aneb obchoduji - vše dělám neustále správně - ale i tak den za dnem třeba půl roku přicházím o stále více a více peněz. Ale každá strategie má své dno. Jednoho dne se situace obrací a následují zisky. Naprosto vždy. A tak je to s celým světem. Aneb i po té nejčernější noci přichází svítání. V historii se nikdy nikomu nepovedlo obětovat většinu pro menšinu a nepovede se to ani teď. Je to jen otázka času. Osobně očekávám lepší zítřky.

ocko
Jistěže je lepší se nikdy předem nevzdávat a nezoufat, s optimismem se přece lépe žije *slunce*

ordoabchao
hodnocení

3x

Současný elitami řízený úpadek - vše, co popisujete, a mnoho dalšího - má vést k chaosu, z něhož má povstat NWO. Nazývá se to Velký reset weforum.org/... a je to oficiální politika WEF, žádná konspirace.
Minulý režim jsem částečně zažil jako student a po maturitě jsem uvažoval o emigraci z toho "ráje"zajištěné práce atd., který jsem vnímal jako gulag. Ale vím, že mnoha lidem život v ohradě připadá lepší, tak to prostě je. Dnes se ale gulagem stává celý svět a je ještě sofistikovanější než dříve. Ne všechny země ale jdou na ruku globalistům, nyní se jim zřejmě postavila Čína (byť také totalitní). Můžeme se rozhodnout se jim postavit. V jednotě je síla, které se oni bojí, proto se snaží lidi rozdělit (divide et impera) a zastrašit.

hm*
hodnocení

2x

No, za sebe můžu říct, že kromě roušek uvnitř (no jo, no) a zavřených obchodů (to považuji za blbost, chybu a špatnost už od začátku) se pro mě vlastně nic nezměnilo (ve srovnání s rokem např. 2019).

Jinak - kovid, to je zmetek a vyhladit ho zatím neumíme. Bohužel.

72mona
hodnocení

2x

No jo, vítejte do klubu skuhralů. ;)

Podle mě nebyla žádná doba ideální. V každé se našlo něco pozitivního i negativního (jen se o tom tak masově neinformovalo), ale ze všeho nejvíc to záleželo na lidech, se kterými jsme přišli do styku. Takže já mohu s láskou vzpomínat na dětství (a hlavně sladkou nevědomost*mimino*), ale mezitím se kolem mne odvíjela mnohem větší dramata než v současnosti. Ano, lidé se jeví jako zkažení a sobečtí a morálka je jen o nastavení vlastních hodnot. Ale ať to chceme nebo ne, učíme se od ostatních. Kolikrát už jsem slyšela "když může on, tak já také". A tímto se učíme posouvat své hranice už jako děti. Ve všem. A pokračujeme v tom po celý život. Jenže někteří to tak nemají. Není to směr vývoje osobnosti, kterým by se chtěli vydat. Takže stagnují*vezen*, zatímco většina kolem nich se podvolí proudu. Není to špatně, ale není jednoduché pro psychiku. Zvlášť, když stále porovnávají mezi "já" a "oni". Je třeba to nechat být. Nezatěžovat se něčím, co stejně nelze změnit. Ovlivnit totiž můžeme pouze lidi, se kterými my sami přicházíme dennodenně do užšího kontaktu, ale společnost jako takovou ne. *stop*

Také to na mě letos (i loni) více doléhá, protože jsem si vytvořila rituály a vazby, které dělaly můj život radostnější. Díky omezením se můj společenský život smrskl na psaní SMS, Messenger...práce a domů. O to víc mne štve, když slýchám takové to: musíte na životě hledat to pozitivní... To jako fakt? Ono se to asi teda někam muselo ztratit, když to musím hledat, ne? *hledam*

Takže doporučuji nic nehledat a nevyhledávat. Hlavně to špatné ne. Ale také nezavírat oči, protože je dobré sbírat zkušenosti, brát dobu takovou, jaká je. Neutápět se v minulosti, ale s láskou vzpomínat. A neskuhrat*bojovnik* M.

ocko
...s láskou vzpomínat? Jako na časy zemřelé, kterė se nikdy nevrátí? Možná je to podhoubí pro návrat komunistů, takových "obrozených", které by volila většina(90%podobně"vzdělaných" jako je tazatel)- frustrovaní dnešní dobou, která nahrává do karet touze po těch dávných "jistotách". Hrozí to opět..?

komunisti se již nikdy nevrátí.

ocko
Kde berete jistotu? Volební právo využívá i zmíněnýchh 90% frustrovných voličů a nikdy nevíte, co se jim vylíhne v hlavě, hodně záleží na situaci a touhách vymytých mozků*sok*
jirik50*

Milane komunisti se nevrátí, jen se začínají vracet politici s podobnou filozofií, a tentokrát příchází z jiné světové strany.

Já mám přes zimu dycky depku, ale tento příspěvek mi ukazuje, že jsem na tom o mnoho lépe, než jsem si myslel, díky za něj

sirokko
hodnocení

1x

V sousedním Německu mají bohaté zkušenosti s budováním lágrů, takže je oprášili a jedem znovu.

Corona Macht Frei. Samozřejmě, spousta lidí bude toto vidět jako "opatření":-D ANO, bude líp.

cnn.iprima.cz/...

To už tu bylo, minulý týden tu napsal někdo, že v Německu stavějí koncetráky po postižení Covidem. Nakonec se ukázalo, že je to hoax a lež.

Bylo to "vězení" pro ty, kteří porušují Covidovou izolaci .

sirokko

Názvosloví

Koncentrák pro postižené covidem je hoax.

Vězení pro pro ty, kteří porušují Covidovou izolaci je v pořádku

Goebbels by z vás měl radost.

joudic*
hodnocení

1x
ve svete? ale kdeze, zkuste se podivat i jinam nez ta nase estebacka dira a uvidite, ze hodnoty stale existuji, lide jsou stastni i s malem, deti se staraji o rodice do konce zivota, nejmin 3x tydne se rodina schazi na vetsi akci nebo se navzajem zvou na jidlo, temer denne je bezna kratka navsteva, socialni site vyuzivaji k jeste vetsi komunikaci s celou rodinou atd

hodnocení

0x

Svoboda? Svoboda je o penězích.Čím jich máš víc,tím si svobodnější.A i v této bláznivé ŠÍLENÉ době by bylo na světě s dostatkem peněz líp.Nejdůležitější je ale zdraví ! To pro rejpaly.Ano.Zdraví je nejdůležitější.

A k tématu.Co jsem dělal před Covid bláznivou dobou nejraději,je pryč...rád jsem jezdil na výlety,dovolený,welnesy,do kina,do restaurací,na koncerty...tato doba mi výrazně poškodila můj vztah s milenkou.Na čem byl postavený tento vzutah,protože jinak než venku na akcích v hotelech se vídat nemůžeme...tak mě,nás to hodně zasáhlo a nenávidím tuhle dobu.

Kvůli zádům musím chodit na masáže,...ale teď nemůžu...

Rád si vybírám hezké oblečení,..nemůžu.Přes internet mě to nebaví a ani nemám chuť riskovat špatnou velikost a následné problémy s vrácením.

Rád si jdu i do Hobby marketu osobně vybrat stavební materiál,obkladačky,..nemůžu.

Rád jsem si už teď vybral letní dovolenou,..a teď nemůžu.Protože,co když budu pozitivní a nic mi nebude.A nebo někdo z rodiny bude pozitivní a neodjedeme.A kdo mi vrátí peníze?

Loni jsem bylk na koncertě Michala Davida.Pařba bez roušek.No paráda jako dřív.Ale to je tak málo,co se podařilo v topmto bláznivém globálním světě.

Moje děti nechodí do školy a doma je kvůli tomu peklo.Nezvládáme se s nimi učit a manželka je úplně na dně.

Naštěstí pracuju a nepřišel jsem o zdroj příjmů jako třeba postižené obory.Takže na tuhle stranu mi to je jedno.Ale máme dík covid opatřením o hodně víc práce a nové předpisy a nařízení.Je to na palici a už tak tak stíháme. A hádáme se v práci.

Ale co s penězi,když se nedá nikam jet? Nic koupit.

A ta rouška...no,to je úplně pro mě nepochopitelný.Pro mě to je úplně nepřirozené a zlo,zlo,zlo.Nevidím mimiku člověka přede mnou.Nevidím krásu žen.Je to příšerný a nedá se v tom dýchat.

Doufám,že se život vrátí do lepších a prřed covidových opatření.Ale různí epidemiologové říkájí,že už nikdy nebude jako dřív..

Ale doufám,takhle nechci.Chci svobodu !

Vydržte to, za dva měsíce bude lépe.

@rich - Nejdůležitější je ale zdraví ! To pro rejpaly
Budu za rejpala - na Titaniku byli všichni zdraví *smich2*

Milancukrář...vydržet...ale,jak dlouho? Už loni říkali,že to už nikdy nepříjde to omezení.Že už příští rok bude líp,..no a vidíte.Jak to tady teď vypadá...I v tom Izraeli jsem teď četl,že ikdyž je tam proočkováno X...tak se to pomalu lepší.A co teprv tady v tom marasmu.

jedubabička...To je osud no.Tak už to na světě chodí.Lidé se rodí a umírají a jde o to mezi tím.Užít a nepromarnit svůj život.

rich®,

sám dobře píšete o Izraeli, ještě vím o jednom sdtátě, kde se to lepší. Jak dlouho počkat? To zatím nikdo neví, zkrátka až bude hodně lidé naočkovaných a budou i léky na nemoc, jako to je v Izraelei. Taky se neštovice a podobné nemoci nevymýtili ihned.

To že jeden člověk řekne, že za pár dní budeme bez Covidu, a vedle toho odbornící říkají, že přijde druhá a třetí vlna s tím i mutace, to je na každém, komu a co uvěří.

pb®

Na co máme čekat a kvůli komu? Čeká se už měsíce a vidíte snad nějaké zlepšení?

Ve věkové skupině 0-54 let zemřelo okolo 400 lidí na Covid nebo s Covidem. Proč opravdu zemřeli, to se nikdy nedozvíme, nepitvá se, neuvádí se komorbidity, tedy nevíme, jestli zemřeli opravdu na komplikace způsobené Covidem, nebo proto, že byli třeba v terminálním stádiu rakoviny a zemřeli by během pár týdnů tak jako tak, či jako pozitivně testovaní se zabili v autě. Vše se sčítá dohromady. Ve věkové skupině 55-64let je to další tisícovka o které opět netušíme, co bylo hlavní příčinou úmrtí. Nad 65 let jsou to ty zbylé tisíce. Pro aktivního pracujícího člověka tedy Covid hrozbou není, naopak chránit by se měli lidé starší či ne úplně fit. Neprodloužením nouzového stavu nikdo nikoho nenutí, aby naběhl do hospody a přestal nosit roušku. Nouzový stav nikoho neochrání, to je vidět. Ochránit se může každý sám, každý je za své zdraví a svůj život zodpovědný sám, ne vládá a její opatření. Pokud se tedy někdo bojí nebo je ve skupině, kde ta úmrtí nejsou pouze výjimkou, nechť se tedy chrání. To mu nikdo nezakazuje, naopak je každý vyzýván, ať se chrání. Nejvíce ohrožená skupina má vetšinou příjem zajištěn v podobě důchodu, stýkat se s nikým nemusí (cesta do práce, pracovní kolektiv, děti ve školce...) a za rouškovné 5tis. si už dávno mohla a měla koupit respirátor FFP3, který jediný chrání před virem i jeho agresivnějšími mutacemi a opouštět domov či se setkat s jiným čloěkem, než je člen mé domácnosti, pouze s touto ochrannou pomůckou. Toto by se mělo nařídit. Nenakazí-li se mi senior, nebudou zahlcené nemocnice. Mladý, aktivní a tedy pracující člověk skončí v nemocnici málokdy nebo vůbec. Ale ono se zakázalo koupit si v normálním obchodě obuv, oblečení, v lednu tužku či propisku..., vylézt ven večer, nechat se ostříhat, dojít si na masáž, být venku na lyžích, zakázat pracovat, chodit do školy... To jsou omezení, která devastují aktivní pracující populaci a děti, ale nikoho neochrání. A ti, co sedí na zadku a nic nedělají, protože nemusí nebo už nemohou, ti tomu ještě tleskají.

gordon
hodnocení

0x
Vykasli se na ostatni, rozvijej sebe, at uz je doba jaka je. I kdyz jde okoli do kytek tak to neznamena, ze se tomu musis poddat. Si vem jak se museli citit lidi co sli do koncentraku, svet se jim hroutil, vidina lepsiho v nedohlednu a prece se nasli lidi, kteri se nezlomili. Nezalezi moc jake je okoli. Zalezi jaky jsi ty a jak se k nemu postavis. Proto se vyser na okoli a zamer se at zijes zivot podle sebe at uz je to za jakkoli spatnych podminek. Tim, ze svalujes vinu na okoli tak se zbavujes vlastni zodpovednosti jako, ze na to nemas vliv. Ty ale muzes ovlivnit sve okoli. Stezovani si a porazenectvi je spatna cesta pro chlapa. My by jsme meli bojovat a snazit se vitezit. Vsichni pohrdaji porazenectvim. Je to nakazlive jak nemoc. A je to ta nejjednodussi cesta, kterou si vybiraji slabosi.

hodnocení

0x

Když vidím, jak se povaleči hroutí z hadru na hu..ústech, jsem vlastně rád, že byla zrušena vojna.

To by kafilerie nestíhaly ..

hodnocení

0x

Víš proč tomu tak je? Protože jsi nevyspaná, mozek si dělá blbiny jaké chce a vidí všechn černě. Ráno je moudřejší večera. Když strávíš večer s milovanou osobou v posteli a dobře se vyspíš, budeš prdět na svět. Světem se pro tebe stane to, co máš najraději a na čem ses podílela, co bude i tvým dílem.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pane, dej mi sílu přijmout to, co nemohu změnit. Dej mi odvahu změnit to, co změnit mohu a dej mi moudrost rozlišit jedno od druhého. .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]