Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pořád čtu

Od: knihomolka odpovědí: 15 změna:
Dobrý večer,
Mám takový problém pořád čtu.Strašně ráda čtu.
Rodičům už to trochu vadí.
Jak se mám tedy toho zbavit?
Abych nečetla pořád?
Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Nezbavuj se toho, není proč.

Z dítěte, které čte, bude jednou dospělý, který myslí.

dejv111*

To ano, ale nutno doplnit, že záleží na tom, CO čtete. :)

hodnocení

3x

Dobře děláš, že hodně čteš, ale nezapomínej na své povinosti, také se věnuj školnímu učivu.

tomastisnov
hodnocení

2x
Tomáš dobrý já zas nečtu vůbec

perlik
hodnocení

2x

Možná rodičům jako takové čtení nevadí, ale myslí to tak, že kvůli čtení nic jiného neděláš, nepomáháš s něčím v domácnosti. Umýt nádobí a tak...

sisin
hodnocení

2x

Znám. Také jsem okamžitě od 2. třídy chodila do knihovny a ležela stále v knížkách. I v noci jsem četla pod peřinou s baterkou. Rodiče se hodně zlobili. Dnes v důchodu nevezmu knihu do ruky, nebaví mě to. Musím se nutit, mám rozečtené knihy 2 roky a nedokopu se.

Asi to bude tím internetem.

Pokud hodně čteš, načerpáš hodně znalostí, čtení hodně pomůže v přemětech ve škole, hlavně ČJ, literatura - čtenářský deník, zeměpis, dějepis.

Přijde doba, kdy na to nebudeš mít čas - náročná škola, rodina, zaměstnání, zdravotní problémy apod..

Tedy užívej si to, nauč se svoje povinnosti v domácnosti dělat rychle a efektivně. Nemusíš sledovat televizi a ušetřený čas máš k dobru. Pokud zvolit kniha versus televize, tak za mě kniha.

Jsi v dnešní době výjimka. Děcka povětšinou nečtou.

Jako díte jsem byla v knihovně "pečená vařená", rodiče na mne večer chodili, abych už zhasla a spala Tak jsem při baterce pod dekou dočítala "Čuk a Gek"...starší ročníky si jistě pamatují. Když jsem jednou chytla špatnou známku, dotyčná učitelka, která pomáhala i v knihovně, mi řekla, koukej méně chodit do knihovny a víc se učit. Ale zase jsem měla ve třídě nejlepší slohy. Takže tě docela chápu.

ruzena*
hodnocení

0x

Škoda, že jsi nenapsala, co vlastně čteš a jestli čteš knihy nebo e-knihy..

Podle autorů by se dalo poznat, jak dalece rozvíjíš své obzory. Knihy jsou

někdy unikem do jiného světa. Tak jsme to měli doma, četli jsme, abychom

se přenesli do jiného světa, kde je jídlo, teplo, kde je láska a krása. A kde

není osamělost. Budu ráda, když napíšeš autory, díky.

knihomolka
hodnocení

Čtu normální knihy.
Čtu knihy z povinné četby a pak které se mi líbí.

V čem je rozdíl, jestli čte knihy nebo e-knihy?

ruzena*

Odpovím vám oběma...

Klasické knihy a e-knihy jsou rozdílné ve smyslu, že v e-knihách nenajdeme světové klasiky, jen velmi vzácně.V e-knihách nalezneme beletrii, detektivky a podobné knihy pro zábavu. Pobaví, ale nerozšíří obzory.

No a papírové knihy milují opravdoví vášniví čtenáři. Takoví, co si škudlí na svačině, aby si našetřili na knížku, protože je pro ně vzácná a rádi by ji vlastnili i když mají možnost si ji půjčit v knihovně. Asi jako milovníci obrazů si večer sednou se skleničkou vína a donekonečna se dívají na obraz, který si zakoupili místo auta, tak milovníci knih hladí knížku, dávají ji do obalu proti ušpinění a nikomu by ji snad ani nepůjčili..Milovat literaturu je také totiž vášen a koníček.

Milovníci knih mi dají za pravdu, že je velký rozdíl číst třeba Vojnu a mír, nebo Romea a Julii a jiné klasické knihy, ze kterých je možné mít opravdu velký požitek a ten požitek jsem měla ve 12 letech, kdy jsem měla přečtené nejlepší světové autory. Proto jsem se dívky ptala na autory, abych poznala co ráda čte. Nikdy, ani nyní mi nebavily ani knihy, ani filmy, kde neustále jsou stejná témata a nenechá to ve mně hlubší dojem. A dítě, které čte, mě vždycky zajímalo.

Děkuji za odpověd.

V e-formátu se dají sehnat různé knihy - viz např. zde: databook.cz/...

@ruzena nesouhlasím
Světové klasiky samozřejmě v e-knihách najdeme, tím spíš, že světoví klasici mají většinou exspirovaná autorská práva.

Používáte knihy ke čtení nebo k mazlení? V autě si taky užíváte pohodlí a neteskníte po klapotu kopyt a vůni koňského potu.

Vojnu a mír bych četl rozhodně raději v čtečce, co neváží ani deset deka, než jako třičtvrtě kila vážící bichli. e-čtení je praktické a určitě přivede k literatuře víc lidí, než elitářský přístup fajnšmekrů-staromilců.

(btw synek měl před měsícem jako úkol do literatury právě vámi zmíněné Romea a Julii. Samozřejmě v PocketBooku, zdarma stažené z nkp.cz)

michalverner
hodnocení

0x
Čtení je v pohodě.Ovšem jde o to zda kvůli čtení člověk odmítá např. pomoc v domácnosti apod.

emmabrownova
hodnocení

0x

Ahoj, buď ráda. Já taky pořád hodně čtu, je to super. Nemusíš se toho nijak zbavovat! Prostě dělej, co tě baví. A rodičům to přece může být jedno... Jestli jim to HODNĚ vadí, tak můžeš číst trochu míň, a nebo můžeš zkusit něco podobného -třeba napsat vlastní příběh, ať máš trochu změnu. Nebo zkus něco, co ráda dělá tvoje oblíbená knižní hrdinka. A jestli napíšeš ten příběh, tak třeba když si to pak přečtou a uvidí, že to stojí za to, změní názor. A nebo jim řekni jak moc tě to baví, a třeba nemusíš číst tolik, ale čtení je super, máš z toho skvělou slovní zásobu a rozumíš spoustu věcem... PS: Co čteš? Moc by mě to zajímalo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]