Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doba doručení psaní

Od: 111* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den.

Mám takový problém.Dne 20.11. mi bylo zasláno obyčejné psaní přes českou poštu.Ale do dnešního dne nic nepřišlo.Volal jsem na místní poštu a nic tam nemají.Problém je, že to nemá žádné podací číslo, takže to ani nelze nikde sledovat.Takže nevím, zda ještě může dorazit nebo ne.Může mi někdo poradit, kdy nejpozději ho mohu očekávat, pokud má dojít?Jak dlouho na to pošta má? Mně doporučili, ať si zkusím zavolat ještě v pondělí.To psaní je pro mě hodně důležité.

Děkuji za všechny rady.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Pokud byl obyčejný dopis dvcátého hozen do schránky nebo podán na poště, měl byste ho již mít doma ve schránce. Pokud dopis nedorazí v pndělní dopolední roznášce, pravděpodobně se někde ztratil nebo zpozdil, ale šance na doručení se hodně ztrácí.

Pokud je pro Vás psaní důležité, mělo být posláno jiným způsobem, třeba doporučeně...

paso

Dobrý den, v případě nespokojenosti se zásilkou, u které víte podací kód, vyplňte tento formulář: pruzkum.ceskaposta.cz/... . Můžete ho vyplnit, i když jste byli spokojeni. Ale POZOR! Dáte spokojen a odešle se to, žádné důvody, takže to neuspěchejte a jste-li s něčím nespokojeni, dejte NESPOKOJEN. Můžete tak učinit k tomu balíku Do ruky, co vám ho nedonesli. Je to předpřipravená odpověď :D.

jamamba*
hodnocení

0x

Dobrý den, za obyčejné psaní pošta neručí. Pokud bylo psaní zasláno 20. 11. , máte ještě šanci, že dorazí. Pošta garantuje dodání do druhého dne jen u některých typů zásilek, které si nechá slušně zaplatit.

hodnocení

0x

Pokud toto psaní jepro Vás tak důležité, měla být zásilka odeslaná jako doporučená, pak by se dalo snáze zjistit, kde se nachází. Nyní bych vyčkala do pondělí, je ještě dost možné, že bude doručena.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pošta na to má tolik času, kolik potřebuje. Někdy je dopis na místě druhý den, někdy až za týden. Blíží se vánoce a podle mých informací pošta už teď těžce nestíhá.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Obyčejná zásilka nemá přiděleno podací číslo ani čárový kód. Tudíž i kdyby se ztratila, nelze dohledat kdy a kde. Myslím si, že dopis Vám už nedorazí. Příště zvolte jiný typ služby - alespoň doporučeně, příp. třeba cenné psaní...

hodnocení

0x

Vzhledem k tomu v jakém stavu Česá pošta je, a jak propouští, a tudíž jsou listonoši přetížení, tak bych už dopis nečekala. V minulých dnech mi totiž byly vhozeny 3 obyčejné dopisy, které mi nepatřily - byly z okolních ulic. Protože jsem v tomhle asi "praštěná" - poctivě jsem dopisy roznesla do správných schránek. Zároveň mi nepřišel dopis z pojišťovny a vyúčtování od mobilního operátora - - patrně se ocitly tyto dopisy zase naopak v jiné schránce a nálezce jej hodil do koše...

111*
hodnocení

Abych to uvedl na pravou míru.Je to pro mě hodně důležité, jsou v něm určité písemné materiály, které potřebuji.Pán, který mi to posílal mi psal, že mu bylo sděleno že je doba k doručení 2-4 pracovní dny.Tzn. že v pondělí nejpozději by to tu mělo být?

Nikdy se mi ještě nic podobného nepřihodilo jako nyní a mám dost velké obavy, že to je někde ztracené.V tom případě by byla šance na dohledání minimální.Máte pravdu, mělo to být posláno jinak, ale netušil jsem, že to bude posláno jako obyč. psaní.

Ještě se tady chci zmínit o svém zklamání ze služeb pošty.Byl mi zaslán balík a to službou ´´balík do ruky´´, ačkoliv bylo dle sledování zásilek psáno, že je zásilka v mém městě doručována, jediné čeho jsem se dočkal bylo, že pošta napsala: po neúspěšném pokusu o doručení zásilka uložena dne na poště... Přitom jsem celý den byl doma a balík byl schávlně poslán tak aby byl doručen do ruky, ještě díky tomu zaslání stálo o něco více.A poště se pak na to takhle vyflákne.Nakonec jsem si balík radši další den po marném čekání vyzvedl sám, ale neměl jsem energii se tam nějak dohadovat, stejně je to věc managementu pošty.Jsem spíše klidná povaha..A dnes jako ´´třešnička na dotru´´ den po odebrání balíku mi do schránky přišla výzva k vyzvednutí toho balíku, který už jsem vyzvedl! :DTo je trošku s křížkem po funuse.

Ale poslední odobou začínám být s přůstupem pošty dost znechucen a rozčarován.

Máte podobné zkušenosti?

buss
hodnocení

0x

Očekávat kdy zásilka dorazí? Nejpozději do dne vlastního úmrtí. Vždy je třeba jednat s poštou! Ona však chudák neví, že něco takového bylo vhozeno do schránky. I trochu důležité psaní se neposílají běžnou poštou, ale doporučeně! Má to i pojištění..

111*
hodnocení

Připadá mi, že si pošta nechává platit za něco, co pak neplní...Viz moje příhoda s balíkem do ruky...

Přeci nelze nabízet služby, které pak není schopná splnit.To mě nejvíce zaráží na jejím přístupu k lidem.Také mě napdalo, že třeba ten dopis mohli hodit někomu jinému do schránky.

Samozřejmě že stejné zkušenosti s Českou poštou jako Vy mám. Mnohokrát jsem byla celý den doma a pak jsem našla ve schránce výzvu k vyzvednutí doporučené zásilky - doručovatelce se jednoduše nechtělo do 4. patra... Jinak jsem se dozvěděla tento týden, že skončil či zkrachoval Mediaservis, který doručoval do schránek předplacený tisk. Převzala to Česká pošta - takže časopis, který mám předplacený, a který jsem měla mít ve schránce do 7 hodin ráno, tak jsem ho dostala "díky" České poště, která nestíhá, nezvládá, téměř o týden později! A když jsem volala na reklamace, bylo mi sděleno, že někde Česká pošta ani neví, že doručuje předplacený tisk! Jsme v pěkném Kocourkově, takže doufejte, že v pondělí ten dopis dostanete, a pro příště jedině doporučeně!

111*
hodnocení

Kdybych byl trochu ráznější povaha, už bych jim na přepážce vynadal, ale vím, že ty dámy, které pracují od rána do večera za to nemohou.Za to může vedení... Mrzí mě to, ale na poštu bych nikdy jako doručovatel pracovat nešel.To je o zdraví a výdělek také nic moc.

martinaa*

Já tedy s poštou neměla nikdy problém, a to docela dost přijímám i odesílám. Nezlobte se, ale vztekat se na poštu, že jste si nechal důležitý dopis zaslat obyčejně, netrval na doporučeně a vlastně se spolehl na nějaké štěstí, mi nepřijde zrovna moudré. Poučte se z toho, ne nadarmo drtivá většina prodejců včetně mně posílá doporučeně, případně i pojištěně.

hodnocení

0x

Čemu se divíte? Česká pošta je jeden velký bordel... Kamarád mi doporučeně posílal pozvánku na svatbu - pošta jej doručila po třech týdnech (3 dny po svatbě). Na pohled od známého z Norska čekáme už pět let a stále nebyl doručen.

Ale abych také odpověděl... dopis byste už měl mít dávno ve schránce. Pokud nedorazí do úterý, tak už bych ho nečekal. A jak už psali rádci přede mnou. Pokud už posíláte důležité listiny Českou poštou, tak jedině doporučeně a neváhal bych zásilku i pojistit.

doplněno 24.11.12 01:22:

jej... už nevím co píšu, samozřejmě ji... *zed*

olaf71*
hodnocení

0x

důležité psaní se obyčejně neposílá, protože obyčejně nepřijde a psaní je nedohledatelné.

111*
hodnocení

Doručuje pošta psaní i v sobotu? U nás bývá pobočka otevřena od 8 do 12 hodin, ale zajímalo by mne zda se i v tento den doručuje.

buss

Mnoo... Představí si, že se doručuje v pracovní den...

hodnocení

0x

Některá psaní došla i po pětatřiceti letech.

111ka

Tak psaní dnes dorazilo : - )

Ať žijí šťastné konce...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]