Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aktuální situace a názor na cestování

Od: ajka2021 odpovědí: 7 změna:
Dobrý večer,
Jaký máte názor na cestování během covidu?
( Myslím tím na dovolenou atak.)
Myslíte si,že je vhodné jezdit teď na dovču?
Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nox®
hodnocení

1x
Osobně jsem chtěl v létě, nižší ceny a minimum turistů bylo lákavé, ale měl jsem nakonec jiné aktivity a výdaje, takže jsem cestování odložil. Dneska je situace docela napjatá, řešit, kde je jaké opatření, testy, karantény, nesmysly, kromě toho špatně snáším roušku a sedět v ní hodiny v letadle mě také moc neláká. Řešit, jestli třeba během pobytu nepřijdou nové restrikce atd... Asi bych si to optimálně neužil, ale je příjemná představa v aktuální době vypadnout někam pryč od absurdit.

hodnocení

1x

Na loňské léto jsme měli vybranou a zcela už uhrazenou dovolenou - 14 dní na bulharském Nesebaru. Bohužel, vzhledem ke covidu se dovolená nekonala. Peníze se nám, naštěstí, vrátily všechny.

Letos proto nechceme riskovat. Když je v současnosti situace, jaká je, v létě se to určitě o mnoho nezlepší. Tak si raději dáme pauzu, než zase dolovat peníze zpátky. A pokud se dožijeme, uvidíme, jaká bude situace v roce 2022.

Četla jsem na Novinkách, že paní Babišová s dcerou právě tráví dovolenou v Dubaji. Protože nejsem ani paní Babišová, ani její dcera, počkám si raději, až bude situace lepší. Vždyť i u nás v Čechách jsou hezká místa, tak proč je neprolézt? :) Jaga.

Na to platí přísloví starých latiníků: Quot licet iovi, non licet bovi. /Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi./:-D

hodnocení

1x

Cestovat se nebojím.Naopak.Jezdil bych,až bych brečel.Užívat každého dne života.Jen je všechno zavřený a nejistý,...tak se nedá kromě výletu pro potraviny nikam jet a ani nic plánovat.Už takhle mám z loňska dva poukazy na pobyt,které se odložily.A mám v tom peníze.Nikdo mi teď neřekne,jestli ten dotyčný subjekt třeba nezkrachuje.A nebo,kdy se to otevře tak,abych tam mohl v klidu a bez hadru ha obličeji jet.

liska5
hodnocení

1x

Můj syn přešel minulý týden po hřebenech Beskydy. Spali ve stanech. Sněžnice, spacáky a menáž na záda...Taky dovolená.

mathew
hodnocení

0x

Proč by nebylo vhodné jet na dovču? Politici a jejich maželky taky furt někam lítají;) Jenom to nesmíte řešit moc dopředu, ale až na poslední chvíli, aby byla co největší jistota, že vám do toho někdo nehodí vidle.

jezevec*
hodnocení

0x

Já jsem rozhodně PRO dovolenou. Vloni jsme zůstali v Evropě, už mi z toho hrabe. Takže letos, jestli to aspoň trošku půjde, vyrazíme v každém případě... je fakt, že Covid trochu zamáva s cenama některejch zájezdů (Karibik podražil oproti loňsku minimálně o 20%, to samý takový ty civilizovanější africký země, jako je Gambie nebo Kapverdy, na druhou stranu spousta míst zlevnila - pobyt v Egyptě nebo Maroku je teď levnější, než pobyt na Šumavě, dost dolů šlo třeba i Bali). Takže za mě rozhodně ano!

id
hodnocení

0x

Jste-li zvyklá cestovat, vyrážet kamkoliv, tak to dělejte dál . Vím, aktivity jsou omezené, ale pořád je co dělat. Sedět doma na zadku s ovladačem na televizi s debilními pořady je času dost, až bude hůř. Viru na proti nechodím a nebojím se. Za to se bojím jít koupit rohlíky, proto je peču doma.:)

Jeďte, nebo vám s nařízení, omezení časem hrábně. Také to tak dělám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]