Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očkovat bude potřeba i domácí mazlíčky

Od: juraja® odpovědí: 5 změna:

Tak se přiznejte "Kdo z vás, nechá naočkovat svého mazlíčka"?

Já jo, i když nevím, jak budou očkovat moje rybičky:-D

novinky.cz/...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Když si vzpomenu na loňský rok, kdy prezident Zimbabwe poslal k otestování vzorky mj. z kozy a papáji,které byly vyhodnoceny jako pozitivní, tak mám obavu, že po zvířatech přijdou na řadu i ovocné stromy v zahradě.

pb®
hodnocení

3x

Nenechám, už mám kočky staré a ne úplně zdravé, takže už je veterinář neočkuje ani na to, na co je přes 10 let očkoval. Pro starý a oslabený organismus už očkování nemá smysl, nedokáže si vybudovat imunitu. Proto ani nechápu to očkování 90+ letých ležáků v domově důchodců.

Že je kočičí populace promořena koronavirem (FCoV), to vím už přes 20let a stejně tak dlouho vím i o nasální vakcíně. Teď je to všude haló, no chovatelé koček koronavirus řeší už desítky let a už před rokem 2000 jsem viděla očkovat kočku nasální vakcínou proti koronaviru.

Pozor nezaměňovat s nynější pandemií, kterou způsobuje jiný druh koronaviru, než je ten kočičí. Aby se zas nenašel nějaký "vzdělanec", který bude likvidovat kočky v domění, že to na něj přenesou. Ne. Kočičích koronavirů je mnoho druhů a kočky je běžně mají. A pak záleží na organismu té dané kočky, jestli u ní vir zmutuje a rozvine se onemocnění FIP (kočičí infekční peritonitida, téměř vždy smrtelná), nebo jestli si pozitivní bude žít spokojeně dlouhá léta.

Taky se říká, že člověk žijící s kočkami, má velkou šanci se s koronavirem setkat a když se pak nakazí Sars-COV2, jeho tělo už koronavir zná a průběh není takový. Nu měla jsem nalezenkyni, co mi na FIP zemřela, tedy prokazatelně jsem se s koronavirem (jiným) již setkala. Covid jsem prodělala jako rýmičku.

koci

To je zajímavá informace. Díky.

lidus*
hodnocení

2x

ANI sebe a ani kocoura ale na chalupě jsou myši tak ty naočkovat nechám s radostí.

hodnocení

0x

Rybičky se očkovat nebudou. Ty se zakážou. Jako zvířata v cirkusech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]