Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bill Gates mi chce darovat dolary

Od: kozetta odpovědí: 26 změna:
Přišel mi email ze Bill Gates mi chce darovat dolarů mám tomu verit

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Věřím, že to můžet zkopírovat - ale není třeba. Podobných pitomin kolují po netu tuny. Smazat, neotvírat žádné přílohy a pod, z toho kouká jedině nějaký virus, nebo pokus o podvod

kozetta
hodnocení

Aha takže raději si nevšímát, jako chtěl po mě adresu Cu kdo je majitel účtu jakou mám banku tel. A ještě něco. Že potom by to mohl předat pravnikovi a že on semnou sepíše listinu a že mi potom pošle na můj účet 100000dolaru

Klidně to sdělte,ale pak se nedivte až si budete chtít vybrat či něco koupit,že nebudete mít na účtu ani korunu a budete pěkně v mínusu!

PS takové "majly" mi chodí cca4 do měsíce!

kozetta
hodnocení

Jsem byla i ráda že mi něco takové došlo říkám si že by to bylo fajn, ale pokud je to tak nemá smysljako zase tak naivní jsem nebyla. Říkám si že by to bylo tak jednoduché. Jenomže jsem četla na internetu že právě Bill rozdává miliony tak jsem tomu i uvěřil zatím jsem žádné informace o mě neposlala. A ani nebudu když chodí moc emailu a že se jedná o podvod. Děkuji za radu moc

hodnocení

4x

Ten Bill Gates, to je, panečku, frajer. Tolik děvčat chodí po zeměkouli a on si vybere právě Vás. Proč? Asi jste nám něco zatajila. Neměli jste spolu v minulosti románek? To by se pak mohlo jednat o alimenty. Jak trefně říkal Švejk: "odbytné holkám". :-D

Pokud ho osobně neznáte, neotvírat, smazat. Ušetříte si starosti, bezesné noci, běhání po bankách a policii. Jaga.

kozetta
hodnocení

Máte pravdu je to hloupost.. Napsala jste to dobre
Ale notaak.To nemůžete myslet vážně.Sveřte radši své finance nějakému opatrovníkovi..jinak to s vámi nedopadne dobře.Myslím, že si děláte legraci.S tímhle způsobem..důvěřivostí Vás brzy někdo připraví o peníze a nejen to.NEVĚŘTE PROSÍM tomu, že by Vás cizí člověk obdaroval a navíc takovouhle sumou.Opravdu raději dejte peníze někomu z rodiny a zůstane to"doma". V opačném případě je to jako byste je hodila z okna nebo do kanálu..Nikomu neposílat osobní údaje a podobné věci..

lalan
hodnocení

2x

Za chvíli ti přijde druhý mail, že chce poslat 40tisíc, jelikož kvůli covidu nemůže ke svému účtu a potřebuje tě navštívit osobně a dohodnout určité náležitosti k darování dolarů..*haha* No a nakonec přijdeš o celý svůj majetek a ani nebudeš vědět, kdo tě o něj připravil.

kozetta
hodnocení

Úplně jsi mě polekal teď,bylo to docela věrohodně napsané , no raději to kašlu za to mi to nestojí děkuji moc
motak
Ale co když je to opravdu pravý Bill Gates a chce ti ty dolary opravdu dat? Ta šance tam vždycky je...
kozetta
hodnocení

A ty by jsi do toho šel? Když více lidí říká že je to podvod to já už určitě ne
k2

No jo, ale co kdyz Vam tvrdi, ze je to podvod, protoze cekaji na to, ze odmitnete a ty prachy nabidne Bill jim...

K2 dejte mi Váš e-mail (v sz) a já Vám budu přeposílat ty všechny dary co mi chodí, dnes to byl nějaký James Brown s tím že mi chce poslat nwn kolik dolarů ,prý vyhrál Jackpot a čeká na moji odpověd!Čím dříve pošlete email tím dříve Vám to přepošlu,ať se máte dobře a dostanete ty dolárky,Rád Vám je přenechám!

lidus*
hodnocení

2x

NETUŠÍM CO MI KDO CHCE DÁT, zásadně neotvírám copůsobí podezřele, mažu a mažu.

kozetta
hodnocení

Ano nejlepší neotvirat a mazat, jenom jsem malinko doufala že to může být pravda hlavně by mi to pomohlo komu ne
lidus*

Předpokládám, že trochu finančně gramotné dítě ( FIN. gramotnost a chování na internetu se učí od 3tř. ZŠ) vůbec neuvažuje, že mu někdo něco pošle zadarmo. Otevřete email, napíšete kam poslat peníze a zítra máte svoje konto na 0, tj. ta lepší varianta, nebo jste mnoho milionů v - a váš PC nereaguje a nikdy nebude. Varování už i vrabci cvrdlikají a vy ještě stále váháte a touha po penězích vás zaslepuje. Pozor na to.

anonym06
hodnocení

2x
No rozhodně mu neodpisuj, může to být nějaký podvod.
Hlavně na to neklikej ani mu nic neposílej.
Mohl/a bys mít zavirovaný mobil/počítač.

hodnocení

1x

Neznám tebe ani tvoje finanční poměry. Ale zkus si pouze představit, že ti někdo na ulici nabídne tisíc Kč. Tak první co tě má napadnou je: co za těch tisíc Kč bude chtít?

A úplně stejně postupuješ při jakékoliv jiné nabídce. Takový příběhy s Bill Gatesem se můžou odehrávat snad ve filmu. Ve skutečnosti buď pracuješ a poctivou prací si vyděláš peníze a nebo vymýšlíš jakoukoliv pohádku, pomocí které obereš ostatní lidi o peníze.

Stále častěji se objevují zprávy o tom, jak někomu naslibují velké peníze na účtu, ale to je pouze první krok toho podvodu. Napřed se musí přesvědčit, žes jim skočila na návnadu a potom začnou žádosti o zaslání tvých peněz na jejich účet. A když nepošleš, tak začnou vyhrožovat a prostě zkusí cokoliv, jenom aby se dostali k penězům.

Takže všechny takové zprávy jsou spam a patří vymazat. A to co smažeš , tak nad tím už neztrácej čas.

kozetta
hodnocení

Můžu skopirovat email
el
Jj, zkopírujte email, ještě jsem nikdy takový nedostala, tak tomu nevěřím, ale je to zajímavá nabídka a B.G. je filantrop, takže kdoví...:)
kozetta
hodnocení

Toto mi přesně došlo. E-mail byl zařazen do složky Koš na základě ručního smazání.
Zdravím tě.
Jmenuji se Bill Gates narozen 28. října 1955 v Seattlu. Jsem americký počítačový vědec a podnikatel, průkopník v oblasti mikropočítačů. V roce 1975, ve věku 20 let, jsem založil mikropočítačovou softwarovou společnost Micro-Soft, musel jsem být dobrodruhem při hledání toho, co nevím co. Důvod, který mě k vám přivádí, je následující:
Dělám charitativní práci ve vašem oddělení.
Chtěl bych mít následující informace, abych mohl také darovat 100 000 $:
• Vaše celé jméno
• Země
• Město
• Vaše domácí adresa
• Telefon
Vaše bankovní údaje
• Majitel účtu
• Číslo účtu
• IBAN
• BIC
• Název banky
• Adresa banky
Děkuji, že jste mi rychle odpověděli, abych vás mohl rychle kontaktovat se svým právníkem.
Bratrsky.
Pan Bill Gates
kozetta
hodnocení

To jsem jen zareagovala cooo? A to mi došlo
kozetta
hodnocení

A ten první nemůžu najít to už je vymazaný ale byl v podstatě stejny
el
Na základě těchto údajů by nikdo nemohl ùčet vybílit, jen telef.číslo by se nemuselo uvádět totéž jako máte v bance (pokud máte ještě jinou simku bez vazby na účet), pak čekat, co budou chtít vědět dál..*ee*
lidus*

Nezlobte se,to by reagoval jen chorý mozek a zdravé děcko se ZŠ by to smazalo.

el
To jen ze zvědavosti, nic moc bych od toho nečekala:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]