Nejste přihlášen/a.
Co si o tom myslím? Pokud by se nepostavila a situace se na podzim rapidně zhoršíla a nedostávalo se míst v nemocnicích, kolik by se našlo kritiků, že vláda nekonala a nechala pacienty napospas osudu.
Problém je že nejsou doktoři a setřičky . Jak říkal známej bejvalej voják , vojenské nemocnice se zrušily na minimum a nejsou tak volné kapacity . Sice pošlou nějaké vojáky jako sanitáky , ale ti vás u těch pacošu nezachrání . Nejsou lidi.
Tato polní nemocnice byl jen další tunel veřejného rozpočtu. Pro skutečné krize existují plně vybavené "spící" nemocnice. O těch pokud vím padly v médiích jen okrajové zmínky.
Kolik je v těchto "nemocnicích" připraveno lůžek? Teď je sobotní poledne, kolik lidí by v nich mohlo být v pondělí hospitalizováno?
Když to jsou skladiště, případně přestavený na domovy pro seniory?
tak já se omlouvám, že se jako důchodce snažím přežít, že jsem ještě na světě, aby se takoví, co píší hloupé příspěvky jak vy, mohli mít lépe. Přeji vám hodně zdraví do sta let
Nikdo Vás tu nenapadá a Vaše přežití, ale zatímco vy jste těsně před volbami dostal rouškovné, jsou jiní, kteří třeba přišli kvůli rozhodnutí vlády o živobytí a nedostali ani halíř.
jirik50: Po více než 45 letech práce hovořit něco o přežití je naprostá hloupost. Že by příchod důchodového věku byl neočekávaná věc, je úplně stejná hloupost. Možná to chtělo trochu více pracovat, více odvádět na důchody svých předků a získat alespoň minimální finanční gramotnost. Samozřejmě pokud je někdo invalidní, žije jako samoživitelka bez podpory bývalého partnera, nebo je v důchodovém věku vdovou v nájemním 3+1, pak to je něco jiného, to se dá nedostatek prostředků pochopit. Ale celý život pracující chlap?
Já si myslím, že rádce "jirik50" nemluvil o finanční situaci, ale covidové a tu se snaží přežít. Jinak k těm 5 tisícům, také jsem je dostala, ale neberu to jako úplatek a určitě to neovlivní to, jak budu volit. A myslím si, že takových jako jsem je hodně. Pořád se mluví o nějakých koblihách. To chcete říci, že kvůli nějakému koblížku budu volit někoho, koho nechci?
To bych musela být hodně nenáročný člověk.
Vy považujete za fiasko, že tu nebylo tolik nemocných, aby ta nemocnice byla potřeba?
Proboha co jste to za lidi?
Nemocných tu bylo mraky, odhaduje se až trojnásobek oficiálních čísel, ale za fiasko se považuje spíše to, že nemocnice stála podle nějakých odhadů asi 100 mil, přestože kapacit bylo dostatek, bylo jisto, že personál není a k dispozici byly i alternativy na stavbu za režijní náklady.
Že jde v prvé řadě o peníze zde píši od prvního týdne co se začaly nosit minulý rok roušky. Někteří souhlasí, jiní ne. Což je zcela v pořádku. Avšak velmi se mi líbí jak se nekompetentnost řízení projevuje stále více. I když naivita obyvatelstva a neschopnost samostatného myšlení a samostatného vyhledávání relevantních informací jak vidno nezná mezí, řekl bych že se situace zlepšuje vyklepaných kteří mozek pro strach zatím nedovedou použít je stále méně.
Já si myslím, že to bylo zbytečné plýtvání penězi. Předem bylo jasné, že tu bude málo personálu a v krajním případě, kdyby skutečně nastala ta kritická situace, určitě by se zvládla postavit rychle. A nejvíc mě štve ten miliardář, který si za ni nechal platit, neublo by ho.
To máte sice pravdu a docela Vás chápu. Jenomže ten areál byl vlastníkem panem P. Sehnalem zrekonstruován na jeho náklady a to ho stálo asi 700 milionů korun. A co je nejdůležitější a proč vlastně požadoval nájemné bylo to, že ten areál stojí na pozemcích, které patří státu! No a on platí právě tomu státu 24 milionů ročně za pronájem těch pozemků. Takže to by bylo docela nefér, kdyby od něho stát klidně vzal peníze za pronájem toho pozemku, kde on postavil za své peníze ty areály a pak ty areály dal k dispozici státu snad zadarmo, jenom proto, že on je miliardář a že by byl takový lidumil? Takže ono to není tak jednoduché soudit.
Všichni se ukliděněte! Prostě je to klasická vojákovina. Jsou věci, které musí být. Musí být někde skladovány a občas je nutné je natrénovat naložit, přivézt a postavit. U všeho se měří čas a schopnosti použitého týmu. Chlapi (a ženský) od vojska to prostě zvládli, teď se to ví i prakticky. A když se to postavilo, tak se to zase složilo, naložilo a odvezlo k uskladnění. To je pro tento příklad všechno. Vojsko prostě vše cvičí. Bývalo to i dřív za ČSLA. V podstatně větším rozsahu a dražší. A když si uvědomíte, že tenkrát u armády, prý chybělo až 30% vybavení nezbraňového materiálu.Je to skoro neuvěřitelné.
To je zase křiku. A bylo by křiku kdyby nej bože ty špitály bylo potřeba a oni nebyly. Ještě není všemu konec. Že se někdo na Kovidu pakuje je skoro jisté ale kdyby nebyl Kovid bude se pakovat na něčem jiném. A myslím, že Babiš a naše vláda za vzniklou situaci nemůže, nebo vy víte jak se chovat a co dělat, vy se orientujete v tom co je informace pravdivá a co je dezinformace?
Také se mi to nelíbí. Ale na druhou stranu, kdyby se to neudělalo a pak by nastala situace a byla by nouze o lůžka, tak to by byl teprve řev. Zvláště v tom případě, že jsme nebyli první, kteří takové nouzové nemocnice postavili a mluvilo se o tom v médiích. Tak to by si pak zase všichni vzpomněli, že jinde to opatření udělali a u nás se na to vyprdli, protože Babišova vláda podporuje pouze Babišovy zájmy a protože Babiš nevlastní nemocnice, tak ho to nezajímalo a klidně nechal umírat lidi. Jako ten pán, který v televizních novinách prohlásil, že vleky začnou jezdit, až je bude vlastnit Babiš. Což je samozřejmě hloupost, ale je to věta, která je pro určité lidi velmi populární.
U nás se poslední dobou téměř vždy dříve koná než přemýšlí.
Nejdříve se slibuje a pak se teprve zjišťuje, zda lze (= že nelze) sliby splnit.
Bohužel i v této situaci na tom někteří politici bezostyšně vydělávají velké peníze.
A kdo to zaplatí, kdo na vše doplatí je asi zřejmé. My a další generace našich potomků.
To ano, ale když už to platili předtím, tak teď je to na místě ještě víc. A že si za to Pavel Sehnal nechá platit tolik... ten měl příležitost k dobrému skutku.
Proč si za to nechal P. Sehnal platit, je jasné a už jsem to trochu vysvětlila výše, u jiného podobného příspěvku. Ono to není tak jednoduché, jako jít si koupit housku do krámu. Ale pokud Vás opravdu zajímá proč, tak si můžete všechny potřebné informace najít na internetu. Potom určitě změníte pohled na situaci.
Poté, co vláda zrušila polní nemocnici v Letňanech, přemýšlí ministr Blatníček, že by dával lehčí covidové případy do tělocvičen. Doufám, že na mě kdyžtak vyjde žíněnka a ne kladina.
Asi jak kde, vím o dvou rehabilitačních odděleních, přenecháných pro kovid. Obě bez jediného pacienta. A pak je oddělení co je přeplněné a pacienty musí nemocnice rozesílat jinam. Vše je o tom, že nemáme informace kterým by šlo věřit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.