Nejste přihlášen/a.
Prosím vás, rozhlédněte se po jiných zemích, jaké tam jsou restrikce. U nás je to jen bububu. A Češi rozumní? To je nejlepší vtip letošního roku!
...V Izaeli se to siri i pres ockovani...
Ale jen v částech, kde jsou ortodoxní a odmítají opatření. Ale to jsme Vám již, pane Jendo, dodali v odkazech na články. Chápu Vaše přesvědčení, ale nemusíte jiné názory označovat za nesmysl. Jsem ale rád, že již neurážíte diskutující. Děkuji Vám za to.
No, já zas nerozumím tomu, že nejsou důsledné kontroly a za nedodržování pořádné pokuty.
Někteří rozumní fakt nejsou a obcházejí co mohou. Nevěřte tomu, že jinde restrikce nemají, ale narozdíl od nás, hlídají a důsledně pokutují.
Vždyť to "michalverner" zřetelně konkretizoval . V tom co napsal, není nic nesrozumitelného. Zato vy píšete nepromyšlené věty. Co myslíte tím, že restrikce trvají moc dlouho? Uvědomujete si vůbec důvod těch zákazů? Asi ne, protože kdyby ano, tak byste se na to nemohl takto ptát. Dlouho trvá ta epidemie, ta je dlouhá a nikdo si s tím neví rady. Jestli Vy víte a znáte způsob jak ji zastavit, tak prosím ten svůj návrh napište veřejně, my v šichni se podle toho zařídíme a restrikce mohou skončit! A nejenom to, ale Vy se stanete světově uznávaným hrdinou, který zachránil miliony lidí.
Nox, právě jsem koukala na reportáž v televizi, kterou natočili dva Češi, kamarádi kteří byli lyžovat v Krkonoších. Věděli, že tam kam se vydali je nebezpečí lavin a ten úsek byl z toho důvodu ZAKÁZANÝ. Ale oni jsou přece borci a vědí lépe, co si mohou, nebo nemohou dovolit a zákaz samozřejmě ignorovali. Jeden projel, druhý strhl tu lavinu a málem to zaplatil životem. Jeho kamarád to natáčel na mobil a náhodou mu mohl poskytnout pomoc. Ale také to vůbec nemusel zvládnout a také je to mohlo zavalit oba dva a zemřeli by oba dva. A proč by zemřeli? No prostě jenom proto, že oni přece vědí lépe co mohou a co nemohou, takže nějaké varování odborníků přece nebudou respektovat, protože ti odborníci jsou blbci, přehánějí nebezpečí a jim se chtělo lyžovat zrovna v těch místech. Tak si tento pravdivý příběh aplikujte na situaci s coronavirem a jsem si jistá, že najednou budete mít jasno.
To, že něco takového udělají dva pitomci znamená, že celý národ jsme takový? Jinde ve světě se s ničím podobným nesetkáte? A pokud už to chcete porovnat s koronavirovou situací, tak by ti dotyční snad museli přes zákaz vejít třeba bez ochrany do covidové jednotky v nemocnici nebo něco podobného. To asi taky rozumný člověk běžně nedělá.
Ještě bych k tomu dodala, že kdyby se dalo věřit tomu, že se jedná pouze o dva pitomce, tak bych to sem ani nepsala. Jenomže bohužel, není tomu tak. Podle toho, jak se lidé chovají a jaké mají názory, si ty dva pitomce musíte vynásobit mnoha tisíci a proto jsem uvedla ten případ, jako takový ukázkový "vzor" běžného člověčího chování.
Lidi začnou poslouchat až se začnou opravdu vybírat pokuty a ne jenom vyhrožovat.
Od začátku přece platí pokuta 10 000,- a u podnikatelů 3 000 000,- a místo toho se to řeší jenom domluvou a Klaus, který neví co s penězma zaplatil nějakých 3 000,- a ještě si dělá srandičky, jako další je problém, že lidi musejí za každou cenu na hory, k moři a za prací ven, ty dovolený si můžou na dva roky odpustit, bez lyžování by to taky vydrželi a pokud někdo potřebuje dělat venku, tak ať se tam ubytuje a peníze může domu posílat.
Aby se umlčeli tihle křiklouni, tak vláda dělá ústupky a pak to takhle vypadá.
Kdyby nechali aspoň jednoho hospodskýho natvrdo zaplatit ty 3 000 000,- , tak už by to další nezkusili porušit a to samý i s lidma na ulici a nebo i s těma návštěvníkama "zavřených" hospod, bylo jich tam 20, každýmu napálit 10 000,- a lidi by tam přestali chodit.
Jenom vyhrožování nemá smysl.
Jenže ti lidé v pohostinství a nejken tam jsou trestáni za to,že nepracují třeba ve stavebnictví.Otevírají proto,že je to pro ně už tak likvidační-přitom del uvěřejňěné statistiky nakžení není ani jedno procento z restaurací a hospod!
Ale na stavbě můžeš mít roušku, a to v hospodě nejde, na stavbě, pokud tam chodíš opravdu dělat, tak si nevuníte 4 lidi navzájem do obličeje, navíc na stavbách je spolu většinou stejná skupinka pracovníků, na rozdíl od hospod, kde se stýkají u vedlejších stolů a ve stejné místnosti pokaždé jiné skupinky lidí a tím je to právě rizikové.
Hospoda nebo sjezdovka nejsou nutné pro chod státu, zavření je logické a správné. Na místě ale jsou kompenzace a ochrana aby přežili. Ty jsou určitě nedostatečné. Na druhou stranu pokud letos někdo zasněžoval a rozházel miliony na dluh, tak to je jeho blbost..
Rozumně určit výdaje na "zakonzervování", to jim dát + rozumný prachy na žití. Víc ani míň. A rázně testat ty kdo to nedodrží, včetně papalášů.
Ano, jsme jako národ nerozumné neposlušné malé děti a potřebujeme dohled zdatného ošetřovatele. Bohužel.
Stačí se podívat jak se lidi chovaj ve fabrikách, autobusech, obchodech i jen tak venku.. Dav kobylek urvaný ze řetězu.. A dokud jim v okolí někdo známý neleží na JIPce tak covid neni, tak neni ani ohleduplnost a opatrnost.. Korunu tomu nasazujou papaláši.
Protože restrikce spousta lidí nedodržuje.. A i tak bez omezení by to tu prolítlo během pár měsíců a mrtvých by byly desítky tisíc. Zásadní zlom by nastal naplněním JIP (což teď skoro je) - pak by každý kdo potřebuje kyslík exnul, smrtnost by násobně stoupla = víceméně každý s těžkým průběhem.
Že to ve fabrice s 200 lidma nikdo neměl - buďte rádi, přijde jeden nakažený a za týden to tam může mít poovina. Z toho pravděpodobně dva nepřežijou a dalších 20 bude mít dlouhodobé následky.. V okolí vim o dost lidech s těžkým průběhem a rýmička to opravdu neni...
Podle mne jde především o naši vládu a o důvěru k ní. V zemích, kde lidé své vládě důvěřují, není potřeba tolik striktních zákazů a nařízení, protože představitelé státu jdou sami příkladem a lid je následuje.
"Ryba smrdí od hlavy" - to je prostě pravda, i u nás lid svým chováním napodobuje konání svých představitelů. O "důvěře" lidu v rozumná, správná, transparentní a logická rozhodnutí naší vlády se snad ani nebudu zmiňovat...
Kdy už lidi potáhnou rozumně a zodpovědně za jeden provaz...a skončí dohadování a nesoulad názorů mezi lidmi?
Tohle je myslím dotaz, který bych brala jako řečnickou otázku. Na to totiž ani nelze čekat odpověď. Nebo ano?
Většina lidí se chová zodpovědně pouze tehdy, pokud jim za porušení pravidel (či přímo zákona) hrozí reálně nějaký postih. Ona ochrana všeobecného blaha, zdraví či majetku všech, se nikdy nenosila. I když žijeme ve společenství, stejně si většina hrabe jen na svém písečku a hájí jen své vlastné zájmy. Když se podíváte na silnice, tam je to zřejmé. Máme pravidla, přesto jsou denně porušována i za cenu ohrožení života. Kde je ten rozum v hrsti (dospělý rozum) a uvědomění? Pokud nefungují v dopravě (po celém světě), jak by to mohlo fungovat v covidové době? Já tam tu paralalu vidím...
Mně osobně vadí, že jakékoliv omezení není také vysvětleno (doteď nechápu otevření květinek a nikdo mi to nedokázal vysvětlit). Ty zákazy a následná povolení jen umocňují chaos. Vždy se mluví všeobecně o zastavení šíření covidu. Ale přes veškerá omezení se šíření nezastavilo. Malé obchody byly vyhodnoceny jako rizikové, to také většina lidí nechápe. Lidé nevědí, čemu mají věřit. Takže se nikdo, opravdu nikdo nemůže divit, že se začínají bouřit. Přilévá to vodu do ohně. Očkování mělo být spásou, ale nakonec to vypadá jako nějaká parodie. Lidé nevidí žádné východisko. Chovali se zodpovědně - nepomohlo to. No tak zkouší druhou variantu a čekají, jaký bude výsledek. Pokud bude stejný, nemají důvod se víc omezovat. Tak to bylo vždycky. A dokud nedostanou exemplárně přes prsty, nic je nedokáže přimět se chovat "rozumně"... A tak to jde pořád dokola a všude. S coronou, na silnicích, v pracovních vztazích, soukromí... M.
Nemyslím si, že v době, kdy spousta lidí už padá na hubu, krachuje, potýká se s depresemi, nezděláváním dětí, exekutory, ztrátou zaměstnání a jistot, by v dnešní době ještě více tolerovali tvrdé vymáhání dodržování nařízení a exemplární tresty. Jakmile se rozšíří vakcíny, povede se část nejohroženějších naočkovat a vakcína bude dostupná pro širokou veřejnost, měla by se zásadní většina opatření zrušit a zanechat ty základní + doporučení. Zajistit dostatek zdravotnické péče a nechat lidi, aby si každý zodpovídal za své zdraví sám, tak jak to bylo vždy a vždy bude. Ať už si každý, kdo se ohání ohleduplností, zabíjením babiček a dědečků a mravokárci říkají, co chtějí, každému je po druhém ve finále stejně putna a hledí primárně na sebe a své bližní.
Zajistit dostatek zdravotnické péče a nechat lidi, aby si každý zodpovídal za své zdraví sám
Mávneme kouzelným proutkem a zdravotníci se všichni uzdraví, aby mohli léčit ty, co byli nezodpovědný ke svbému zdraví a zaplní nemocnice?
Takto to myslíte?
Kolik miliard se vyhodilo oknem za nefunční restrikce? Za to mohlo vybavení, zásob, bonusů pro zaměstnance a motivace.
72mona u květinářství by se dalo předpokládat, že mají zboží podlehající rychlé zkáze. Ovšem to mají prodavači zeleniny na farmářských trzích také, přesto jim byl prodej zakázán. Takže spíš bude pravda ta, že mnoho kětinářství vlastní Babiš, tak proto. Děti už jsou doma včetně Vánoc 6 týdnů, takže školy za šíření asi také nemohou, navíc školky jsou otevřené pořád. Nejvíc lidí se nakazí doma a v práci (to byl i případ u nás doma, manžel to dotáhnul z práce, já to chytla doma od manžela), tedy zavírání obchodů, škol, hospod, vleků... má na šíření pramalý vliv, to je myslím vidět.
Musím se tady smát. Nechat každého zodpovídat sám za sebe jako tomu bylo ždycky. Uvědomujete si, že situace už není taková, jako tomu bylo vždycky? Tím slovem "vždycky" zřejmě myslíte dobu "předcovidovou". To se přece vůbec nedá srovnávat. V době, kdy tato nemoc neexistovala, nikdo žádné restrikce nedělal, protože to nebylo nutné. Neexistovala žádná nemoc, která by se šířila tímto způsobem. Žádná! Teda myslím tím minulé, a toto století. Já když čtu taková moudra, tak jenom děkuji tomu, že tady ta vláda je, ať je jakákoliv, přece jen tam jsou lidé, kteří mají alespoň trochu rozumu v hlavách. A hlavně že mají v rukou ještě tu moc, aby se snažili alespoň nějak zabránit tomu šíření té nemoci. Kdyby bylo po vašem, tak byste tady možná už právě Vy, nic nepsal. Umírají lidé, kteří by vůbec zemřít nemuseli, kdyby se nenakazili tímto virem. Měli by zdravotní potíže, to ano, ale ne takové, aby na ně zemřeli. Já neznám Váš zdravotní stav, ale jste si jistý, že Vás zachrání jenom to, že jste třeba mladý? Ne všichni jsou jako Vy a nehledí primárně jenom na sebe a bohudík přemýšlí jinak.
noxi - co bylo nefunkčního na restrikcích krom policie a armády?
"pb", po tom, co jste tady napsala, by se teda mělo zavřít totálně všechno a nikdo by neměl vystrkovat nos z bytu. Uvědomujete si to? Vy tady totiž píšete, že Vy jste to chytla od manžela, který to přinesl z práce. Cytla jste to, takže "to" existuje, to nemůžete popřít. A protože zrovna Vy jste to chytla doma od manžela, který to přinesl z práce, tak tvrdíte, že ti druzí, kterým to zrovna nepřinese manžel z práce, to nemohou chytit nikde jinde? Teda ne v hospodě, ne ve škole, ne někde na lyžovačce?
"já to chytla doma od manžela, který to dotáhl z práce", píšete. A kdopak to do té manželovy práce dovlekl a odkud? Víte to? Hodně by mne to zajímalo. Snad tam v té manželově práci, ten coronavirus nerozdávají na vrátnici jako bonus.
Suzymon: A představte si, že i jak říkáte, v době předcovidové, umírali lidé na nemoci. A mnohdy také ti, kteří tu mohli být další desítky let a jinak byli zdraví. Nerad o tom mluvím, ale mému kamarádovi před pár lety umřeli oba rodiče na velmi obtížný boj s chřipkou. Jinak poměrně vitální lidé. Ale kde jste tehdy byli s těmi rouškami, restrikcemi a ohleduplností vůči ostatním? Za to dnes se tu budou stavět koncentráky pro nakažené, udělovat se povolenky na vycházení z domu a zavádět covid pasy, přestože vakcína nás všechny spasí.
Já naprosto chápu Váš postoj, ale uvědomte si, že další tisíce, možná statisíce lidí chce, aby jejich děti mohly normálně do školy, aby mohli svobodně žít a podnikat, aby se jejich sny a roky budované živnosti nebortily jako domečky z karet.
nox, silně přeháníte "Za to dnes se tu budou stavět koncentráky pro nakažené"
Je to nevhodné a neslušné.
Nox, ale určitě ne v takové míře. Stávalo se to občas a nebyla to epidemie, která se šířila napříč populací a jako neřízená střela. Já se divím, že Vám to nejde do hlavy. Samozřejmě, že lidé umírají a umírali vždy. To je zákon života. Bože! Umírali nemocní, umírali staří a umírali lidé třeba proto, že se zabili při nehodách, nebo sebevrazi, nebo jiní, které připravil o život někdo jiný. Ale o tom se snad nebavíme! Vždyť si dělejte co chcete, ale nesnažte se mne přesvědčit takovými argumenty. na někoho to platit bude. Na mne to neplatí. Ale to Vám může být také "ukradené", co si myslím zrovna já, to chápu. Kdybych měla maminku ještě živou, tak bych se o ni bála, ale už nemám. (Otce nemám už dávno) Vlastně se můžu bát jenom sama o sebe, protože nejstarší z mé rodiny jsem vlastně já. A já jsem šťastná, že jsem dostala do vínku "filipa" a ten mi nedovolí, abych zbytečně hazardovala se svým životem. Vy si dělejte co uznáte za vhodné Vy.
Ale to je naprosto v pořádku, Vám přece nikdo neupírá právo na to se chránit a dodržovat opatření, abyste se nenakazila.
nox, vždyť jsem to psal, přeháníte a šíříte hoax. Nebo jste mlád a nevíte co je koncentrák.
...u sebe mohou nechat mobil či notebook...
Bylo to na Novinkách ve 13.33, že Německo má první detenkční zařízení pro odmítače karantény ve spolkové zemi Šlesvicko - Holštýnsko. Dalo se to těžko vyhledat, hned to zmizelo. Zrovna jako včera, jak jakýsi místní politik navrhoval, aby se zdravotníkům nevyplácely nadměrné příplatky za viroušové pacienty - snad 15 000 za jednoho. Pak to zmizelo a už jsem to nenašla. Bodejť, kdyby se to snížilo, tak zdravotnická banda přijde o prachy, o jakých se jim dosud nesnilo a jak jsou nadhodnocení! Najednou by se zjistilo, že celá blbimie není tak hrozná a celé je to divadlo pro ty, co jen chtějí nahrabat. Jasně, ze zdravých a mrtvých nejsou žádné prachy!
Nic se nemění na tom, že se v tomto zařízení budou koncentrovat pozitivní v karanténě, kteří ji porušili. Nicméně, ještě tak rok, půl roku zpět, jsme si z podobných nápadů dělali srandu, stejně tak z covid pasu nebo udávání z porušování nařízených restrikcí.
sisi, Dalo se to těžko vyhledat, hned to zmizelo
nox to našel, takže je to jinak, nežli píšete, je to k dohledání a k přečtení.
Noxi, takže koncentrák určitě nikoliv, stejně jako není koncentrák ve Valdicích.
Ale klidně si nadávejte, a šiřtě nepravdy, když Vám to dělá radost, jen tak dál. Pravda je jinde.
@nox to našel na Idnes, ale na Novinkách je to taky bez problému k nalezení novinky.cz/...
Nox a pochopil jste vůbec, co se v tom článku píše? Já si myslím, že ne, protože mám takový dojem, že už jste ho sem vložil podruhé a pořád nevíte, o čem v něm vlastně jde. A to je ten "kámen úrazu". Doporučila bych Vám, abyste si ho přečetl sám a několikrát za sebou. já nevím, jestli jste Vy sám už coronavir prodělal, ale doporučila bych Vám, abyste se soustředila na to, že i když byl u Vás možná průběh nakažení lehký, neznamená to, že jste už "za vodou". To platí i pro rádkyni "pb". Dnes totiž už vychází najevo, že po prodělané nákaze mohou být poškozeny i plíce a to se neprojeví ihned, ale později. Tak si zahrávejte a brojte proti opatřením, je to Váš život.
Tak slůvko koncentrační, přestože vyjadřuje určitý smysl, zaměníme za detenční a hned je to fakt.
nox, vidíte, že lze citovat správně bez šíření hoaxů.
pak ještě dohledat co je to detenční zařízení.
Pro jiné, text otiskly desítky jiných novin a zpravodajských webů. Aktuálně, české noviny Deník N a jiní..
takže dohledat to lze snadno, stejně jako napsat, že to nejde dohledat, páč je to tajné..
Noxi, já si teď připravuji večeři a myslím na Vás. A nevím proč, ale mám silný pocit, že Vy nejste tak zatvrzelý, jako jinítady na poradně. Jen jste asi někým ovlivněný. A jelikož s Vámi tady diskutuji už pár dní, tak bych si strašně přála, abyste se pokusil svůj postoj přehodnotit. Bylo by mi hodně líto, kdybyste na to zrovna Vy, nebo někdo z vašich blízkých doplatil, protože si myslím, že jste dobrý člověk a že nejste hloupý.
Suzymon: A není náhodou Vaše žádost o přehodnocení svým způsobem právě ono ovlivňování? A to, že si myslím, že spousta výmyslů vlády je absurdní, neznamená, že trpělivě nedodržuji všechny opatření.
Nečetla jsem, co psali jiní. Vidím to tak, že zhruba třetina lidí je neukázněná. Ohleduplnost jim je cizí. Takoví by se navalili do lokálu třeba na borůvkové knedle na Paprsku / hors.chata, kde jsou typické fronty/... A to není fér vůči ostatním, hlavně vůči sestrám a lékařům ve špitálech...
A proč jste nečetla, co psali jiní? Někdy je lepší se zapojit do diskuse, než jen vyjádřit svůj názor. A myslím, že zrovna Vy byste mnoho příspěvků mohla rozumně okomentovat...
Právě, že jsem nechtěla být ovlivněna, abych napsala svoje, jak já to cítím. Přeju si, aby každý myslel na sebe i na okolí a podle toho jednal. Apelovala bych na chování jednotlivců a vím ze své školské praxe, že taková třetina by to bojkotovala, nebo aspoň většinou porušila. Vleky i hotely bych nechala fungovat, i mnohé obchody. Na jednom takovém zařízení jsem pracovala. Vím, jak se tam dali lidé separovat, jak se tam denně desinfikovalo, když to týden jelo. Zrušily se švédské stoly a snídaně se daly přinést na pokoje nebo rozloženě do salonků a lidi byli stále někde venku...
Přivezli mi nedávno elektrospotřebič. Oba se zuli, měli respirátory, vše rychlé, a po těch týdnech už vím, že bezpečné. Pak přišel jeden na inzerát, že prodávám retrokřesílka. Pro jisotu jsem je postavila ke dveřím a zájemce přivítala v respirátoru .Přisupěl mohutnej, výřečnej, roušku žádnou, křesílka testoval, že si na ně sedal, o nějakém zutí ani řeč. Když jsem podotkla, že mi to vadí, zvláště, když jsem ta ohrožená skupina, měl blbý kecy a žoviálně situaci bagatelizoval. Pak slíbil, že si sežene odvoz...a houby, už se neozval! Takové rozdíly jsou! On by byl z těch, co demonstrují s rumem v ruce v davu bez roušek...
Ocko, ano, já klidně "sklopím uši" a dokonce "zatáhnu i ocas mezi nohy", když mne někdo přesvědčí, že tím co dělá, chce ochránit mne, mé blízké a v tomto případě samozřejmě všechny lidi. A přesně tak já to chování vlády chápu. Dělají co mohou. Netvrdím, že to dělají ukázkově a že jim není co vytknout. Ale necítím se kompetentní k tomu, abych něco vytýkala odborníkům, zejména ne proto, že sama vůbec nevím, co by se mělo udělat lépe, nebo jinak. Tudíž ano, já klidně budu držet hubu a krok a sama sobě ještě přitvrdím v doporučovaných opatřeních. Nemám teda malé děti, ale kdybych měla, tak určitě najdu nějakou cestu, jak jim a sobě usnadnit tu nepříjemnou dobu a udělám to, co by bylo nutné k tomu, aby nezaostávali ve výuce. Zejména v tomto případě, kdy je nad slunce jasné, že to jednou skončí a že to není navždy. Ale aby ta doba byla co nejkratší, tak je "alfou a omegou" právě to, jak se k tomu my všichni postavíme a jak se budeme chovat. Co se mne týče, tak se mnou se život nikdy nijak nemazlil a jsem zvyklá na různé překážky, tak mne jen tak něco "do kolen" nedostane. A i když už jsem za "zenitem", tak jsem ještě natolik při smyslech, že chápu vážnost situace a tak se nebudu zbytečně štětit a stěžovat si na nějaké restrikce. Tady jde doslova o životy lidí a tak se podle toho budu chovat.
Zdravím, mě už to také štve, jak se to vleče. Nejdříve na jaře manévry jak prase, a na podzim když se to vysypalo ještě více tak to ti "nahoře" podělají, jak mohou nesmyslným uvolněním a opětovní zpřísněním. Od jara bylo dost času vše naplánovat (online výuku, očkovací týmy, volby...) pro případ, že bude hůř (dalo se předpokládat, že bude), ale ne, vše se honí na poslední chvíli a zase čau lidi já se omlouvám a podobně.
S takovou to tu bude určitě ještě letos (takže žádné léto a dovolené-kdo myslí, že jo je naivní), možná ještě příští rok a kolik lidí kvůli tomu předčasně zemře nebo bude mít nenápadně poškozené zdraví?
Myslím, že ti nahoře si z toho udělali docela výhodný nástroj, jak snížit počet obyvatel ČR, zvláště pak těch starších. Je to hnus, ale všechno tomu nasvědčuje. Uštří se nemalé peníze v sociálním sektoru a méně lidí se lépe kontroluje a ovládá. Nevzdělalnost příštích generací kvůli absenci výuky tomu jen pomůže. Česká povaha to jen završí, máme přeci v krvi i moči jen kolem všeho kecat a skutek utek.
Stačilo jen od jara držet zavřené hranice, kdo chce, ať vycestuje, kdo chce ať se vrátí. Všechno mimo zákaz, nezbytné vyjímky ošetřeny průběžným testováním, případně karanténou. Řidiči TIR měly pouze "jezdit" nakládku a vykládku obstarají jiní. Letecké spoje omezit na minimum, případně pozastavit do odvolání. Teď to nejdůležitější, obytelstvo musí omezit styky na mimimum, čím déle to budou porušovat a odkládat, tím hůře.
Máme pouze to, co jste dovolili mít. Ať si každý šáhne to svědomí, kdy byl tam kde neměl být, kolikrát zbytečně jel jen pro "brambůrky" do obchodu a pak se na parkovišti bez roušky bavil se známým z okolní vesnice. Co se týče hygienických návaků některých obyvatel a pak také hygieny v prodejnách (košíky,...), tak byla taková situace jen otázkou času.
Restrikce česky znamená omezení, nic jiného, nebo horšího, to slovo neznamená. A když se teda ptáte, tak v tomto případě se určitá omezení vláda udělat musela, protože ono to jinak nejde, ne že to jde i jinak. Sám píšete o tom, jaká omezení, chceteli restrikce, by lidé mohli udělat sami od sebe a nechcete snad tvrdit, že by v naší republice byli lidé tak uvědomělí a ouhleduplní a že by snad jejich inteligenční kvocient přesahoval IQ lidí jiných národů a že by sami od sebe nosili roušky, dodržovali rozestupy, dokonce si myli ruce častěji než obvykle a neolizovali si v nějakých nočních podnicích vzájemně sklenice a dokonce jeden druhého, kdyby byli přiopilí. Že si tohle nemyslíte, že ne? Já teda ne. Nevěřím, že by byli Češi výjimkou na světě. A proto jsou nutné vládní restrikce, neboli omezení. No a vidíte, ani to nepomáhá.
Jenže ono to úplně stejně vypadá po celém světě ať restrikce jsou nebo ne...jen by mě zajímalo kde jsou ty miliony mrtvých v Africe?
Asi se o omezení mluví málo nahlas , vir se to očividně nedoslechl jinak by se už dávno přestal šířit
V Africe nejsou kvůli virouši miliony mrtvých, protože, pohlédněme pravdě do očí, věkové skupiny 80+, které virouš kosí, se v Africe nevyskytují. A jinak - nač vše normalizovat? Zdravotníci mají za pacienty s viroušem takové příplatky, o jakých se normálním lidem ani nezdá. I ten, kdo zemře na infarkt, je "pro jistotu" uváděn jako oběť virouše, ačkoliv rodině se to nezdá. Hanba těm kašparům.
Teda kdo vymyslel tu hloupou zkomoleninu "virouš". Asi tu nemoc chcete tímto označením zlehčovat, ale vyznívá to opravdu nedospěle, dětinsky. Takže je těžké brát vážně co píšete.
Nunici, já už s Vámi diskutovat nebudu. Nebaví mne to, protože to nemá žádnou úroveň. Vy semelete všechno dohromady. Teď dokonce pochybujete o tom, že je v Arfrice opravdu vysoká úmrtnost na coronavir. Vy byste snad chtěl, aby je přivezli a složili Vám je před barák, abyste si je mohl přepočítat. Ale můžete na této úrovni debatovat s paní Sisi, s tou si budete určitě rozumnět. Já to vzdávám
Tak dobře. Uvedu jeden příklad. Nedávno jsem viděla chlapa na sousední zahradě, jak řeže dřevo na cilkulárce. Za sebou měl velkou hromadu pořezaného dřeva, ale mně se zdálo, že to, jak to dělá, není bezpečné, protože ty špalky odnášeli dva malí kluci a motali se kolem. Fakt jsem z toho pohledu měla husí kůži. Co by se podle vás stalo, kdybych k němu šla a řekla mu, aby to tak nedělal. Možná by se zeptal, jak jinak to má dělat a já bych mu odpověděla, že jak to má dělat nevím, ale takhle ne. Že tím ohrožuje nejen sebe, ale i ty druhé, co ty špalky odnášeli. Víte co by mi na to odpověděl? No abych šla do prdele a nepletla se do něčeho, čemu nerozumím a co jsem nikdy nedělala.
Tak já se zde zeptám vás všech, co velmi dobře víte co všechno vláda udělala špatně a co by se mělo, nebo naopak nemělo otevřít a jaké jiné návrhy k ochraně obyvatel máte vy. Co byste teda otevřeli, nebo zavřeli, co byste navrhli místo nošení roušek a tak dál. A prosím, nemyslete pouze na sebe, ale myslete na všechno obyvatelstvo této země a pak rozhodněte, co pro ty lidi bude nejlepší. Těším se na odpovědi a zajímavé návrhy. Určitě jich bude hodně.
S cirkulárkou špatný příklad. Jsou lidi kteří mají zkušenosti , s COVIDem nemá zkušenost zatím nikdo. A co Vám se zdá nebezpečné, pro někoho je úplně normální - třeba chození bez roušky...
Je samozřejmě třeba mít respekt, ale respekt a strach jsou 2 různé věci
Chce to přemýšlet, když si vypnete cirkulárku, budete bez dřeva ...
Špatná odpověď, jelikož Vy jste ani nepochopil smysl toho, proč jsem uvedla tu cilkulárku. V tom případě není možné pokračovat v diskuzi. Nápad žádný nemáte, pouze umíte kritzovat. Zkritizoval jste zde i můj dotaz. Uvedl jste pouze to, že dotyčný by mohl tu mašinu vypnout. Ale to by byl pak bez dřeva . No a přesně o tom to je. Ani Vás nenapadlo, že jste mohl napsat, abych poradila tomu chlapovi dřevo napřed nařezat a až pak uklidit.
Tak vidíte, jak je to nesnadné rozhodovat o práci druhých, zvláště pak, když k tomu nejsou vůbec žádné kompetence.
Je vidět že na cirkulárce jste nikdy nedělala. Pokud dřevo uklízíte průběžně, nemůže se stát že se pod nohy zakutálí špalík na kterém pak uklouznete .
To samé v politice, bohužel naše vláda to vzala tak nějak úplně z jiného konce. Všude se řeší senioři jako nejohroženější skupina. fajn. Ale že jsou už skoro rok s přestávkama zavřené školy? Proč vláda nechrání děcka? jaká bude úroveň vzdělání na distanční výuce - a co teprv praxe? Myslíte že děcka se stejně nedruží?
Vláda raděj zastaví cirkulárku, ale že nebude dřevo na zimu prostě neřeší
To je dobrý, s tou cirkulárkou! Ale zapomínáte, že tyhle názory nemůžete prezentovat zde na poradně! Většina diskutujících je totiž jednou nohou v hrobě a co bude někdy v budoucnu, je naprosto nezajímá.
Nox, podle Vašich dřívějších odpovědí chápu Váš postoj. Ale co jinak? Nestačí jenom napsat, že má někdo jiný pravdu. Na to jsem se přece neptala. A když už jste mi chtěl odpovědět, tak proč neodpovíte k věci? Jaké máte teda jiné návrhy ohledně toho, co by mělo být otevřené, nebo co by vláda měla pro lidi udělat jinak, než jak tomu je doposud. Konkrétně a jasně, prosím pěkně. A jestli to nevíte, nemá smysl se přidávat k někomu jinému, který také nijak neodpověděl. Takže jestli tomu rozumím, už jste dva, co vlastně nic nevíte, ale přesto máte komentář.
Je špatně, že něco funguje? Měli by to taky zakázat? Jako papírnický regál v supermarketu? Není zakázaný regál taky nesmysl? A nevymohli si to protestující?
Ale ty odpovědi tu probíráme celou dobu. Chcete řešení koronavirové krize? Neexistuje. Většina vlád se vydala systémem uzavírání a omezování svobod, zadlužování o stamiliardy. Funguje to? Zkusme se zeptat někoho z těch, aktuálně 16500 zemřelých, ať už s covidem nebo ne. Tento systém nemá za úkol chránit obyvatele a jejich zdraví. Pouze zamezit přeplňění nemocnic. Už bylo z hodně vysokých zdrojů uvedeno, že alespoň 40% lidí v nemocnicích být vůbec nemusí. Odborníci navrhovali krátkodobě uzavřít kompletně celou ekonomiku kvůli skokovému snížení šíření nemoci a poté zase rozumně uvolnit. Místo toho se tu už od října dusíme, nic nefunguje, nikdo nic nedělá, ale lidé stejně umírají. Dva dny po otevření restaurací se začal počet nemocných zvyšovat. Nehledě na tom, že s největší pravděpodobností na tom měly podíl otevřené školy, okamžitě dostali restauratéři další ránu pod pás. Slíbené kompenzace jsou výsměch. Koronavirus tu byl, je a bude. Současná situace je z dlouhodobého hlediska nepřijatelná a je třeba naučit se zase normálně žít, fungovat i s nemocemi. Jakmile bude dostupné očkování pro širokou veřejnost, není důvod nadále takto hekticky a dramaticky chránit ohroženou část populace (nehledě na tom, že restrikce vlastně nikoho nechrání). Lidé jsou "svobodní" a sami by se měli rozhodnout, jestli chcou sami sebe chránit nebo do konce života žít zavření v bublině a bát se kdejakého bacilu.
A já si ještě rýpnu. I v době zavření papírnických potřeb a pod. se toto zboží normálně prodávalo v Drogeriích Teta - sama jsem tam posílala několik známých. Takže ten Kocourkov je mnohem větší, než může normální člověk zjistit. Bylo by to k smíchu, ale je teď už to začíná být k pláči. Manžel vždy říká, co si kdo vyřve, to má. Za minulého režimu byli velcí páni horníci - bez těžby uhlí by se zastavila ekonomika - tak si vyřvali těžce nadprůměrné prachy. Dnes nejvíce řvou zdravotníci - a vyřvali si takové příplatky za virouše, že se o tom někomu může jen zdát. Ale radši nebudu ani psát zkušenosti lidí, kteří mají teď vážné potíže, nemají virouše a chtějí něco po doktorech.
sisi: Nejde asi házet vše do jednoho pytle. Ti, co pracují na JIP a covid odděleních, si máknou slušně a patří jim všechna čest. Na druhé straně mám jednu pěknou zkušenost z plicního oddělení. Babičce se delší dobu špatně dýchalo, volali sjme tedy na plicní zdejší nemocnice. Vůbec nechoďte, řešíme pokovidové pacienty, máme plno, nemáme čas. Nakonec se tedy uvolili a měli jsme přijet. Realita byla taková, že jsme asi 3/4 hodiny čekali na prázdné chodbě, občas zaslechli z ordinace smích a za pět minut byl pan doktor hotový s tím, že si babičku poslechl a prý má být ráda, že tak pěkně dýchá.
A politickou stranu? To rozhodně ne. Mám několik známých, co se ať už přímo či nepřímo v politických sférách angažují nebo musí spolupracovat. Ti slušní odešli s tím, že na takovém svinstvu se podílet nehodlají, ti méně slušní si nechali konexe a těží výhody. Pár s politickou sférou musí spolupracovat v rámci svého zaměstnání a často slýchám zajímavé historky, které nepřestávají fascinovat, jaký odpad se tam pohybuje. Sám navíc nejsem dostatečně ambiciózní a autoritativní, abych do něčeho takového šel. Já jen chci žít normální život, kde mám jistotu, že mě zítra někdo neřekne, že nesmím pracovat a kde nebudu smět jet na dovolenou, protože si nemůžu nechat píchnout do těla kdejaké svinstvo.
To jsem právě myslela. Mám ostruhu na patě a když mě v listopadu! poslala doktorka na ortopedii do nemocnice, tak mi obtloustlý lékař nevrle sdělil, že ani nemají otevřenou kartotéku, protože mají virouše a moje doktorka je asi úplně mimo, že mě sem posílá, mám si vzít brufen a počkat. Když jsem si našla soukromé zařízení, tak je za chvíli zavřeli a tak čekám. 2 měsíce pajdám, kdybych brala brufeny 3x dennně, tak mám už selhání jater. No a to, kolika čiperným starším lidem současný blbinec ukrátí život, radši ani nebudu spekulovat.
ra252 - "Je špatně, že něco funguje? Měli by to taky zakázat? Jako papírnický regál v supermarketu? Není zakázaný regál taky nesmysl? A nevymohli si to protestující?"
A to tvrdí kdo? Ptám se, proč to funguje, ne že by nemělo. Kteří protestující mají takový vliv? A když ho mají, proč ho neuplatní v širším měřítku? M.
Protestujících je málo. Většina lidí, co svět světem stojí. je stádo, které poslouchá. Potíže dnešní doby jsou způsobené tím, že dříve by toto stádo bylo mnohem méně početné, protože by je postihl přírodní výběr. Dnešní hyperkorkorektní paranoidní společnost ovšem díky zdravotnické a farmaceutické lobby toto stádo udržuje naživu co nejdéle, protože z toho má spousta lidí prachy. "A vo tom to je". Dnes je ve všech oblastech života dávána přednost těm, co jen zbrzďují většinu. A pak to dopadá tak, jak to je.
Mona, já samozřejmě odpovědět neumím ale já si také na nic nestěžuji a nikdy jsem vládu nekritizovala! A proto se ptám, protože tady je hodně lidí, co si neustále stěžuje jak to vláda dělá špatně a co všechno dělá špatně, tak bych se také ráda dozvěděla, jestli ti co vědí co všechno vláda dělá špatně, také vědí, jak to dělat lépe! Já jsem si myslela, že to je z povahy mé otazky zřejmé! Takže já nemusím odpovídat nikomu, protože já jsem v tomto případě na straně vlády a vždycky jsem tady psala, že naopak chápu ty vládní "přešlapy" a že je nemohu odsuzovat za to, že dělají chyby, protože se ocitli v situaci, která nemá žádný precedent a oni se nemají čeho "chytit" a z čeho vycházet. A tohle tady tvrdím od úplného začátku a nikdy jsem od svého přesvědčení neuhnula ani o coul. Jediné, co jsem k tomu kdy mohla napsat bylo, že se mi to také moc nezamlouvá a že mne třeba zrovna ta rouška otravuje, protože se mi mlží brýle, ale NIKDY jsem proti nošení té roušky neřekla ani slůvko. Vzala jsem to nařízení na vědomí a tím to pro mne hasne. Zrovna tak, jako jiné restrikce! Takže já rozhodně nepatřím k lidem, kteří pořád vyčítají vládě, že zavřela tohle a tohle zase otevřela a tak dál. Mně je například úplně jedno, jestli jsou otevřené "květinky" a jestli je zavřené papírnictví a já se neptám proč. A pokud bych potřebovala něco v papírnictví, tak určitě najdu způsob, jak si to opatřit. Nebude to tak snadné jako předtím, ale jde to a vím, že jsem v situaci, kdy se jednoduše musím přizpůsobit, jelikož jde o mimořádný stav. A rozhodně nepatřím k žádnému stádu, protože podle toho co všude čtu a slyším, tak právě to stádo se neustále ozývá a dožaduje se něčeho, co prostě není v této situaci možné. A proto je nutné, aby nad tím stádem stál někdo, kdo ho bude řídit, buťo po dobrém, nebo po zlém.
Suzy, vy to nazýváte "stěžovat si". Já tomu říkám projevit názor.
Názor: vyjadřuje specifické osobní hledisko jednotlivce, individuální stanovisko každého člověka, jedinečný postoj nějaké konkrétní osoby (formalizovaně pak i nějak organizované skupiny lidí) k určité skutečnosti. Vzhledem k tomu, že každý člověk, každý jednotlivec je unikátní individualitou, existuje faktická přirozená různost a různorodost rozličných názorů, jež je jen odrazem faktické různorodosti a pestrosti okolního světa jako takového. Názor tedy může být čistě individuální věc, může se ale jednat i o kolektivně sdílenou entitu, záleží vždy na konkrétní situaci a okolnostech.
Stěžuji si opravdu málokdy, ale když vidím nejasnosti, hledám důvod. Ptám se. To je přirozeností každého člověka (myslím, že zhruba kolem tří let mají děti období "proč"). A člověk, který se neptá, nepátrá po důvodech co a jak funguje, je právě tou ovcí... M.
I já jsem projevila svůj názor. A to je ten, že jelikož já sama nevím, jak bych v pandemii řídila chod státu já, tak se snažím respektovat to, co mi doporučí, nebo nařídí vláda, kterou jsem si mimochodem zvolila. Nemám sebemenší potřebu se vyptávat proč tohle a proč tamto, protože třeba zrovna já jsem ty důvody pochopila. To za prvé. A za to druhé, kdybych přece jen nějaké otázky měla, tak se na takovéto záležitosti nebudu ptát lidí, kteří jednak o ničem nerozhodují a pak, nemají vůbec žádné zkušenosti ani co se týče řízení státu, ani to nejsou odborníci na epidemiologii, nebo na krizovou situaci podobného rázu. A nějaké ty "alarmující výkřiky do tmy", považuji za zbytečnou provokaci, která jenom zhoršuje už takto těžkou situaci. Protože jak je známo, právě to stádo se většinou chytne něčeho co se mu zdá jako výhodné a nepřemýšlí o případných neblahých dopadech svého konání. To pak zase musí řešit ti druzí, kteří jsou vzdělaní a mají zkušenosti. Je mi líto, ale už to musím tak napsat. Zkusmo jsem zde dala dva příklady. Jeden byl o těch dvou lyžařích, kteří strhli lavinu a druhý je ten s tou cirkulárkou. Ani jeden příklad nebyl správně pochopen a to je bohužel, přesný obraz naší společnosti.
Kdyby tady hned od samého začátku nebylo tolik lidí, kteří tvrdili že se jedná o obyčejnou rýmu a neponoukali ostaní právě z toho stáda, aby se vykašlali na nějaká opatření, že to je jenom nějaká snaha o zničení státní ekonomiky a pak další a další zhovadilosti, tak si troufám tvrdit, že dneska jsou školy otevřené a obchody také. Ale právě proto, že většina lidi se chová jako stádo pitomců, tak jsme tam, kde jsme.
Cituji: Nemám sebemenší potřebu se vyptávat proč tohle a proč tamto, protože třeba zrovna já jsem ty důvody pochopila. Ano? OK.
Takže tedy vaše odpověď na můj dotaz zněla: Mona, já samozřejmě odpovědět neumím...
Zopakuji dotaz: Když musíme všechny obchody uzavřít, proč fungují květinky, psí salony a obchody se střelivem? Co v nich je tak důležitého, že vláda rozhodla o jejich otevření? Pokud tedy ty důvody chápete, jak jste právě napsala, podělte se a já už o vládě veřejně neřeknu jediné špatné slovo. Díky, M.
Ale proč bych Vám já měla proboha odpovídat? To to pořád nechápete? Přesedněte si na židli, já už nevím, jak bych Vám vysvětlila, že já se vůbec necítím kompetentní k tomu, abych na podobné otázky odpovídala. A zeptala jsem se tady jenom proto, abych se dozvěděla od těch, kteří se k tomu kompetní cítí, když oni vědí co všechno je špatně, tak také musí vědět, jak by to bylo dobře. Já nevím co je špatně! Tak také nemohu vědět, jak by to bylo dobře. Přečtěte si ještě jednou, jak zní můj dotaz na začátku a snažte se pochopit jeho smysl. To je to tak težké? Vždyť je to jednoduchý dotaz, nesnažte se v něm hledat co tam není. nemá smysl mne citovat, já vím, co jsem napsala a nemohu za to, že Vy to chápete nějak po svém. Až tady začnu psát co všechno podle mého vláda udělala špatně, pak teprve se mne zeptejte, jak bych to teda udělala já. Já nevím proč nechali otevřené "květinky", obchody se střelivem a psí salony a je mi to fuk, už jsem to jednou psala a vysvětlovala. Když to tak udělali, tak k tomu měli zřejmě nějaký důvod. Co ještě chcete slyšet ode mne? Kolem dokola tady vysvětluji, že já to nevím, kruci. Ale i když to nevím, tak to přesto budu respektovat a nebudu nad tím dumat. K čemu mi to bude? A k čemu to je Vám? Jenom k tomu, abyste na to v jednom kuse poukazovala? To je fakt jako v nějaké mateřské školce. Prostě paní učitelka něco dětem zakáže ze své pozice dospělého a kompetentního pedagoga a děti to musí respektovat. Ona nemusí chodit od jednoho dítěte ke druhému a pořád mu vysvětlovat evidentní, protože dítě někdy není schopno rozhodnutí dospělého člověka pochopit a očekává se od dítěte, že poslechne. Tak si tohle aplikujte i na tento případ. Mně je to fakt líto, že musím odpovídat v tomto stylu, ale už fakt nevím jak Vám to vysvětlit. A nesnažte se mne nachytat tím, že kopírujete má slova. Já si za nimi pořád stojím a nemůžu za to, že Vy máte potíže pochopit jejich význam.
Ale to ne, Mono. Já už jsem fakt nevěděla jak to mám vysvětlit. Já prostě pochopila, že ta vláda se snaží ochránit co nejvíc lidí před nákazou. No a kvůli tomu je vláda nucená udělat kroky, které nejsou populární. Také z toho tady neskáču radostí do stropu, ale respektuji to, protože to považuji v této situaci za mnohem menší zlo, než aby umíraly stovky lidí, kteří by mohli klidně ještě žít. A to je pro mne podstatné. Zrovna před chvílí jsem četla, jak se to samé odehrává v Austrálii. A také to tam bylo a je, ale tam lidé jednoduše poslechnou vládu a neremcají a proto se tam už dneska mohou smát a chodit dokonce bez roušek. Ale stačí jediný případ ve nějakém městě a město se okamžitě uzavře. Kvůli jedinému nakaženému. To bych chtěla vidět, co by se dělo tady. Tady je 80% lidí, kteří pořád melou tu svou, že o nic nejde, že to je jen trochu jiná chřipka a že lidé umírají při nehodách a na rakovinu a srovnávají nesrovnatelné a vymýšlí i jiné pitomosti.Takže u nás se právě kvůli těmto lidem ještě dlouho budeme vzpamatovávat a doplatíme na to všichni. Když tady někdo napíše, že je úplně normální, že lidé kteří překročili sedmdesátku už mají život odžitý a klidně mohou zemřít, protože zbytečně pobírají důchod, tak co si mám o svém národu myslet? To by podle mne žádný Australan nevyslovil. Takže já nebudu dumat, proč je otevřená nějaká "květinka" a je zavřené papírnictví, a budu to jednoduše respektovat. Potraviny otevřené jsou, takže to je pro lidi podle mne to podstatné. To k životu potřebují.
No, tak já jsem se podívala na Váš profil zde, na poradně, abych si udělala obrázek o tom, jak jste byl třeba zrovna Vy za těch 4.403 dnů prospěšný této poradně a kolika lidem jste tady pomohl tím co víte Vy. A to mi stačí.
Britská mutace se objevila v Anglii, právě po té, co byly lidé naočkováni Pfizerem.
Jak se to tedy dostalo tak rychle k nám a v takovém množství, když je všude omezení?
Nyní jenom k zamyšlení - televize Nova Koranteg+Borhyová - youtube -
TV NOVA odpálila šokující informaci ohledně vakcín proti Covidu 19 !
Dejte si to vyhledat.
To je také jedna z možností, již se to mezi lidmi šíří.
Dnes Blatný, nemocnice zahlcené, že není personál - Ale personál onemocněl právě po očkování - nemocnice Jičín Slaný. Nemocnice Slaný report ve videu. Kolik na počet personálu onemocnělo všechno v příspěvku Novy. Ale je to prý normální reakce na to očkování.
Šíření mutace SARS-CoV-2 nemusí být neukázněnými občany.
Mě vadí, že se řekne jenom B, ale to A se pomlčí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.