Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Coronahysterie - konec

Od: peta* odpovědí: 65 změna:
Kolik měsíců dáváte do úplného konce pseudocoronapandemie a nekonečných lockdownů a zákazů cestování do světa?
Už přestávám doufát, že způsob jaký se žil před před epidemií se nevratí a že nás vlády s touhle novou totalitou nás budou obtěžovat mnoho let.

65 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

13x

Nevím co myslíte slovem "pseudopandemie". Vy popíráte, že Coronavirus existuje? Tak jestli je to tak, tak kvůli Vám a Vám podobným lidem, to zřejmě neskončí nikdy. A buďte rád/a, že Vás ještě někdo může "obtěžovat", protože zatím ještě žijete. *zed*

Suzy, popírat koronavirus a popírat pandemii je podstatný rozdíl! A přestože se mluví o pandemii, tak parametry pandemie jsou trochu jinde!

Já také nepopírám, že je virouš, sama jsem ho měla a myslela jsem si, že se udusím. Ovšem je divné to, že průměrný věk dožití u nás je 78 let a průměrný věk úmrtí na virouš je 79 let. Copak to nikdo nechápe? Nedávno mi známá s děsem v očích říkala, že kterýsi den zemřelo na virouš 164 lidí nebo kolik. Když nějak nechápala, že většina těch lidí by zemřela i tak, zeptala jsem se, jestli ví, kolik lidí zemře u nás za jeden den. Ona - asi 100? Ne, kolem 300. Pokud tohle lidi nevědí, pak je zcela zbytečné něco vysvětlovat. Jen děsit a děsit, protože z toho má někdo prachy.

pb®

Nepopírám existenci viru, sama jsem ho prodělala, mám výsledky z laboratoře, že mám protilátky.

Ale nemohu souhlasit s nařízením vlády. Nesouhlasím s vykazováním zemřelých, kdy dle mého záměrně zkreslené výsledky mají jen vystrašit obyvatele. Nelze přece jako úmrtí na Covid vykazovat všechny, co jsou pozitivní v době úmrtí. To tu píšu od jara 2020.

Jako rodič malých dětí nemohu souhlasit s uzavřením škol, když víme, že malé děti nejsou ohrožené, nejsou náchylné k nékaze ani nepůsobí jako markantní přenašeči viru.

Nemohu souhlasit s privilegováním neproduktvní části společnosti nad částí produktivní a už vůbec ne nad dětmi. Děti a produktovní společnost by vždy měla být v době krize na prvním místě, neproduktivní až na posledním. Co by se stalo, pokud by vymřela populace dejme tomu 80+? A co by se stalo, kdyby nám vymřela populace 0-20? Vidíte ten rozdíl? V jednom případě by se nestalo vůbec nic, to je koloběh života, v druhém by to byla obrovská tragedie.

Nemohu souhlasit s uzavřením sportovišť a stále větším tlakem na omezení sportování. Víte vůbec, že absence ne pohybu, ale kvalifikovaně vedeného sportu u dětí poškozuje organismus? Že dojde k špatnému nastavení hormonálního a imuntní systému v jejich těle a už nikdy v životě to nelze dohnat a napravit? Prosím přečtěte si prof. Koláře, největší kapacita v oboru fyzioterapie v republice. A co mají děti? Mají skoro rok zakázané sportovat. Jistě, mohou si venku běhat, ale ne každý rodič je sportovní trenér, aby svoje dítě mohl kvalifikovaně vést.

Ne senioři, ale děti jsou nejvíce ohrožená skupina, které se zhroutil celý svět. Dítě pro svůj vývoj potřebuje sociální kontakt a pohyb, to se ví. Vláda vzala dětem možnost chodit do školy, koukání do obrazovky je slabá náhrada. Vzala jim sociální kontakt s vrstevníky, který je nezbytný pro jejich zdravý vývoj.

Nesouhlasím s likvidací podnikatelů pod záminkou ochránění seniorů a privilegováním seniorů vůbec. Vládě jde jen udržet při životě svoje voliče a podplatit si je rouškovným. Rouškovné je vlastně od vlády takový výsměch všem praujícím lidem. Prosím pěkně jaký má uměle vytvořená koronakrize dopad na důchodce, že se jim muselo cpát rouškovné a nejspíš se jim další peníze nacpou? A kolik se dalo takové kadeřnici samoživitelce? Však důchod přijde s pravidelností měsíc co měsíc, každý rok valorizovaný, nemusí kvůli tomu ani ráno vstát z postele. Naproti tomu pracující menšina, protože pracující člověk je v dnešní době opravdu ohrožená menšina, tak té je zakázáno si na živobytí vydělat. Vláda zadlužuje naše děti (a nejspíš i pravnoučata) a upírá jim vzdělání.

Nesouhlasím s vykazováním počtu lidí v nemocnicích, kdy se drží v nemocnicích lidé již dávno nenakažliví a bez příznaků. Každý ví, že po prodělání nemoci bude výsledek pozitivní několik týdnů, ne-li měsíců. Sousedka má takhle v nemocnici již 6 týdnů manžela ležáka. Byl pozitivní, protože ona byla pozitivní, ale nic mu nebylo. Mohl by být nakrásně už týdny doma, ale nechtějí ho pustit. Kolik podobných lidí si v nemocnicích takhle "hýčkají", protože je třeba domovy důchodců nechtějí zpět? Sice pozitivních, ale nenakažlivých, nenemocných.

Veškěré postupy vlády jsou nesystematické. Na očkování se čeká rok, ale až když je v ČR vakcína, teprve se zřizují očkovací centra, regostrace, vymýšlí se kdo tedy a jak bude očkovat a vlastně koho. To mělo být vymyšlené už od léte. Nejdřív nejsou vakcíne (kdo nepochopil, tak babišovo skloňování podle vzoru motýle), pak nejsou jehle a nakonec nebudou vakcíne na přeočkování.

V Letňanech stojí nemocnice, za kterou stát platí miliony, ale nikdo v ní neleží, přestože nemocnice jsou přetížené, protože pro tu nemocnici nemáme sestre a doktore. Nu vzpomínám si, docela nedávno tu byla armáda až z jůesej, aby ná ty doktore do té nemocnice půjčila.

Pokud tedy vláda chce ochránit seniory, proč je místo cpaní rouškovného nevybavila respirátorem FFP3, který jediný opravdu ochrání a neřekla ven u domu půjdeš jen s tímhle? A nás ostatní, co Covid proděláme jen jako rýmičku, možná někdo i jako chřipku, ale doma, bez zdravotnické intervece, nenechá normálně žít, pracovat sportovat.

Koronavirus tu byl již dlouho před březnem 2020, akorát se o něm nevědělo a nepsalo, tedy nikdo nehysterčil.

Prostě něco tu velmi velmi smrdí, akorát někteří to hovno nechtějí cítit.

72mona
@pb - nejradši bych váš text okopírovala a sdílela*palec* M.

Milé pb! Mluvíte mi z duše! Ale pláčete na špatném hrobě. Nezapomeňte, že většina zde odpovídajících je v důchodovém věku a představa, že by jim někdo sáhl na jejich výhody, je dovádí k šílenství. Celá společnost se chová systémem po nás potopa! Zase po mě budou plivat, ale konečně si to přiznejte - nejdůležitější jsou dneska důchodci a nemocní. Copak je normální, jak se ta sotva hýbající se stařenka ve věku 102 let hnala na očkování? Znáte to německé přísloví Alles macht uber Zeit? Všechno má svůj čas?

Jenomže ty důchodce musel někdo nakazit. Sami od sebe se nenakazili. Tudíž přišli do styku s mladšími a třeba i dětmi, kteří virus, jak píšete snáší dobře a mají jenom rýmičku, ale ten starší člověk a ještě k tomu nějak jinak nemocný už má těžké problémy a někdy i umírá, ačkoliv by nemusel. Ale já vím co vadí některým mladým lidem. Je to prostě to, že se důchodcům vyplácí důchod. ;)Také to zde píšete. A nevím o žádném podstatném rozdílu mezi coronavirem a pandemií, protože jde o jedno a totéž. To co prožíváme je pandemie virové choroby covidu 19. Takže nemohu popírat jedno bez druhého. Nakonec svůj názor jsem už napsala a měnit ho nehodlám. A ano, patřím k lidem 70 plus, ale jsem zdravá a možná, že jsem dokonce i zdravější, než nějaký padesátiletý člověk, protože netrpím vůbec ničím. Takže možná zrovna já bych tu nákazu prodělala také pouze s tou rýmou, ale mám nepříjemný pocit, že tady vznikla jakási diskriminace všech lidí nad sedmdesát let a že jsou zde lidé, kteří by klidně zlikvidovali všechny lidi tohoto věku, protože co s nima, když už nemusí mít otevřené třeba to kadeřnictví, protože mají svůj důchod jistý, pracovat už nemusí a někteří z nich se mají dokonce hodně dobře. A to je to, co vadí nejvíc. Ne ti staří a nemocní, ti jak je vidět stejně brzy zemřou, ale vadí ti zdraví. Protože ti tady budou ještě dlouho "strašit" a brát ten zatracenej důchod. A to vůbec nemluvím za sebe, protože zrovna já beru důchod z ciziny. Takže mne se to vůbec netýká, protože můj důchod byste si stejně rozdělit nemohli. Já ho naopak utrácím tady a tím pádem přispívám do ekonomiky tohoto státu a potažmo i těm, kteří by mi nejraději zakroutili krkem. :-D Fakt se tady musím smát. Já mám takový pocit, že se nakonec dočkáte a bude po vašem. Napřed vymřou ti co všem vadí a pak přijdou na řadu ti, kteří tu nemoc popírají. a moc se neradujte, že když už jste tu nemoc jednou prodělali, že se nemusí už nikdy vrátit. A kdybyste se neživili pouze těmi hoaxy a také si četli jiné informace, tak byste věděli, že se v dnešní době ještě vůbec neví, jaké má ta prodělaná nemoc vedlejší a prozatím neviditelné účinky, které se mohou projevit později i u mladých lidí a dětí. A o tomto už se ve světě ví a už byly takové případy zaznamenány. Tak si tady klidně nadávejte na důchodce a bojkotujte opatření, ono se nakonec uvidí co bude mít "poslední slovo". Jestli to budete vy všichni, co to berete na lehkou váhu a máte plno rozumu, nebo ta zákeřná nemoc, která se teprve rozjíždí a nikdo o ní neví prozatím nic kloudného. Abyste si za třeba za dva roky na tuhle debatu o rýmičce nevzpomněli.

nox®

suzymon: A co když je to přesně naopak, jak říkáte? Co když ta diskriminace pramení z řad lidí s názorem, že starší lidé musí být chránění na úkor mladých a zdravých?

@suzymon

neexistuje zdravý člověk, jen nedostatečně vyšetřený. A jak už jsem psal, jedna švagrová dělá přímo na COVID centru a druhá v domově důchodců. Problém je v nesystémovosti opatření (nejen) v obou zmíněných zařízeních. Mám tchyni seniorku, ale ona prostě nevydrží sedět doma. Je sice fajn že je aktivní,ale prostě si neodpustí návštěvy a kafíčko s kamoškama aby se poinformovaly o slevách , kdo te sousedů už to chytil ..už se těší na jaro, "děvčata" z klubu důchodců mají dokonce klub pěstitelů konopí...

A proto musí být zavřené bazény,divadla, kina?

A ještě dodám, že dětem, kterým se podle některých zhroutil celý svět kvůli tomu, že se zavřely školy, ten svět teda otevřete a klidně je do škol posílejte a budeme sledovat, co se bude dít. Děti se tím samozřejmě nakazí a přinesou to zákonitě domů a jejich rodiče už to vůbec nemusí všichni prodělávat tou rýmičkou a nakonec ani ty děti ne. Kde berete tu jistotu, že se nenakazíte několikrát a kde berete tu jistotu, že po druhé, nebo po třetí to bude stejné. Aby pak z těch dětí nebyli sirotci, nebo aby rodiče nepřicházeli o své děti. To se pak začne opravdu hroutit svět. Mějte rozum lidi a vzpamatujte se. Neberte to na lehkou váhu. Aby tady do pěti let nezbyli právě jen ti důchodci, kteří se v této době zašijou doma a nikam nepolezou, aby se nákaze úplně vyhnuli a mladí lidé polezou po čtyřech a budou prodělávat všelijaké příznaky toho hnusného neznámého viru jenom kvůli tomu, že byli nerozumní a nechtěli vzít na vědomí evidentní. ten názor, že vláda chce lidem nahánět strach je absurdní a nepochopitelný. Proč proboha by to dělala, to teda fakt nevím. A rovnou po celém světě a všechny vlády teda chtějí strašit lidi. To je přece taková konina, že mi to rozum nebere.

Školy zavřené,hospody zavřené , PES na 4. stupni a stále chtějí přitvrzovat. Tak nějak logocky mi vyplývá, že ti nakažení nejsou ze škol ani z hospod.

Na úkor mladých a dětí jsou opravdu chránění důchodci? No já to tak nevnímám, ale asi budu nějak natvrdlá. Tak poslechněte rádkyni "pb" a vzbuřte se. Jste mladí, tak se dejte dohromady a všichni se postavte v jeden ráz proti nařízení. Otevřete školy a hospody, kina a divadla. Já jsem ta poslední, co v tom někomu bránila. Mně už život naučil, že "hlavou zeď neprorazím". No a kdybyste to dokázali, tak já klidně zalezu ještě hlouběji do té své "nory" a budu vyčkávat co se bude dít. ;) Já už to vlastně dělám od minulého jara. Samota mi nevadí a dokážu se o sebe postarat tak, aby mi nic nescházelo. Sice bych musela trochu zpřísnit ta svá dosavadní opatření, ale za život by mi to rozhodně stálo, protože já mám život ráda.

A ještě k těm aktivním důchodkyním, které se schází na kafíčko, aby spolu probíraly slevy a drbaly. Bohužel takové existují, to se nedá nic dělat a tak se svezou s těmi, co popírají existenci té nemoci. Já netvrdím, že mezi důchodci nejsou pitomci. To bych se neodvážila, natolik dobře vím, čeho je člověk schopen bez ohledu na věk. Já jsem to myslela tak, že kdyby došlo k tomu mému scénáři, tak z praktických důvodů by jedině důchodci mohli někam zalézt a vyčkávat. No a ti důchodci, mezi které patří ta Vaše tchýně, tak ti by asi prostě za svou hloupost, museli zaplatit cenu nejvyšší.:)

jirik50*

no výborně pb

mám protilátky a nesouhlasím a nesouhlasím. Jsou i takoví co protilátky nemají. Omezení jsou celosvětová, myslíte, že naše vláda to dělaá schválně? A pokud to jde stejně (ta omezení)celým světem, pak se přihlaste o kousek výše, do tématu konspirační teorie

pb®
hodnocení

9x
Dokud jim lidé budou to jejich lhaní žrát a dokud se budou bát. Já se třeba po tom, co jsem Covid měla, už vůbec nebojím. Blatný se teď pěkně odkopal s těmi 30% zemřelých přímo na Covid z celkového počtu. Ještě by měli prozradit průměrný věk těch zemřelých přímo na Covid, zatím průměrují jablka ne s hruškama ale s okurkou. Abychom se pak nedostali na číslo 90+,to bych se smíchy fakt neudržela. Lidi si asi ještě neuvědomili, že v jednotě je síla. Můžou pokutovat pár hospodských a pár vlekařů, ale kdyby otevřeli najednou všichni, nezmůže vláda nic. Tolik policajtů nemáme, aby stihli obejít celou republiku. Administrativní zátěž by byla pro úředníky taková, že by se zhroutili. Kdyby celá republika začala v jeden den zase normálně fungovat a lidé odmítli poslušnost, všichni ředitelé otevřeli školy, hospodští hospody, kadeřnice kadeřnictví, vlekaři spustili vleky, policajti odmítli vykonat rozkaz, může se celá vláda jít klouzat. A už by měla kde.
Stejně strachem ovládá honácký pes ovce, protože mají vrozené bát se šelem a nevědí, že když by všechny na psa zaútočily, možná pes jednu dvě kousne, ale zbyde po něm mastný flek. Takhle, protože se ovečky bojí, stačí psu štěkat a sem tam cvaknout zuby a zažene stovky ovcí tam, kam ovčák žádá.
motak
A hlavně jste zapomnela na zdravotníky, ti by naopak měli přestat ošetřovat lidi!

pb® - primitivní výplod. Celý svět je na pokraji katastrofy, ale někomu to nestačí a plodí dál hovadiny.

To je ale hloupost, to co jste napsala. A ani se mi nechce vysvětlovat proč. A pevně věřím tomu, že takto smýšlejících lidí je hodně málo, jinak bychom se opravdu všichni "klouzali", ale ne po kluzišti, nýbrž do rakví...

Já Vás nechápu, vždyť jinde máte celkem rozumné příspěvky. *co*

novak

pb: mně vždycky přijde, že ty vaše různé svalnaté reakce zde na poradně, často působí jako rány z děla. *sok*

Mám za sebou koronu s lehkým průběhem,švagrová pracuje na Covid centru, druhá švagrová v domově důchodců.Tady nejde o popírání korony ale o nesmyslnost a nesystémovost opatření , která nám nepomůžou. Argumentovali PES , a když se PES zlepšuje tak že by se dalo něco povolit - just přitvrdíme.Budete chodit jen do práce a z práce , s respirátorem na hubě . Nemám rád konspirační teorie ale zkuste si položit základní otázku - komu to prospěje?

Někteří se tady hodně hlasitě ozvali po demonstracích - a kde jsou ty desetitisíce nakažených? tabulkové hodnoty mají určitou setrvačnost,ale třeba demonstrace 17. listopadu už by v číslech být mohla ...

ještě jedna poznámka - kde skončily peníze ze schodku státního rozpočzu? Z předběžných výsledků se někam vypařilo 200 mld jen doufám že je někdo "omylem neodklonil"

ňunik koukal do účetnictví?

pb - všechno, co píšete bych podepsala. Řekla bych, že momentálně je to 50/50. Půlka lidí je vyjančenejch a skupujou respirátory a půlka lidí je přesvědčená, že to je podvod století. Překvapivě ty vykulený jsou daleko agresivnější. Mě osobně se to zatím nedotklo. Do práce chodím normálně, v práci všichni na roušky kašlou a žádná hromadná nákaza se zatím nekoná. Chodit s kobylou ven mi taky nikdo nezakazuje. Jediný čím mě fakt naštvali je, že mi odešla baterka v hodinkách a nikde mi ji nevymění *smich*

jofa*

conconi: Když víte jak to je, tak určitě budete vědět, kterých na covid a s cividem zemřelo u nás i ve světě více. Těch vyjančenejch, nebo těch co si mysleli, že je to podvod?

Hlavně je dost podstatnej rozdíl, kolik jich zemřelo na covid a kolik s covidem.

Na AIDS neumřel zatím nikdo. A jaký je kolem toho cirkus.

dmnk
hodnocení

5x

Ted tak rok pojedou zakazy pod zaminkou mutace, asi tak...

Lidem utikaji roky zivota, psychicky je to depta, praci jim to bere, vztahy jim to nici, ale covid je nejvic...

jendad

Je to blbý , ale dokuď budou plný nemocnice , tak se nehnem :(

asiemil
hodnocení

4x

Až se určitá sorta napakuje na respirátorech a očkování,tak kovid odejde tak jak přišel. Rozdají se metály a vyznamenání za zvládnutí epidemie.

nox®
hodnocení

4x

Už žádné plošné opatření, na druhou vlnu je česko připravené. Zavřené restaurace a služby na 14 dní vydržíme. Otevřít restaurace, kdo nesedí, má virus, zavřít restaurace. Zakázat vycházení ven, protože je vše zavřené. Kafe do kelímku až po třetí úpravě opatření. Na oslavu jedině beranidlem. Roušky fungují, ale protože nefungují, zvažují se respirátory. Není vakcína. Je vakcína, nejsou jehle. Jsou jehle, stojí sice o pár milionů více, ale alespoň jsou špatné. Zatímco podnikatelé krachují, pozastavují činnost a propouští, pochvalují si vyšší kompenzace, než by si vůbec sami vydělali. PES prošel poslední úpravou, aby se jen tak nerozvolnil, kdyby se jím náhodou chtěl někdo řídit. A protože jsme už přes dva týdny ve 4. stupni, měla by se aktuální pětka přitvrdit. V nemocnicích bylo o tisíc lidí více i s rezervou, ale kolabují až teď. Ještě, že máme polní nemocnici za půl milionu denně, na kterou není personál. A tohle vše řeší lidé, odborníci, kteří berou desetisíce, možná někteří i o nulu více, mají jisté, že zítra neskončí bez práce (pokud se tedy nenechají vyfotit, jak se vytrácí z chlastačky, tedy pracovní schůze, ale vlastně i kdyby ano, najde se pro ně nějaká zašívárna) a rozhodují o našich životech. Covid je svinstvo a je potřeba dbát na různé opatření, ale tohle je postavené na palici, roztočené a vystřelené na Mars. A počítám, že dokud se nevezmou vidle a nepodpálí pár aut, nic se nezmění. Nouzový stav a chaos je výborný nástroj pro zasvěcené.

doplněno 28.01.21 12:13:

Ještě jsem zapomněl, že příštích 14 dní rozhodne, situace je vážná a pozor na mrazáky v ulicích.

Jo, jo, to se rozhazují kompenzace za kdovíco. Už jsem to tu psala, příbuzný dělá aj´táka ve fakultní nemocnici - nepřijde vůbec do styku s nemocnými - a za loňský rok tito pracovníci kvůli virouši dostali mimořádné odměny ve výši 30 000. Kolik asi dostali ti v první linii? Až zase bude někdo plakat nad chudáky zdravotníky, tak by měl dostat přes...Ta záchrana těch, kteří už to mají dávno spočítáno, povede k totálnímu kolapsu, který si nikdo nedovede přesdstavit.

hodnocení

2x

Hm,ať čtu otázku rychle anebo pomalu,furt se mi zdá,že tazatel je spokojený se současnou situací. Doufá,že se život "před covidem" nevrátí a doufá,že nás vlády budou obtěžovat mnoho let...*alene* *smich*. Ale aspoň už v to doufat přestává,takže se zdá,že se situace zlepšuje.

Berger, vlastně máte pravdu. Je to tak. Zpočátku jsem si toho nevšimla. :-D

hodnocení

2x

Vzhledem k tomu, že jde o SARS chřipku, konec bude na jaře. Dokonalá křivka (vlna) je v Izraeli, u nás je několikrát zlomená restrikcemi a zpomalována. Samozřejmě se bude vracet v podobě mutací na podzim. Vzhledem k tomu, že se vláda snaží udržet nouzový stav, nelze předpokládat návrat do normálního stavu během dvou měsíců. Ale nezoufal bych, budou volby.

A můžete mi nějak jednoduše a hlavně rozumně vysvětlit, proč se vláda snaží udržet nouzový stav? Samozřejmě vyjma důvodu, že chce zabránit rozšiřování nákazy. Protože tomu jak lze vyrozumnět z Vašeho příspěvku, Vy nevěříte a víte o jiných důvodech. Tak mne by zajímaly ty jiné důvody. Předpokládám, že je znáte, jinak nemá Váš příspěvek smysl.

pb®

Protože pokud by nebyl nouzový stav, všechna omezení vlády by se scvrkla na pouhá doporučení, neměli by jak restrikce vymáhat. Nemohly by hrozit pokutami nebo odnětím svobody za otevřené vleky a hospody. A bez nouzového stavu by se jim na to lidi (tedy kromě těch předpřiposraných) okamžitě vykašlali.

Pořád jste mi ale nevysvětlila, proč. Jenom jste vyjmenovala která omezení vláda udělala. A ty já znám. Já bych se ráda dozvěděla Váš názor, proč to vláda udělala a jaký výsledek od toho očekává. A určitě také víte, k čemu by to bylo prospěšné té vládě. Protože už začínám mít podezření, že si asi mnozí lidé myslí, že ta "vláda" je nějaká uzavřená sekta několika lidí, která chce ovládnout národ ke svému prospěchu. A mne by teda zajímalo, jaký prospěch z toho budou mít. protože co čtu nejvíc, je to, že chtějí dostat ekonomiku na kolena. A to je ta největší konina, z čeho by pak čerpali peníze, kdyby dosáhli toho, že se tady všechno zhroutí a lidé nebudou mít práci a ani peníze.

Píšete, že ty restrikce udělali proto, aby mohli vybírat pokuty a zavírat lidí do vězení. Tak až všichni přijdou o práci lidé nebudou mít peníze, jak z nich pak budou ty pokuty dolovat? Kde nic není, tam ani čert nebere. A když i těmi hříšníky naplní věznice, tak co se bude dít pa? Za co je v těch věznicích budou živit, když dostanou eonomiku na kolena a lidé přestanou platit daně? Chápete, jak jsou tyhle názory hloupé? A co budou teda dělat všichni ti nezamněstnaní a jejich rodiny? Kdo bude živit je, kdyby bylo vládním cílem dostat ekonomiku na kolena? Jak budou fungovat zdravotní pojišťovny a tudíž co se bude dít v nemocnicích, když přestane fungovat ekonomika státu a lidé přestanou platit "nemocenskou", tak nebudou ani léky a lidé budou umírat třeba na obyčejný zánět slepého střeva, protože je nikdo nebude zadarmo operovat. Už chápete tu absurditu a kam až by to mohlo dojít, kdyby byla pravda to, co tady mnozí tvrdí? *zmateny*

nox®
Co třeba zadávání státních zakázek bez nutnosti výběrového řízení? V nastalém chaosu se nejspíš už také ztratilo pár miliard. Stále více se objevují zahraniční investoři, kteří začínají vykupovat krachující podniky.

Jakou konkrétní státní zakázku máte na mysli? Čeho se týká? Prosím o odkaz. Nebo stručný popis.

nox®
Těch zpráv je z poslední doby málo? Registr, stříkačky... Tohle udelat v době krize soukromý sektor, už si nikdy neškrtne.

noxi - čem je problém? Mimochodem - všiml jste si, kolik podvodníků si v soukromém sektoru škrtlo v rámci covidu?

nox®

ra252: To asi není optimální omluvenka pro jednání státu v "krizové" době a v průběhu "pandemie".

noxi - a s čím tedy máte problém?

Aha, tak tohle Vás trápí. No já už jsem si myslela, že jde o něco vážného. No ale bez úsměvu, Vy si opravdu myslíte, že zrovna tohle by mne mělo, jako obyčejného občana zajímat nejvíc? Mohu se zeptat, jak konkrétně tato zakázka ovlivnila Váš životní komfort? Nezlobte se, ale tady bylo vždycky a vždycky bude a je to tak v celém světě.

nox®

Tak když nejde o nic vážného, tak je to v pořádku. Pokud takhle jedná státní sektor, který následně řídí a chrání naše životy, tak jsme v těch nejlepších rukou.

Vypadlo mi slovo "tohle". Tedy "tohle tady vždycky...

Jen bych ještě dodala, že ty "odkloněné" miliardy, o kterých píšete výše, to je jedno a to samé. To jsou takové ty starosti, které také měl pan Soukup v té své televizi, kde poukazoval na všechny takové nešvary a rozčiloval se a dupal nožičkama. No a sám dělal jedno a to samé, když se mu naskytla příležitost. To jsou ty šarvátky a půtky "mocných". A tenkrát, když se pan Soukup vztekal na Barandově, ještě žádná pandemie nebyla a on ty různé "kauzy" vytahoval den co den, jako králiky z klobouku a co se dělo? No nic se nedělo. Akorát lidi čuměli na televizi s otevřenýma hubama a libovali si, jak je pak Soukup odvážný. Chachacha, odvážný. Byl jim všem pro srandu a už ho nikdo, kromě těch lidí u televize, kterých se ty rozkradené miliony ani netýkaly, ho nebral vážně, nikdo se ho nebál a on tím svým "bezzubým ňafáním" nic nevyřešil a nikoho k zodpovědnosti nepohnal. Byl k smíchu. Tak si z něho vezměte odstrašující příklad. Nebo se seberte a podejte trestní oznámení, jinak to nemá smysl rozebírat. To je jen plácání klackem do vody. Uděláte kola a ty se v minutě rozplynou...

noxi - po desítky let se tu bojovalo za oslabení státu. Tak je holt slabý ..

pb®

Suzymon já jsem to tu už někdy psala. Dle mého jde o to odklonit prostý lid od majetku a financí.

Znemožníme podnikání, hospodský zavře hospodu a ve výsledku bude třeba muset objekt prodat. A koupí ho ten, kterého se tohle šílenství nedotklo, nebo na něm vydělává. Malý krámek s nevím čím podnikatel zavře a budou se prodávat výrobky nadnárodních společností v hypermarketech. Jak jinak chcete odůvodnit, že malé obchůdky, kde je max jeden dva zákazníci, jsou zavřené, ale to samé zboží si mohu koupit v supermarketu? V tomhle případě nejde o likvidaci podnikatele? V malém obchodě je snad mnohem větší riziko nákazy, než v hypermarketu se stovkami dalších lid? Nebo to zas naši zákonodárci nedomysleli? Vždyť šlo o to, aby malí obchodníci nebyli perzekuováni, chtěli prodávat stejně jako hypermarkety. A místo toho, aby kupříkladu malé papírnictví mohlo být otevřené, naše vláda tedy zakázala prodej tužek i v tom hypermatketu. A ty občane, kup si tužku za 3Kč v eshopu a zaplať k tomu poštovné. Však tužka pro školáka není žádná životní potřeba, kdežto cigarety a květiny základní potřeba jsou, proto zůstaly otevřené trafiky a květinářství. To vám přijde správné? Z obyčejných lidí budou jen zaměstnanci bez majetku, znechucení a s nemožností kdykoliv v budoucnosti podnikat. Nebude už kde. Bohatý bude ještě bohatší, bude mít finance na to skoupit zkrachovalé podniky a ve výsledku se o majetek, který byl obyčejných lidí, podělí jen pár jedinců. A tohle se bude dít globálně.

A nezklouzněte zase prosím do argumentace otázkami kdo o to usiluje, kdo si majtek koupí atd. To je teď takový nešvar.

Nemyslete si také, že podnikatelé nekrachují. Oni krachují. Byť třeba měli dostatečný finanční polštář, ale kdo z vás je připraven na to být rok bez příjmu? Ona podpora od státu je směšná. Krachují malopodnikatelé, velké podniky jsou ve ztrátě. Třeba manžel jezdil pro pivovar. Naposledy měl práci tuším v polovině prosince. Od té doby ne. Nejsou otevřené hospody, není kam vozit pivo. Řidičů jich je kolem 20 a každý den slýchám telefony, jak ten a ten zase nejede, že z 20 aut jedou jen 4, jak tenhle už na to kašle a auta prodává. Na podzim to bylo hlášení o tom, kolik hospodských svoje hospody už nadobro zavřeli.

Čili říkáte, že je neštěstím tohoto národa, že do něj někdo nemůže lít pivo?

nox®
Na pokračování této debaty je život příliš krátký.

reset
hodnocení

2x

Řeší se covid, ale on je součástí něčeho většího. Berme to komplexně, že to je naplánované. Neptejte se, kdo konkrétně, málokdo to ví. Posměšně se řekne Ilumináti atd.. Odškrtejte si níže všechno, co neznáte. Nástroje, které jsou používány pro realizaci velkého resetu, je úplně jedno, že se státy nesplatitelně zadlužují, to je účel:

----------------------------

Pro realizaci Velkého resetu (plán na dalších 10 roků a na konci bude vše "digitální") se využije koncept Digitálních virtu/..., které jsou spojené se zánikem národních států a jejich kompetence budou přesunuty na vyšší úroveň, to zajistí rovnost pro všechny a svět bude "zelenější"(udržitelný), abychom vytvořili zdravější, spravedlivější a prosperující budoucnost. Některé dílčí části a nástroje nám mohou připadat bezvýznamné, ale propojením v jeden funkční celek vytvoří neproniknutelnou pavučinu, kterou lze lehce zneužít lidmi proti lidem, v tom tví podstava podstata věc (problémem nejsou nástroje a části plánu, ale myšlení lidí).

Epidemie koronaviru, izolace lidí, nouzový stav, očkovací pasy, omezení pohybu osob, narušení setkávání lidí, kultury, cestování a společenských akcí, rozklad rodiny (LGBT, gender) a národních zvyklostí (d igitální koncentr/...).

Polarizace ve spo/..., růst agresivity a strachu.

Masivní zadlužování států (v ěčné dluhopisy, kurzarbeit), rozklad národních států - kolaps zdravotního systému a státních institucí, záporné úrokové s/..., ekonomika digitál/..., kolaps malých firem a živnostníků včetně služeb, Zombie firmy, Dolaroví jednorožci, Disruptoři, home office, lockdown.

Sdílené vlastnictví (nebudu vlastnit dům, auto, spotřebiče oblečení atd., vše budu moci mít jako službu), Airbnb, digitalizace státu, ekonomiky ( průmysl 4.0, robotizace, moderní technologie, Umělá inteligence, 3D tisk atd.), zdravotnictví (např. telemedicína), školství (distanční výuka, e-knihy), práva atd.

Elekromobilita, Autonomní vozidla, vysokorychlostní železnice, Uber, rozvážkové služby, konec uhelných elektráren a nahrazení ropy nestabilními obnovitelnými zdr/...

Umělé maso, Hydroponie, aquaponie, vertikální farmy, jídlo v prášku ( Solein, Sens, Mana atd.), geneticky modifikované plodiny (GMO), zpracované potraviny, klesající porodnost.

Technokracie - digitální diktátor, Neofeudalismus, Kontrolovaná spol/... se sociálním bonusem, Základní nepodmín/..., růst nezaměstnanosti a chudoby.

Distanční výuka ve školách, Digitální myšlení, digitální demence, dopaminová závislost, e-knihy, čtečky, robotičtí humanoidi učící děti doma i ve školách atd.

Digitální měny (digitální Euro, již se testuje min. od října 2020) na technologii b lockchainu nahradí papírové peníze a s tím bude spojená Digitální měnová /....

Virtuální realita (sport, kultura, zábava, dovolená, přátelé, rodina, partner atd.), Homo technologicus, který žije ve virtuální realitě, aby neztratil své iluze a vlastní svět, který se mu v realitě rozpadl (nejsou schopni přijmout změnu reality).

Digitální bankovn/... (digitální občanka), digitální klon člověka ( digitální dvojník), genetické inženýrství - transhumanismus (změna pohlaví, vylepšení člověka atd.), satelitní internet, kybernetická (ne)bezpečnost.

Digitální paměť (cloudová úložiště, zlatý rybník, digitální ákáša) s využitím umělé inteligence a kvantových bionických superpočítačů, ty budou řídit celý digitální ekosystém včetně člověka, robotických technologií, umělé a virtuální přírody (dochází k metamorfóze z reálného světa do digitálního virtuálního světa).

Změny klimatu, život na dluh planety a budoucích generací.

Udržitelný ekonom/... a zelená ekonomika.

Technologická válka mezi globálními technologickými společnosti, národními státy i uskupeními států.

Výše popsané body lze vyjádřit prostřednictvím Calhounova experi/..., jako "fázi zkázy (redukce populace)" , která je výsledkem digitálního myšlení.

Po spuštění v roce 2020 jsou dalšími klíčovými mezníky rok 2022 (plošné zprovoznění satelitního internetu) a rok 2024 ( kolonizace Měsíce/... a n ové přerozdělení /...- vznik DVS). V roce 2030 již bude vše "digitální", budu mít neomezený přístup k čisté energii a nebudu nic vlastnit.

Jak transformovat/...

Velký Reset (Zdeněk Chytra) není nic jiného, než ekonomická (korporátní socialismus, korporátní fašismus) a politická (jednotná a centralizovaná politika na vyšších místech, než je EU) přeměna globálního světa. Bankéři (defacto dnes ovládají min. západní svět) v tom hrají zásadní roli.

voda235.webnode.cz/...

Ani Trump to nezvládl, ten velký volební podvod, on byl poslední naděje, že se proti tomu dá bojovat.

V Rakousku iba 15 minutový nákup. Nová totalita.

K tomu mohu napsat jenom "achjo". A to jsem si myslela, že jsem blázen já. :-D

reset... To jste si teda dal práci s příspěvkem.A jen tak pro zajímavost.Jak to tedy podle vás všechno dopadne?

gordon
hodnocení

2x

zacina me to prudit, clovek si nemuze ani poradne nakoupit...musi se to obednavat pres internet...az to zavani tim, ze to je zamerne lidi poslat na internet aby se dali dohledat, vsechno at je zaevidovane a pod drobnohledem a postupne salamovou metodou nas donuti byt na seznamech, ktere jsou vzajeme propojeny s dalsimi seznamy. Jak v Cine. Jeste staci aby tu zavedli socialni kredit na trestani neposlusnych obcanu, kteri chteji platit pouze v hotovosti nebo cokoli jeniho co se jim znelibi.. Dokonce EU ma v planu zavest pravidelny prijem ale podmineny tim, ze clovek nebude moct nic vlastnit. Fakt to uz zacina prudit..posilky zavrene... z lidi se stane tluste, zdeprimovane lehce ovladatelne stado. A Babis tomu jde na ruku. Co se stalo se silnym Evropskym clovekem? Takhle z nej casem zbyde jen troska. To snad nechceme.

smode*

Samozřejmě projde-li v budoucnu cokoliv na způsob "základního příjmu", nastane tak čistý fašizmus, že to ještě nikdy nikdo nezapsal. Navíc jakmile bude na základním příjmu většina, bude i zbytek do té doby svobodných, samostatných a majetných v koncích neboť budou vždy přehlasováni. Nemajetní co budou na základním příjmu na něm budou doslova a do písmene životně závislí a díky tomu půjdou státní moci na ruku. A to zcela, ale zcela ve všem. Nějaký trapný nesouhlas například s vakcinací naprosto přestane existovat neboť tato část závislá na základním příjmu se stane přímým majetkem státu. Lidé budou rozděleni na ty pracující+majetné a svobodné a na nepracující+nemajetné+nesvobodné. Dva nesmiřitelné, neustále spolu zcela zbytečně bojující tábory. Vlhký sen každého diktátora *smich*

Silný evropský člověk, který klečí před černým povalečem a statisíce dalších přiváží, aby jim postoupil další části země, kde neplatí jeho zákony?

smode*
hodnocení

1x
Hezký den. Dávám covidovi čtvrtrok. ..maximálně dva ;)

vilik*
hodnocení

1x
Jste spokojen s úrovní očkování?
Tak nejsem spokojen, dnes ta zpráva, že údajně mělo být zastaveno očkování. To není pravda, a paní hejtmanka Pecková způsobila chaos.
To nebyla paní hejtmanka Pecková, to byla zpráva z ministerstva.
Já jsem jí četl.
No řeknu vám, řezal jsem se smíchem, až jsem brečel.
twitter.com/...

hodnocení

1x

Pb, ne nebojte se. Takové otázky dávat nebudu a navíc, já jsem věděla, že s Vámi se dá diskutovat, přece Vás znám z jiných rubrik a vždycky jsem si o Vás myslela, že jste člověk rozumný. Proto jsem byla překvapená Vaším názorem. A v něčem máte určitě pravdu. Já však nikdy netvrdila, že všechno co vláda dělá, je dobře. Nemají to promyšlené, protože takováto situace ve světě ještě nikdy nebyla. Všude politici tápou a dělají chyby, protože vlastně ani nevědí co mají zakázat a co ne. Tak to zkouší, prostě pokus-omyl. Kdybyste byla na jejich místě, dělala byste to samé. Já se rozhodně nikoho nechci zastávat a nějakého Babiše už vůbec ne. Ale dívám se na to střídmě a snažím se chápat ty příkazy. Ono to není stejné, jako když dáte rozkaz několika žákům ve třídě, nebo o něčem rozhodnete doma. Tady se musí rozhodovat pro miliony lidí a jak vidíte z debat jenom na této poradně, kde nás je "pár", tak každý má jiný názor, jiné potřeby a hlavně, každý si myslí, že on tomu rozumí lépe, než ti druzí. A to je ten největší "kámen úrazu". Myslím si, že nejvíc všemu škodí to, že politika je taková, že jsou také opoziční strany, které zrovna nevládnou a ty budou vždycky házet klacky pod nohy těm, co u toho "vesla" jsou a to i v případě, že by rozhodli správně. Tento druh lidí vůbec nebere ohled na lid, jde jim jenom o to, prosadit to svoje a hlavně pošpinit své rivaly. Koukněte se třeba na toho Klause. Je to státník, je to studovaný člověk, není to žádný primitiv a přesto se tak chová. Ten si nemůže zvyknout na to, že už po něm ani pes neštěkne, tak se snaží upoutat pozornost tím, že dělá naprosté hovadiny a naschvály na veřejnosti. A vůbec se nestydí a vůbec ho ani na vteřinu nenapadne, že tím svým postojem lidem škodí. A víte proč? No protože nějaké dobro lidu mu je a vždycky bylo ukradené. Sledoval pouze svůj prospěch. Klaus je psychopat a nemá sociální cítění vůbec. Je zlý a lomcuje s ním závist a zášť, proti tomu Babišovi a ke své mstě využívá obyčejné občany. Já Vám garantuji, že on, když nikde nejsou kamery, tak se chrání a možná, že ani z domu nevylézá a že si pečlivě dezinfikuje všechno, na co sáhne. Ale před kamerou bude ze sebe dělat haura, protože ví, kolik lidí s opatřeními nesouhlasí a tak jim leze do prdele. On si ten zapšklý závistivý a senilní dědek snad dokonce myslí, že by ho lidi znova zvolili. Z jeho obličeje přímo čiší, jak ho to baví a jak je spokojený že se zase o něm mluví. ptáte se, proč musí být zavřené malé obchůdky, které prodávají to samé zboží jako velké supermarkety. No právě proto, že to samé zboží můžete koupit v těch velkých obchodech, kde mají finanční a personální možnosti ohlídat třeba zrovna tu desinfikaci nákupních košů, mají tam u vchodu přípravky na ruce a mohou lépe ohlídat, jestli mají lidé roušky. Netvrdím, že v malém obchodě by to majitel neudělal také, ale už by to mohlo být benevolentnější a nemusel by to dodržovat tak důkladně. Za další je to proto, že na jednom místě toho lidé mohou nakoupit víc, teda vlastně všechno, ale v malém obchůdku jsou většinou specializovaní a nemají celý sortiment všeho. Takže by lidé museli navštívit těch obchůdků několik, než by si udělali nákup. To znamená, větší možnost přenosu nákazy. To je můj názor, netvrdím, že to tak je. Ale snažím se přemýšlet, jak bych to udělala já, kdybych měla rozhodovat. Ale nerozumím, proč jsou otevření prodejci tabáku a těch květin. Ten tabák asi proto, že tam se také kupuje denní tisk a hodně jich má teď tu zásilkovou službu "zásilkovnu", sama do jedné trafiky chodím pro balíčky. Květinářství nevím, asi to bylo tenkrát kvůli "dušičkámů, nebo předpokládají, že v takovém obchodě nikdy takový nával lidí nebude. Ale kadeřnice a podobné služby jsou jasné. Tam to nikdo neuhlídá a procento nakažení je tam vysoké. A to, že krachují i podnikatelé, to nepopírám, ale to je prostě asi v této situaci ta strašná daň, kterou si ta ohavná nemoc bude vybírat. Ale určitě to není záměr lidského tvora a už vůbec ne politika, protože ten chce nahrabat co nejvíc a když se v nějaké zemi zhroutí ekonomika, je konec všeho, protože jim se totiž ta koryta také vyprázdní. A jelikož je tohle celosvětová pandemie, tak nevím od koho si budou ty státy půjčovat, aby mohli udržet při životě své národy. Ono to totiž bude všude stejné. Nemyslete si, že to odnesou jenom hospody a drobní, nebo jiní podnikatelé pouze v Čechách. Ono je vlastně jisté jenom jedno. Zemřou miliony lidí a možná to je ten záměr, ale ne záměr nějakých politiků, ale brání se sama planeta. Už jsme ji zavšivili těma svýma vymoženostma, "výkalama" a různými svinstvy natolik, že se začala ošívat a otřásat v základech a snaží se toho přebytku otravného lidského mraveniště zbavit. Takže možná, že právě tohle je ta "Vyšší Moc".

Znám pár těch "malých" obchůdků, kde sice dostanete také to co v supermarketu, ale do některých chodím nakupovat kvůli osobnímu přístupu k zákazníkům a mají tam pár "zbytečností" které jinde nejsou .Internet? Ano, ale co kupuju za 600,-, má nejlevnější internetový obchod za 1800,- + poštovné, dodací lhůty ani nemluvím...

A v těchhle malých obchůdcích se nás nepotkávají davy...

No teda opravdu nevím, co za zázraky o polovinu levněji nakupujete v takovém malém obchůdku a kde se takový prodejce asi tak zásobuje zbožím, které je jinde dvakrát dražší a jak může teda prosperovat. A odkud to objednáváte, že máte tak dlouhé čekací lhůty. Zřejmě mluvíte o Číně a motáte to všechno dohromady. Já mám všechno, co si v Čechách objednám, do 3-4 dnů doma. Někdy i dřív. Takže si zřejmě vymýšlíte neexistující argumenty. A pak nerozumím tomu, proč dáváte do úvozovek označení "malých" obchůdků. Tak jsou to malé obchůdky, nebo nejsou. když to slovo dáte do úvozovak, tak to znamená, že se nejdená o malý obchůdek, ale je tomu nějak jinak. Tak si to napřed srovnejte v hlavě.

Jsou to "speciálky" - nářadí,elektro,různé souřástky na všechno možné. Zkušenost z tohoto týdne - v pondělí večer objednáno v "normálním" internetovém obchodě s dobrýma referencema , v úterý potvrzení objednávky,že mají skladem. Ve čtvrtek mail že zboží nemají a bude za 5 týdnů. A ceny jsou dané tím, že potřebnou věc prostě berou jako velkoobchod na sklad a nepotřebují ji 3x přeposílat s 50% marží. Ale to už je asi vysoká ekonomika ...

Bohužel obchod kde nakupuju běžně je zavřený

Nevím jak by se Vám např. v případě poruchy na kotli , tepelném čerpadle ap. líbilo čekat 5 týdnů na opravu

Jo a podle Vašich potřeb, se bude řídit celá republika, protože Vy si chodíte do malého obchůdku kupovat nějaké součástky. Takové součástky byste třeba mohl mít jako opravář v záloze. A pak, všechny tyto obchody jsou a byly vždy otevřené a prodávali všem opravářům na ŽL. A pokud nejste opravář a jste domácí kutil a ta součástka Vám chybí, tak si v této situaci jednoduše opraváře objednejte a dejte mu vydělat, když Vám tak moc jde o blaho lidu.

@suzymon

neberte to osobně ale podle Vaší reakce netušíte o čem je řeč . Ale chápu že musíte mít vždy poslední slovo jakožto osoba starší .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma coronavirus

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]