Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnání, frustrace - jsem nevděčná?

Od: adela* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, mám částečný invalidní důchod, je těžké si najít práci s mým handicapem, který nechci rozvádět. Jde o to, že jsem teď měla práci, která byla ale dotovaná úřadem práce. Byla jsem v ní skoro dva roky, teď mi skončila smlouva a už se nejspíš nebudu moct vrátit, předtím jsem se už vracela, ale teď už to prý nepůjde, nelze prý dotovat stále jednu tu samou osobu. V práci jsem byla spokojená, super kolektiv, vzali mě všichni takovou, jaká jsem, byla jsem tam šťastná... Jsem vděčná za tu zkušenost, ale teď jsem i naštvaná. Proč tam nemůžu být? Proč nemůžu dostat normální pracovní smlouvu? Podle mě je tohle manipulace s lidmi, místo pomoci hází lidem klacky pod nohy. Chápete mě někdo, nebo jsem tak hrozná, nevděčná?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

janm*
hodnocení

4x

Chápu to, dnes je taková doba oni jako "pomohou" a pak se starej oni svoje udělali mají splněno a asi je víc nezajímá a ostatní vám řeknou je to vaše chyba máte se víc snažit neumíte se prosadit... Dnes je doba že se na oko pro lidi jako něco "dělá" ale ve skutečnosti se na to se... Co teda přes ten pracák zkusit ještě nějakou chráněnou dílnu nebo něco takového, když budete mít padáka stejně zase budete na pracáku tak se jich zeptejte co máte vzhledem ke svému postižení nebo problému nebo co to je dělat ať vám poradí...

vilik*
hodnocení

1x
Víte, proč nemůžete dostat tu smlouvu? Protože ta firma nestojí o vás, ale jen o práci, kterou potřebuje, aby někdo vykonal. A když její vykonání může platit někdo jiný, například pracovní úřad, proč by zaměstnával z jeho pohledu někoho dražšího.
U nás je bohužel kultura zaměstnání taková, že prachy jsou až na prvním místě. To, jestli zaměstnanec bude spolehlivý, výkonný a navíc zapadne do kolektivu, se řeší jen tak mimochodem, a navíc až později.
Neberte si to tak, vy za tuto situaci nemůžete, troufám si říct, že většina dotovaných míst bude podobná, protože poptávku tvoří stejný druh zaměstnavatelů.

pomcruk
hodnocení

1x

Není to také o tom, že to byla pomocná ruka lidem zaregistrovaným na ÚP v začátku? Než se rozkoukají a během tohoto období si mají nalézt vhodnou práci. Proto ta doba určitá. I když víme, že to je v dnešní době velmi těžké najít vhodnou práci pro člověka s postižením.

Určitě to mnoho podnikatelů dělá pro ty dotace, vyplatí se jim to, ale i stát na tom vydělá, protože se nazaměstnaní lidé vrací do práce, získávají praxi, pracovní návyky, sebedůvěru.

Hledejte na trhu práci podobného ražení i když to nebude přesně to samé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]