Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co připravujete dětem či Vám samotným do školy na svačinu?

Od: illy odpovědí: 14 změna:
Děkuji moc za tipy ;)
(Omlouvam se,dala jsm špatnou kategorii)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

1x
Samozřejmě záleží na věku školáka. U nás je to zhruba takhle. Syn 9. třída - top 6 nejoblíbenějších a nejčastějších svačin.
1. Cheeseburger + mussli tyčinka
2. Bageta s kuřecím masem a zeleninou
3. Krabička sushi
4. Croissant s máslem a šunkou
5. Smažený řízek, chleba, okurka
6. Malá krabička cereálií Nesquik + vanilkový Müllermilch
Mě už by to lezlo krkem, on to vyžaduje víceméně furt dokola...

liska5
hodnocení

0x

Celozrnný rohlík s kefírem nebo jindy s krůtí šunkou či mozzarelou + zelenina / viz níže/

Chleba s domácí pomazánkou /vajíčkovou, z tofu, sýrovou- třeba z nivy, rybí, škvarkovou../ + papriku, ředkvičky, srdíčko salátu, rajče, mrkev

Jogurt a pečivo.

Někdy stačí jen křížaly.

Já si brávám rybí konzervu typu Herinky v nějaké omáčce, Tuňákový salát, a přikusuji sezamový kneckebrott

Nebo hummus s různým kořením a dalamánek+ zeleninu

Často si vyrábím do zásoby krabičky a v nich střídavě kaši např.z pohanky, ov. vloček, quinoi, jáhel - ty povařím a doplním lámanými ořechy, rozinkami, suš. švestkami, fíky, datlemi, skořicí a nakonec vmíchám sojový nápoj.

A většinou jen vodu. Máme tu dobrou.

liska5

Nedělá mi problém sníst studené jídlo, jako smažený květák, rizoto, žemlovku s jablky, palačinku s čímkoliv.

Někdy v zoufalství vezmu sterilovaný hrášek v plechovce nebo ovocnou přesnídávku pro dětičky.

Na ovoce jsem zapomněla. To se dá všechno.

hodnocení

0x

Celozrnný chleba + sýr/tvaroh/riccota/cottage + kajenský pepř/kopr + zelenina/ovoce/raw tyčka

liska5

Elisko24, a což zelený pepř sterilovaný? Mňam..

Ten neznám a po googlení, co to je, jsem to ani nikde neviděla. Díky za tip :)

liska5

Aha, to se asi musí napsat ve slaném nálevu. Není tvrdý ani příliš pálivý a správně pepřově voní. Ten si naaranžuju na chleba se sýrem. Balada...Ta voda se dá použít do omáček...

Děkuji, myslela jsem, že jsem to neviděla nikde v obchodě, na internetu jsem to našla.

liska5

V obchodech jsou, a léta. Kdo má rád zelený pepř, tak už si našel svoje. Jen to jsou malé skleničky a bývají, stejně jako třeba kapari /capperi/ i v kyselém nálevu. Většinou někde u hořčic, papriček a Moravanky...

Tohle je sice obrázek ze starší akce v Albertu, ale aspoň abyste viděla jak vypadá

Co připravujete dětem či Vám samotným do školy na svačinu?
25.01.21 20:02

Děkuju

liska5

Dnes jsem zelený pepř ve vinném octě Grüner Pfeffer mit Weinessig koupila v BILLE. Tenhle mne docela zklamal. Nejenže málo zelenej, ale ani není tak chutnej...Je hodně podobnej tomu na obrázku. Stejná sklenička i barva kuliček...Jen viněta jiná. To bude od stejného zdroje.

Nejlepší je čerstvý, ale ten se dá u nás sehnat pouze v Sapě v Praze. A také ho nemají vždy. Já jsem ho kupovala kdysi v cizině běžně. Ten v nálevu je dobrý, ale není nad ten čerstvý. Ale pro děti to teda není a také to není pro každého, protože to není obvyklé koření.

lidus*
hodnocení

0x

Ovoce a zelenina která právě je, domácí paštika nebo pomazánka a pečivo, domácí štrůdl nebo koláčky. Té mladší šumku, té starší místo šumky sýr-Goudu nebo ty copánky a parenicu (sýry z Lídlu). Pití voda se sirupem. Holky jsou 1 a 5tř.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]