Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za 16 let asteroid zničí evropu-co teď?

Od: vanasi® odpovědí: 37 změna:
Proč to nikdo neřeší?Nebo to bude jako ve filmu greenland,kde jdou do bunkrů jen vyvolení?Co si všichni počnem?Na inetu si přečtěte odborné studie a na youtube jsou již simulace.Jmenuje se apophis a už ho viději na teleskopech a spadne někam do Paříže.Ach jo,co jen dělat?

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zatím poslední plánovaný konc světa způsobili Mayové tím že jim došly hliněné destičky

hodnocení

1x

@vanasi - Ach jo,co jen dělat?

Hlavně nezapomenout respirátor *smich2*

lidus*
hodnocení

1x

Co si počnu budu řešit až to příjde a budu-li na světě. Ach jo, já mám úplně jiné starosti.

nox®
hodnocení

1x

Alespoň už nebude třeba nouzový stav.

hodnocení

1x

Kdepak to psali? V Blesku?

Vědí, že za 16 let to spadne u Paříže. Aha? Tak to jo. To mají hodně dobře všechno propočítaný, vid. Ale neboj, pokud to bude větší šutr, tak to lehce vezme celý svět, nejen Evropu.

hanes*
Přesně tak. Zatím asi ani neví, zda se k Zemi skutečně přiblíží. Rozhodná doba nastane v roce 2029, viz. moje odpověď níže.
I po roce 2029 bude případně docházet ke korekci dráhy. Ale už by se místo dopadu odhadnout dalo, byť v rozsahu Evropa, Asie, Amerika. Přesně se trefit na kontinent nebo dokonce město bude možné až velmi těsně před dopadem.
No a nebo si jej Země k sobě vůbec nepřitáhne a budeme muset čekat na jiný konec světa :)

charli
hodnocení

1x

Každý rok mine Zemi nějaký asteroid, nebo i více. A také se o nich předpokládalo, že mohou naši planetu zasáhnout. A ten za 16 let - nikdo ještě nemůže vědět, jak se asteroid zachová, dokonce, že spadne na Paříž. To bude nějaké strašení.

hodnocení

1x
Měla jsem kamaráda, který se připravoval na apokalypsu v roce 2000 a mluvil o tom, že jestli Zem nezanikne teď, kdyby se podařilo... Tak se připraví na tu co ale přijde určitě. A to v roce 2012. Vidíte. Já jsem přežila už dvě apokalypsy.
O apokalypsách mluvili i v televizi. Takové hrozby nejsou úplně výjimečné. To by člověk musel žít pořád ve strachu, "co kdyby".

hodnocení

Asteroid o šířce asi čtyř fotbalových hřišť by mohl 13. dubna 2036 narazit do Země a zabít milióny lidí, uvedli ruští vědci. Následky by byly katastrofické.!Toto je odborný článek,a jsou tam další,na inetu,je to vážná věc!

Vidím to na vadnou elektrónku v centrálním počítači

Kde je jaký odborný článek? Odkaz by nebyl?

A fotbalové hřiště se míní na šířku, nebo na délku? Ono to může dělat v součtu klidně rozdíl až 100 metrů.

Možná by poradil CHOCHOLOUŠEK.

hanes*
Kdyby to bylo opačně a padalo na nás fotbalové hřiště o velikosti asterodiu, tak bych byl asi nervózní víc :)

hodnocení

Prosím Vás,zadejte si do google -asteroid aphophis evropa 2036 - a hned Vám vyjede mnoho odborných článků a to samý na youtube na videa.Toto je velice vážná věc.Já se toho moc bojím a přemýšlím,že se odstěhuji na floridu na druhou stranu planety,jiný řešení nevidím,tady začne rozklad jako v seriálech - rabování,gangy,násilí,chaos atd.

Už jsem si to dávno našel. Neboj. Ale nikde se nepíše, že to opravdu spadne. Může se to stát již v roce 2029, To bude navíc v pátek třináctýho. Peklo.

Jen si nejsem jistej, že ti stěhování na Floridu nějak pomůže. Prohlídni si odhadovaný dopadový sektor. Začíná v Rusku, jde přes Tichý oceán ke střední Americe a přes Atlantik až k Evropě. Spadnout to může kdekoliv.

Navíc, jak jsem psal, i kdyby to spadlo v Evropě, zasažená bude i Florida. Ne tolik, ale bude. Ostatně, klidně může něco přilétnout třeba příští rok. Tak si nalej něco dobrýho...třeba Hennessy a hned je ten svět veselejší.

Za 16 let asteroid zničí evropu-co teď?
Já se odstěhovat na Floridu, tak na 100% bouchne supervulkán v yelloustounu a Florida se uthrne a potopí. To je taky jeden z důvodů proč si nechám zajít chuť na koupi baráku na Sicílii za jedno euro. Kdybych do něj nasypal veškeré úspory tak tyden po kolaudaci bouchne Vesuv :)
dejv111*

Teď jsem mu to chtěl Totaku napsat, že Floridou si nepomůže, protože Yellowstone... *smich* Vanasi, neukryjete se nikde, možná někde v noře s dočasnými zásobami, ale ty vám jednou stejně dojdou. Za mě radím, neřešte to, nic teď stejně nevyřešíte a jen si ubíráte strachem roky života, stejně jako ti, co se přehnaně bojí koronáče, místo aby připustili, že tu prostě je a že se s ním akorát všici musíme naučit žít jako se chřipkou ( i když... co to je chřipka, že... ta už vlastně neexistuje, všechno je prostě koroňa a basta...:-D)

@totak Vesuv je v pohodě, ale kdyby na Sicílii bouchla Etna... :)

Itálie není moje oblíbená turistická destinace jak jsi jistě poznal :) Ale na omluvu mi budiž přiznáno, že pokud je skutečně pod Vesuvem supervulkán tak stejně bude na Sicílii zatracene horko. Aspoň do doby než popílek v atmosféře zastíní slunce a spustí další dobu ledovou.

jirik50*
hodnocení

0x

tady ta rubrika je super *smich*, asteroid, VELKÝ RESET a podobné, fakt zábava číst, jaké mají lidi starosti *smich*

lidus*

Hlavně že *smich*se bavíte. Možná vaše heslo je: když elektřina svítí a plyn hoří jasným plamenem, nic zvláštního se neděje. Já o věcech přemýšlím, snažím se číst mezi řádky, o Velkém resetu jsem slyšela dnes v parlamentu ČR. Asteroid, jasně i ten sem kdykoli může spadnout, stát se může cokoli.

jirik50*

bavím se, protože toto ovlivnit nemohu. A představte si, že bych i bez plynu a elektřiny přežil. Ti dnešní mladí ne, já bych to myslím zvládnul

dejv111*

Tak velkému resetu se možná globálně zabránit nedá, ale lidé se můžou nějakým způsobem připravit na disent proti tomu, co se pod velkým resetem skrývá. Čech (Slovan) si vždycky nějak poradil a přežil. :) Nějací Švábové si můžou vymyslet třeba tucet resetů, ale na Čecháčkovství a Švejkovství se těžko dá vyzrát! *smich* A to snad bude naše záchrana. :) Ale asi to bude platit spíše o starší generaci, dnešní mládeží si nejsem tak jistý. Viz dceru, co v USA nahlásila vlastní rodiče, že byli na pro - Trumpovské akci - šílené... Nebyla náhodou jedna scéna ve filmu 1984 jak synek (ideologicky zpracovaný) nahlásil vlastní matku straně, protože udělala jakýsi přestupek? Kdo by tenkrát řekl, že se něco takového jednou bude dít a nebude to ve filmu...

@dejv111 - Hrdinu/udavače Pavlíka Morozova znáte? ;) Všechno už tu bylo.

dejv111*

Neznám babičko, kdo to byl?:) Jsem narozen dva roky před sameťákem... :)

Tak si počtěte cs.wikipedia.org/...

dejv111*

No jo babičko, ale jak tak čtu, je tam více verzí, jak to asi bylo... Takže babo raď, co bylo skutečné. :)

Ale to o té americké dívence platí taky - asi nebudete mít relevantní informace jak to bylo.

hodnocení

0x

Já to mám již napsané v kalendáři, a jedu zrovna na dovolenou. Jen nevím, zdali mám jet na západ, či na východ. Kdo mi poradí?

Jel bych na sever. Ale ne moc.
Jdu na sever, pořád jdu na sever. A už jdu na jih.

hodnocení

0x

Tys asi nebyl na světě, když se přecházelo z roku 1999 na rok 2000?

To taky měl nastat konec světa. A jediný co se stalo bylo to, že jsme začali psát dvojku na záčátku letopočtu.

Některé staré počítače se pro jistotu vypnuly a po novém roce se zase zapnuly a taky fungovaly dál.

"Proč to nikdo neřeší?" Myslím si, že na to stačíš bohatě ty sám. Víc pozornosti by bylo plýtváním drahocenného času.

hodnocení

0x

Třeba ho odstřelí jako v amerických sci-fi.

72mona
hodnocení

0x
Jakoukoliv zaručenou zprávou, která obsahuje slova "BY MOHL", se nemá cenu zabývat. Když budu přecházet silnici, tak "BY MĚ MOHLO" srazit auto. M.

hodnocení

0x

Co dělat? Nic. Nezabývat se kravinami, které si vymýšlí nudící se jednotlivci. Připomínáte mi mou tetu, která kdysi velmi ráda četla sci-fi a diskuze s ní, jak by to dopadlo, kdyby se sem dostali ufouni, byly opravdu výživné. Nakonec zemřela celkem mladá, ufouni tu dodnes nic neudělali a na zlikvidování lidstva stačí pár důležitývh hlupáků.

anonym5987
hodnocení

0x

Co bychom s tím my lidi měli dělat? Jsou prostě věci, kterým zabránit nejde.

Stejný případ byl i v roce 2012 - "Měl skončit svět zasažením asteroidu"

To stejné bylo i někdy kolem roku 2015 kdy měl Zemi zníčit asteroid a takhle bych mohla psát pořád dokola. Jednoduše je dobré se s tím nezabývat nevím co na to napsat...

hodnocení

0x

Za prvé-pokud by asteroid zničil evropu,pak by to odnesl celý svět! Podívejte se třeba na tzv Tunguzský meteorit-byl to jen (snad malý kousek) a jakou neplechu dokázal!

Za druhé ,proč to nikdo neřeší? Protože to NEMÁ řešení.

Za třetí co dělat? Nic nebo se rovnou můžetejít zahrabat dozemě, zastřelit se,utopit,nebo což je nejleopší nedělat opravdu NIC,pže s tím stejně nic nesvedete!

hanes*
hodnocení

0x
Šance je asi 250 000 ku 1 :) navíc už v roce 2029 se dozvíte, zda nás mine nebo trefí. To je totiž rozhodující datum, kdy asteroid dorazí k tzv. klíčové dírce. Pokud ji proletí, tak se může natočit k zemi. Pokud ji mine, tak poletí dál vesmírem.
To je jen hodně laická a jednoduchá odpověď, ale pokud Vás problematika zajímá, tak si přečtěte více. Faktorů, které ovlivňují dráhu a popřípadě i dopad tělesa na zemi je obrovské množství.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]