Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dron co nás špehuje - co dělat

Od: kzoul odpovědí: 24 změna:
Bylo by to normální, kdyby dron třeba prolétl nad naším domem ve dne jednou za čas, ale že nad námi každý den už delší dobu krouží dron, a ještě k tomu o půlnoci nebo v pět ráno? To už asi normální není. Nevíte co by se s tím dalo dělat? Nebo nějaké odhady proč to ten někdo dělá? Určitě to není náhoda nebo nějaký vtipálek či dítě nebo nějaký nadšenec z létání. Bydlíme v ulici se sousedy, žádné pole přímo u nás. Děkuji za radu

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pokud Vám nad Vaším domem stále lítá dron, volejte policii, páč to nemůže.

doplněno 23.01.21 17:27:

se svým dronem skutečně nesmíte létat v bezprostřední blízkosti budov a osob

i zákaz létání v noci.

nesmíte létat ani nad pozemními komunikacemi

zdroj: alza.cz/...

Myslím, že je omezení létání v blízkosti nezúčastněných osob, ne budov. Pokud tazatel nemá dům v bezletové zóně, může být létání v jeho blízkosti možná nevhodné, ale ne zakázané.

Myslím, že je omezení létání v blízkosti nezúčastněných osob, ne budov.
Já i mslím, že nikoliv, páč nejdříve musí vzlétnout nad budovy, aby tam viděl lidi a zjistil, že tam nesmí? To je již pozdě. Mimo zrpavodajců, nesmí nad budovy.

Nebudu se přetlačovat. V odkazu je školicí text pro uchazeče o pilotní průkaz na drony.
caa.cz/...
Drony třídy C2 (do 4 kg) lze provozovat v podkategorii A2, což znamená v urbanistickém prostředí, nicméně musíte dodržovat bezpečnou vzdálenost od nezapojených osob. Pravidlo je, že tato minimální vzdálenost by měla být rovna výšce, ve které dron právě letí.

Ovšem musí mít na to "papíry". A pokud na to má "papíry", nebude někomu létat nad barákem bez jeho vědomí. Pokud nejde o ozbrojenou složku ..

Tak předně, by chtělo si nastudovat pravidla a ne fabulovat zvratky nějaké alzy. Dále jsem zde neviděl nic, co by napovídalo, o jakou kategorii dronu se jedná a tak nelze říci, co smí, nebo nesmí. Určitě je špatně let v noci, ale mám pochyby, že ve skutečnosti s tím dronem létá v noci někomu nad pozemkem a to ještě pravidelně. Nevím co by asi tak na kameru natočil a orientace podle pozičních světýlek mu moc prostoru pro pohyb neposkytuje.

Může létat s dronem, když na něj přímo nevidí? Může létat v noci?

Určitě je špatně let v noci, ale mám pochyby, že ve skutečnosti s tím dronem létá v noci někomu nad pozemkem a to ještě pravidelně. Nevím co by asi tak na kameru natočil a orientace podle pozičních světýlek mu moc prostoru pro pohyb neposkytuje.Nevím, zda je problém s chápáním psaného textu.

Může létat s dronem, pokud na něj vidí. Pro létání v noci mají drony světýlka.
(btw. v tom odkazu na alza.cz je velké množství nepravd a dezinformací)

jethro,předpisy nedovolují létat za tmy, na druhou stranu v otevřené kategorii v kategorii C0, podkategorii A1 je zakázáno létat nad shromážděními osob a v zakázaných prostorech. Přelet nad zástavbou a osobami možný je.

hodnocení

5x

Jak uvedeno, volat policii, zvláště "o půlnoci nebo v pět ráno" a hlavně opakovaně, klidně s tím, že se cítíte ohrožen a trvejte na zápisu o oznámení, v ktrém bude uvedeno, že žádáte vyrozumění o tom, s jakým výsledkem bylo prošetřeno. Policie to musí do 30 dnů udělat.

Jelikož se nejedná ani o přestupek, policie to řešit nebude.

Domnívám se, že by se mohlo jednat o přestupek podle

z. č. 251/2016 Sb.o některých přestupcích

§ 7 Přestupky proti občanskému soužití

(1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že

c) úmyslně naruší občanské soužití tak, že

3. se vůči jinému dopustí schválnosti,

I když se může zdát, že "poletování" znaky přestupku nevykazuje, jeho následek (znepříjemňování života, možné zastrašování) a okolnosti (denní, respektive noční doba) svědčí o tom, že důvody tohoto jednání zřejmě legitimní nebudou.

Možná létá v noční době právě proto, aby nikoho nerušil a neznepokojoval.

hodnocení

3x
Ja bych si pořídil vzduchovku a sundal ho z oblohy
Ale to mi asi mnozí tu neschválí

dáble, ale já se netrefím do stodoly, co když tazatel je na tom stejně jako já?

kzoul
hodnocení

O půlnoci se vzduchovkou střílet po dronu, to je větší šance že si tu pušku vemu obráceně a trefim sebe :D

K zoul v tom případě je třeba se Vás zeptat a najíte se sám? A normálně?Asi jen s pomocí druhéhio,ale pak nechápu jak píšete na klávesnici PC !

jirik50*

brokovnice to jistí, i po tmě :-D

tampa*
hodnocení

2x
Určitě pořiďte několik video záznamů a pak se obraťte i s důkazy na Policii

motak
hodnocení

1x
Co si myslíte, že ten dron o pulnoci jako vyspehuje? Nejste trochu paranoidní?

hodnocení

1x

V prvním kole volejte podle rad policii. Až PČR skončí šetření,dejte vědět,jak to dopadlo,dost mě to zajímá. Osobně si myslím,že to odloží. A potom drona sestřelte podle ďábla,jen upravenou vzduchovkou... Ďáblovi dávám bod.:-D . A ještě,při troše štěstí to je dron,v horším případě Raptor a ten by mohl palbu opětovat. Nepoužíváte při telefonování výrazy jako - atentát,bomba,Babiš,aláh a.p.?*smich**ua*

hodnocení

1x

A vy o půlnoci nebo v pět ráno nespíte?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]