Nejste přihlášen/a.
Tak jsem si myslel, že už mě nic nepřekvapí . Opět jsem se mýlil. Tohle před chvílí zedník vysekal ze zdi
. Ta modrá (a kousek černá) licna byla jen tak volně zasádrovaná ve zdi. Druhý konec byl připojený (přivázaný) pod vypínačem na světelný okruh.
Jo - a když tady napíšu, že by do elektroinstalace neměl šťourat nikdo bez náležité kvalifikace, pustí se do mě horda laiků, kteří si myslí, že se na tom nedá nic zkazit. Totéž si zřejmě myslel i onen pan inženýr, profesor na VŠ strojní.
Nebylo. Je to přesně ve stavu, jak to bylo v provozu. Pachatele jsem osobně znal, byl to jinak velmi šikovný strojní inženýr. S elektrikou si ale holt moc nerozuměl . Těch čuňáren v jeho bytě bylo víc, včetně několika vrstvami přetapetovaných krabic. Dokonce to málem přizabilo instalatéra, který ve vedlejším bytě v podlaze přeříznul litinovou odpadní trubku. Ukázalo se, že přes ní měl pan inženýr uzeměnou automatickou pračku, která měla fázi na kostře. Díky gumové odpadní hadici a relativně malé vodivosti vody to 16A jistič udržel (chránič nebyl). Za to ale on přímo nemohl, to pro změnu spáchala "odborná firma" (která měla tu drzost po mě chtít kladnou recenzi) při rekonstrukci hlavního domovního rozvodu, když nerozeznala hnědou fázi od méně hnědého nuláku (původní starý "hadrový" rozvod po bytě). Pozoruhodné je, že to prošlo revizí (dělala ta samá firma). Přišel jsem na to až když mě sekl přes prsty vodovodní kohoutek v kuchyni.
Nádhera.Ta dvojzásuvka pod tapetou - dyzajnovka jaxviňa,to si pořídím.... Mmchdm,fázi měl vpravo anebo proč tam je ta páska přes šroubek? Elektrikáře netřeba,šikovný kutil si poradil a určitě to nějak fungovalo...
Chtěl bych vidět výraz toho instalatéra,co dostal šlehu od odpadu...
Gumídku,Vám nějaký hodinový manžel něco provedl? Za krátkou dobu už druhá jedovatá poznámka..
Kdyby mi nebylo stydno, pořádal bych exkurze k tchánovi na chalupu. Tam je obdobných skvostů nepočítaně. Původní elektroinstalace se v některých místech doslova sype pod rukama. To je stářím. Část je provedená v mědi a část v hliníku, ale takovým podivným způsobem. Buď to bylo co dům dal nebo a to spíš si původní majitel zaplatil za měď a ta skončila valnou většinou jinde. A do toho přišel brouk Pytlík a začal tvořit. To, co je tady k vidění jako odstrašující případ, je tam běžný standard. Soustavy vzájemně propletených kabelů pro jistotu přivázaných kusem drátu ke kovovému vodovodnímu potrubí, sporák jedoucí na 2 fáze - jedna fáze někde po cestě zmizela. Zásuvka v garáži bez krytu a bez kolíku.
Vyhořela mu Nautila, byl bez vody. Tak jsem připojoval novou - krabice s krytím IP67 už nějak nefungovala, asi do ní "trochu" teklo - pro zvýšení bezpečnosti zabalená v igelitovém pytlíku plném vody - ve studni, 22 metrů nad hladinou. Dokonalá past. Jak jsem tam vlezl (jistič v baráku shozený), chytil jsem se trubky a dostal ránu. Takže ven, všechno povypínat, poučit tchána a zpět do studny. V klidu jsem si všechno zapojil a lezu ven. Opět jsem si sáhnul na trubku a opět dostal ránu. Ze studny jsem nevylezl, ale doslova vyletěl. Dostal takovejch jmen, že se to nedá publikovat. Když mi došly slova, tak mi s klidem imbecila povídá - no, ale už vím, kde to probíjí. A tohle chodí mezi normálními lidmi, má občanku, řidičák, volební právo a nikdo tomu nemůže zabránit, aby se to hrabalo v elektřině.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.