Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prima snížila rozlišení obrazu

Od: alan25 odpovědí: 22 změna:
Prima snížila rozlišení obrazu v dvbt2 na 1280.-720p co na to diváci říkají? .

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

2x

Já osobně s ohledem na programovou skladbu Primy vnímám nižší rozlišení jako ten nejmenší problém. Ta stanice je jednak odkladištěm lidí, které už jinde nechtěli a když vidím některý reportáže, připadají mi jak zpravodajství regionální TV z konce devadesátek. O úrovni pořadů z kategorie C a horší, už snad není třeba dodávat nic...

hodnocení

0x

A co se na tm změnilo, já ncí nepozoruju

smode*
hodnocení

0x

Hezký den. To už mě nechává naprosto klidným. Po tom co si dovolila už před lety například ČT s přívlastkem "HD" u svého loga u některých pořadů a prošlo to je v rámci termínu "rozlišení" možné naprosto vše. Vrcholem bylo zobrazení "HD" třeba u Četnických humoresek které nikdy nebyly, nejsou a nikdy nebudou už z principu HD a to ani 720p. Byly natočeny na staré SD kamery Sony s klasikou 720x576 pixelů (tedy něco kolem 0,5 megapixelu). Dnes většina diskutujících na internetu bohužel nerozumí ani pojmu "rozlišení".

razman
hodnocení

0x

Co myslíte,jaké rozlišení mají třeba německé TV vysílané přes satelit,o kterém se tvrdí,že je to doposud nejlepší kvalita obrazu a zvuku,který může být divákovi naservirován?

Prima snížila rozlišení obrazu
Prima snížila rozlišení obrazu #2
daniela1

A kdo tvrdí, že je to doposud nejlepší kvalita obrazu a zvuku, který může být divákovi naservírován? ;)

razman

Často to tvrdí jak odborníci,kteří se zabývají příjmem TV,tak také různí spokojení uživatelé :)

daniela1

Jo takhle.. No, dřív to asi byla pravda, dnes už ne. V pozemním vysílání jsou ty samé programy 1920x1080. :)

razman

Rozpoznáte okem rozdíl mezi 1280x720 a 1920x1080 na běžném televizoru při běžné,respektivě doporučované sledovací vzdálenosti?Myslíte si,že rozlišení videa je jediný důležitý údaj,který určuje obrazovou kvalitu videa?

Děkuji za případnou odpověď předem :)

daniela1

No, já vím, na čem všem záleží kvalita videa, ale v běžných poměrech to je takové nejjednodušší měřítko. Kromě nějakých nestandardních pokusů ta přímá úměra platí.

A jako odpověď na otázku, ano, pohledem poznám rozdíl mezi satelitním a pozemním ZDF nebo Das Erste. ;)

razman

Vaše jednoznačná odpověď je hodna moudrosti krále Šalamouna *alene*

alan25
hodnocení

Ano, Prima je odpadová trubka kanalizační stoky... A celý jejich povedený dvbt2 je hrůza...dívejte se na programy ČT a máte klid..
cechzit

Bruselem naordinovaný "klid na práci"? To tu už bylo, akorát že z Moskvy.

hodnocení

0x

To mi připomnělo, jak jsme jednou o prázdninách v devětašedesátém koukali na přímý přenos v příšerné kvalitě. Černobílý na mrňavé televizi a ve tři čtvrtě na čtyři ráno. Rozmazaný chlap tam seskočil s poslední šprušle žebříku. A říkal něco o malém kroku a velkém skoku.

Od té doby tak nějak vím, že na rozlišení zas až tak nezáleží ..

joudic*
hodnocení

0x
jsem odkojeny na videokazetach z pujcovny a televizich velikosti mrazaku, kde u nekterych programu mezi zrnenim (kdyz se clovek dobre soustredil a mel zhasnuto) matne prosvitaly postavy lidi, cili mam stejny zazitek i z filmu Gravity natocenym v kine na telefon nebo nejakou kalkulacku jako kdyby to bylo 4k ;)

alan25
hodnocení

Tedy tady jsou omezenci...
daniela1

Spíš jiná skupina lidí, než je cílová skupina otázky. ;)

Takovým divákům, kteří jsou tady, to bude jedno. Stejná změna ale vyvolá v jiné skupině menší revoluci, co že si to dovolili, nevysílat v FHD. A já chápu obě skupiny, protože na televizi obecně se moc nedívám, na Primu ještě méně. Zároveň nechápu, proč se vysílá takového "odpadu" v nízkém rozlišení a třeba alespoň zprávy (nebo třeba celý kanál CNN Prima News?) nejsou ve 4K, když už většinu dne běží dvacet let staré americké seriály, kterým to vysoké rozlišení logicky chybí. :-D

alan25
hodnocení

0x
Je to jedna velká žumpa ! . Včetně ČRa a DB !. Hrabat a nabizet odpadní fekální kvalitu ! .
razman

Nabídka převyšuje poptávku,zákon tržního hospodářství v celé své kráse,jen to neříkejte lidem,kterým je takový byznys denním chlebem :)

zkontrolui
hodnocení

0x

Snížili? Z jak "vysokého rozlišení?

U mě to běží na dokonce předpotopních 540p.

zkontrolui

Musím přiznat, že rozlišení zvýšili. Nyní je to těch 1280.720 . Nova stále 544p

jofa*
hodnocení

0x

Je to jednoduchý. V HD vysílat vyžaduje obrovský datový tok a tv se uchylují k šetření, protože u sat. společností se za datový tok platí. A když nemusí tak uberou. Před léty na satelitu běžné. Olympijské hry a podobné programy, které navíc přebírají jiné tv si to nedovolí. Jen tam dali košíkovou Kotěhůlky- Dolní Horní, tak šel obraz kvalitou podobraz. Takže kde nemusí, tam to okradou, stejně jako snížíli výkon vysílačů. Prostě šetří kde se dá.

razman

Kdo Vám řekl,že HD vyžaduje obrovský datový tok? Porovnejte si video v HD z Youtube s uvedeným obrázkem německého satelitního vysílání,který je v mém prvním komentáři.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]