Vždy jsem si říkala že ne, protože jsem vždy byla jeden z mála lidí co při každém výletů (např. 14 denním) si nezapl wifi a nebyl na soc. sítích a celkově téměř vůbec na telefonu. Jenže když jsem doma a mám k tomu přístup, tak si nemůžu pomoct. Chtěla bych dělat něco jiného, ale i tak zapnu YT, tiktok atd. A i když to odinstaluju, tak potom stáhnu. Je to klasická závislost. Jako když si člověk dá tu drogu, a pak je v klidu. Taky se cítím víc v klidu a v pohodě. Rozhodně si kvůli tomu nebudu kupovat nějaký tlačítkový telefon, raději bych to vyřešila normálně. Neberte to tak, že prostě ho dej pryč. Je to jako závislost na drogách. Jen je těžší, že to mám často při ruce. Jak se toho zbavit? Ztrácím tak zbytečně svůj čas
Proč se tooho potřebujete zbavit? Překáží vám to nějak v životě nebo v práci? Jestli máte na sociální sítě čas, tak na nich buďte. Jsou mnohem horší způsoby, jak zabíjet čas (ale i lepší).
kkour
Protože je to závislost. Není to zdraví a nedělám to co mám. Reálně si to představte jako normální závislost i s tím pocitem uspokojení. A bez toho člověk furt musí k tomu obíhat atd.
Nemusí to být závislost. Třeba jen děláte, co vás baví.
kkour
:oooo Víte o tom že většina závislostí začíná z toho, že vás "baví"? Píchat si asi toho člověka taky bavilo, když začal a teď ho baví ten stav, takže je nucenej. Achjo
liska5
Pak si to teda dovolit jen v určitém časovém období. Myslím třeba mezi 18. a 20.h, abyste na tom nevisela celý den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.