Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úroveň zpravodajství

Od: amper® odpovědí: 20 změna:

To, že v titulcích zpráv ve zpravodajství všech našich televizních stanic jsou do nebe volající hrubky je záležitost všeobecně známá a zde v různých variantách probíraná. To, že reportéři ve snaze o senzaci plácají páté přes deváté je smutný fakt. Ale, ač se jedná o zcela smutnou zprávu, tohle mě šokovalo a zároveň pobavilo:

...bylo na palubě 56 lidí včetně sedmi dětí a šest členů posádky, některé zdroje však informovaly dokonce o 62 lidech v letadle.

novinky.cz/...

Originál text (DPA):The aircraft was carrying 56 passengers, including seven children and six crew members,

Takže pan redaktor v překladu dospěl k závěru, že člen posádky není člověk a na základě této skutečnosti pochybuje o pravdivosti tvrzení že 56+6=62

Tohle nevymyslíš *zed*. Potom se můžeme divit, že mladší generace, přejímající zkušenosti a vědomosti pouze z internetu a okrajově z televize, hloupne.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prikld1
hodnocení

2x

Třeba ČT v jednom kuse uvádí reportáže jak kdo současná pravidla obechcal. Třeba teď hory, lanovka není vlek a nebo trhy nejsou Farmářské trhy. Ani jedna reportáž kde si zjednali pořádek

Pořádek nedělá vláda, alo Obce. Pokud se STAN a Rakušan bude starat o Tchajvan místo o Obce tak to lepší nebude. Běda tito ve vládě. Jistěže mnohým to vyhovuje, že ve své Obci pro ně zákon neplatí a nikdo jim nedá pokutu za odpady, za stání na chodníku, na městské trávě. Přespolní takové štěstí nemá. A tenhle bordel ještě média podporují. Každý šprt je dobrý pokud má znemožnit vládu, jak to dělá blbě. Jenže vláda bez rozumných lidí nezvládne nic. Výsledek je, že krematoria nestíhají.

Už se paktují Piráti a STAN. Běda nám. Ikdyž mnozí volnou marihuanu možná přivítají.

ben®

prikld1 - proč píšete slovo obec s velkým O? Jste zde špatným příkladem naší mládeži .

prikld1

Jako synonymum názvu všech obcí

Myslím že mládež má jiné starosti. Třeba tu marjánku. Tohle je jim u pr...

motak
Necpete všude vase psychické problémy se starosty.
prikld1

Kdyby je zajímaly o problémy běžných lidi, dbali na pořádek a zákonnost, tak žádný problém. Většinou se ale chlubí, jak zřídí golfové hriště

A Motáčku. Na konci tvé dlouhé věty by mělo být co? Tvá tečka, nebo tohle ! , nebo snad?

motak
Napsal jsem tam tečku.
jezevec*

Ježíšmarjá, co máte furt s tou marihuanou? To je jako pořád kvůli těm Bartošovým dredům? Já fakt žasnu. Žijeme v republice, jejíž prezident byl opakovaně soudem uznán za lháře, premiér je trestně stíhán, v parlamentu sedí řada bývalých členů zločinecké organizace, exšéf hradního protokolu šňupal v pracovní době lajny koksu a leštil si candáta pod stolem, ale největším problémem jsou diskuze o legalizaci marihuany? Když čtu ty bláboly o tom, jak se někdo bude starat o Tchaj-wan místo obcí, jak pro někoho neplatí zákony v obci a jak důsledkem nerozumnosti lidí jsou přeplněná krematoria, tak mám pocit, že jejich autor jede na něčem daleko brutálnějším...

007cz
09.01.21 21:45

*smich**smich**smich**palec2*

prikld1

Jezevče jistě patříš mezi ty co vědí, že všichni ostatní to dělají špatně, ale ty by jsi to dělal lépe. Je možná, že nějaká pravidla nejsou nejlepší, možná dokonce špatná. Ovšem pravidla jsou od toho, aby se dodržovala. Pochopitelně je možno je změnit. To není nic nového. Všechno se vyvíjí. A každý důsledek má svoji příčinu. Pokud na to tvůj mozeček stačí, tak se nám pochlub kde je ten zakopaný pes.

donpapa

@jezevec Skvělé! "Svědkové Notorika" stejně nepochopí, ale pobavil jste. Diķy moc. *smich**smich2**palec*

jezevec*

prikld1 : Pravidla jsou od toho, aby se dodržovala. To nikdo nezpochybňuje. Problém nastává ve chvíli, kdy vláda pravidla nastaví tak, že jsou šikanózní, omezující nad rámec nutné potřeby a ve svém důsledku likvidační. Ten zmíněný zakopaný pes je v tom, že ovce na sobě nechají dříví štípat a kdyby teď nějakej ušatec v telce prohlásil, že se zakazuje jezdit do hor, protože tam lidé překvapivě chodí na vycházky, sáňkují a bobují, když jinou možnost sportovního vyžití nemají, tak mu některé z těch oveček ještě zatleskají. A až zítra pojedou přecpanou tramají do práce, ještě těm 150 spolucestujícím v jednom voze pochvalně sdělí, že je ten ušatec skvělej, protože zabránil tomu, aby se na jednom místě shlukovalo hodně lidí. Mimochodem, až budeš příště poukazovat na to, že mozeček někoho jiného není úplně výkonný, vzpomeň si na svoji učitelku češtiny z páté třídy základní školy. Ta by tě zfackovala ještě dnes, ty mozečku...*smich*

hodnocení

1x

Je to tak. Navíc se lže. Když zemřel ten ekonom Mejstřík, tak celý den běželo na ČT 24, že zemřel na virouše. Ovšem ve skutečnosti měl rakovinu slinivky v posledním stadiu. Bylo mu 68. Spousta důchodců nemá čas vyhledávat na netu, jak to bylo. Za mě je to šíření poplašné zprávy. A to je jen vrchol ledovce.

jofa*

Není pravda. Sledoval jsem celý den zpravodajství a hledal jsem ve zprávě zdali v tom má "prsty" covid. Co jsem viděl já, nikdy to tam nebylo. Možná někde jednou, ale rozhodně ne celý den. Takže objektivně informovat i zde by bylo dobré.

Jofa - ceskatelevize.cz/ct24,Forbes česko,iDnes.cz,Aktuálně.cz,deník.cz,E15.cz,Seznam zprávy - tam všude je v titulku "Zemřel na covid,podlehl covidu" a.p Možná až po rozkliknutí článku se dozvíte,že "zemřel s covidem". Jenže já nehodlám číst všechny články do detailu,takže získám dojem,že zemřel na covid. Takže možná ne lež,ale manipulace určitě.

007cz

Kde se dá dohledat příčina umrtí, kromě lékařské zprávy, tu asi nemáte. Jak jste došla k rakovině?

liska5

Já o covidu u Mejstříka nečetla, jen že byl dlouhodobě vážně nemocen. To ještě v nějaké diskusi.

A u toho letadla, to plácnou, zaokrouhlej. Podstatné je, že ti chudáci zahynuli všichni, což je hrůza.

hodnocení

0x

Nejde jen o překlep, respektive chybějící písmenko? Takhle by to smysl dávalo:

"bylo na palubě 56 lidí včetně sedmi dětí a šesti členů posádky, některé zdroje však informovaly dokonce o 62 lidech v letadle"

hodnocení

Původní zpráva zní: Letoun přepravoval 56 cestujících včetně 7 dětí a šest členů posádky. Člen posádky není cestující.

Po pravdě, GoogleTranslator to taky nedává.

hodnocení

0x

Překlad z angličtiny: Letadlo neslo 56 cestujících včetně 7 dětí a 6 členů posádky. Jelikož člen posádky není cestující, logicky bylo v letadle 62 lidí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]