Nejste přihlášen/a.
zdravím, koupil jsme si značkové sportovní boty ve Sportisimu a po třech měsících se mi prodřely paty až na plast (zezadu). Volal jsem do prodejny a prý reklamaci zamítli. Proto by mě zajímalo, kam se obrátit s prověřením reklamace. Má cenu hrozit ČOI při vyzvedávání reklamace? Nebo po čase reklamovat znova třeba na jiné prodejně? Znáte nějaké páky na toto?
Díky, Jiri
Pokud ti prodejce (dovozce, výrobce) reklamaci odmítl, s opětovnou pravděpodobně také neuspěješ. Takže máš dvě možnosti - jednak se obrátit na ČOI či SOS a případně případ medializovat a nebo najít soudního znalce v danémobotu, nechat si zpracovat posudek a v případě, že posudek vyzní pro tebe příznivě zamítavé rozhodnutí rozporovat - přinejhorším až u soudu (s rizikem, že vše nakonec zaplatíš). Vlastně máš ještě třetí možnost - vykašlat se na reklamaci a vzít si z případu poučení.
Já jsem taky koupila obuv a jsem zatím spokojená, kupovala jsem si i pernamentky a kše bylo v pohodě a spokojenost. Před časem jsem holce kupovala taky obuv normálně v krámě. A když jsem to reklamovala a musela jezdit do 20Km vzdálené prodejny, tak jsem to vzdala. Taky mi říkali, že ji dcera špatně používala. Nechala jsem to a už jsem tam v kolíně na zálabí nikdy nic nekupovala. Ale je pravda , že kdyby se obrátilo na SOS spotřebitele, tak dokážou poradit. Iva
v každém případě to řešte v prodejně osobně a nechala bych si písemně napsat důvod zamítnutí reklamace. Nenechte se odbýt. S papírem (kopií, kterou si uděláte) se pak obraťte na SOS, případně i ČOI (dle zákona o ochraně spotřebitele na to máte nárok, jestli se tím budou nebo nebudou zabývat nevím).
..no to je ale náhoda...dnes jsem si vyzvedla boty nike v prodejně sportisimo po neúspěšné reklamaci, kterou jsem 3x opakovala.a právě hledám, jak bych měla postupovat dál. Boty jsou 3měsíce nošené a mají na patách na podrážce díry jako nehet u palce. Poradí mi někdo, jak postupovat dál?...moc děkuji Dáša
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.