Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je mi asi jedno, že lidé týrají zvířata

Od: ahha odpovědí: 5 změna:

Sama nezabiju ani moucha, každýho pavoučka zchráním, nebo když jedu na kole, tak se zastavím, abych dala na stranu šneka.Sama bych zvířeti neublížila.

Ale cítím se jako psychopat. Byla jsem ve Španělsku na býčích zápasech a oni toho býka týrali. Býči zápasy jsou týrání. Ale ta atmosféra byla skvělá a cítila jsem to opravdový Španělsko, takže i když jsem si říkala ze začátku, že fakt strašný, tak ke konci mi to bylo celkem jedno. Nebo jsem pracovala asi 3 dny s kamarádkou ve vodňanským kuřeti a tam jednou dovezli slepice v kleci namačkaný a připravený na smrt. A říkala jsem si, jejdamane, ale pochvíli mi to zase bylo jedno a kuřata jím dál. Prostě osotaní, se můžou z takových věcí zbláznit, ale já už asi nebudu předstírat, že se podělám z každého mrtvého zvířete. Je to smutný, ale já uvntiř sebe cítím, že mě to až tak nežere... Každopádně zvířata ve svém okolí včetně hy)myzu respektuju (viz. úvod) a mám doma kočičku a želvu o které mi dělá radost se starat.

Nejsem zlá? Nebo psychopatská?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janm*
hodnocení

3x

Člověk časem otupí... Zlé věci začne přijímat jako normální... to bude asi váš problém v dotazu. Je to jako s koncentračními tábory pokusy na vězních, četl jsem vyznání vzpomínky jednoho japonského lékaře, kterého nutili za živa bez anestezie kuchat vězně, ze začátku mu dělalo problémy morálně tyto věci dělat a snášet děsivý křik který provázel neumrtvenou oběť, časem si na to zvykl a stalo se z něj monstrum jako z jeho kolegů i když toho asi pak časem litoval, jinak by o tom po letech asi nepsal...

72mona
hodnocení

3x
Je to víceméně přirozené. Ta zvířata jsou pro vás "cizí". Ale předpokládám, že kdyby někdo chytil vaši kočku a začal jí před vámi ubližovat, asi by vám to vadilo. Jsou prostě různí lidé, různě citliví a s rozdílnou sympatií vůči ostatním (i zvířatům). M.

hodnocení

2x

Nemyslím si, že jste psychopatka, když o tom dokážete takto přemýšlet. Víte, že to, co jste viděla, je špatné a to je dobrý základ. Teď se třeba můžete zaměřit na to, jak takové jevy eliminovat. Můžete začít bojkotovat vodňanské kuře, můžete přestat kupovat kuřata z velkochovu a jíst jen ta z (bio) farmy, nechodit se dívat na býčí zápasy a vysvětlovat ostatatním, proč je to, co býkům dělají, špatné... Pokud jim nikdo, nebo jen hrstka lidí přijde na takové akce, zruší je pro nezájem. A tak je to se vším...

ahha
hodnocení

No jakoby ono je divný, že já necítím potřebu nic eliminovat. Jak říkám, je mi to jedno.

monca*
hodnocení

0x
Nejste psychopatka. Chování člověka se řídí podle morálky ostatních. Ve škole šikanovali jednoho kluka. Říkala jsem si, to je hrozné ale ostatní holky, až na mě, se otočily dozadu, kde se to odehrávalo aby jim nic neuniklo. Za týden už mi to nevadilo. A za dva týdny jsem se tím bavila stejně jako ostatní holky. Přece nejsme všechny psychpatky. Na táboře jsme tajně chodili kouřit. Kluci si našli takovou zábavu. Když dokouřili cigaretu tak toho vajgla neuhasili normálně botou ale místo toho ho uhasili o hřbet nějakého slimáka, kterých tam na zemi bylo plno! Zase jsem si říkala, to je hrozné. Ale pak jeden z kluků, zrovna ten který se mi líbil, mě náhle řekl Moniko, až dokouříš uhas ten vajgl tak jako to dělají kluci. Chci vidět, jestli to dokážeš. Ke svému překvapení jsem ten nápad neodmítla. Místo toho jsem si v okolí našla pěkně macatý exemplář a pak jsem mu lehce přitiskla žhavý konec cigarety na hřbet. Dodnes si ale pamatuji, jak se bolestí celý zkroutil. K mému překvapení mi ho ale vůbec nebylo líto. Naopak sem pochopila, proč to ti kluci dělali. Navíc, jsem od té doby takhle zhasínala každou vykouřenoou cigaretu i když to po mě už nikdo nechtěl. Zkrátka, automaticky jsem se přizpůsobila těm ostatním. A nedělám si kvůli tomu výčitky!
Monča

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]