Nejste přihlášen/a.
Je Vám 18 let a věříte na nebe a na peklo? A Bůh Vás teda opravdu nestvořil, to si musíte vyřídit s rodiči, neboť oni to byli. Bůh stvořil Adama a Evu a to vy nejste. Sice jste si nemohla vybrat jaká budete, ale na druhou stranu máte celý život na to, abyste na sobě pracovala a případně změnila i to, co je na Vás negativního a co jste třeba zdědila po rodičích a pokud by se Vám opravdu něco nelíbilo, tak je to ve Vašich silách. A to, jaká budete třeba v těch padesáti, bude záležet pouze na Vás a ne na Bohu. A je Vám opravdu už 18 let? Jinak být Vámi, tak pokračuji v tom, že jste slušná, nikomu neubližujete a máte ráda kočičky. Já je mám také ráda.
Dobrý den, kladete si náročné otázky a mohl by se najít někdo, kdo by Vám je rád zodpověděl. Ovšem, podmínkou by byla např. osobní návštěva sboru či nějakého církevního obřadu - a už Vás budou mít (nějaká církev nebo sekta). Buďte opatrná (cesta zpět je složitější, než tam). Zdravím!
Padla zde otázka " kde je nebe?" Dodnes jsem se to nedozvěděla a za to jsem byla vyloučena z náboženství. Pamatuji si, že jednu hodinu ve škole jsme oslavovali první let kosmonauta Gagarina do vesmíru. Druhá hodina byla náboženství a má zvědavá dušička se zeptala - kde je nebe? potkal se Gagarin s Pánem Bohem? A nebe je před vesmírem nebo až za ním? Kde tak tam Pámbůh bydlí atd?
Rodiče byli pozvání do školy a tam jim sdělili, že jsem vyloučena z náboženství .Moje dvojče mohlo zůstat - drželo pusu.
Chruščov prý řekl, že Gagarin nahoře Boha neviděl, a proto neexistuje. Ať to řekl, nebo ne, ukazuje to úroveň myšlení některých materialistů.
Váš případ ilustruje to, jak důležité je nebrat tyto zvídavé otázky dětí na lehkou váhu. Může to ovlivnit celý jejich život.
V Bibli nejsou o umístění nebe rozsáhlé informace, byť i v abrahamovských tradicích najdeme např. cs.wikipedia.org/...
ale zato ve staroindických Puránách ano. Podle nich je nebeských sfér vícero. Ty hmotné jsou v tomto vesmíru severním směrem nad Zemí zvanou v sanskrtu Bhúr nad sebou - Svarga, Mahar, Džana, Tapa, Satja - a existuje i nehmotná sféra mimo tento vesmír zvaná Vaikuntha. Na Youtube najdete grafická provedení. Stačí hledat "puranic universe", "hindu cosmology"apod.
Co na to řekneme? Není Bůh nespravedlivý? V žádném případě! Už Mojžíšovi přece řekl: "Smiluji se, nad kým se smiluji, a slituji se, nad kým se slituji." Nezáleží tedy na tom, kdo chce, nebo na tom, kdo se snaží, ale na Bohu, který se smilovává. Faraonovi přece Písmo říká: "Proto jsem tě pozdvihl, abych na tobě ukázal svou moc a aby mé jméno bylo rozhlášeno po celé zemi." Smilovává se tedy, nad kým chce, a koho chce, zatvrzuje. Možná mi řekneš: "Co mu tedy ještě vadí? Copak se někdo vzepřel jeho vůli?" Ale člověče, kdo vůbec jsi, že odmlouváš Bohu? Řekne snad výtvor svému tvůrci: "Proč jsi mě udělal takhle?" Nemá snad hrnčíř hlínu ve své moci? Ze stejné hroudy může udělat jednu nádobu na ozdobu a druhou na smetí. A co když Bůh, ačkoli chtěl projevit svůj hněv a ukázat svou moc, snášel s velikou trpělivostí nádoby hněvu, určené ke zničení? Co když chtěl ukázat bohatství své slávy na nádobách milosrdenství, které připravil ke slávě, totiž na nás, které povolal nejen z Židů, ale i z pohanů? (Ř 9,14-24)
Všichni jsou povolaní k tomu, aby se do nebe dostali. Snažte se žít poctivě podle svého svědomí (které by mělo být dostatečně citlivé - tedy neomlouvat si svoje chyby, nýbrž se snažit je napravit) a věřte, že to dopadne dobře (itřebaže to možná bude trochu bolet). Důležité je věřit v dobro, stát za ním, i když se nám to zrovna nemusí hodit.
Protože nejsi věřící, ale chceš věřit, že jsi dobrým člověkem, je jen jedna odpověď. Ano, přijdeš do nebe, to je jediné, čemu musíš věřit. A bude to tak!
Jak praví Jarek:
..
Pan farář nabízel mi věčný život říkal musíš přece chlapče v něco věřit a já si dal na lačno jedno pivo a spatřil anděly jimž pelichá peří bláznivé Markétě zpívám druhý hlas jsem tady na světě dokud nevyprší můj čas ..
Neni potreba si nic predstavovat. Kniha zjeveni (Apokalypsa) to popisuje docela jasne a cele to vyvrcholi bitvou u Armagedonu.
ted je otazka, proc je zrovna nebe lepsi nez peklo...a proc by ses peklu mela vyvarovat. V podstate nebe a peklo jsou opaky...stejne vyznamne opaky...jedno bez druheho nemuze existovat. Tak proc zrovna chces do nebe? Si chces jen uzivat? V utrpeni je taky pozitek tedy si muzes uzivat jak v pekle tak v nebi
tajemstvi, autorita, zazrak...bratri Karamazovi
"Proč mě Bůh stvořil s mozkem, který nemůže uvěřit?" je regulérní teologické téma. Např. v protestantství dospěli k závěru, že někteří lidé jsou předurčeni k osvobození a jiné k zavržení. To by ale Boha činilo stranickým. Ovšem v abrahamovském paradigmatu "jediného života" je to jedno z vysvětlení, protože moc velký prostor nemají. Na Východě je vysvětlení mnohem jednodušší, a to díky reinkarnaci, kterou nacházíme i v raném křesťanství či v kabale (židovské mystice). Z tohoto hlediska je každý na odlišné úrovni kvůli odlišným sklonům a činům, které koná po mnoho životů.
Věk, ve kterém člověk "uvěří" (ne uvěří v existenci Boha, jak je to dnes často chápáno, ale odevzdá se do vůle Boží), nehraje roli. Není to otázka životních zkušeností, jak naznačujete, ale kvalifikace nehmotné povahy, v sanskrtu zvaná sukr(i)ti. Proto někteří tento akt v tomto životě učiní záhy a někteří nikdy. To také vysvětluje jejich individuální duchovní pokrok.
Když se podíváte do Bible, je tam na mnoha místech řečeno, že i u "věřících" záleží na činech. Ukazuje to např. známý obraz Poslední soud (Fra Angelico), kde jsou mezi zavrženými i církevní hodnostáři.
Trochu jsem se v tom ztratila. Takže podle křesťanství jsem předurčena k zavržení, i když za to nemůžu. Nebo se reinkranuju?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.