Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoce- rozbalování dárků

Od: petr® odpovědí: 10 změna:

Zdravím.

Zajímalo by mě, jak u vás probíhají Vánoce, myslím tím rozdávání a rozbalování dárků. Když jsem byl kluk, tak u nás bylo zvykem, že jeden rozdal dárky a ostatní si je dali nerozbalené před sebe (byli jsme čtyři, já, brácha, táta a máma). Když bylo rozdáno, tak začalo rozbalování. Rozbalovat začal vždy ten, kdo měl nejvíc, nikdo jiný nerozbaloval a všichni jsme se dívali, co ten dotyčný dostal (když to bylo např. tričko,musel si ho i vyzkoušet,aby se ukázal atd.). Prostě jelo se takové kolečko, kdo měl nejvíc tak rozbaloval a ostatní sledovali co dostal až nikomu nic nezbylo. Časově delší, ale mě se to líbilo, člověk si prohlédl i dárky ostatních a nebylo hned po všem. Poslední dobou jezdíme ke tchýni, je nás pět (já, manželka, syn, tchyně a tchán). Systém je takový, že rozdává syn. Ovšem při převzetí dárku většinou všichni hned rozbalují, takže když je dorozdávo, většina dárků je již rozbalena. Všechno je to hrozně rychle odbyto a já vlastně ani pořádně nevím, co kdo dostal. Připadá mi to takové zbrklé, nevím jak to nazvat, jako by to všichni chtěli mít už za sebou a ani jako by si toho nevážili. Vím, že vánoce nejsou jenom o dárcích, ale způsob, jakým se přijímají dárky u tchýně mi nesedí.

Jak to děláte u vás?

Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kluci rozdávají, obdarovaní rozbalují nebo nerozbalují podle toho, jak se jim chce. Po ukončení rozdávání děláme rekapitulaci, kdy se každý pochlubí, co dostal. Takže vlastně kombinace obou popsaných způsobů.

hodnocení

3x

Rozdává ten nejmladší. Tomu se však musí ještě číst, pro koho dárek je. Když je vše rozdáno, začíná rozbalovat nejstarší a pak postupně podle věku. Rozdavač tedy naposled. Kdo rozbalí, poděkuje Ježíškovi a začne další.

hodnocení

2x

U nás rozdává dárky ten nejmladší. Neříkám nejmenší, protože i nejmladší vnučka je větší než její mamka. Někdo rozbaluje hned a někdo s tím trošku počká, aby sledoval, co dostali ostatní. Vyhradí se velká taška na roztrhané papíry. Dále se dárky konzultují, zprovozňují případně zkoušejí. Všechny dárky současně kontroluje mladých kólie, která se zúčastnuje všeho dění a je velmi zvědavá.:-D

Moje sestra má taky kólii a je opravdu velmi zvědavá. Včera u nás byli a já jsem její asi oblíbenkyně. Nehnula se ode mě. Zajímalo jí, jak vypadám v nové roušce a byla u mě. :-D Chtěla drbat na zadku.

Jo jo, jsou to zlatíčka, ty naše němé tváře. :)

Jsou. Mají rádi. S lidma je to složitější.

hodnocení

1x

Jeden rozdává dárky po jednom - někdo dostane dárek, všichni koukají, jak rozbaluje a co dostal, po rozbalení vezme "rozdavač" další dárek a pošle majiteli.

liska5

U nás podobně. Většinou "rozdavače" dělají na střídačku ti nejmenší.

lidus*
hodnocení

0x

Vnučky si své dárky u nás prostě pod stromečkem vezmou a rozbalí. Vánoce jsou pro děti, u nás dospělí dostávají 1 maličkost a jinak si kupují co potřebují a kdy to potřebují. Vnučka dostala peníze na kozačky, koupila a nečekala na Vánoce ale boty nosila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]