Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dcera ma přítele transku

Od: ida odpovědí: 18 změna:
Dobrý večer, dcera chodí s přítelem který je transgender. Nedokážu se s tim smířit, přemýšlím kde jsem udělala ve výchově chybu, možná jsem byla až moc tolerantní vůči menšině. Manžel kvůli tomu brečí, kamarády se mu vysmíváji že ma zetaka holku.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

6x

Přece nechodí s orangutanem. Je to normální člověk, který má taky svá trápení, starosti i přednosti a jistě plno dobrých vlastností, pro které s ním dcera je. Je to taky něčí děcko. A nikde není psáno, že spolu budou pořád. Proč to řešíte na veřejnosti? To jsou citlivé věci! Takhle oběma ubližujete a dcera se Vám může proto odcizit.

Přečtěte si tu na Poradte.cz v rubrice Zajímavé otázky odpovědi na příspěvek Můj syn je gay. Tam jsou reakce a příklady, jak podobné situace řešili jinde .

hodnocení

4x

Každý je nějak divný. Žádná tragedie.

hodnocení

3x

Pokud to nevadí dceři, tak se s tím smiřte. Transgender neznamená, že nemůže být dobrý partner. Důležitá je jeho sexuální orientace, takže pokud je na slečny a s dcerou si rozumí, není důvod toto řešit. Záleží na jeho ostatních vlastnostech. Někdo kouří, pije, fetuje, je nespolehlivý...můžete mít "normálního" zeťáka, který bude jako partner naprosto k ničemu.

hodnocení

3x
Prosím,první část berte trochu s humorem - "přemýšlím kde jsem udělala ve výchově chybu," - chybu jste neudělala,dcera si vybrala přesně tak,jak si to dnešní doba žádá. Na rozdíl ode mne žije a chová se moderně...:-D. A vážně - asi to neřešte,je to její volba a třeba jim to klapne a budou mít fajn život.

lidus*
hodnocení

3x

Máme tři hlavní transgenderové skupiny:

Transsexuálové

Transsexuálové trpí nesouladem mezi psychickým a fyzickým pohlavím - tedy cítí se být ženou, ale mají mužské tělo a naopak.

Crossdresseři

Tito lidé se krátkodobě, ale i trvale, stylizují do role opačného pohlaví, protože se tak cítí dobře. Netouží ale po chirugické změně pohlaví.

Transvestité

Transvestité nenosí šaty opačného pohlaví proto, že se jím cítí být, ale proto, že je to sexuálně vzrušuje. Samostatnou kapitolu tvoří transvestie jako feminizace v rámci BDSM.

Jak se projevuje? Manžel by neměl vyprávět vše kamarádům. Máte pravdu u cizích mi to nevadí ale u své dcery bych také nebyla nadšená. Nebere si ho, dnes s ním sice chodí ale zítra nemusí.

asd1
hodnocení

3x

No a co, je to její věc. Nejspíš jí to přejde až bude chtít děti. Nebo si na děti pořídí milence :D

Jestli nechlastá, nefetuje, nemlátí jí,m pomáhá atd. prostě jestli to je dobrý partner tak je úplně jedno co to bylo předtim, smát se tomu může jen blbeček. Není důvod brečet a stydět se za to. Aspoň vám to vytřídí známé kdo je ten blbeček a kdo ne.

Dokud muž není přeoperaný nebo nepodstupuje chemickou léčbu, děti může mít normálně. Třeba se jenom převléká za ženu...

pado1
hodnocení

2x

Lépe je rodinné věci si nechat doma pro sebe a neroztrubovat je do okolí mezi kamarády. Lidi jsou většinou necitliví, výsměvační. Třeba ani dcera s tímto přítelem nebude nadlouho a najde si jiného.

hodnocení

0x

Už to není holka. Kdybyste to o něm nevěděli, poznali byste to? Zkuste na něj tak nenahlížet a neříkat to o něm okolí.

doplněno 23.12.20 18:49:

Žádnou chybu ve výchově jste neudělala. Naopak, buďte ráda, že je nad tím dcera povznesená. Mohla se s ním také rozejít, když se to dozvěděla (kdyby to dřív nevěděla), a to by moc pěkné chování vůči němu nebylo.

pb®
hodnocení

0x
Tak aspoň dcera nechtěně neotěhotní a nebude si zdraví ničit antikoncepcí. A třeba jim to nevydrží.

Múže otěhotnět. Partner by musel být přeoperovaný na ženu, aby dcera nemohla otěhotnět. Podle popisu se pán pravděpodobně pouze převléká za ženu.

pb®

Já myslela, že dcera chodí s holkou geneticky XX, co si myslí, že je kluk, ne s klukem XY, co si myslí, že je holka. Každopádně i kdyby to genetický kluk byl a byl opravdu trans a ne že se jen převléká, pak hormonální léčba asi se spermatogenezí dost zamává, taková chemická kastrace.

jamazije*
hodnocení

0x
No tak to je mi upřímně líto. Nedokážu si nic takového představit. Nejlepší cesta je rozvod.

nnn
hodnocení

0x
Chápu, ze to je asi tezke, ale je to normalni, ještě by mě zajímalo kolik je dceři. Jestli ji je tak 25+ tak nejspis vi co dělá a už to je její zivot, tak proč se do něj plést. Pokud ji je třeba 16 nebo tak, tak jí to podle mě doživotně nevydrží. Držím palce, aby to bylo vpohodě✊

tampa*
hodnocení

0x
No a co je to taky člověk nebo by jste chtěli mít v rodině násilníka vraha feťáka?

gordon
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 24. 12. 2020 10:28:52
Bez urážek, prosím.
gordon
Tak popisovani skutecnosti podle mne neni urazka. A pochybuju, ze by tu byl nekdo, kdo se urazil

Tady popisování skutečnosti je urážka, vítejte v klubu.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]