Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
jakou zasilkovou sluzbu doporucujete pro odeslani komba a elektricke kytary na dobirku, aby to doslo neposkozene...
PPL? pošta? neco jineho?
Existuje treba moznost vyzvednuti baliku dopravcem za priplatek?
Posledni otazka baliky jsou vlastne 2, jak to vymyslet..., nevim jestli pujde slepit krabici od komba s dlouhou krabici od kytary, je lepsi odbavit kazdy zvlast a rozdelit cenu dobirky napul? (napr. posta) Puvodne to bylo v 1 baliku poslane PPL omotane tou prilnavou folii, ale kde ji asi vezmu, ze
Jake mate zkusenosti, diky
posilam to ja teda
Bude to posílat obchod? Nepochopil jsem to z toho dotazu, jestli objednáváš ty nebo posílaš ty..Každopádně obchod většinou pošle kombo a kytaru v takovém balení že se nepoškodí (vlastní zkušenost) a příjdou velmi šikovně slepené k sobě čili se jim fakt nic nestane Já bych zvolil PPL ale ono je to dneska jedno, zachází se s tím všude hnusně..Však vždy to jde vrátit
Takže. Stretch folii koupíš v kterémkoli hobbymarketu Baucokoli, O.., Horn... Každá přepravní služba má stanovený hmotnostní limit zásilky, takže pokud jej nepřekročíš, můžeš mít dohromady svázaných třeba deset tisíc poštovních obálek a půjde to jako jeden balík. U DPD je to ve vnitrozemí tuším 50 kilo. Co se týče manipulace řidičů a skladníků se zbožím, můžu ti říct, že se s tím nepárají. Jedno jestli elektronika, sklo, cokoli. Jednou jsem viděl řidiče házet se satelitem, jako kdyby to byl balík sena. Ale pro uklidnění-před převzetím má adresát právo zásilku rozbalit a zkontrolovat.
doplněno 06.11.12 23:36:Dopravce balík vyzvedne na základě objednávky přepravy tebou. Bez příplatku. Platí se dopravné, u každého dopravce jinak (zjisti).
doplněno 06.11.12 23:40:A ještě, pokud budeš posílat dva balíky zvlášť, tak jeden dej jako obyčejný balík a druhý jako dobírku za oba. Příklad. posílám dva balíky, jeden za padesát korun, druhý za dvacet, tak na jeden z nich uplatním dobírku sedmdesát a druhý pošlu jako obyčejný bez dobírky.
doplněno 06.11.12 23:46:A ještě ještě... Za každý balík se platí dopravné zvlášť, takže je lepší je svázat dohromady jako jeden, pokud budou do hmotnostního a rozměrového limitu té které přepravní služby.
Tak zaplatil sedmdesát korun a jeden vrátí, to je dobrý kšef, ne?
doplněno 06.11.12 23:50:Jo takhle, nedošlo mi to. To je fakt. Tak raději svázat dohromady. No my tak posíláme balíky třeba deset a jeden na dobírku, ale máme stálou klientelu, takže tam není problém, ale v tomhle máš pravdu. Oba dohromady nebo rozdělit dobírku.
no jde i trochu o to, ze jsem cerstve na vesnici a 40 km kvuli bau/cemukoli pro supr folii se mi moc nevyplati jet (mozna mi ale nic jineho nezbyde), ale uvazoval jsem nad takovou tou PVC plachtou z hobbyshopů 3x4m, ze bych to zamotal + lepici paska skrznaskrz :D)
Hlavne se teda bojim toho, ze si predstavte tvar baliku, kdyz navazu kombo dolu na kytaru, a nejaky koko* ulomi jednim smahem hmatnik od tela..to by me jeblo...bych si tu kytaru snad radeji i nechal
kombo prezije.. melo dvojitou krabici, ale ta kytarova krabice nevypada moc bytelne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.