Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou zásilkovou službu - kytara + kombo?

Od: joudic* odpovědí: 10 změna:

Zdravim,
jakou zasilkovou sluzbu doporucujete pro odeslani komba a elektricke kytary na dobirku, aby to doslo neposkozene...
PPL? pošta? neco jineho?
Existuje treba moznost vyzvednuti baliku dopravcem za priplatek?
Posledni otazka :) baliky jsou vlastne 2, jak to vymyslet..., nevim jestli pujde slepit krabici od komba s dlouhou krabici od kytary, je lepsi odbavit kazdy zvlast a rozdelit cenu dobirky napul? (napr. posta) Puvodne to bylo v 1 baliku poslane PPL omotane tou prilnavou folii, ale kde ji asi vezmu, ze :)
Jake mate zkusenosti, diky :)

doplněno 06.11.12 23:13:

posilam to ja teda ;)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

axlik*
hodnocení

0x

Bude to posílat obchod? Nepochopil jsem to z toho dotazu, jestli objednáváš ty nebo posílaš ty..Každopádně obchod většinou pošle kombo a kytaru v takovém balení že se nepoškodí (vlastní zkušenost) a příjdou velmi šikovně slepené k sobě čili se jim fakt nic nestane :) Já bych zvolil PPL ale ono je to dneska jedno, zachází se s tím všude hnusně..Však vždy to jde vrátit :)

jerrysek*
Mě vloni PPLko kombo zničilo... Raději ho ani nedodali a napodruhé už byli šikovnější :D

dzordz*
hodnocení

0x

DHL si zásilku vyzvedli, i když jsem je tu nikdy nic rozvážet neviděl, asi přijeli zdaleka :) Cenu nevím, bylo to objednané druhou stranou. Vyzvednutí PPL by mělo být v ceně. U Toptransu je vyzvednutí v ceně určitě.

hodnocení

0x

Takže. Stretch folii koupíš v kterémkoli hobbymarketu Baucokoli, O.., Horn... Každá přepravní služba má stanovený hmotnostní limit zásilky, takže pokud jej nepřekročíš, můžeš mít dohromady svázaných třeba deset tisíc poštovních obálek a půjde to jako jeden balík. U DPD je to ve vnitrozemí tuším 50 kilo. Co se týče manipulace řidičů a skladníků se zbožím, můžu ti říct, že se s tím nepárají. Jedno jestli elektronika, sklo, cokoli. Jednou jsem viděl řidiče házet se satelitem, jako kdyby to byl balík sena. Ale pro uklidnění-před převzetím má adresát právo zásilku rozbalit a zkontrolovat.

doplněno 06.11.12 23:36:

Dopravce balík vyzvedne na základě objednávky přepravy tebou. Bez příplatku. Platí se dopravné, u každého dopravce jinak (zjisti).

doplněno 06.11.12 23:40:

A ještě, pokud budeš posílat dva balíky zvlášť, tak jeden dej jako obyčejný balík a druhý jako dobírku za oba. Příklad. posílám dva balíky, jeden za padesát korun, druhý za dvacet, tak na jeden z nich uplatním dobírku sedmdesát a druhý pošlu jako obyčejný bez dobírky.

doplněno 06.11.12 23:46:

A ještě ještě... Za každý balík se platí dopravné zvlášť, takže je lepší je svázat dohromady jako jeden, pokud budou do hmotnostního a rozměrového limitu té které přepravní služby.

dzordz*

A když adresát druhý přijme a první vrátí bez placení?

Tak zaplatil sedmdesát korun a jeden vrátí, to je dobrý kšef, ne?

doplněno 06.11.12 23:50:

Jo takhle, nedošlo mi to. To je fakt. Tak raději svázat dohromady. No my tak posíláme balíky třeba deset a jeden na dobírku, ale máme stálou klientelu, takže tam není problém, ale v tomhle máš pravdu. Oba dohromady nebo rozdělit dobírku.

joudic*
hodnocení

no jde i trochu o to, ze jsem cerstve na vesnici a 40 km kvuli bau/cemukoli pro supr folii se mi moc nevyplati jet :) (mozna mi ale nic jineho nezbyde), ale uvazoval jsem nad takovou tou PVC plachtou z hobbyshopů 3x4m, ze bych to zamotal + lepici paska skrznaskrz :D)
Hlavne se teda bojim toho, ze si predstavte tvar baliku, kdyz navazu kombo dolu na kytaru, a nejaky koko* ulomi jednim smahem hmatnik od tela..to by me jeblo...bych si tu kytaru snad radeji i nechal :)

doplněno 07.11.12 00:15:

kombo prezije.. melo dvojitou krabici, ale ta kytarova krabice nevypada moc bytelne

No to, že nějaký člen intelektuální společnosti ve skladovém depu chytne za to pádlo a bude s ním cloumat, vyloučeno zcela jistě není, ba si dovoluji tvrdit, že to není dalece pravděpodobnosti. Dva balíky a tu kytáru pořádně zabalit. Nejlepší by byla bubllinková folie a kolem toho ta stretchka.

hodnocení

0x

zkuste FOFR (něco jako PPL) - já na ně dostala doporučení, když jsem potřebovala poslat baterii z auta tak, aby se nevylil elektrolyt - a opravdu se nevylil...

joudic*
hodnocení

tak nakonec toptrans za 400 :) dik

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]