Rodiče mojí ženy bydlí v jiném městě a většinou jim vozíme dárky, ale tento rok jsme omezili osobní kontakt a posíláme jim balík poštou. Mluvili jsme s nimi po telefonu a řekli nám, že nám též oboum dvoum pošlou balíček. Nakonec se na to při dalším telefonátu vykašlali a jen nám to slíbili teoreticky. Důvod neposlání balíčku na vánoce je ten, že se nikomu nechce dojít na poštu a vyplňovat složité údaje do podacího lístku a též platit za poštovné.Oni už obdrželi naše dárky a ani nepoděkovali.My nic nedostaneme. Myslíme si,že sobectví jim to nedovolí něco malého pro svoji plnoletou dceru koupit.Dnes přišla SMS.chodíš do práce, máš peníze tak si kup sama dárek pro sebe. Oni to berou jednostranně a mého muže takový přístup zvláštní povahy bolí citově. Co si o tom myslet, je tam vypočítavost?
Když vynechám ten nesmysl mezi mužem a ženou tak odhaduji na velmi nízký věk tazatele.
Dárky rodiče dostali a nepoděkovali. Jak by mohli poděkovat, když ještě Ježíšek nebyl a nemohli je rozbalit. Pokud je vám tak do 10ti let, tak chápu vaši ukřivděnost, že nemáte dáreček. Vánoce jsou o něčem jiném.
Jednostrannost by mne nebavila a bolela taky. Zkusila bych koupit dárky i příští rok, abych si tím ověřila, jestli se nepletu a budou dárky vždy jen z jedné strany. Další rok bych na vánoce také zapomněla (ve smyslu kupování nebo posílání dárků), pokud byly dárky jen z naší strany dva roky po sobě.
Já myslím, že kdyby nebyl covid, tak dárky dostanete od nich osobně. Jinak v současném stavu, je to asi nebaví, dárky balit a posílat. Budou to asi také už starší lidi. Nebo jestli se mezi vámi něco nezměnilo, třeba názorově, nepohodli jste se...
Já si myslím, že nejde ze strany rodičů vaší ženy o vypočítavost, i když vašeho muže může takový přístup bolet citově. Myslím, že jde o další z řady dotazů pro pobavení zakladatele vlákna, a pokud tomu tak je, mám jediné možné řešení: i když už konečně nepůjdete do prd.le, hodlám se na váš účet bavit též, protože vás považuji za duševního mrzáka. Pokud je tento dotaz skutečný, naopak se domnívám, že o vypočítavost jde, ovšem více na vaší straně. Řešení nemám, protože neumím lidi naučit, že někoho obdarovat nelze nařídit nebo dar podmiňovat a když už obdarovat chceme, pocity z předání daru nelze měřit recipročně. Proto se spokojím pouze s konstatováním, že dotaz považuji za výplod duševního mrzáka.
Já nějak nechápu, napřed, že rodiče mojí ženy a v závěru mého muže ...Kdo to tedy píše? Žena nebo muž? V každém případě si budete muset zvyknout nebo se budete užírat celý život. Každý se chová podle sebe a ne podle toho, co by se líbilo druhým.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.