Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava nefunkční zásuvky?

Od: berger* odpovědí: 14 změna:

Toto (viz foto) mě dnes potkalo...Zásuvka nefunguje,opravte to. V masážním salonu. Jedna z mála zakázek,kterou jsem vzdal a odmítl. Hezké zapojení,co říkáte? Paní jsem se zeptal,jestli má revizi,prý "co to je a k čemu?"

Oprava nefunkční zásuvky?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tohle by snad neudělal ani učedník, který si "potáhne" marjánu.

Barvičky hezké takové veselé

hodnocení

2x

Jsem rád že to nefunguje. Kdyby to fungovalo,asi by to byl problém *smich*

Jaký by byl problém, kdyby to fungovalo správně?

Viděl jsem pár "rekonstrukcí" elektriky kdy byla fáze na ŽZ vodiči a dokonce jsem dostal pecku od prodlužovačky s 5zásuvkou kde byla fáze na kolíku ( údajně vše dělal elektikář profesionál )

V případě lidové tvořivosti se obvykle mezi krabicemi 3x mění barva fázového vodiče

Věřím Vám, že přeznačení ŽZ je chyba, věřím Vašim zkušenostem, ale zkusím se zeptat znova na konkrétní příklad, který zde řešíme:

Jaký by byl problém, kdyby to fungovalo správně?

hodnocení

2x
Já bych kouk jak to vypadá v tý krabičce pod tim počítam bude tam věneček a par drátú neměl by bejt problém to proměřit a správně zapojit

Tohle je na předělání celé elektriky,kdoví jak je to zapojené v rozvaděči a dál cestou do té poslední konkrétní zásuvky

hodnocení

0x

A co je pod víčkem dole? Proč to tedy nefungovalo? A kdyby ten modrý byl černý či hnědý, tak by to fungovalo?

111®

možná jo možná ne, ten vodič ná 2konce a záleží jak je připrasen na druhé straně, když hodně tak to barva nezachrání, když málo tak to snad fungovat bude...ale třeba to někoho zabije...@milane:

berger*
hodnocení

Pod víčkem dva hliníkové dráty,neoznačené.Jeden Wagosvorka,pérová,z ní hnědý 10cm,zakončený wagem a modrý do zásuvky.Druhý Al také Wagosvorka,z ní ZŽ do zásuvky. Vše bez napětí... Zavíčkoval jsem to a šel pryč...

Dobře jsi udělal. Ale jednořešení bych viděl, kladivo, majzlík, sádra atd.

Takže dvoudrátový rozvod, jako se to dělalo dříve. A fungovalo to desítky let. Dokonce i dnes to mám v jednom kancelářském objektu.

Ten "dvoudrátový" rozvod s ochranou nulováním se může používat jen do doby rekonstrukce instalace. Samozřejmě v odpovídajících barvách vodičů, aby nedošlo k záměně a následně třeba k úrazu el.proudem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]