Nejste přihlášen/a.
Toto (viz foto) mě dnes potkalo...Zásuvka nefunguje,opravte to. V masážním salonu. Jedna z mála zakázek,kterou jsem vzdal a odmítl. Hezké zapojení,co říkáte? Paní jsem se zeptal,jestli má revizi,prý "co to je a k čemu?"
Viděl jsem pár "rekonstrukcí" elektriky kdy byla fáze na ŽZ vodiči a dokonce jsem dostal pecku od prodlužovačky s 5zásuvkou kde byla fáze na kolíku ( údajně vše dělal elektikář profesionál )
V případě lidové tvořivosti se obvykle mezi krabicemi 3x mění barva fázového vodiče
A co je pod víčkem dole? Proč to tedy nefungovalo? A kdyby ten modrý byl černý či hnědý, tak by to fungovalo?
možná jo možná ne, ten vodič ná 2konce a záleží jak je připrasen na druhé straně, když hodně tak to barva nezachrání, když málo tak to snad fungovat bude...ale třeba to někoho zabije...@milane:
Pod víčkem dva hliníkové dráty,neoznačené.Jeden Wagosvorka,pérová,z ní hnědý 10cm,zakončený wagem a modrý do zásuvky.Druhý Al také Wagosvorka,z ní ZŽ do zásuvky. Vše bez napětí... Zavíčkoval jsem to a šel pryč...
Takže dvoudrátový rozvod, jako se to dělalo dříve. A fungovalo to desítky let. Dokonce i dnes to mám v jednom kancelářském objektu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.