Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavedená kanyla bolí

Od: anuska odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, jsem v nemocnici a mám zavedenou kanylu, do které mi dávají antibiotika a občas něco proti bolesti. V pohodě je, když je to napojené na to kapátko, ale jakmile se to čistí, tak to celkem dost bolí. Asi mám nějaké křehké žíly či co, nevím.‍♀
Už mi to měnili po druhé a to jsem tady jenom 4 dny a mám tady být ještě tak 3. Je to normální? Nějaké rady? Mám to takhle jediná? Jsem z toho celkem zoufalá... :(

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, zavedení kanyly je bolestivé asi vždy (vpich) a čištění je bolestivé jenom někdy (asi záleží na tlaku, pod kterým sestra tlačí na stříkačku při čištění). Bolet může i zánět v oblasti vpichu (také svědí a okolí je zarudlé). Na kanylu sestra píše datum a má se přepichovat po třech dnech (i když není problém). A někdy se stane, že je kanyla špatně zavedena a infuze jde mimo, což po čase také bolí (a okolí otéká). Zkuste se poradit se sestrou, resp. upozorněte na bolestivost. Není sestra jako sestra - některé jsou šikovnější a jiné méně. Jinak, ta bolest při čištění trvá jen chvilku, tak se to dá vydržet. Zdravím!

hodnocení

2x

Záleží, jak dlouho je kanyla mimo provoz. Flexila je na 3 dny a měla by se měnit. Pak čištění bolí v závislosti na tlaku a době, kdy byla odstavena.

Jsou i jiné žilní vstupy. Větší a s delší životnostní.

Samozřejmě zavádění je někdy dost invazivní a na některé je pouze doktor.

Na 7 dní Vám rozhodně nedají midline nebo PICC (dlouhodobé žilní vstupy).

Ať vám píchnou do jiného místa novou flexilu.

hodnocení

0x

Od toho je tam doktor.

anuska
hodnocení

Řešila jsem to se sestřičkama..

hodnocení

0x

Počkejte na vizitu a ptejte se lékaře. Na dálku nic nevidím.

hodnocení

0x

Nechat si ji dát na jiné místo. Také s tím měla jednou problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]