Nejste přihlášen/a.
Necháte se očkovat proti Covidu?
Ne
Ze zdravotních a lékařských důvodu nemůžu. I kdybych mohl, s největší pravděpodobností bych se očkovat nenechal. Mohu se pouze modlit, aby nikdy nedošlo k prosazení nějakých výhod pro očkované.
Možná. Ale rozhodně ne mezi prvními. Věkem sice patřím do rizikové skupiny, ale celkem se dokážu vyhýbat rizikovým situacím. Počkám, co to udělá s ostatními .
asd1 - Jenže vakcína proti tetanu, tubeře a podobně je léty vyzkoušená. Tahle je spíchnutá "horkou jehlou" a nikdo ntuší, jaké může mít vedlejší účinky.
Riziková situace je dnes prakticky kdekoliv kde někdo byl klidně před měsícem A být mezi prvními se ti těžko podaří, už se tim očkovaly tisíce lidí a nijak velký problémy nevyskočily.. Něco alergická reakce u alergika (kterou dostane ze spousty věcí)
Očkovat se nejspíš nechám. časem.. Nejsu riziková skupina kterou covid sestřelí.. Když jsem přežil očkování proti tetanu, tubeře atd. tak nevidim důvod chcípnout po tomhle.. Očkování ale pravděpodobně bude podmínka volnýho pohybu po světě tak hlavně proto..
Nepoletím mezi prvními určitě. To budu raději pokračovat v dobrovolné "karanténě". Je stejně zima a já jsem v zimě zalezlá doma i bez covidu. Tak vyčkám až do jara, jako sysel obecný. To je také ohrožený druh .
Je karanténa a karanténa . Jak psala známá z německa , tak tam se s tím nemažou a maj zákaz vycházení . Tudíž docela na psychyku být stále zavřen a nemít možnost vyjít . Maximálně do obchodu , lékarny a dom . Tady si mužete trajdat po procházkách a havaj. I fabriky zavřely a šus . Takže jdou natvrdo.
Určitě se snáší karanténa lépe na vesnici v domečku se zahrádkou a nějakou slípkou, kočičkou, pejskem, sousedem za plotem, než mezi 4 stěnami v paneláku. Ještě navíc, kdo nemá ani ten balkón, nebo lodžii.
Ani mě nebude omezení pohybu vadit, zejména na jaře, jakmile začnou zemědělské práce. Ještě nyní dodělávám resty na zazimování.
Ano
seniore, máte pravdu, páč karanténa ve městě, to je hrozné. Dokonce jsem si počítal řidiče, kteří nemají pásy, nebo nezastavili u přechodu, málem jsem zmagořil.
No já jsem myslela, že každý tady odpovídá na otázku sám za sebe. Tak jsem samozřejmě odpověděla také pouze za sebe a napsala jsem, co budu dělat já. Že se teda mezi prvními očkovat nedám a raději budu pokračovat v té své "karanténě". Asi si nikdo nevšiml, že jsem dala to slovo do úvozovek. To znamená, že je mi jasné, že ta moje soukromá "karanténa", není stejná jako ta oficiální. A je fakt, že i když nebydlím na vesnici, tak ten domeček a zahradu a zvířata mám a mám i možnost chodit na procházky podél Labe. A je mi jasné, že ta opravdová karanténa je pro lidi, kteří bydlí v bytech a nemají možnost vylézt ani na tu zahradu, to je určitě zátěž na psychiku. Jenomže tak otázka nezněla. Jde o to očkování. Já sama za sebe na to očkování nepůjdu hned, i když bych asi vzhledem k věku mohla. A klidně se přiznám k tomu, že té vakcíně zatím moc nevěřím a to jsem člověk, který nepopírá, že určité očkování je nutné. Ale to jsou vakcíny, které jsou už dlouhodobě testované a ověřené, kdežto zde jde o vakcínu, která testovaná není. Takže asi půjde ještě hodně dlouho o způsob "pokus-omyl". A právě proto, že patřím mezi "ohrožený druh", nebudu to riskovat. Ale kdybych byla mladá, určitě bych reagovala jinak, protože bych byla nucená chodit do práce a tak dál a tak bych to riskla, protože mladý organismus se přece jenom vypořádá s nějakým případným "sajrajtem" mnohem lépe, než organismus opotřebovaný věkem.
Ne
Byť mám další celoživotní onemocnění (střevní imunitní), tak NE.
Navíc životnost vakcíny je prý stejná jako vakcíny na chřipku. Tedy jeden rok.
Píchat do sebe každý rok něco, co je založena na genovém levelu?... NE, zatím NE
Nikdy do sebe nepíchnu nějaký driják, který není prověřený, lidi píšou o vedlejších účincích, jako ochrnutí na půlku těla a podobné.
Nelíbí se mi, že lék, který by pomohl (isoprinosin), ale pro svojí cenu byl smeten ze stolu, protože by na tom nikdo nevydělal (vedlejší účinky by se mohli dalším vývojem eliminovat a nebo taky ne, ale to je věc jiná).
Nelíbí se mi, že se kolem covidu nefoukla taková bublina, jako nikdy a Babiš na tom evidentně participuje, aby ho lidi volili. Jinak by dávno už bylo nějaké řešení. Ale pozvolný průběh kolem covidu dovoluje do jisté míry výzkum chování lidí a ovlivnění jejich volebních preferencí.
Lidi by si měli sami aktivně hledat informace a udělat si vlastní závěr a zvážit rizika. Ne jen jako ovce koukat na média, která patří víme komu a jsou k tomu ideálně přikrášlena nebo dle potřeby reálná.
Stejný princip jako u operace očí, když má někdo krátkozrakost a vadí mu brýle. Zaplatí klinice 30 000kč a rouzhodně by klinika byla proti sobě, kdyby pacientovy vyvracela možná rizika a zastrašovala je. Pak by neměla žádné pacienty. A zrovna u operace očí na korekci zraku je čtvrtinové šance mít suché oko a fakt, že se oko začne postupem času horšit. Lidi, kteří po operaci nemají žádné potíže si mohou gratulovat.
Takže stejně tak do médií nikdy oficiálně nedají rizika spojená s očkováním. Nikdo by jim na to nešel a vakcíny by se neprodali. Je to prachsprostý byznis.
Na očkování proti tetanu mám jiný názor. Tam ano, ale je to odzkoušené a funguje to. Navíc lepší vedlejší účinek po tetanu, než prodělaný tetanus (a to si schválně najděte, jak dokáže být nakažený člověk v křečích a bolestech, až zemře).
Problém Covid vakcíny je ten, že není dostatečně otestován, ale i přesto ho rádi vypustí, aby se skásnuly prachy za ten rychlovývoj. Pokud někdozemře po vakcíně na covid, tak řeknou, že by zemřel stejně nebo si vymyslí nějaký blábol, ale ...
Chce to vlastní rozum a hledat si informace ze všech koutů internetu. V TV a doktoři to nikdy neřeknou.
Sám jsem se setkal s tím, že doktoři předepisují léky, které preferují smlovou s farmaceutickou společností a až někde na desátém místě jsou vedlejší účinky. Byť by si pacient drahý lék zaplatil i s doplatkem, tak mu raději lékař přednostně napíše nějaké svinstvo. U težších nemocí jsou kolikrát ty drahé zahraniční léky nevyhnutelné a nikdo jiný je nevyrábí. Tam je to svým způsobem výhra. U rozšířených běžných dnešních nemocí vyrábí léky několik firem s několika různými účinky.
Nejde o zdraví, ale o prachy. Pacient sám by se měl zajímat a nevěřit jednostraně tomu nebo tomu.
Teď u covidu to platí víc než dvojnásobně.
NE. A souhlas s Gumídkem. Lék se osvědčil v DD v Havl.Brodě tuším. Nechápu, proč se o tom mlčí.
Koukám, že graf odpovídá poměru ve společnosti, o kterém mluvili dnes na Dvojce. Že pro je 47 %.
Ano
Proč nazývat druhé, kteří mají jiný názor, že jsou ovce?
Proč o pravdě se mlčí a zatajuje, ale někteří to vědí naprosto přesně, jaká je pravda?
Proč isoprinosin se nepoužívá jinde ve světě?
Ano
Nerad se zúčastňuji debat o covidu, protože jsou plné emocí a averzí a v podstatě žádných hmatatelných podložených důkazů. Tady jsem to už ale nedal. Gumidku, beru tě tady jako rozumného člověka, ale názorem, jak zase za vše může Babiš, jsi mě teda dostal. Jako za hysterii na celém světě? Tak to má opravdu super velký vliv, když ho poslouchá i taková Merkelová + x dalších státníků. Jo že z toho bude mít jeho firma zisk, o tom žádná. Ale on tu firmu měl i před covidem. A tak se prostě sveze na vlně zájmu o vakcínu. Jako mnoho dalších firem. Dobře to tu napsal Milan - pravda se zatajuje, ale zajímavé je, že všichni konspirátoři ji znají.
A ohledně očkování - můj názor je ten, že až bude dost vakcíny, tak tě stejně do žádného dalšího státu nepustí, pokud nebudeš mít potvrzené očkování. A budou profese, kde to bude jednoznačně nutné. A ano, věkem jsem už riziková skupina, ale fyzicky jsem na tom docela dobře, covid mě úspěšně zatím míjí a popravdě zase až tak moc tu ochranu před ním neprožívám. A na plno nařízení vlády ohledně covidu mám negativní názor. Takže do definice "ovce" asi úplně nezapadám. Ale jak jsem již napsal - házet to vše na Babiše, to už je diagnóza.
Ano
gumidku, tak jsem Vás poslechl
Lidi by si měli sami aktivně hledat informace a udělat sivlastní závěr a zvážit rizika
a hledal, přesněji přečetl to co jiný našel.
a i další články
Ne
ajvn,...babiš nemůže za covid. Může za aktuální řešení situací. Blatný opět vyšel jako loutka k ničemu, aby mohl prymula z ústraní opět vystoupit jako hrdina a něco žbleptnout.
O samotném vývoji, možných řešeních a případných rizikách či názorech vědců, není vidu ani slechu. Vždy je to spojené jen s politikou.
To jsem chtěl nastnínit. Né to, že za Covid (jako nákazu samotnou) může Babiš. To je snad nadslunce jasné, že nemůže.
Ano
Ano, určitě ano, jen co mi to dovolí možnosti, přijít na řadu, hned půjdu. Již nechci opět Covida.
Ano
mmm, víte že je ještě více druhů vakcín: Ale již teď víte, že tu jednu dostanou premianti. Kdo to bude, taky víte?
Jako po celém světě jsou lidé pokusní králíci?
Stačilo by pár řetězových mailů, že očkování bude jen pro elitu, hned by bylo křiku jak je to nespravedlivé a že to chtějí všichni.
Která je nejlepší? Podle jakých kritérií je nejlepší? Vždyť podle vás jsou všechny neproverene, pokusné.
Ne
Pane cukrář,nevím jak vážného kovida jste měl ale manželce ho našli jen proto,že zavolala doktorce protože nikdy nemívá tak silný kašel a měla pozitiv a bez teplot a bez bolesti hlavy a já na karanténě a odběr a negativ...a jsme v jedné domácnosti...NEVĚŘÍM NEVĚŘÍM TESTŮM,proto jsem založil tuto debatu a nebudu se nechávat očkovat "něčím"...
Ano
Laďo, nutí Vás snad někdo k očkování? Věřte, že nemá každý průběh Covida, jako jste měli Vy.
Nemusíte věřit něčemu, čemu věří jiní.
Čínskej vir byl a je všude okolo mě, zaměstnání, známí, manželka u všech "lehký průběh" já pořád negat. Takže na nebezpečnost mám nějaký svůj názor, přesto věřím ze může být a je nebezpečný. Pokud mi bude nabídnuta vakcinace tak ji využiji, už jen proto aby se svět vrátil do normálu. Ještě taková moje úvaha, věřte že přijde doba, kdy část společnosti co ukazovala na lyžaře bude ukazovat na "nenaočkované".
Ježíš agente, tak už se rozhodni, prosím tě. Minule jsi psal, že se očkovat nenecháš, teď zase že ano. Tak jak je to tedy?☺ Přemluvil tě prezident Zeman?☺
No mne teda dneska ve zprávách také skoro přemluvili. Ale raději ještě trochu počkám. Teď jsem začala jíst Spirulinu a Chlorellu a objednala jsem si další doplňky imunitního systému. Tak uvidím, jak se budu cítit v létě a jestli to do té doby chytnu a jestli to chytnu, tak jak se s tím vypořádám.
Spíše ano. Ale jak to tak počítám, tak bych se mohla na řadu dostat někdy na jaře. Věkem se mezi ty s předností řadím, ale cukrovku a nadváhu nemám a lehce zvýšený tlak mě dopředu asi nepopostrčí. Cca milion avizovaných vakcín na první čtvrtletí roku se tedy rozdělí mezi jiné. Může se stát, že dříve než očkování mě postihne nákaza.
Komplikací z málo prověřené vakcíny se příliš nebojím. Případná neplodnost nebo předání něčeho negativního vyvíjejícímu se plodu se mě už netýká. Blbnu i bez vakcíny. A cítím to tak, že čím více starých lidí se očkovat dá, tím rychleji se k normálu dostanou ti mladí. Snad. Chci tomu věřit.
Ano
Anafylaktický šok se vyskytuje při alergii na řadu věcí, jako ořechy včetně buráků, hmyzí bodnutí. ale i na řadu léků. Sám mám alergii na penicilinová antibiotika, která se u mně projevila po operaci v 50 letech kopřivkou a byl jsem varován, že zejména po injekčním podání léků tohoto typu by mohl anafylaktický šok následovat. Přesto občas podle pokynů lékaře nějaká antibiotika užívám, a jen důsledně každého lékaře upozorňuji na svou alergii a mám to všude v dokumentacích. Možnost anafylaktického šoku není zvlášť vyjímečná a určitě každý z nás minimálně ten ořech zkousne a nikoho ani nenapadne požadovat zákas prodeje buráků.
Ano
Určitě nechám, už jsem to zde psala v jiném vláknu, dlužíme to mladým a strach rozhodně nemám.
Jinak kdo má Fb, o vakcínách zajímavý příspěvek zde facebook.com/...
Njn Milane, net je zaplavený hoaxy, je to boj s větrnými mlýny..Jen doufám, že většina lidí pochopí nutnost očkování, jinak se z toho nevyhrabeme nikdy.
Ano
Andy, díky za odkaz, dobré čtení. Jen by mne zajímalo, jak se vyrovnají s tímto článkem ti, co podporují jiný názor. Zdali alespoň nějaká část sdělí, asi jsem se mýlil. Nebo budou dále šířit hoax?
ANO. Až budete mít blízkého člověka (50let, zdravý atletický v plné životní síle) na plicní ventilaci, tak není o čem přemýšlet.
Navíc, ač mladý a ve formě může být člověk skrytý přenašeč. A čím dřív se všichni proočkujeme, tím dřív skončí tahle covidová šaškárna, která postihuje děti v učení, hoteliéry, hospodské, obchodníky, živnostníky a ti vytvářejí hodnoty a nás všechny ostatní živí.
Tím, že se populace proočkuje, tak chrání ty, kteří se ze zdravotních důvodů očkovat nemůžou.
Viry mutují, i v případě očkování můžete dostat jinýdruh viru , stejně jako u chřipky. Nebo je nějaká širokospektrální vakcína?
ANO. Nebyla jsem nikdy příznivcem různých očkování, ale tahle situace to žádá.
Změnila jsem názor po přečtení odkazu v příspěvku andy123 ze 17.12. v 8.20. Chce to přečíst celé vysvětlení
od Dr Martina Klímy a pochopila jsem, čím se vakciny liší a jak fungují. Na konci je i o vedlejších účincích.
Ne
Pro rejpaly typu Jendad a Prikld - otázka zněl : "NECHÁTE SE OČKOVAT PROTI COVIDU?".
Je jen plus por ty co psali ne,že sit o zdůvodní ale není to zadání ptázky a už vůbec ne na Vaše stupidní tvrzení že jsme adepti na covida !Pokud neumíte solidně odpovídat tak si své rýpání nechte pro sebe neboť víte h...o co je v p...i měkkého!Neumíte odpovědět na otázku tak nic nepište!
Jen tak mimo,v PE nic nevyhořelo,krematorium mají v Humpolci!
Já tedy ANO. Ti co říkají NE je to jejich volba a svaté právo. Akorát bych jim zakázal chodit mezi lidi. Já mám taky právo, aby mne nikdo, byť jen potenciálně, neohrožoval.
Ne
Já nemám povinnost se nechat očkovat, kvůli zdravotním problémům ani nemohou i kdybych chtěl. Pro mne tedy můžete byt nebezpečný vy jako očkovaný, jelikož nositelem viru můžete být dost možná nadále. Se stejnou logikou bych potom měl požadovat já, abyste měl zákaz vycházení mezi lidi.
Ano
Zajdo, oč je Sputnik lepší jak od Pfizeru?
Jak jste došel(a) k názoru, že tu ruskou nikdo neschválí z politického důvodu?
Pouvažuji. Vyčkám. Sleduji výzkum. Až mne přestane bavit osobní lock down, to bude řádově v měsících až letech, dám se očkovat proti nové nemoci.
Mám v plánu nejdříve virovou encefalitidu, znesnadnila mi ji obava z čekárny u doktora. Tohle očkování na vira působí dobře.
Covid 19 je ale zprvu kapénková nákaza, podobá se chřipce a tyhle viry mutují. Vydrží očkování - jak dlouho? Aby se pak člověk nespoléhal a prsk - a máš to.
Ta zatracená cytokinová bouře, hrozí - nehrozí, komu a proč právě tomu? Pak už podoba s chřipkou velmi mizí... Je tu Severe Acute Respiratory Syndrome, česky těžký akutní respirační syndrom (či také syndrom náhlého selhání dýchání).
Určitě nikdo nebude nikoho do očkování nutit, a ti/ty/ta co by očkovaní být měli, protože víc přenášejí než jsou choří - tak ty budou maminky "chránit".
Zaujal mne "studijní materiál pro důchodce", aneb co jsme měli asivědět už od roku 2004: zuova.cz/...
Ne
Proč ne? Jako cílená skupina obyvatel jsem "musel" každý rok na očkování proti chřipce-když jsem se nedokázal zašít a nechal se píchnouit,takdo měsíce a půl jsem omarodil,pokud jsem se vyhnul očkování-nic se nedělo. Naposledy totéž ale ještě horší s doživotními následky!
Pane diesel . Takže jsem to pochopil , že chcete raději prodělat nemoc s pěkně hnusnými následky než se píchnout vakcínu , kde jsou ty následky minimální? Vždy jsem si myslel že lidé používají to co mají na krku , ale občas o tom pochybuji .
S vaším přístupem by zde byli spalničky , neštovice , černý kašel atd. co v minulosti trápili naše předky.
Výhody očkování
Mohu přestat nosit masku?
Ne
Mohou znovu otevřít restaurace atd. A všichni budou pracovat normálně?
Ne
Budu odolný vůči COVID?
Možná, ale přesně to nevědí.
Přinejmenším nebudu nakažlivý vůči ostatním, že?
Ne, stále to mohu předat, možná ... nikdo neví.
Pokud očkujeme děti, obnoví se školy normálně?
Ne
Pokud jsem očkován, mohu zastavit sociální distancování?
Ne
Pokud jsem očkovaný, mohu si přestat dezinfikovat ruce?
Ne
Pokud očkuji sebe a svého dědu, můžeme se obejmout?
Ne
Budou se díky vakcínám znovu otevírat kina, stadiony atd.?
Ne
Budou se očkovaní moci shromažďovat?
Ne
Jaký je skutečný přínos očkování?
Virus vás nezabije.
Jste si jisti, že mě to nezabije?
Ne
Pokud mě statisticky virus stejně nezabije, proč bych se měl očkovat?
Chránit ostatní.
Takže pokud se nechám očkovat, je si každý jist, že je neinfikuji?
Ne
Vakcína tedy imunitu neposkytuje.
Nevylučuje virus.
Nezabrání smrti.
Nezaručuje, že nedostanete COVID.
Nebrání vám získat COVID.
Nebrání vám to předat dál.
Nevylučuje potřebu zákazů cestování.
Nevylučuje potřebu uzavírání firem.
Nevylučuje potřebu uzamčení.
Nevylučuje potřebu masek.
Takže ... proč bych měl být očkován?
Ne
Měl bych výhodu. Přijde kovid pas, díky kterému jednou třeba i budeme moct na večeři do restaurace nebo na dovču.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.