Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jezdí za vámi rodiny vašich dětí na Vánoce?

Od: dvorecek® odpovědí: 26 změna:

Lidičky, jak to máte vy dříve narození s rodinami vašich dětí, když každá rodina má dva prarodiče (od ženy a muže), jezdí na Vánoce k vám a jestli třeba i na štědrý den a nebo máte jiné zyky a vyhovují vám? A nebo se vás nikdo neptá?

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

7x

Jednou jsme byli u dcery a vnuček, podruhé ony u nás. Nikdy více, na Štědrý den chci mít klid a pohodu na pohádky. 25.12 mnoho let, celá rodina u maminky 20 lidí včetně dětí, letos děkujeme Covidu, že i tento den můžeme být všichni doma. Sejdeme se postupně, dcera a vnučky k nám příjdou 25.12 odpoledne, 26.12 sestry s manželem a maminka, 27.12 neteř s rodinou, pokud bude počasí špatné, nikdo nikam nepojede, sejdeme se třeba v létě. Trochu mi vadí zavřené kostely, nejsem věřící ale na Vánoce mám ráda tu atmosféru, zpěv koled a božský klid.

Máte to pěkně zařízeno, jedna naše příbuzná nedávno ovdověla a teď co na Vánoce? Má dcery a vnoučata, každý by ji vzal. Tak jsem jí poradila, ať losují, kdo kdy přijede a kam se půjde. Tak to nějak poskládali bez ohledu na virus.

hodnocení

4x

Když žila moje maminka, trávila vánoční svátky střídavě u mě a u sestry. Od února máme vnučku, letos slavíme všichni u nás 23.12, 24.12 si udělají naši mladí Štědrý večer sami a 25.12 jedou všichni k druhým rodičům. Vše si domlouváme předem a v pohodě.

hodnocení

4x

Starší syn jezdí pravidelně po štědrém dnu, mladší bydlí v přední části domu.

Po večeři s manželkou, jdem na rozdávání dárku k vnoučatům, po rozdání jdou vnoučata k našemu stromečku, zdali tam něco nemají

hodnocení

4x

Moje dcera je příliš mladá na to, aby měla rodinu.

Nicméně 25.12. se jezdí k jedněm prarodičům, 26.12. k těm druhým. Stejně to praktikovali moji rodiče, když jsem byl dítě.

liska5
hodnocení

4x

Jedni přijedou před, jiní po Vánocích, další navštívím já. Jak kdy. Mladí mají většinou nabitý program. Vůbec mi nevadí být i sama na Štědrý den. Vyrazím do kopců, usmažím si kapra, nechám svítit stromeček, ať je ta vzpomínací atmosféra. Pak buď na něco kouknu v telce, nebo si pustím na obrazovce fotky z dob, kdy byla vnoučata ještě tvárná a zastihnutelná.

id
hodnocení

2x

Já tvrdím, že na Štedrý den na večeři má být každý doma se svou rodinou. Je-li někdo sám, ráda jej pozvu k nám. Děti s vnoučaty k nám jezdí jak jim to vyhovuje po Štědrém dni, také mívají nabytý program.

Nejlepší vánoční svátky bývají, když si pronajmeme na horách celou chalupu na 10 dní. Vždy někdo přijíždí, někdo odjíždí, prostě pohoda, zvláště když je sníh. Jeden rok jsme k vůli nemocem dětí odjeli všichni na chalupu na první týden v lednu. Prázdné sjezdovky, paráda.

hodnocení

1x
Co mají říkat bezdětní? Jsou asi sami doma a nevadí jim to. Co jim zbývá? Než se s někým dohadovat, je lepší být sám. Než jet k sestře a poslouchat urážky od švagra. Kdo by to chtěl?
Asi nikdo. Tak uděláme poradte párty :)
hodnocení

dáme vyrtuální člověče, nezlob se? *smich*

Ale no tak! *bzum*

Co znamená to no tak? :-D

třeba toto? virtuální

hodnocení

tak se zasmějte...vidíte toho krásného smajlíka? Ale že to trvalo ;)

hodnocení

0x

Nevhodné. Covid se šíří. Přibývá těžkých průběhů. V nemocnici jsou na covid jednotkách hrozné stavy dokonce u mladých lidí.

Na to se ale tazatelka neptá... *zed*

Neřeší letošní Vánoce, ale Vánoce obecně.

lidus*

Vy jste lékař nebo zdrav. sestra na covi jednotce? Koho znám já, je v nemocnicích klid, konkrétně v jedné leží 1 muž, stáří 78 let. I ředitel Motole řekl, že vše je v klidu. Možná zatím ale já se budu plašit až to příjde.

Není v klidu. Mám na covid jednotce známé a na infekčním, kde doléčují po-covidové stavy. Úplně nejhorší jsou ty po-covidové stavy. Mladí lidé, kteří nejsou v pořádku ani po několika měsících od prodělání covidu.

Honzo, že Vy píšete o mně? Páč od září, po Covidu, se z toho nemůžu dostat a běhám po vyšetřeních. Přesněji letos již ne, ale hned 4.1. jdu opět na kontrolu.

hodnocení

Díky za odpovědi, máme malé vnouče a děkuji Bohu, že naši mladí letos chtějí být na Štědrý den u nás. Nějak mi chybí radost a zářivé oči dětí u stromku. Jen myslím na maminku a babičku naší snachy, jak jim asi je. Mladí jedou 25/12 domů a 26/12 za nima, ale asi by mi to bylo líto. :(...příští rok to prý udělají obráceně, ale i tak, nyní jsou to jakoby první Vánoce, které vnímá jinak než roční dítě.

hodnocení

0x

Děti s rodinami k nám jezdí jindy. My jezdíme pokaždé 25. 12. k rodině dcery, je to už tradice. Protože vnučka se tak divně narodila. Letos 25. 12. jí bude už 20 let. A to se měla narodit 13. 12. Inu, i mistr doktor se někdy sekne! *smich*

Vzpomínám, mám to před očima jako by to bylo včera: na Štědrý večer 2000 jsme se ještě stihli dodívat v TV na milé Slavnosti sněženek, najednou telefon. Mami, jsem v porodnici, můžete si přijet pro kluka? Jeli jsme si tedy do nemocnice vyzvednout dvouletého Vaška a tašku oblečení. Kluk byl rád, jezdil k nám často a byl u nás zvyklý. No a sváteční ráno 25.12. už přivítalo malou Adélku.

Letos uvažujeme, zda se setkání uskuteční. Oni budou jen 3, protože vnuk je celý den v práci, i 25.12. jezdí vlaky. ;) A my dva. Takže bychom počet nepřekročili. Ale nevím, ta nálada jako taková není letos, jako jiné Vánoce. Člověk víc přemýšlí, uvažuje, zda by měl nebo neměl...prostě se ten covid podepsal i na těch zdravých.

Přála bych všem lidem, aby příští rok byly ty Vánoce lepší, jako bývaly dříve. A abychom se jich všichni ve zdraví dožili. Jaga.

hodnocení

Hmmm. tak asi je to podobné ve všech domácnostech, ale přeci jen bych ještě jednu informaci. Asi jsem divná, ale když někoho obdaruji, ráda bych viděla jeho reakci (radost) a proto, pro mne je lepší, když vezmu dárečky třeba další den a dojedu k obdarovanému a předám jindy než 24/12. Ale mužovo rodiče preferují to, že 24/12 odpoledne dojedeme k nim a dáme jim dárečky pod ozdobený stomek (a oni nám) a oni si to večer sami rozbalují. Přijde mi to divné, takhle si to vyměňovat :(...a co vy?

Dobrý den, jsme 24,25 s manželem,26 máme společný oběd u nás. Dcery s partnery a vnučka. Dárky pro ně a od nich,rozbalujeme po obědě pod rosvíceným stromečkem. Také se nechceme připravit o tu radost a překvápko. Děláme to tak několik let,myslím ke spokojenosti všech. JISKRA

hodnocení

0x

http://Obě moje děti žijí v Praze. Po Štědrém dnu se u mě vždy někdy objeví. Dozvím se to samozřejmě předem, ale nic není plánováno dlouhodobě, nic není tradice. Záleží na počasí, na momentálním zdraví. Cesta na Vysočinu pro ně znamená i návštěvu mého ex a jeho nové rodiny. Děti si to vždy mezi sebou nějak naplánjí, aby měly kde pohodlně přespat, a pak mi sdělí datum. Zpravidla se na Vysočině zdrží až do Nového roku. Jen dvakrát v životě jsem byla na Štědrý den úplně sama. Letos to bude potřetí. Vůbec se toho nebojím, naopak odmítám pozvání. Jednou jsem přijala pozvání k synovi, bylo nás tam 6 dospělých a 5 dětí. Na podobný blázinec už nejsem zvědavá. Jak to bude letos, vůbec netuším, snacha je od včerejška v karanténě. Moc a moc si přeji, aby karanténa jen tak přešla a nemoc tu rodinu nepostihla.

I pod mým stromečkem se po příjezdu dětí nějak záhadně :) objeví dárečky. Dětem se dříve vysvětlovalo, že Ježíšek to nestihl, trochu popletl. Ani nevím, jestli ještě na Ježíška věří ti dva nejmladší. Už asi ne, ale i tak vím, že zase budu říkat "Ježíšek zde pro vás něco nechal".

id

Naše vnoučata také už na Ježíška nevěří. Ale po rozbalení dárků jdeme všichni dospěláci i děti na zahradu a tam do nebíčka voláme " Děkujeme ti Ježíšku a za rok přijdi zase ." :)

lidus*
hodnocení

0x

Na Ježíška si nehrajeme, dárky jsou symbolické a bez překvapení, co kdo chce a potřebuje. Obě vnučky si řeknou a ta 10letá už kozačky od Ježíška-babičky a dědy nosí. Te´d tu byla kamarádka a nadávala jak je uštvaná, děti s vnoučaty budou 24,25,26 u nich, peče, vaří...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]