Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč si lidé nedokáží vzpomenout na sen co se jim zdá pořad dokola?

Od: nelis® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám otázku . Proč někteří lidé zapomínají sen hned potom co se probudí a jakmile zase usnou zdá se jim to samé , nebo pokračování( -Nedokáží si vzpomenout při tom, když jsou čilý, ale přes to se jim to zdá pořád dokola-takže si ho nejspíše pamatovat musí asi někde v hlouby mysli )?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud si nepamatují, co se jim zdálo, jak mohou vědět, ža se jim zdá totéž?

hodnocení

Protože si na to ve spaní vzpomenou

hodnocení

A po probuzení není těžké pamatovat si že to bylo to samé , ale už nevím co to bylo

Máte jen ten pocit, ne stejný sen.

72mona
hodnocení

0x
Se sny je to složité. A proč by ne, když i mozek je složitý...
rehabilitace.info/...

hodnocení

0x

Já si pamatuju poslední sny každý den. Je to jednoduché - první myšlenka po probuzení musí být: Co se mi zdálo? A pak si to pamatuju celý den nebo déle. Když se člověk probudí a myslí na ten sen, co se mu zdál, tak je hodně pravděpodobné, že bude pokračovat, ale že se zdál úplně ten samý, to se mi nechce věřit. Zkuste si ten sen po probuzení zapsat. Já mám jeden sen, co se mi zdál vždycky, když jsem měla větší horečku, začalo to ještě předtím, než jsem chodila do školky. Vlastně ještě někdy pokrčoval dalším, také podobným. Ne že bych si to nepamatovala, ale nedá se to smysluplně vyprávět nebo popsat. Je to něco jako kdybych se někam chtěla dostat, ale je tam hrozně obrovská hmota a je to nemožné. Když se mi to před pár lety zdálo naposledy, tak vím, že jsem počítala do 6 - těch 6 nevím čeho jsem zvládla, a pak bylo zase to samé, nepříjemné pocity, vzbuzení s brekem. Také se mi dvakrát nebo třikrát zdálo, že lítám jako že plavu, teď nevím, jestli to bylo vždycky kolem Silvestra nebo v tom snu byl vždycky Silvestr.

schr
hodnocení

0x

Jak přibývají roky si myslím, že sny si člověk moc nepamatuje, po probuzení si je už neumí vybavit. Ví, že se mu něco zdálo, ale neví co. Podle mne jsou sny stejně záhadou.

hodnocení

0x

Sen trvá velice krátkou dobu , proto je těžké si ho zapamatovat. Je to to samé, jako by kolem vás prošel člověk a vy by jste ho měla popsat, jak vypadal, co měl na sobě. Jednoduše se na to nesoustředíte, nevšímáte si toho, tak proč by paměť měla něco zaznamenat. Člověk ve spánku odpočívá, tak proč by paměť a soustředění mělo běžet na 100 %? Sen je okamžik těsně před probuzením, takže ta schopnost soustředění a pamatování si je také omezena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]