Nejste přihlášen/a.
Řekl bych, že 500 Kč strčit bezdomovci je lepší, protože vím, komu to dávám a pro jaké účely. Posílat peníze na hezky udělaný web bez prověření je čiré bláznovství. Ono není nikdy jisté, zda-li jako bezdomovec neskončíte i vy.
Nedá se to generalizovat, je možné že skutečně někde existují potřebné svobodné matky. Ale v tomto i já souhlasm s Vaším přítelem - pro příklad - v jednom našem bytu máme nájemnici, svobodnou matku, která tam oficiálně žije se dvěma dětmi. Takže bere příspěvky na bydlení a kde co . No a pointa - žije tam s otcem jejích dětí, ten dělá nějakýho IT managera, takže se vozí baworem za nějaký 1,5 - 2M, zařízení bytu taky svědčí o čemkoliv jiném, než hmotné nouzi. Nějak mě to nevadí, nejsou to špatní lidé, jen mě trochu štve, že jim to defacto platíme z daní nás všech.
Mám dceru samoživitelku a své 2děti uživí bez problémů, také má dvě babičky + dědy, spoustu kamarádek co si oblečení na děti posílají mezi sebou. 500 bezdomovci proč? 50 kč a klaní se až k zemi, jen aby si je užil a klidně v lihu. Vy peníze nepotřebujete? Děti mají otce a ten platí výživné a děti si bere pravidelně.
Ne, nepomůžeme. Byla to jejich volba si pořídit děti s nezodpovědným otcem. Co chtěly, to mají. Navíc takové svobodné matky živíme vsichni pracující z našich daní a oni čerpají všechny dostupné i nedostupné sociální dávky. Tak proč by je měl pracující člověk dotovat podruhé?
Nic vám nebrání,, abyste jim posílala celou výplatu nebo důchod.
Jajo, je vidět, že už jste pevně rozhodnutá. Tak klidně pomáhejte.
U nás žije svobodná matka, má chlapce, neví prý, kdo je jeho otcem. Slečně je asi 32 let. Sama je z rozvedené rodiny a její matka jí ničemu nenaučila. Jedinou její klikou bylo, když se před léty nastěhovala ke starému svobodnému alkoholikovi. Ten sice už umřel, ale zanechal jí neupravený starý domek, jinak by neměla kde žít.
Slečna za celý svůj produktivní život pracovala 14 dní. V Penny. Taky jsem ji tam potkala. Jenže kradla zboží a po 14 dnech s ostudou vyletěla. Od té doby nedělá NIKDY A NIKDE. Z čeho žije, nevím. Tvrdí ale přesvědčivě, že prý si práci ale hledá. Když jsem jí poradila, že pořád přibírají ošetřovatelky slepic v nedaleké drůbežárně, odpověděla mi: Fůůj, ty mrchy tak strašně smrdí, že bych se tam poblila!
A tak je to se vším. Tahle práce je daleko, jiná není dobře placená. Na všechnno má vysvětlení, proč to dělat nebude. Prostě odvykla. Vlastně práci ani nikdy nepřivykla. Zato auta s nápadníky se u ní vesele střídají. Tak kdoví, jak to všechno je.
Vím, že nejsou všechny samoživitelky stejné. Ale tahle by mě nepřesvědčila. A většinou stejně žijí jako v úplných rodinách, mají nějakého toho "přítele", jen to nepřiznají a vystupují jako samoživitelky. Má to určitou výhodu. Peníze navíc a když se pak náhodou z přítele stane nepřítel, mohou ho snadno vyměnit za jiného. U manžela už by to bylo obtížnější. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.