Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítel zažrany do sportu

Od: lucie5 odpovědí: 11 změna:
Dobrý den ,chtěla bych se zeptat jestli jste se setkali s něčím podobným.
Už nějaký čas žiji v jedné domácnosti s přítelem ,věděla jsem ze je to velký sportovec,aktivně sport provozuje ,ale doma není den co by v TV nebezel hokej ,fotbal apod... Ne ze by mi to vadilo ,ale přijde mi to až divné ,jak je do toho “zažraný”. Můj otec je skoro jedno a to samé ,takže když přijdeme na návštěvu ,tak se debaty točí furt jen okolo sportu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

6x

Teď vám to nevadí, později bude a dost.

Je jedno, jestli v TV sleduje sportovní zápas nebo by pařil hry na počítači, je to proflákaný čas. Teď je to jedno, nemáte děti, máte tedy spoustu volného času jen pro sebe. Pokud budou děti, je neomluvitelné, aby čuměl v televizi na kdejakou pitomost a neměl kvůli tomu čas třeba na vykoupání dětí, zatímco vy vařítě večeři, nebo uložení dětí, zatímco vy chcete ještě poklidit nebo dodělat věci do práce.

Je hezké věnovat se nějakému koníčku, ale nesmí to sklouznout do stavu, kdy jeden se po práci věnuje svému koníčku a druhý kvůli péči o rodinu a domácnost na své koníčky nemá čas a krom práce už toho mnoho nestíhá.

hodnocení

4x

U těchto závislostí mě vždycky zajímá, jeslti ten člověk zanedbává něco jiného kvůli té své aktivitě. Zanedbává práci? Vás? Chybí mu kvůli tomu něco? Pokud ano, měl by s tím něco dělat, ale musí sám chtít, ne že mu to Vy přednesete, aby s tím něco dělal, to by mělo opačný efekt.

A jeslti Vás to "jen" irituje, tak má pravdu martincakl ve své poslední větě.

Taky znám člověka, který na návštěvě u přátel (cca 3 hodiny) nevydrží bez toho, aby si na mobilu pustil nějaký zápas. Nevydržela bych to, tak si s takovými ani nezačínám :)

liska5
09.12.20 12:21

*palec*

hodnocení

3x

Inu, lidé jsou různí.

Já daleko raději sport provozuji, než bych se na něj díval v TV. Už proto to mám tak, že nemám tolik volného času, abych 2-3h denně mohl sportovat a ještě se stejný čas dívat na TV.

Váš přítel asi toho času má podstatně více..a tak mu sledování TV čas z jeho aktiního sportování "neodebírá"..

Jestli to snesete dalších 10,20 či 30 let, to si musíte zhodnotit sama.

hodnocení

3x

Rika se, ze si casto vybirame partnery podle svych rodicu opacneho pohlavi...*nevi*

pb®

To si můžu jen gratulovat, že jsem zvolila úplný opak. Otec svůj život aktivně proseděl v hospodě a vlastníma rukama toho moc neudělal a manžel, který je tak šikovný a pracovitý, že najít druhého takového je snad nemožné.

smode*

Ano a platí to velmi často u prvorozených. U druhorozených (jsou-li od sebe cca 2 roky) je to spíše výjimkou.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, je to závislost a jednou Vám to vadit bude, protože další společný / společenský život se bude určovat podle sportovního programu v TV (když bude hrát např. Sparta, tak na výlet nesmíte ani pomyslet). Hlavně mít doma stále pivko a brambůrky . Zdravím!

liska5
hodnocení

2x

Za mne normálka. Jsem z podobné líhně. A spíš ven než u TV. Horší by bylo takhle viset na alkoholu, cigaretách či přežírání.

liska5

Počítejte i s dovolenou v pohybu. Kolo, hory, různá hřiště,..speciální strava...A nejhorší je, když Vás bude koučovat, diktovat frekvenci šlapání na kole, komentovat tempo, nebo Vás poučovat, že tenhle balon se dal vybrat a kde jste měla správně stát ...

id
hodnocení

2x

Jsou horší chlapi než sportovci :) Manžel celý život aktivné i závodně sportoval a nyní v důchodu jasně polevil. Já se přidávám kde mohu, u nás se aktivně něco děje 4 x v týdnu. Nyní je nejhorší doba. Na kolo zima, sníh nen lyže netrpělivě čekají, zbývají hůlky a bazén.

Pokud váš přítel nic z poviností nezanedbává, tak proč by se nedíval denně na sport. Je to lepší jak televizní noviny na Nově. smich* Manžel kdyby si měl vybrat z programů v TV cokoliv, vždy zvítězí sport. Koupíte si druhou telku pro vás a problém je vyřešen. Já druhou TV využívám minimálně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]