Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak jste spokojeni s postelí?

Od: nikc® odpovědí: 29 změna:
Mám postel a ta má čelo a ostré hrany, takže jsem se o něj už několikrát bouchla do ruky. Dneska do lokte a jak... Takhle "nebezpečnou" postel jsem ještě neměla. Nevím, jak se o ní nebouchnout. Lepší postel je asi bez "čela". Takovou válendu jsem předtím měla.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Spokojená jsem moc. Mám postel z ASKA, je to spíš válenda, s úložným prostorem, horní čelo je měkké, polstrované, do oblouku, dole žádné čelo není. Ráda si pustím nohy dolů, tak mi to vyhovuje. Polstr je dost tvrdý, což mám ráda. Nemám ráda měkké postele, kde se propadnu až k podlaze jako do vaty. Čím matrace tvrdší, tím lepší.

Svou postel musí mít člověk rád, tráví na ní značnou část svého života a měl by se v ní cítit dobře.

Moje babička, narozená v roce 1901, mi občas zpívávala: mám postýlku na akátě, lézu na ní po špagátě...ale jak to bylo dál, jsem se nikdy nedozvěděla. Asi se to pro dětská ouška nehodilo. Přesto si na to občas vzpomenu. *smich* Jaga.

hodnocení

Já mám postel z Aska Patrik 90x200 cm. Má nízké čelo. Lepší jsou postele buď bez čela nebo s vysokým. To vím teď.
dejv111*

...lezu na ni po špagátě, až vylezu, sundám gatě, potom lásko skočím na tě. ... Šlo by? *smich* Jinak taky mám spíše rád tvrdší pružící matraci a měkké čelo za hlavou.:)

hodnocení

Já mám taky ráda tvrdší matraci.

Teda Dejve111, to asi bude ono. *smich**palec2* A já už 60 let občas přemýšlím, jak to s tím akátem a špagátem bylo dál. Babička už dávno nežije, zeptat se nemohu. Tak je jasné, že to nikdy nedozpívala do konce.

Kromě tohoto ještě zpívávala: Pan domácí pro legraci posadil kohouta na slepici. Ryc pic pic pic, ryc pic pic pic, jako to dělají u Litošic.

Když mamka slyšela, že mi zase babička zpívá, většinou tam vlítla a ukončila to. Babička pocházela z rodiny, která měla na vsi hospodu, tak asi právě tam pochytila mnohé tyto "hodnotné" písně. Co je zajímavé: člověk se v životě hodně naučí a taky hodně zapomene. Zapomněla jsem toho už moc, i důležité věci, ale ty babiččiny kuplety se zapomenout prostě nedají. *smich* Jaga.

hodnocení

3x

Mám postel s čelem a není problém. Vlastní výroba.

každopádně s čelem pokud nechcete mít ošolichanou zeď

hodnocení

2x
Já mám zvýšenou elektrickou dvoupostel od Domestavu 200cm na 220cm
Veškerý hrany pěkně kulaty a v nohách bez čela
Sem spokojen ještě se mi nepodařilo se o ní bouchnout či se zranit
hodnocení

Já nemám čelo taky u nohou. Tak si dám hlavu na druhou stranu a bude to. :) Tam mi ale zase táhne na hlavu. To už mám vyzkoušeno.
celo

Dejte si přes čelo postele složenou měkkou deku neutrální barvy, aby se vám hodila k povlečení.

hodnocení

Dobře. Díky.

hodnocení

2x

Já si zvláštním způsobem sedám do rohové sedačky, opřu se rukou o tu kratší stranu, přenesu na ní váhu horní poloviny těla, umístím zadek do rohu a sednu si tam s hrnkem kafe a s mobilem a čtu si.

Jednou jsem tento manévr podělal, sklouzla mi ruka a já se vahou horní poloviny těla přimáčkl ke kratší straně té sedačky až mě zastavilo něco tvrdého v její konstrukci - cítil jsem, jak to ve mě luplo. Nemohl jsem se ani pořádně nadýchnout nebo zvednout bez bolesti z lehu, prostě jsem si narazil žebro.

Takže ano, i na "gauči" se můžete zranit. :)

hodnocení

Já se bouchla do brňavky na lokti, tak to bolí ještě teď.

daja*
hodnocení

2x

Tak já jsem původně četla, jak jste spokojení v posteli. :-D Jinak mám pěknou širokou postel s čalouněným čelem. Postel je krásně tak akorát měkko-tvrdá. A na zimu dávám teploučké hřejivé mikroplyšové povlečení i prostěradlo, takže se v ní krásně spí jako na obláčku.

liska5
hodnocení

2x

Já mám masiv Arletu senior v bílém provedení s polohovacím roštem a tvrdší matrací. Bezpečné "zábradlí" u zdi a nad hlavou. Netluču se... Kvůli ní jsem natřela stěnu do levandulové...

Ale sestra má takovou tu historizující vyřezávanou manželskou postel, kde přespávám, když tam jsem. Od té mám pokaždé opakovaně modřiny v půli stehna, neboť na ty umělecky vytrčené rohy při každém obcházení narazím.

hodnocení

2x

Pro nemehla je vhodna vodni. Tam ostre rohy, ani jine tvrde povrchy nejsou.

Nemeha ji ale zase muzou propichnout...*nevi*

hodnocení

Jsem teď nemocná s virózou, tak jsem i neohrabaná.

Jo, ty virozy jsou previt. Pan prezident take pri viroze pusobil dost neohrabane.*pivo*

hodnocení

2x

Já jsem schopen se vyspat skoro na čemkoliv. Nejlepší je matrace tušší a pro možné skotačení taky vyšší. Aspoň 50cm. Chvíli jsem spal na staré nemocniční, kovové, pojízdné posteli s držátkem pro pomoc při vstávání. Perfektní při bolestech zad.

hodnocení

0x

Ono je to tak, že čaloněný nábytek by neměl mít žádné ostré hrany. To nás ovšem učili ještě postaru, těsně před ,,sametem´´ Po něm na trh vtrhla Ikea a podobné firmy, které si ze závazných nábytkářských norem dělají tak maximálně toaletní papír, jinak si neumím vysvětlit takové množství technologických prasáren, které si dovolí prodávat.

Ale - najdou se tací, co tyto šunty kupují a evidentně se jich najde dost na to, aby jim tento ,,kreativní přístup´´ procházel.

Takže - vše je v pořádku, ne? Co na to, že si někdo urazí tu palec, tu loket...

A k otázce - při své délce přes dva metry a při své profesi jsem si i postele dělal, pochopitelně sám.

No. Za minuleho rezimu skutecne normy, ktere nebyly vyslovne oznaceny jako doporucene, byly automaticky ze zakona zavazne pro kazdeho, koho se tykaly.

Nicmene casy se zmenily a o roku 1993 je to jiz presne naopak. Normy, ktere nejsou v zakonech vylucne odkazovany, jsou nezavazne.

Tezko tedy vinit IKEU, ze nedodrzuje neco, co dodrzovat neni povinna.

Takze ano, dle zakona je vse v poradku*nevi*

Ne, já Ikeu skutečně z ničeho neviním, dá se říct, že i jejich přístup chápu. Ostatně naprosto stejný přístup panuje i v Polsku. Tady má polský nábytek nálepku nejpodřadnější produkce, ale ono je to jinak, Poláci jsou dobří obchodníci, takže jsem jen čučel, když jsem začal jezdit na servisy do polských truhláren, jak krásný nábytek dělají, spousta masivu, často používají různé soustružené prvky atd. No a když jsem se jich ptal, proč produkují tak šílenou kvalitu, kterou pak vozí k nám. Odpověď byla naprosto trefná : ,, No když to tak chcete a kupujete, tak my to takhle vyrábíme´´

hodnocení

Promone, V Polsku mají i dobré zmrzliny. Lepší zmrzlinu slaný karamel jsem nejedla než u nich. A ještě banán s karamelem druh.

Jo, to je pravda, mě osobně polská kuchyně nedělá nejmenší problém, i ty jejich studený polívky z ovoce, nebo mléka mám docela rád.

Ale co se týče zmrzliny - dělám pro italskou firmu, takže jsem často v Itálii a co si budeme nalhávat - kafe a zmrzku umí taloši naprosto bezkonkurenčně . *smich*

lidus*
hodnocení

0x

Ložnici mám z r. 1981, cena 13000, matrace za ty roky třetí a ty dnešní stály to co tehdy celá ložnice, spí se dobře. Čelo na obou stranách postele.

Kdysi jsme čela u postele mívali, ale nikdy se nikdo neuhodit, ted máme čela polstrovanýá, oblá a měkká.

hodnocení

Maky, záleží na tom, jaká ta čela jsou. Dříve dělali vysoká čela. Babička s dědou měli staré postele s vysokýma čelama a taky jsem se o ně neuhodila. Co vy víte, třeba se někdo uhodil, ale neřekl Vám to.;)
hodnocení

Ta polstrovaná, oblá a měkká jsou lepší. Je to zkušenost. Příště už budu vědět, kterou postel ne. S touhle to budu muset ještě několik let vydržet.

hodnocení

0x

Ještě bych k tomu co jsem napsal o postelích přidal jeden postřeh. Horní čelo v hlavách může být vyšší a čalouněné. Dole v nohách mít jakékoliv čelo mít nemusím. Aby k loži byl dobrý přístup a dalo se u ní stát. Nemám rád promačknutelné pelesti. Nedá se na nich klečet a ani sedět na kraji. Nepříjemně to na nich tlačí do kolem. Každého. A že by nějak více padala pokrývka dolů přez nohy na zem? To se ani moc nestává.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]