Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přesvědčit babi

Od: chovatelka odpovědí: 9 změna:

Ahoj, mohla bych se zeptat jak mám přesvědčit naší babičku aby mi koupila křečíka džungarského za mé peníze . Je mi 10 a budu mít narozky. Babi říká že ano , ale má strach aby se jí do té doby nic nepřihodilo a já potřebuji radu jak jí nějak ujistit že bude živá a o křečka nemusí mít strach protože se zvířaty mám zkušenosti a ona ví že se o ně umím postarat.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Milá chovatelko,

nejenže "obcházíš" své rodiče (kdyby s nákupem souhlasili, nepotřebovala bys "přesvědčovat" babičku), ale ještě hledáš tipy, jak babičku do svého jednání zatáhnout.

Měla by ses stydět! Co kdyby ses zamyslela nad tím, jakou "radost" by babička asi udělala tvým rodičům? A jak by asi na oplátku "potěšili" oni ji?

Máš-li problém s pořízením zvířete, řeš jej s rodiči, nezatahuj do toho babičku!

hodnocení

2x

ano

V 10 letech už bys měla mít smysl pro povinnost. Pokud ten křeček nebude jen chvilková zábava, ale budeš se o něj starat dobře a pravidelně, vyměňovat mu podestýlku, měnit vodu, povolila bych Ti ho. Aspoň se naučíš starat o živého tvorečka. Nezapomeň na Malého prince - člověk je zodpovědný za každého tvora, kterého k sobě připoutá.

Nevím ale, proč zkoušíš babičku. Myslím, že hlavní slovo by měli mít rodiče. Nevím, zda budeš mít křečka doma či u babičky, ale poslední slovo by měla mít mamka a taťka. Přes babičku bych je neobcházela. Rodiče by se na ni mohli kvůli tomu zlobit a na Tebe taky. Jaga.

une
hodnocení

1x

Křečka by ti měli radši koupit tví mladí rodiče, babička má asi své starosti.

hodnocení

0x

Jednoho klidně ,i dva věnuji,zadarmo.Pokud jsi JH či blízké okolí, písni sz! A penízky potom věnuj na krmivo a podestýlku!

liska5

Myslíte, že v 10 letech chápe Vaše zkratky?

berger*

Nooo,Liško,teď přes víkend jsem tu měl "vnučky",8 a 5 let. Asi bych ty děcka nepodceňoval,zíral jsem. Mmchdm,včera si vyžádaly pořad Mastechief junior. Dal jsem to deset minut,pak jsem jim to zatrhl! Kluk,který vaří od jednoho roku?! Osmiletý,který dělá (a teď si to nepamatuji,tak s rezervou) americkou specialitu s bizoní panenky... Chudáci děcka.

Umí na netu? JH je běžná zkratka stejně jako sz.Speciálně pro Vás JH=Jindřichův Hradec (jako třeba TA=Tábor nebo PV Prostějov) a sz= soukromá zpráva, vnitřní pošta...Když to zná 99% starších nad 50 let co umí na PCa netu, tak desetiletý človíček neumí?!

pb®
hodnocení

0x
Já bych jí řekla, aby se nebála, že to není napořád. Tihle malí hlodavci žijí asi tak dva roky a pak chcípnou. A člověk se může rozmyslet, jestli si pořídí dalšího, nebo už to stačilo. U takové želvy nebo velkého papouška si chovatel nemůže být jist, jestli ho mazlíček nepřežije.

amfr
hodnocení

0x

Zviřátko to je roztomilé, dej se tedy nejdřív náležitě od babičky vyzkoušet, jak moc dobře se umíš o křečíka starat a jak nikdy nebude muset babička dávat křečíkovi čerstvou vodu místo tebe (Tahák: na netu). Atd.

Ony Tvé Peníze bude nejspíš kapesné, které ti rodiče nebo babička dali, oni je vydělali (i na/pro tebe) a mají tudíž do tvého přání co mluvit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]