Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč dnes chodí Mikuláš

Od: sykorka* odpovědí: 7 změna:

hezký den, máte někdo vysvětlení, proč chodí Mikuláš na Jitku a ne na Mikuláše? *smich*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nový den začínal po západu slunce. Z dnešního úhlu pohledu poněkud nepochopitelné, ale je to zřejmě i důvodem, proč se u nás naděluje na Štědrý den večer a jinde až 25. ráno - je to ten samý den :)

hodnocení

2x
Mikuláš chodil i včera
lidus*

U nás už včera byl. Naposledy, už neví kolik peněz by chtěli dostat a fofrují aby vydělali co nejvíc.

Liduš, za návštěvu Mikuláše a čerta se nyní platí?

Chodívala jsem kdysi, jako svobodná. Nikde jsme nic nechtěli, občas nám dali pomeranč, jablko, tatranku, čokoládovou tyčinku. Ale málokde. Většinou jenom poděkovali. Někde ani to ne.

Chodívala jsem i později, už starší, kolem 30 - 40 let. Jen po naší vesnici. Nikdy nikde nám nic nedali, kromě nabídky frťanů. To jsem nechtěla. Ono vypít postupně vodku, rum, zelenou, červené víno atd., to by nebylo dobré.*blee*

Ovšem - peníze nám nikdy nabídnuty nebyly /stejně bychom je odmítli/ a nikdy by mě nenapadlo si návštěvu účtovat. Proto mě překvapuje, že píšete o penězích. Nebešťanům jsou stejně k ničemu a čerti jich mají dost. Často totiž slýchám, že "peníze mám v pekle." *smich* Jaga.

lidus*

Babi dnes se platí za vše. Mikuláš, anděl, čert -dospělí cca 1000kč, děti totéž složení 200-500 podle jejich věku. Za našeho dětství zadarmo, většinou chodil někdo z rodiny, kamarádi a určitě ne děti. BRNO, někde chtějí víc nebo méně. Lístky na objednání máte ve schránce už od léta.

hodnocení

0x

Protože svátky se kdysi slavily v podvečer před daným dnem.

007cz
hodnocení

0x

Premiér Babiš nechce Mikuláše povolit vůbec, protože proti němu organizoval demonstrace na Letné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kdy chodí mikuláš

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]