Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už vám přišlo rouškovné?

Od: patronka* odpovědí: 25 změna:

Zdravím, dotaz nemám, ale mohlo by někoho zajímat, že mi na účet přistálo to rouškovné v částce 5000 kč. Přiznávám se, že jsem tomu moc nevěřila, takže jsem mile překvapená. Dobrou noc a pěkný víkend. Patronka :)

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

@danka86 - No a jak byste si to ideálně představoval? Že budete pracovat a neodvádět žádné pojistné? Já jsem jako zaměstnanec taky odváděla pojistné a žádné rouškovné jsem nedostala (nejsem důchodce).
No a jak byste si to ideálně představovala? Že dostanete rouškovné i když nejste důchodce? *smich*

Ono je dost důchodců, kteří odvádějí státu víc, než je jim "darováno" - ale proč jim trochu nezazávidět, že?

etana*
hodnocení

5x

Ano, přišlo, ale vzhledem k tomu, že pracuji, posílám zpět formou pojistného ještě víc, takže vděčnost nepociťuji a současnou vládu rozhodně nepodporuji. Tohle přelévání cizích peněz je trapné. A ještě to nazvou rouškovné, to je úplná drzost.

No a jak byste si to ideálně představoval? Že budete pracovat a neodvádět žádné pojistné? Já jsem jako zaměstnanec taky odváděla pojistné a žádné rouškovné jsem nedostala (nejsem důchodce).

Evidentně se vláda nezavděčí nikomu, i kdyby byla sebelepší.

pb®
Já bych si to ideálně představovala tak, že by nikdo tuhle pitomost s rouškovným ani nevymyslel. Nebo by sakra dobře zdůvodnil, jakým způsobem finančně poškodil důchodce ten cirkus kolem koronaviru. Nevzpomínám si, že by byl někomu kvůli tomu krácen důchod, zato si vzpomínám, že lidem bylo až na pár odvětví zakázáno pracovat a podnikat.

@pb: S tím souhlasím.

007cz

Na druhou stranu vnoučátka jistě budou mít radost z nového telefonu od ježíška a obřího státního dluhu.

etana*

Vnoučátka se ještě nenarodila a než se tak stane, bude konec světa, říkala baba Vanga či kdo. Jak říkal vrchní socan Špidla (poradce současné vlády): "Dluhy se neplatí".

prikld1

Rouškovné nevím, zato mně vadí, že vláda rozdává daně těch co je platili, těm, co nikdy daně neplatili, nebo alespoň co nejméně, raději nic. A pak ještě vláda bude odpouštět dluhy těm co jsou v exekuci.

liska5
hodnocení

3x

Pokud mi příjde, podpořím z toho rodiny svých dětí, neb na opatření doplácejí. A tak bude přelito, kam to víc patří.

Myslím, že tak učiní více prarodičů.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, na vlastní uši jsem slyšel vyjádření paní Maláčové v TV, že částka 5.000,- Kč se bude vyplácet mezi 1. a 10. prosincem (s termínem vyplácení důchodů to nemá spojitost). Tak, kdo z řad důchodců neobdrží tuto částku ani 11. prosince napište to přímo paní "Venezuele" Maláčové (ať nekecá do TV). Zdravím!

doplněno 05.12.20 21:00:

Citace: Kdo dostává peníze na účet, tomu je ČSSZ pošle nejpozději 8. prosince. Podle ministerstva může další dva až tři dny trvat, než budou mít peníze příjemci na účtu. Kdo si nechává posílat peníze přes složenku, dostane ji podle ministerstva do 15. prosince. Příspěvek nedorazí současně s prosincovým důchodem. Dorazí samostatně.

senior

Tady je rozpis - tabulka, kdy se bude posílat + plus nějaký ten den, než to banka zpracuje. Harmonogram výplaty složenkou je tam také.

penize.cz/...

Kdo bere 20.-22.-24. tak ten to dostane opravdu až poslední.

hodnocení

2x

Manželce ano,mně ještě ne.

fram
hodnocení

1x

Rouškovné je hovorový termín, a má být podle vládních politiků kompenzací inflace. Většina důchodů je hluboko pod něčím finančně k žítí.

Oficálně řečeno stoupala spotřeba na hygienické přípravky, apod. A stoupala, hlavně na zdravý život co se týče potravin. Důchodce si nemůže dovolit onemocnět, stál by stát peníze. Takže díky za pomoc a - sláva třeba paní Maláčové. (Mimochodem, kam zmizela?) Standardně volím její stranu a "socany". Těžce bojuji za sociálně právní stát. Ale nevím co vymyslím pro podzimní volby. Paskvilní česká taképravice se kumuluje...

vilik*
hodnocení

0x
Mně ještě nic nepřišlo.
doplněno 10.12.20 16:03: Pořád mi nic nepřišlo.

Sousedka taky pořád čekala složenku a dnes se dočkala. Včera večer nic a dnes ráno měla o půl 8 ve schránce složenku. Takže kdovíjak to na poště zvládají, když to nosí kdovíkdy.

vilik*
No, vzhledem k tomu, že podle vlády nejsem potřebný jedinec, a tedy si "protiinflační příspěvek" nezasloužím, nevím, nevím.

senior
hodnocení

0x

Pokud má důchodce výplatní termín 2. nebo 4., tak rouškovné obdrží mezi prvními. Posílá se to postupně. Takže 22. a 24. to obdrží mezi posledními.

Také ještě nic, ale spadám do pozdějšího termínu výplaty.

lidus*
hodnocení

0x

Peníze chodí na účet a tak NEVÍM.

senior

lidus - Rouškovné tedy také přijde na účet.

lidus*

Vím ale nekontroluji zda přišlo až budu el. platit kouknu. Jinak je mi jedno kdy příjde a zda příjde, stát rozdává co nemá a říkat tomu rouškovné je trapné nebo snad rouška seniora je dražší než rouška pro děti?

donpapa
hodnocení

0x

Nepřišlo. My jsme povinni pouze takové rozkrádání státu platit.

fram

Tedy pardon, ale např. dotování hospod "takové rozkrádání státu", po vašem řečeno, není? Už zase bylo k potkání po ránu nazvraceno. Podnikatel se má umět postarat o sebe, mít zálohu na čas kdy se mu nedaří. A co víc, má se starat - nejen o sebe.

Většina důchodců má za sebou výchovu daňového poplatníka. Občas i nerudného, jak vidno.:-D

donpapa

@fram A ono někdo důchodcům něco vzal, či jim zabránil převzít sociální dávku zvanou starobní důchod? Ne. Kdežto zmíněným hospodským stát zdroj jejich příjmů zavřel a pod pohružkou násílí jim podnikat zabránil. Srovnáváte nesrovnatelné. A pokud jde o rezervy, tak by je měl mít v první řadě důchodce. Na to, aby se na stáří připravil, měl kolem čtyřiceti let. Pro některé je i to málo. Z těch nespokojených si každý najde tisíc důvodů, proč tak dopadnul. Samozřejmě vždycky za to může někdo jiný.

pepa*
15.12.20 14:03
hodnocení

0x

Zatim ne

lidus*
hodnocení

0x

7.12 je připsané na účtu, manžel zatím nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rouška

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]