Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
dnešní doba je relativně široká v otázce změn a výzev. Často se setkávám s termínem ,,korektnost". Co je a co není korektní, jak bychom měli k určitým situacím přistupovat s tolerancí a tak podobně. Insipirovala mě diskuze na téma ,,menstruační pomůcky" pro muže, neboť i muži také podstupují tento proces. Kde je hranice mezi tématem tabu a přístupem, který už může být za hranicemi přirozenosti? Jak vnímáte dnešní dobu, dožadující se rovnosti s cílem eliminovat rozdílnost mezi skupinami? Děkuju za zamyšlení.
Můj pes říká, že pomocí sociálních sítí se sdružují a vzájemně posilují zbyteční lidé. Hledají v čem se odlišují, vzájemně se ujišťují, že jde o výjimečnost. A v ní hledají naplnění svého zbytečného života.
A když je někdo normální pošle do kamsi, cítí se dotčeni a běží si stěžovat. Nejlépe k soudu.
Pes říká, že jsem ho citoval přesně a on, že se vyjádřil jasně. Tedy - i třeba diskusní fóra. Zbyteční, bezvýznamní, frustrovaní najdou lidi stejného názoru nebo najdou názor, který budou považovat za svůj. A vzájemným ujišťováním v nich stoupne pocit důležitosti tohoto názoru a tedy i důležitosti jejich. A mají pocit, že už nejsou zbyteční a bezvýznamní. Problém je v tom, že tímto procesem procházejí a posilují se lidé zbyteční s nevýznamnými a často nesmyslnými názory. A lidé potřební a moudří nemají čas ani potřebu takové věci provádět. A tak dochází k tomu, že opticky (optikou těchto sítí) jsou tyto skupiny významnější, než jim přísluší.
Příběh tři týdny zpět - posílal jsem auto na ekolikvidaci,bylo psané na přítelkyni. Přijel týpek z podvalem,vrak naložil a začal vyplňovat papíry. Zasek se na tom,že vlastník žena. Já neměl plnou moc a přítelkyně byla v práci,tak jsem mu podal její občanku se slovy "to je OK,jsem to já,před operací". A ON TO NORMÁLNĚ SEŽRAL! Když jsem se rozchechtal,koukl na mě a řekl,že už se ničemu nediví,že lidi jsou divní... A měl pravdu,lidi blbnou. Asi by měli sebou vodit psa od pana Ra252
Snaha eliminovat rozdílnost povede ke stavu, kdy "všechna zvířata jsou si rovna, ale některá jsou si rovnější" (a ta určují, co ostatní mohou a nemohou). Záleží, zda si to necháme líbit.
Filozoficky vzato, tento pseudorovný přístup vyplývá z monismu, na Západě reprezentovaném hlavně gnozí.
Je to tak. V přírodě neexistuje rovnost, ale rozmanitost. Ta vede buď k predaci nebo ke kooperaci. Snaha vyrovnávat rozdíly, protože je někdo považuje za nespravedlivé, vyplývá z omezeného vnímání reality.
Debaty tito, většinou mladí lidé, nejsou příliš schopni (párkrát jsem to zkusil). Jen opakují nějaká hesla z CML (centrálního mozku lidstva, který se za poslední desetiletí přesunul z Berlína do Moskvy a do Bruselu). Chybí jim znalost historie, filozofie, o teologii nemluvě. Myslí si, že mají nastolit spravedlivější společnost. Jenže to si mysleli i Hitlerjugend či Gottwaldjugend (pionýři a svazáci). Cena byla vysoká.
Mužskej co má kr-my? Neznám!
Odkud krvácí? Leda z konečníku.
Jsou hermafroditi. A ti mají penis /třeba zakrnělý/ a vaginu atd..
Potom jsou ti, kteří podstupují přerod v jiné pohlaví.
A je jich, co by na prstech jedné ruky spočítal. A kvůli tomu mizivému zlomku v populaci se otravuje většina.
Tohle je soukromá, intimní věc každého člověka. Ať si tyhle trable řeší s psychologem, psychiatrem, chirurgem a jinými specializovanými obory. Hlavně, ať se tím nechlubí. U nás ve městě je jeden takový člověk. Ono. Dříve muž nyní žena, no mužatka. Snad je ten člověk spokojen, nevím, je stejně divnej.
Až se ženský přestanou dopovat hormonama aby neotěhotněly, až nás přestanou krmit jídlem vyhnaným hormonama a antibiotikama, až se klukům budou dávat klučičí hračky a holkám holčičí, číst klasické pohádky, kde je princezna a princ a ne dva princové, tak bude svět v pořádku a nebude tolik anomálií.
Ten, kdo se narodil opravdu v cizím těle, tak o tom veřejně nemluví, budou to vědět pouze v rodině.
--------------------
Až se přestanou vypichovat, upřednostňovat a platit z pokladniček měst pochody hrdosti leseb a gayů, tak bude zase o kousek lépe.
Hezký den. Nacházíme se obecně v nejlepších časech které kdy na Zemi patrně byly (pominu-li samozřejmě aktuální situaci která kdo ví jak dlouho bude trvat a co bude výsledkem). "Korektnost" vnímám jako jednoduchý nástroj k manipulaci zejména s mladšími ročníky které jsou systémem učeny že všichni jsme si rovni, všichni se mají mít rádi, všichni mají být tolerantní a pravda je jen jedna jediná. Avšak příroda to vymyslela jinak: nejsme si rovni, muž nerovná se žena, zlo nerovná se dobro a svět není v žádném případě černobílý. Prosperita a svoboda kterou pro nás za velmi tvrdých okolností předchozí generace vybudovaly je narušována, zesměšňována a bagatelizována. Mladá generace je záměrně odváděna od klíčových historických informací jejichž znalost jako jediná zaručuje neopakování nepříjemných a často krvavých událostí. Přitom stále platí že zlo se může i dnes tvářit jako to nejryzejší dobro a když udeří tak může být pozdě. Stále existují lidé kteří jsou jednoznačně zlí a mají zlé úmysly a jako zlé musí být možnost takové označovat. Též stále platí že pro udržení prosperity a svobody je třeba se správně chovat což vyžaduje nejen legraci a zábavu ale i zaměření se na nepříjemné problémy a nepříjemnou práci pro jejich řešení. Rozdíly vždy byly, jsou a budou. Vždy vítám diskuzi a názory z co nejvíce stran a děsím se dne kdy by mohly být klidně třeba konspirační teoretici nebo dokonce čistí lháři zakázáni jen proto že schválena byla jen jedna jediná "pravda". Eliminaci rozdílů mezi jakýmikoliv skupinami vnímám jako normalizaci a upevňování víry v "jeden jediný správný svět a směr" což je dle mého názoru věc jednoznačně zcestná.
K tomu nemám asi co dodat. Snad jen, opravdu - ne vše, co se tváří jako dobro, je nutně skutečným dobrem. Umění tohoto ,,dobra" je, že dokáže na sebe vzít jakoukoliv masku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.