Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypadá jednouhelník?

Od: dandos odpovědí: 10 změna:
10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jakkoliv, hlavne, ze ma pouze jeden jediny uhel.

Jak vypadá jednouhelník?
gordon

tak to je pekna blbost

Gordon.

Takto hodnotnych prispevku si nelze nevazit.

berger*

Mám dojem,že toto se tady už řešilo,ale mnoho let (devět,deset?) zpátky. A myslím,že tenkrát už Axus odpovídal. Axusi,dokážete to najít,mi se nedaří...?

Berger.

Asi myslis tohle... poradte.cz/... ...to uz je let.

berger*

*palec2*,no jistě,to je ono. Pamatuji si ti,protože jsem si tenkrát málem zavařil mozek. Zeptám se - jako študák jsem někde zahlédl nějakou teorii - šlo o to,že uvnitř kostky byla další kostka,rohy kostek byly spojené. Po teoretickém vyklopení vnitřní kostky ven vznikl dvojramenný kříž ze sedmi? stejných kostek,ramena ve stejné výšce,na každou stranu jedno. Bydlení v takovém domě by bylo zajímavé...*zmateny*. Více si nepamatuji a neumím najít... Nějaký tip,co hledat?

gordon

ty chytraku, ten tvuj obrazek ma milion ruznych uhlu. To, ze jeden z nich nakreslis jako pravy a zvetsis ho neznamena, ze to je jednouhelnik. Ktery beztak neexistuje. Alespon ne uzavreny. Otevreny se snad da zapsat jako "1 uhel" ale ne jako "víceuhelnik" .Kruznice ma sice nekonecne stejnych uhlu ale to je specialni pripad.

Gordone. Vzdy me tak zahreje u srdicka, kdyz me nekdo nazve chytrakem.

Mas ale malou predstavivost. Ta cervena cara, kterou vidis ty krivou s mnoha uhly, ja vidim jako primku s jednim jedinym uhlem.

Slysel si nekdy o zakrivenem prostoru? Napriklad o sferickem dvojuhelniku? Dvojrozmerna struktura zakrivena do trirozmerneho prostotu a tvorici tak dva uhly, ktere by v nizsim prostoru neexistovali?

Jaky matematicky zakon podle Tebe znemoznuje zakrivni prostoru do takoveho tvaru, aby prima primka v nizsim prostoru krizila pod uhlem sebe sama v prostoru vyssim?

gordon

ok, takze jednouhelnik existuje a jmenuje se monogon/henagon

en.wikipedia.org/...

liska5
hodnocení

2x

Jako přímka s bodem uprostřed, coby vrcholem přímého úhlu 180°...Asi teda..*zmateny*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]