Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už u vás sněžilo?

Od: schnee odpovědí: 31 změna:

Dobrý den,

už u vás sněžilo? :) U nás lehký sněhový poprašek a vypadá to krásně.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
U vás, to je kde:-D?
U nás ne:)

hodnocení

0x
U nás taky ne

72mona3*
hodnocení

0x
U nás už před pár dny, ale vydrželo to jen zhruba den. Ovšem bílé chodníky tu máme pořád - sůl, kam se podíváš. M.
doplněno 30.11.20 09:45: Včera jsem trochu sněhu našla:)
Už u vás sněžilo?

hodnocení

0x

Nesněžilo (Dyjsko-svratecký úval). Tady to ale se sněhem nebývá slavné ani v zimě.

hodnocení

0x

U nás zatím nic, jen šedivo a mlhy. /Beroun/

hodnocení

0x

A kdy? Jindřichův Hradec tento víkend ne, ale minulý pátek ano, ale jen lehký poprašek a čím víc na vysočinu (respektive do Pelhřimova) tím víc sněhu

O něco níž než JH a tady ani náznak. Dokonce ani minuly týden :) :(
Dnes t.j. 3.12.u nás v JH nasněžilo asi 5cm.Rano na cestě do prace na 7 hod jsem si zkusil zabruslit,pri ceste na oběd uz to nešlo.

hodnocení

0x

Dotaz z Polabí. Co je "sněžilo"?

Tak, tak, jsem taky z Polabí a slovo sněžilo už takřka neznám. Sníh u nás nebyl už řadu let. Pokud snad něco padalo, bylo to vodnaté, na zemi jenom břečka. Naše vnoučata budou jednou kroutit hlavami nad obrázky Josefa Lady, cože to bílého v té krajině namaloval? *ee* Jaga.

@babajaga: Ani v kraji Josefa Lady už není co malovat. Ladovu vilu mám na dohled a o sněhu jsem už slyšel *hledam*.

hodnocení

0x

Fotku nemám, ale nad Vrchlabím jsem se ve středu na silnici hezky klouzal. Dobře pět centimetrů sněhu, místy i deset.

liska5
hodnocení

0x

Na Pradědu se běhalo na běžkách v polovině října. Takový raritní týden. To se sem sjela celá reprezentace a plno oddílů.

Tady dole pod kopcema padalo chvilku 20.11. Takový ty polystyrenový kuličky, co šustí na prošívané bundě.

Ale už se to blíží! Dopoledne pršelo a teď mrzne.

liska5

A už chumelí!

Je bílo, fouká severák, ale je na nule.

liska5

Kráááásně pohádkově bílo.*ua*

Přituhuje, už odhrabujou chodníky.

liško, tak to u vás začalo brzo, ale krásné to musí být.:)

liska5

Už máme u domu sněhuláka! A auta mají bílé čepice a po silnici k horám vyjíždějí blikající pluhy...

A lidi už blbnou a ověšují balkony girlandami divoce blikajících barevných řetězů. To by se i Santa zděsil...

Dávat vánoční světýlka na balkony na konci listopadu mi připadá šílené, ale zase je první adventní neděle. Je fakt, že jsem dnes již viděla polepená okna bytů vánočními motivy.

liska5

To já musím ta okna nejdřív umýt. Spoléhám na brzkou oblevu... Zatím ta rozježděná sněhová pasta přimrzá. Dneska dojít jen do obchodu bylo opřesdržku.

hodnocení

0x
Liberecko- sněžilo už bůh ví kdy... Vloky jako blázen. Naposledy tady sněžilo v neděli ráno a už se sem zase něco žene. Sníh tady ale zatim nevydrží. Jen lehce pomoučeno ;)

hodnocení

0x

V televizi jsem před několika dny viděla, že v nějakém městě u nás, už je opravdu hodně sněhu, ale vysvětlovali to tím, že za to může nějaká továrna a že kouř nebo páry vystupují nahoru, tam se sráží a protože už je zima, tak se to vrací na zem v podobě sněhu. Ale určitě to nevysvětluji správně a někdo mne opraví, na tohle chytrá nejsem ani trochu, ale tak nějak o tom hovořili a říkali, že to není ten pravý sníh, i když to tak vypadá. Už si nepamatuji kde to bylo, ale ty záběry byly krásné, zasněžené stromy a ulice a auta. Bylo to na pohled hezké.

lidus*
hodnocení

0x

Brno NE doufám, že to tak zůstane celou zimu. Lyžařům přeji sníh na horách.

lidus*

Bohužel, padá drobně od rána.

st
hodnocení

0x
Něsněží.
Příčinou je globální oteplování. Nejsou to jen emise CO².
Vypouští se teplo z chladicích veží jaderných a hnědouhelných elektráren. Jejich účinnost výroby el. energie je okolo 30%,
zbytek je teplo.

A čím se topilo za přemyslovců, kdy byly Krkonoše zalesněné až k vrcholkům a i ovocné stromy rodily dvakrát ročně?

liska5

Topilo se dřevem, lidem stačilo nacpat do pece pár polen, nalít si vína v Brdech sklizeného a přikrýt se peřinou z vlastních husí, případně zalézt do sena s děvečkou.

vaclav*
hodnocení

0x
Jaderné elektrárny v Evropě a ve světě.
nazeleno.cz/...

hodnocení

0x

Beroun hlásí bílé ráno, ještě včera večer ani jedna vločka.:)

hodnocení

0x

Praha - teď ano.

hodnocení

0x

Tak už sněží i u nás, Poděbrady. :) Hned to z okna vypadá svátečně.

berger*
hodnocení

0x

Kousek od Přerova - asi 5cm. Obec vyhnala pluhy. Psi sedí na parapetu a nevěřícně to sledují. Ti mladší tří let to ještě neviděli...:-D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]