U nás už před pár dny, ale vydrželo to jen zhruba den. Ovšem bílé chodníky tu máme pořád - sůl, kam se podíváš. M. doplněno 30.11.20 09:45: Včera jsem trochu sněhu našla
Tak, tak, jsem taky z Polabí a slovo sněžilo už takřka neznám. Sníh u nás nebyl už řadu let. Pokud snad něco padalo, bylo to vodnaté, na zemi jenom břečka. Naše vnoučata budou jednou kroutit hlavami nad obrázky Josefa Lady, cože to bílého v té krajině namaloval? Jaga.
Dávat vánoční světýlka na balkony na konci listopadu mi připadá šílené, ale zase je první adventní neděle. Je fakt, že jsem dnes již viděla polepená okna bytů vánočními motivy.
Liberecko- sněžilo už bůh ví kdy... Vloky jako blázen. Naposledy tady sněžilo v neděli ráno a už se sem zase něco žene. Sníh tady ale zatim nevydrží. Jen lehce pomoučeno
V televizi jsem před několika dny viděla, že v nějakém městě u nás, už je opravdu hodně sněhu, ale vysvětlovali to tím, že za to může nějaká továrna a že kouř nebo páry vystupují nahoru, tam se sráží a protože už je zima, tak se to vrací na zem v podobě sněhu. Ale určitě to nevysvětluji správně a někdo mne opraví, na tohle chytrá nejsem ani trochu, ale tak nějak o tom hovořili a říkali, že to není ten pravý sníh, i když to tak vypadá. Už si nepamatuji kde to bylo, ale ty záběry byly krásné, zasněžené stromy a ulice a auta. Bylo to na pohled hezké.
Něsněží. Příčinou je globální oteplování. Nejsou to jen emise CO². Vypouští se teplo z chladicích veží jaderných a hnědouhelných elektráren. Jejich účinnost výroby el. energie je okolo 30%, zbytek je teplo.
Topilo se dřevem, lidem stačilo nacpat do pece pár polen, nalít si vína v Brdech sklizeného a přikrýt se peřinou z vlastních husí, případně zalézt do sena s děvečkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.